- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.920
- Поени од реакции
- 41.888
Друже ти грешка сваќаш мене ми е тоа што сакам прво да се земат на тестирање оние со факултет а не одма да се става јавен оглас дека се потребни со средно, па после да се бира бидејќи нив ги запоставуваат и зимаат други со партиски книшки и врски.Каква тоа струка за уличен полицаец? Според систематизацијата на МВР за таква работа е доволно средно образование од било каков профил. Всушност, заради тој факт што тебе ти е очигледно непознат и те цитирав првиот пат. Ама, се гледа дека тоа што ти го викаш реална слика, а јас фрустрации е пресилно кај тебе, па не си спремен да проџвакаш друга реалност различна од твојата. Како перпетум мобиле за лупање глупости си. Поздрав, и се надевам дека некој ден ќе најдеш работа. Уште повеќе се надевам дека тоа нема да биде државна. За доброто на сите нас.
Инаку јас не сум со пол академија ни пак да лечам фрустрации само ја сваќам маката на тие што училе па останале со прст во устата затоа и сум против вработување на тие со средно. И не сум без работа кој ти го кажа тоа? Не сум ни државен службеник се откажав од барање на таква работа поради неправди, програмер сум и сам си заработувам дупло повеќе и од нив.