Нов Македонски филм: До балчак - Приказна од дивиот исток

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Отворен ни е патот кон Холивув. Столе ќе стане холивудски режисер.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Тука критикувате, а во меана гнетете плескавици и ќебапи од коњско месо без усул :свиркам:
Ти гнетиш верувај јас не знам што јадам.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Воопшто не се вознемирувам за мртов коњ, се вознемирувам само на мртви луѓе. А тоа што се продава коњско месо и колку коњи се колат секој ден?! Или тие коњи починале од природна смрт? :cautious: Не правете од мравка слон :pipi:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Сите што попуваат овде на форумот нека внимаваат од кај купуваат месо, да не го купат во некоја кланица.
За тоа си има друштво за заштита на животните, има таму некој што зима плата и нека си ја гони работата, ние ли овде ќе солиме памет како требало да биде?

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
коњот R.I.P а вие што балегате дека е толку лошо што умрел коњот не знаете баш ништо за тоа што и како се случило.

можда коњот бил олен и стар и изнемоштен па му ги скратиле маките...
можда несакајки ама му ги скратиле
и сеа за секое убиено животно да се крева толкава паника кај ќе ни биде крајот ?

и се кладам дека сабајле некој од вас има јадено коњска плескавица а оведе збори демек огин да го изгори Столе и филмот во кур да му отиде..
абе ајде :tapp:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
А сте се запрашале ако коњите еволуирале да се способни да снимаат филмови, дали нема нас вака да не малтретираат и убиваат?

Од друга страна пак, ме натажува тоа што неможеме да ја слушнеме целата сторија на коњот. Можеби се проституирал вака по филмови за да успее во шоубизнисот, можеби сакал да стане тркачки коњ.

Лека му земја, сочуство до семејството.

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Чекајте бре не дека го оправдувам овој чин ама нели јадете пилешко, хамбургери секој ден ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Проблемот е во стариот комунистички голем режисер, кој снима филмови на локација буквално иста со Прашина и со државни пари. Многу му е гајле за коњот и дали филмот ќе ги извади парите кога се државни, не го запотил дупето како Милчо да бара фондови па и му снима на истото место буквално еве јас сум сведок местото е истото објектот е истиот.

Голема земја сме ние, а локациите заштитени и брендирани така да никој после Пред дождот и Прашина нема право да снима таму.

Во цел свет една иста локација може да се најде на 100 филма, само тука се наоѓаат мрчатори за се и сешто. Ова во професија ви премина.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Свесно е малку прегруб збор од причина што снимателите сигурно сакале коњот да остани жив за да не има скандал како сега.
Револтиран сум малку за неодговорноста на тие што ја припремале сцената и треба да си сносат соодветни казни за тоа кога веќе биле предупредени од лекарската екипа таму за потенцијалната опасност.
Кога ја прочитав веста нешто друго ми проструи низ глава, пред една недела и нешто разговарав со еден постар човек кој живее и работи во едно планинско село.
Главен извор на егзистенција му е збирање на печурки, шумски плодови и берење на дрва, кога го начекав пред кооперација нешто се расправаше со тој до него и му кажуваше дека пошол до сточниот пазар и таму нема ништо и прашуваше да не има некој магаре за продавање до кај 200 евра.
И сега приказнава се одмотуваше и стариов видно налутен на самиот себе кажа дека тој е крив сам што го сакатил магарето оти го претоварил со дрва и му ја свиткал ногата. Се скарал и дома со жена му оти му прекорувала цело време за тоа дека не пази на магарето.
Викнал ветеринар му ставил инекција, му зел 400 денари и не му помогнало ништо и морал да купи ново магаре за да работи.
И сега го прашувам јас што ќе прави со повреденото магаре и дали ќе го лекува. Ми одговори дека не се лекува и има намера да го однесе во планина и да го пушти да го јадат волците оти нема срце тој да му ја земе душата.
Го прашав оти не го чува дома и да не го убива од причина што освен што не може да го товара магарето си е здраво и гревота е да го пушти во планина.
Со чудење ме погледна и ми вика дека не му треба магаре што не работи да го рани дома, за такви имал две дома до пред некоја година.
Муабетот ми е дека за стариов нормална работа е да го исфрли животното во планина кога не е способно да врши физичка работа, за снимателите нормална работа е да се издрогира животно за потребите на филмот и покрај опасноста да умре, за Парис Хилтон нормална работа е да се чува животно во спална, јаде со него на маса и лижи дундата, така што не може да се направи некој унифициран став во врска со искористувањето на животните.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
коњот R.I.P а вие што балегате дека е толку лошо што умрел коњот не знаете баш ништо за тоа што и како се случило.

можда коњот бил олен и стар и изнемоштен па му ги скратиле маките...
можда несакајки ама му ги скратиле
и сеа за секое убиено животно да се крева толкава паника кај ќе ни биде крајот ?

и се кладам дека сабајле некој од вас има јадено коњска плескавица а оведе збори демек огин да го изгори Столе и филмот во кур да му отиде..
абе ајде :tapp:
Можда коњот бил болен и стар? Па тоагаш може во друг филм некој изнемоштен и болен старец со мала пензија реално да се стрела, ке му ги скратат маките.
Ова што го направиле е кривично дело согласно КЗ и сега ако навистина имаме држава обвинителот треба да реагира и да покрене истрага па некој да одговара.
Некој спомна Столе врвен режисер!? Сигурно имате јадено од коњското месо.
Филмот под овие околности воопшто не ме интересира и не би сакал да го погледнам, нека си го гледаат дома тие што го изработиле.
Сигурен сум дека за оваа ке има казна, не верувам дека тоа ке биде од државата ама верувам дека господ не е рамнодушен па на празнодушните и празноглавите кои го сториле тоа ке почнат во фамилиите да им се раѓаат фрикови и тогаш ке се прашуваат: што згрешивме боже за вака да ни се случи?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Сигурен сум дека за оваа ке има казна, не верувам дека тоа ке биде од државата ама верувам дека господ не е рамнодушен па на празнодушните и празноглавите кои го сториле тоа ке почнат во фамилиите да им се раѓаат фрикови и тогаш ке се прашуваат: што згрешивме боже за вака да ни се случи?
Другар и јас сакам животни, ама предалеку отиде....ова е веќе класичен случај на иронија и лицемерие, од една страна се залагаш за хуманост, а со оваа реченица исплука све што е поврзано со неа, и се стави на пониско ниво од екипата на Столе Попов.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Пу пу, да не слушне ѓаволот, утре може човек ќе убијат за еден посран филм..:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom