Партнерот ми е од село, што да правам?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Мене најмногу ме погодува исмејувањето.Да биде уште потрагично другарките цело време ме тераат да му се скарам затоа што е од Башино Село.Не сакаат ни со мене на кафе да одат повеќе.Како да ми биде убаво?:place:

Ако ти на твоите другарки јасно си им дала до знаење дека тој навистина ти значи и имаш јаки емоции према него, а наспроти тоа тие и понатаму те реметат да му раскинеш и го понижуваат дека е од село, тогаш време е да ги баталиш засекогаш тие т.н другарки...Другарка ли на мене ќе ми кажува со кого да бидам?
Ти најубаво со него позамарај се: сака ли тој навистина да биде со тебе? Како гледа тој на врската? Ккави погледи има на животот? (немој да е некоја неизживена и фрустрирана таралка па да не смееш од дома да мрднеш од него...)
За да нема драстични промени и кај двајцата најубаво да си земете станче или куќа ако сте во можност, некаде пооддалечено од фрекфентиве локации по Скопје и таму да започнете од почеток...Ниту ти на село, ниту тој во крајно урбано место...Златна средина...
Не ги читав сите твои постови за да дознаам убаво каква е ситуацијата...:)

Лигеа гледај си ја среќата, тури им ги клоците на сите што ти завидуваат, и те подбуцнуваат против твојата љубов!
И да останиш без другарки, нема да си ни прва ни последна! Подобро сама одколку во друштво со лицемерки! Кај и да е ќе си најдеш соодветно друштво што ќе те цени и почитува, и нема да те условува!

А вие граждани, проверете во семејното стебло, дане фаќате жички од Кривогаштани или Подмочани....или некое др селце, па после јадете КРОМИД на темава!
ЧАО!

Јас имам неколку пријатели од село, и дел од нив се облекуваат со скапи алишта, редовно одат на шопинг во Солун, Прага, Истанбул, Белград.. идат во град со своите скапи автомобили, културни се, повеќе те почитуваат... А 50% од градските излегуваат со по 200 ден, немаат ни автомобил, а носат алишта од Шутка, а се прават демек урбани биле :icon_lol: .. Така да, не игра важна улога селото. Сељаци има и од град и од село.

Види друже значи поимот сељак во превод ти значи тупак, а не се мисли под поим сељак некој што живее ван град ............. а и тоа што некој носел скапа гардероба и одел на шопинг во Солун и возел скап автомобил исто така и тоа ништо не менува ............... битно е што човек има во таа лејката, има сељаци и во село, има сељаци и во град, локацијата не игра улога, ниту пак останатите работи: гардероба, автомобил и.т.н. Може некој сељак на пр. да шитне некоја нива таму во село и да земе џип, но дали џипот ќе го направи да биде граѓанин или пак интелигенцијата ........ второто друже, ако имаш мозок можеш да седнеш со било кој човек да разговараш и секој да те цени, а ако немаш мозок џабе ти е имај и авион пак со никого не ќе можеш да седнеш да разговараш и пак никој нема да те цени ........... поделбата на граѓани и на сељаци е најмногу врз база на сфаќањата, интелектуалното ниво, погледите и.т.н.
Познавам дечки од село, ај што се од село туку се и типични сељаци, култура нула, интелигенција нула, сфаќања од пред 1 век и сл. и што ако татко му шитнал нива и му купил јака кола .......... зарем колата ќе го направи граѓанин, или пак гардеробата ......... абе сељак си е сељак во понашање, а отвори уста и каже две-три реченици одма се открива човек што мустра е ............ а тоа дали се носиш од Шутка или од БитПазар тоа не игра улога, ниту пак дали во џебот имаш 200 ден. или 200 евра, битно е тоа што го имаш во лејката, само што повеќето луѓе тоа не го сфаќаат, баш луѓето кои се граѓани(во прав смисол на збор) се далеку поспастрени, покултурни и поприродни, а пак сељаците се преправачи, глумци, немааш понашање и сосила се прават нешто што не се и што не можат да бидат, ако си го чул поимот (голи водули) е тоа значи ти е дефиниција за сељаци, со сила се преправаат и глумат дека се граѓани, можат да имаат се, ама без мозок пак ќе си останат и ќе си умрат како сељаци !

