Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
И на ЕуроСпорт и на Спорт Клуб има киксови, на Гробар мкд кога му зборев за тие од Спорт Клуб ми беше маубетот
Грешка си тука друже... На Еуроспорт, коментаторите уште кога почнуваат да коментираат, се очекува глупост од нив, се гледа дека не се спремни, немаат тениска литература и тениско познавање... На СпортКлуб пак, се пристрасни кон Ноле, Јанко, Виктор, ама барем можеш да научиш многу од нив, интелегентни се, и што е најважно, многу го разбираат тенисот :)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Оваа Саманта Стосур како 350 дена во годината да е во хибернација. Се појавува само на РГ, прави ршум на теренот и фала, чао, пријатно. Јас искрено ја немам гледано на други турнири, а на РГ константно турка до самата завршница, Свака част ! :cuc:

ПС - Два ѕверски меча следуваат во машкиот дел денес.

А

Анноун

Гостин
Колку глупа испадна оваа Кербер :facepalm: . Со дефанзива ја исфрилија од турнирот. Се утепа од враќање Ерани , и оваа удри во мрежа , удри во аут од нервоза.

С

сашенко

Гостин
Озбилно си ја почна работата денес Новак

Enis_gv

Dictator.
Член од
17 март 2009
Мислења
353
Поени од реакции
9
Не ми се верува, си ја имав фино вчера типувано на Кајгана Тениската Лига, Ерани да победи, и денес ја пишав Кербер на тикет... Ебаго Германката, ко мече е, не можеше ни сетот да го земе.. :confused:

Очекувана победа на Стоусур, кој талент само го има Цибулкова али нема памет, знае добро и силно да го удри топчето, силен форхенд има, али избрзува многу, и преагресивно игра, не се оди така на сила. Друга работа е што е преубава.
Да има некој подобар тренер, да ја издисциплинира убаво, ќе беше на врвот сигурно! :)

Флојдерка

Together we stand, Divided we fall..
Член од
7 април 2012
Мислења
336
Поени од реакции
340
Џокович веќе јури кон освојување на вториот сет, а Федерер се мачи да го преживее првиот. Штета. Делпо игра извонредно.
Можеби ќе се извлече Роџер, ќе видиме. Но со оваа игра нема никакви шанси против Џокович. :/

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
Почна да игра подобро Цонга во вториот сет, а и Ѓоковиќ има неколку неизнудени грешки..
Не го отпишувајте Цонга.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
ovaj Del Potro mi e najantipaticen teniser, cela igra mu se bazirat na sila i ic nejkam da go gledam vo 1/2 ama so vakva igra Federer tesko deka pojke od 1 set ke osvojt :(

А

Анноун

Гостин
цитат
' среча за Цонгу , лопта је некако закачила линију , пореметила Џокович форхенд '

E , за ова ви зборев . :pos:

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
nisto od Fedex na 4-4 i 15-40 ne koristit najizgledna sansa.. 2/7 brejk sansi ode to..

С

сашенко

Гостин
Ноле звер, спасува брејк топка у третиот гејм и после наредниот брејк прави :cool:

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
И црекна Федерер на публиката, го напукаја. А и налет се, губи 2-0. Неубај работи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom