Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас не сум со него заради пари,декари,ламперии...мене ми е душата важна и му верувам а гаранција знам дека нема.Но романтичен е и за мене има направено многу повеќе него со градските фраерчини со кои сум била.Другарките нека ми се смеат,можам јас и без нив но тешко ми е што немам понекогаш со кого да излезам или една седенка да направам.Инаку смирена сум,не сум по забавите и сакам да си го живеам животот во мир не тука да бидам предмет на безобразни оговарања.
Е вака јасно изјасни се. Во овој случај мислам дека не треба да идете во Скопје, туку да земете некој плац на некоја ливада во мир и тишина. Нема што да излегуваш, собери си ги мислите во еден споменар и додека ја гледаш полната месечина и му ги вадиш тревките од коса, замислувај си што прават твоите довчерашни другарки.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Е вака јасно изјасни се. Во овој случај мислам дека не треба да идете во Скопје, туку да земете некој плац на некоја ливада во мир и тишина. Нема што да излегуваш, собери си ги мислите во еден споменар и додека ја гледаш полната месечина и му ги вадиш тревките од коса, замислувај си што прават твоите довчерашни другарки.
Леле па ти Леандра.. зарем селаните немаат право да бидат градски? :coffee:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леле па ти Леандра.. зарем селаните немаат право да бидат градски? :coffee:
Имаат. Само еве овој пар сака мир и тишина, тоа во Скопје го нема, го има во Башино село кај чешмата :)

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Мене најмногу ме погодува исмејувањето.Да биде уште потрагично другарките цело време ме тераат да му се скарам затоа што е од Башино Село.Не сакаат ни со мене на кафе да одат повеќе.Како да ми биде убаво?:place:
Другарките се многу битни и треба да внимаваш да не ги изгубиш. Но тие ти се другарки(или треба да ти бидат) баш затоа што те почитуваат и те прифаќаат каква што си. Тоа го вклучува и твојот избор на партнер. И да не им се допаѓа партнерот твој, има начин на кој треба тоа да ти го соопштат и да разговараат со тебе, но сепак и одлучуваш и твоето треба да биде последно, и тоа тие да го почитуваат. Чим те исмејуваат за твоето момче, тогаш не те почитуваат, а башка не сакаат ни на кафе да одат со тебе(WTF). Чим не те почитуваат, не ти се другарки. Батали ги. И така ќе сфатиш во животот дека фамилијата е поважна од пријателите.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Е ова болдираното има важна улога кај нас, сакале или не.
абе не викам дека не си управо, ама знам доста паметни и образовани муслимани што на мене уопште неми смета да се дружам со нив, ниту па да имам девојка муслиманка, мада јас вака размислувам, а и свесен сум дека ова сваќање е ретко во Македонија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Мене најмногу ме погодува исмејувањето.Да биде уште потрагично другарките цело време ме тераат да му се скарам затоа што е од Башино Село.Не сакаат ни со мене на кафе да одат повеќе.Како да ми биде убаво?:place:
ич да не ти е гајле за другарките, јас ти кажувам. Ќе ги викнеш на јадење, ќе им зготвиш нешто, ќе ги испијаниш, снимај ги со мобилен и после уценувајх :sneaky: ќе ти се фатат на!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ич да не ти е гајле за другарките, јас ти кажувам. Ќе ги викнеш на јадење, ќе им зготвиш нешто, ќе ги испијаниш, снимај ги со мобилен и после уценувајх :sneaky: ќе ти се фатат на!
После со дечко и вака ќе си играат пред штала:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
После со дечко и вака ќе си играат пред штала:
Штала штала ама ќе плачеш ти за кашкавал за едно 3-4 години и после лигеа ќе вика ај ти играј вака, не можеш м? ееееее

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
Имаат. Само еве овој пар сака мир и тишина, тоа во Скопје го нема, го има во Башино село кај чешмата :)
Мир и тишина има и во Скопје. Штета да не си го знеш градот. :)
Јас таму кај што живеам, навечер се слушаат врапчиња и штурци.
А живеам на 5км од Центар. Е кај мене нема чешма. Штета.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Шо врска имат од кај е девојката од град или од село.Битното е да ми се свигат и да имат во глата.Еве кај мене се деси една глупост да ја наречам иако девојчето не ми се свигаше..Живеам во град од кога сум роден но во лична карта ми стои селото од кое потекнувам(не дека нешто да се смени адресата така остана) иако во 23 години ниту ден не сум живеел таму(сум одел кај баба ми нормално) и случајно нешто ја извадив личната карта и ми викат дај да видам,јас и ја давам и реакцијава "Абе ти од село си".Значи таа од старт има зацртано дека не сака дечко од село после тоа и не знам дали муабет иаме напраено

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.442
Поени од реакции
11.361
абе не викам дека не си управо, ама знам доста паметни и образовани муслимани што на мене уопште неми смета да се дружам со нив, ниту па да имам девојка муслиманка, мада јас вака размислувам, а и свесен сум дека ова сваќање е ретко во Македонија
да и јас би немал против да имам девојка муслиманка али никако да дадам некоја блиска на муслиман а знам дека не би ти било сеедно и на тебе тоа да го дозволиш...признај!!!

Ligeia вистинските другарки не би се дрзнале да спомнат меѓу себе дека не е ок што дечкоти е од Башино а камо ли да те исмејуваат и отфрлаат ради тоа. факт е ова
јас со моите 3 најдобри другари никогаш не сме си ги коментирале девојките, особено не сме навлгувале олку длабко, ниту пак сме влијаеле дали да биде со неа или да ја откачи ради х причини, особено ако си ја сака и врската станува озбилна.
ако на него му е ок нема мене зашто да не ми е, доволно е смао да ме поштува :)
така да убаво ти рече еден погоре.....најди си нови другарки али другарки у буквална смисла а не некои со кои ке може само да излезеш на седанка.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мир и тишина има и во Скопје. Штета да не си го знеш градот. :)
Јас таму кај што живеам, навечер се слушаат врапчиња и штурци.
А живеам на 5км од Центар. Е кај мене нема чешма. Штета.
Мир има и ако се затвориш дома. Не сфаќај буквално.
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 23:52 ---
ЈАС СУМ СЕЉАНКА, ШТО МИ ФАЛИ?
:sneaky: HATERS GONNA HATE!
Никој овде не прочитав да хејта. Иначе ништо не ти фали супер си :)

Kajgana Shop

На врв Bottom