Ви благодарам на сите за убавите желби и за советите.Мене ми е важно да бидеме заедно,да си се сакаме и почитуваме а за другите ќе оставиме времето да покаже дали ќе не прифатат или не. :)

Штета што поимот село кај многу асоцира на сиромаштија...
Оддалеченоста од работното место, училиштето, супермаркетот, шопингцентарот... се мери во километри.
Ако куќата на село е средена, има парк со средена трева и цвеќиња.. луксузи од типот базени, ѕидани фурни, итн итн итн... тогаш одма преминува во викендица.. и повеќе на никој не му е битно каде е. Битно е викендица.
Значи, луѓето се приморани да ја хармонизираат локацијата на нивното живеалиште врз основа на економските можности и опшествената инфраструктура.
Ако финансиите цутат.. тогаш секој знае каде е мирот и убавината.
Оние во Холивуд будали се што бегаат в шуми или по острови? :pipi:

Мене најмногу ме погодува исмејувањето.Да биде уште потрагично другарките цело време ме тераат да му се скарам затоа што е од Башино Село.Не сакаат ни со мене на кафе да одат повеќе.Како да ми биде убаво?:place:
Ќе си најдеш други другарки. Постојано создаваме нови пријателства, некои стари остануваат, некои се забораваат. Ако ти значи толку дечкото , стави го него пред нив."Ако било пишано" дечкото ќе завземе значајно место во твојот живот и ти во неговиот.
Се молам на *внеси рандом бог/божество* да не давам совети во troll-tread

Штета што поимот село кај многу асоцира на сиромаштија...
Оддалеченоста од работното место, училиштето, супермаркетот, шопингцентарот... се мери во километри.
Ако куќата на село е средена, има парк со средена трева и цвеќиња.. луксузи од типот базени, ѕидани фурни, итн итн итн... тогаш одма преминува во викендица.. и повеќе на никој не му е битно каде е. Битно е викендица.
Значи, луѓето се приморани да ја хармонизираат локацијата на нивното живеалиште врз основа на економските можности.
Ако финансиите цутат.. тогаш секој знае каде е мирот и убавината.

Види секаде има секакви луѓе и во сред град можеш да сретнеш социјални случаи, а пак тешки богаташи има и што живеат по селата, тој што живее во град на пр. живее претежно од плата, а тие по селата имаат поголем имот, многумина се занимаваат и со земјоделство и сточарство и не би рекол дека се сиромашни, во МКД има и многу богати села, не се сите села парам-парче како што многумина мислат !
Јас под поимот сељак подразбирам лице табула-раза, лице што нема појма од живот, што има сфаќања како од пред 1 век, што интелектуалното ниво и културата му се на најдолно ниво, а не мислам толку на локацијата на живеење !

Мене не би ми сметало , пошто девојката би дошла во град.

Но девојка да оди од град во село ... е тоа е моментот кога има повише коментари и озборувања.

да и јас би немал против да имам девојка муслиманка али никако да дадам некоја блиска на муслиман а знам дека не би ти било сеедно и на тебе тоа да го дозволиш...признај!!!

Ligeia вистинските другарки не би се дрзнале да спомнат меѓу себе дека не е ок што дечкоти е од Башино а камо ли да те исмејуваат и отфрлаат ради тоа. факт е ова
јас со моите 3 најдобри другари никогаш не сме си ги коментирале девојките, особено не сме навлгувале олку длабко, ниту пак сме влијаеле дали да биде со неа или да ја откачи ради х причини, особено ако си ја сака и врската станува озбилна.
ако на него му е ок нема мене зашто да не ми е, доволно е смао да ме поштува :)
така да убаво ти рече еден погоре.....најди си нови другарки али другарки у буквална смисла а не некои со кои ке може само да излезеш на седанка.
Искрено да ти кажам не би ми сметало, ама правам муабет за муслимани кои што се луѓе најпрво и што знаат да те почитуваат и најповеќе што не се замараат со религија само што имаат муслиманско име и презиме, а веруј ми има такви и имам супер однос со такви луѓе!

Ако ти на твоите другарки јасно си им дала до знаење дека тој навистина ти значи и имаш јаки емоции према него, а наспроти тоа тие и понатаму те реметат да му раскинеш и го понижуваат дека е од село, тогаш време е да ги баталиш засекогаш тие т.н другарки...Другарка ли на мене ќе ми кажува со кого да бидам?
Ти најубаво со него позамарај се: сака ли тој навистина да биде со тебе? Како гледа тој на врската? Ккави погледи има на животот? (немој да е некоја неизживена и фрустрирана таралка па да не смееш од дома да мрднеш од него...)
За да нема драстични промени и кај двајцата најубаво да си земете станче или куќа ако сте во можност, некаде пооддалечено од фрекфентиве локации по Скопје и таму да започнете од почеток...Ниту ти на село, ниту тој во крајно урбано место...Златна средина...
Не ги читав сите твои постови за да дознаам убаво каква е ситуацијата...:)

Треба да им даде предност на другарките. И ако се сеќавам добро баш ја читав во една друга тема каде што на широко Лигеа зборуваше за како тоа не е сигурна во љубовта на дечко и и како тој бил со неа само заради тоа што она е од град. Затоа од прееска трубам дека другарките се во право и дека треба да го остави селанчето и да најде некој посоодветен од град а не од село. Ама она очигледно не знае што сака во животов.
Извини девојко ама ние на форум не можеме да ти кажеме што да правиш, имаш другарки за тоа. :icon_lol:

Мене не би ми сметало , пошто девојката би дошла во град.

Но девојка да оди од град во село ... е тоа е моментот кога има повише коментари и озборувања.

Има и такви случаи, не му се секирај, една цура од комшилуков се омажи со еден пацов од едно мало гратче од внатрешноста и замисли се пресели таму да живее кај него .......... од главен град и од ситуирана фамилија каде што имаше баш се(од пиле млеко), отиде во пустелија ........ :tapp: :facepalm:
Да љубовта е честопати слепа и секогаш треба да се мисли со мозокот, а не само да се слуша срцето !

Треба да им даде предност на другарките. И ако се сеќавам добро баш ја читав во една друга тема каде што на широко Лигеа зборуваше за како тоа не е сигурна во љубовта на дечко и и како тој бил со неа само заради тоа што она е од град. Затоа од прееска трубам дека другарките се во право и дека треба да го остави селанчето и да најде некој посоодветен од град а не од село. Ама она очигледно не знае што сака во животов.
Извини девојко ама ние на форум не можеме да ти кажеме што да правиш, имаш другарки за тоа. :icon_lol:
Не можам да знам што он мисли и чувствува.Не сум човек од зборови туку од дела а он за мене има многу направено и тоа го ценам.Што фајде ако некој ти вика дека те сака а останува само на тоа? Треба да имаат позадина зборовите.А другарките досега многу пати биле грешка во проценката и решив да не ги слушам повеќе. :)

Има и такви случаи, не му се секирај, една цура од комшилуков се омажи со еден пацов од едно мало гратче од внатрешноста и замисли се пресели таму да живее кај него .......... од главен град и од ситуирана фамилија каде што имаше баш се(од пиле млеко), отиде во пустелија ........ :tapp: :facepalm:
Да љубовта е честопати слепа и секогаш треба да се мисли со мозокот, а не само да се слуша срцето !
Па таа кога отишла валјда знаела кај ојт не ја грабнале со сила таму да ојт

Не можам да знам што он мисли и чувствува.Не сум човек од зборови туку од дела а он за мене има многу направено и тоа го ценам.Што фајде ако некој ти вика дека те сака а останува само на тоа? Треба да имаат позадина зборовите.А другарките досега многу пати биле грешка во проценката и решив да не ги слушам повеќе. :)
Такви се тие селските, не знаеш што мислат само на те сакам останува. Додека не ти даде нивата немој ни случајно да пристапуваш на повисоко ниво, како брак на пример. Е така.
Се надевам помогнав.
Секое добро.
Поздрав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom