Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Мене најмногу ме погодува исмејувањето.Да биде уште потрагично другарките цело време ме тераат да му се скарам затоа што е од Башино Село.Не сакаат ни со мене на кафе да одат повеќе.Како да ми биде убаво?:place:
Ако ти на твоите другарки јасно си им дала до знаење дека тој навистина ти значи и имаш јаки емоции према него, а наспроти тоа тие и понатаму те реметат да му раскинеш и го понижуваат дека е од село, тогаш време е да ги баталиш засекогаш тие т.н другарки...Другарка ли на мене ќе ми кажува со кого да бидам?
Ти најубаво со него позамарај се: сака ли тој навистина да биде со тебе? Како гледа тој на врската? Ккави погледи има на животот? (немој да е некоја неизживена и фрустрирана таралка па да не смееш од дома да мрднеш од него...)
За да нема драстични промени и кај двајцата најубаво да си земете станче или куќа ако сте во можност, некаде пооддалечено од фрекфентиве локации по Скопје и таму да започнете од почеток...Ниту ти на село, ниту тој во крајно урбано место...Златна средина...
Не ги читав сите твои постови за да дознаам убаво каква е ситуацијата...:)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Лигеа гледај си ја среќата, тури им ги клоците на сите што ти завидуваат, и те подбуцнуваат против твојата љубов!
И да останиш без другарки, нема да си ни прва ни последна! Подобро сама одколку во друштво со лицемерки! Кај и да е ќе си најдеш соодветно друштво што ќе те цени и почитува, и нема да те условува!

А вие граждани, проверете во семејното стебло, дане фаќате жички од Кривогаштани или Подмочани....или некое др селце, па после јадете КРОМИД на темава!
ЧАО!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Јас имам неколку пријатели од село, и дел од нив се облекуваат со скапи алишта, редовно одат на шопинг во Солун, Прага, Истанбул, Белград.. идат во град со своите скапи автомобили, културни се, повеќе те почитуваат... А 50% од градските излегуваат со по 200 ден, немаат ни автомобил, а носат алишта од Шутка, а се прават демек урбани биле :icon_lol: .. Така да, не игра важна улога селото. Сељаци има и од град и од село.
Види друже значи поимот сељак во превод ти значи тупак, а не се мисли под поим сељак некој што живее ван град ............. а и тоа што некој носел скапа гардероба и одел на шопинг во Солун и возел скап автомобил исто така и тоа ништо не менува ............... битно е што човек има во таа лејката, има сељаци и во село, има сељаци и во град, локацијата не игра улога, ниту пак останатите работи: гардероба, автомобил и.т.н. Може некој сељак на пр. да шитне некоја нива таму во село и да земе џип, но дали џипот ќе го направи да биде граѓанин или пак интелигенцијата ........ второто друже, ако имаш мозок можеш да седнеш со било кој човек да разговараш и секој да те цени, а ако немаш мозок џабе ти е имај и авион пак со никого не ќе можеш да седнеш да разговараш и пак никој нема да те цени ........... поделбата на граѓани и на сељаци е најмногу врз база на сфаќањата, интелектуалното ниво, погледите и.т.н.
Познавам дечки од село, ај што се од село туку се и типични сељаци, култура нула, интелигенција нула, сфаќања од пред 1 век и сл. и што ако татко му шитнал нива и му купил јака кола .......... зарем колата ќе го направи граѓанин, или пак гардеробата ......... абе сељак си е сељак во понашање, а отвори уста и каже две-три реченици одма се открива човек што мустра е ............ а тоа дали се носиш од Шутка или од БитПазар тоа не игра улога, ниту пак дали во џебот имаш 200 ден. или 200 евра, битно е тоа што го имаш во лејката, само што повеќето луѓе тоа не го сфаќаат, баш луѓето кои се граѓани(во прав смисол на збор) се далеку поспастрени, покултурни и поприродни, а пак сељаците се преправачи, глумци, немааш понашање и сосила се прават нешто што не се и што не можат да бидат, ако си го чул поимот (голи водули) е тоа значи ти е дефиниција за сељаци, со сила се преправаат и глумат дека се граѓани, можат да имаат се, ама без мозок пак ќе си останат и ќе си умрат како сељаци !

L

Ligeia

Гостин
Ви благодарам на сите за убавите желби и за советите.Мене ми е важно да бидеме заедно,да си се сакаме и почитуваме а за другите ќе оставиме времето да покаже дали ќе не прифатат или не. :)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Штета што поимот село кај многу асоцира на сиромаштија...
Оддалеченоста од работното место, училиштето, супермаркетот, шопингцентарот... се мери во километри.
Ако куќата на село е средена, има парк со средена трева и цвеќиња.. луксузи од типот базени, ѕидани фурни, итн итн итн... тогаш одма преминува во викендица.. и повеќе на никој не му е битно каде е. Битно е викендица.
Значи, луѓето се приморани да ја хармонизираат локацијата на нивното живеалиште врз основа на економските можности и опшествената инфраструктура.
Ако финансиите цутат.. тогаш секој знае каде е мирот и убавината.
Оние во Холивуд будали се што бегаат в шуми или по острови? :pipi:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Мене најмногу ме погодува исмејувањето.Да биде уште потрагично другарките цело време ме тераат да му се скарам затоа што е од Башино Село.Не сакаат ни со мене на кафе да одат повеќе.Како да ми биде убаво?:place:
Ќе си најдеш други другарки. Постојано создаваме нови пријателства, некои стари остануваат, некои се забораваат. Ако ти значи толку дечкото , стави го него пред нив."Ако било пишано" дечкото ќе завземе значајно место во твојот живот и ти во неговиот.
Се молам на *внеси рандом бог/божество* да не давам совети во troll-tread

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Штета што поимот село кај многу асоцира на сиромаштија...
Оддалеченоста од работното место, училиштето, супермаркетот, шопингцентарот... се мери во километри.
Ако куќата на село е средена, има парк со средена трева и цвеќиња.. луксузи од типот базени, ѕидани фурни, итн итн итн... тогаш одма преминува во викендица.. и повеќе на никој не му е битно каде е. Битно е викендица.
Значи, луѓето се приморани да ја хармонизираат локацијата на нивното живеалиште врз основа на економските можности.
Ако финансиите цутат.. тогаш секој знае каде е мирот и убавината.
Види секаде има секакви луѓе и во сред град можеш да сретнеш социјални случаи, а пак тешки богаташи има и што живеат по селата, тој што живее во град на пр. живее претежно од плата, а тие по селата имаат поголем имот, многумина се занимаваат и со земјоделство и сточарство и не би рекол дека се сиромашни, во МКД има и многу богати села, не се сите села парам-парче како што многумина мислат !
Јас под поимот сељак подразбирам лице табула-раза, лице што нема појма од живот, што има сфаќања како од пред 1 век, што интелектуалното ниво и културата му се на најдолно ниво, а не мислам толку на локацијата на живеење !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Мене не би ми сметало , пошто девојката би дошла во град.

Но девојка да оди од град во село ... е тоа е моментот кога има повише коментари и озборувања.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
да и јас би немал против да имам девојка муслиманка али никако да дадам некоја блиска на муслиман а знам дека не би ти било сеедно и на тебе тоа да го дозволиш...признај!!!

Ligeia вистинските другарки не би се дрзнале да спомнат меѓу себе дека не е ок што дечкоти е од Башино а камо ли да те исмејуваат и отфрлаат ради тоа. факт е ова
јас со моите 3 најдобри другари никогаш не сме си ги коментирале девојките, особено не сме навлгувале олку длабко, ниту пак сме влијаеле дали да биде со неа или да ја откачи ради х причини, особено ако си ја сака и врската станува озбилна.
ако на него му е ок нема мене зашто да не ми е, доволно е смао да ме поштува :)
така да убаво ти рече еден погоре.....најди си нови другарки али другарки у буквална смисла а не некои со кои ке може само да излезеш на седанка.
Искрено да ти кажам не би ми сметало, ама правам муабет за муслимани кои што се луѓе најпрво и што знаат да те почитуваат и најповеќе што не се замараат со религија само што имаат муслиманско име и презиме, а веруј ми има такви и имам супер однос со такви луѓе!

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Ако ти на твоите другарки јасно си им дала до знаење дека тој навистина ти значи и имаш јаки емоции према него, а наспроти тоа тие и понатаму те реметат да му раскинеш и го понижуваат дека е од село, тогаш време е да ги баталиш засекогаш тие т.н другарки...Другарка ли на мене ќе ми кажува со кого да бидам?
Ти најубаво со него позамарај се: сака ли тој навистина да биде со тебе? Како гледа тој на врската? Ккави погледи има на животот? (немој да е некоја неизживена и фрустрирана таралка па да не смееш од дома да мрднеш од него...)
За да нема драстични промени и кај двајцата најубаво да си земете станче или куќа ако сте во можност, некаде пооддалечено од фрекфентиве локации по Скопје и таму да започнете од почеток...Ниту ти на село, ниту тој во крајно урбано место...Златна средина...
Не ги читав сите твои постови за да дознаам убаво каква е ситуацијата...:)
Треба да им даде предност на другарките. И ако се сеќавам добро баш ја читав во една друга тема каде што на широко Лигеа зборуваше за како тоа не е сигурна во љубовта на дечко и и како тој бил со неа само заради тоа што она е од град. Затоа од прееска трубам дека другарките се во право и дека треба да го остави селанчето и да најде некој посоодветен од град а не од село. Ама она очигледно не знае што сака во животов.
Извини девојко ама ние на форум не можеме да ти кажеме што да правиш, имаш другарки за тоа. :icon_lol:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Мене не би ми сметало , пошто девојката би дошла во град.

Но девојка да оди од град во село ... е тоа е моментот кога има повише коментари и озборувања.
Има и такви случаи, не му се секирај, една цура од комшилуков се омажи со еден пацов од едно мало гратче од внатрешноста и замисли се пресели таму да живее кај него .......... од главен град и од ситуирана фамилија каде што имаше баш се(од пиле млеко), отиде во пустелија ........ :tapp: :facepalm:
Да љубовта е честопати слепа и секогаш треба да се мисли со мозокот, а не само да се слуша срцето !

L

Ligeia

Гостин
Треба да им даде предност на другарките. И ако се сеќавам добро баш ја читав во една друга тема каде што на широко Лигеа зборуваше за како тоа не е сигурна во љубовта на дечко и и како тој бил со неа само заради тоа што она е од град. Затоа од прееска трубам дека другарките се во право и дека треба да го остави селанчето и да најде некој посоодветен од град а не од село. Ама она очигледно не знае што сака во животов.
Извини девојко ама ние на форум не можеме да ти кажеме што да правиш, имаш другарки за тоа. :icon_lol:
Не можам да знам што он мисли и чувствува.Не сум човек од зборови туку од дела а он за мене има многу направено и тоа го ценам.Што фајде ако некој ти вика дека те сака а останува само на тоа? Треба да имаат позадина зборовите.А другарките досега многу пати биле грешка во проценката и решив да не ги слушам повеќе. :)

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Има и такви случаи, не му се секирај, една цура од комшилуков се омажи со еден пацов од едно мало гратче од внатрешноста и замисли се пресели таму да живее кај него .......... од главен град и од ситуирана фамилија каде што имаше баш се(од пиле млеко), отиде во пустелија ........ :tapp: :facepalm:
Да љубовта е честопати слепа и секогаш треба да се мисли со мозокот, а не само да се слуша срцето !
Па таа кога отишла валјда знаела кај ојт не ја грабнале со сила таму да ојт

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Не можам да знам што он мисли и чувствува.Не сум човек од зборови туку од дела а он за мене има многу направено и тоа го ценам.Што фајде ако некој ти вика дека те сака а останува само на тоа? Треба да имаат позадина зборовите.А другарките досега многу пати биле грешка во проценката и решив да не ги слушам повеќе. :)
Такви се тие селските, не знаеш што мислат само на те сакам останува. Додека не ти даде нивата немој ни случајно да пристапуваш на повисоко ниво, како брак на пример. Е така.
Се надевам помогнав.
Секое добро.
Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom