МВР ќе вработи 300 полицајци

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Каква тоа струка за уличен полицаец? Според систематизацијата на МВР за таква работа е доволно средно образование од било каков профил. Всушност, заради тој факт што тебе ти е очигледно непознат и те цитирав првиот пат. Ама, се гледа дека тоа што ти го викаш реална слика, а јас фрустрации е пресилно кај тебе, па не си спремен да проџвакаш друга реалност различна од твојата. Како перпетум мобиле за лупање глупости си. Поздрав, и се надевам дека некој ден ќе најдеш работа. Уште повеќе се надевам дека тоа нема да биде државна. За доброто на сите нас.
Друже ти грешка сваќаш мене ми е тоа што сакам прво да се земат на тестирање оние со факултет а не одма да се става јавен оглас дека се потребни со средно, па после да се бира бидејќи нив ги запоставуваат и зимаат други со партиски книшки и врски.
Инаку јас не сум со пол академија ни пак да лечам фрустрации само ја сваќам маката на тие што училе па останале со прст во устата затоа и сум против вработување на тие со средно. И не сум без работа кој ти го кажа тоа? Не сум ни државен службеник се откажав од барање на таква работа поради неправди, програмер сум и сам си заработувам дупло повеќе и од нив.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Значи уште 300 души и официјално глупи ќе станат. :icon_lol::love:
Се изнасмеав прееска на вести коа слушнав, тие што ќе се пријават ќе требало 50-60 скелкови и стомачни да можат да направат, да истрчаат 3200 метри за 13-14 минути и измеѓу другото ќе треба и ЕСЕЈ ДА НАПИШАТ !! :pos: И ко шо јадев тука се подзасркнав од смеење, ќе се задавев за малце. xD

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
Инаку денеска едно 18 годишно дете оваа година матурант отиде да се пријави за огласот. Дојде време деца да бидат полицајци. :facepalm: :tapp:
Ако не ви сметаа 18 годипни деца со пушки на пунктови и во планина 2001,
немојте ни сега да мрчите.

Ти да не си во кандидатите што конкурираат па толку те погоди вистината
Не.
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 01:28 ---
Се изнасмеав прееска на вести коа слушнав, тие што ќе се пријават ќе требало 50-60 скелкови и стомачни да можат да направат, да истрчаат 3200 метри за 13-14 минути и измеѓу другото ќе треба и ЕСЕЈ ДА НАПИШАТ !! :pos: И ко шо јадев тука се подзасркнав од смеење, ќе се задавев за малце. xD
Ниеден од нив нема да е поглуп од некој што кења на форум за работа која незнае ама баш ништо.
Не е глуп тој што не знае. Глуп е тој што се прави дека знае.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
па и нема да бидат толку глупи братче :) за 12 месеци ке добијат решение за работа со бенифициран стаж, државен службеник, плата на први итн... и ја искрено мислев дека е глупо да се биде цајкан со курс па се запишав на полициска демек да станам инспектор... тепаат кој нејке само мене ме чекаат.. и на крај ништо.. ни станав инспектор ни се вработив во мвр исто како и останатите 470 колеги што се домче од 2006 год што им искачаше душата низ г* па сега работат како рецепционери и продаваат бурек, колонијал итн а башка начукале над 24 год па не може раб ни по струка ни па со курс... тоа е тоа

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Друже ти грешка сваќаш мене ми е тоа што сакам прво да се земат на тестирање оние со факултет а не одма да се става јавен оглас дека се потребни со средно,.
Ова ти озбилно... за обичен полицаец, уличар, прашинар ..доволно е средно... да не сакаш и докторат да имаат.
Сегде во свет за пријава услов е средно образование, после одиш на полициски курс..

Инаку денеска едно 18 годишно дете оваа година матурант отиде да се пријави за огласот. Дојде време деца да бидат полицајци.
А што мислиш... на колку години беа тие што завршуваа (укинато од поодамна) средно стручно полициско (милиционерско) училиште?
Па ко ќе те сопреше некој таков копиљ... абе ..а.. не смееше да му речеш.

Член од
24 декември 2008
Мислења
401
Поени од реакции
244
Ме интересира кој ќе ги оценува есеите на кандидатите?
некој џандар хехехе

V

Vollstandig

Гостин
Ова е стандардно со огласите за работа особено во државни администрации или пак во појаки фирми.Кружат огласи, а после 1 минута од првото емитување на огласот, кажуваат дека бројот е пополнет и се вработени кандидатите. Секогаш се оди по партиска книшка, родниниски врски, ептен треба да си надарен и повеќе од она што треба за да те примат.

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Ова е стандардно со огласите за работа особено во државни администрации или пак во појаки фирми.Кружат огласи, а после 1 минута од првото емитување на огласот, кажуваат дека бројот е пополнет и се вработени кандидатите. Секогаш се оди по партиска книшка, родниниски врски, ептен треба да си надарен и повеќе од она што треба за да те примат.
Kako so slusnav deneska od decko so e megu glavnite vo VMRO mi kaza deka i niv im kazale da ne ni pomislat deka e dzabe 250 Albanci ke bile i 50 stvarno spremni decki so nebivalo nikako da gi sprovnat partiski i partiskive vojnici se so glavite nadole za ovaa ponuda :)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Џандари има од сите само не од тие што треба.Имам другар што заврши во Димитар Влахов за месар и сите ластици му мававме оти беше глуп ко коњ,ама ете сега работи џандар(сообраќаец).

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
и треба да се високи 175 см:D

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Искрено има некои шанси или раздаени се местава? онака прашвам, дали има шанси да биде нешто ако некој се пријави а да нема ниту еден пријател и да нема книшка...онака ми е прашањево? Искрено одговорете

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
Па према нив сум... обично ги трескам од земја да сфатат дека се... нули...
ЛЕЛЕ!! Конечно....
па ти ли си тој што ги треска од земја??? Леле конечно еј...:vozbud:
Па ти си човече урбана легенда бе.
Обично луѓево ко ќе ги застане џандар на улица, квичат и глумат лудило,
ама ти си тој вистинскиот. (y) Среќа обичниов народ што те има тебе да
им го опраиш просекот. Е тоа ти е. Такви ни требаат.
Луѓе со цврсти ставови.... на форум... се додека не ги сопре полиција..... :tapp:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
ЛЕЛЕ!! Конечно....
па ти ли си тој што ги треска од земја??? Леле конечно еј...:vozbud:
Па ти си човече урбана легенда бе.
Обично луѓево ко ќе ги застане џандар на улица, квичат и глумат лудило,
ама ти си тој вистинскиот. (y) Среќа обичниов народ што те има тебе да
им го опраиш просекот. Е тоа ти е. Такви ни требаат.
Луѓе со цврсти ставови.... на форум... се додека не ги сопре полиција..... :tapp:
Кога знаеш како одат работите, т.е. им ги знаеш овластувањата, а воедно си ги знаеш правата, и знаеш до каде можеш да одиш се какаат како најобични пичиња.
Со авторитативен, ама сепак културен настап, се постигнува да не изиграва џек полицаецот.
Расправија нема, ама има претставка. Барем 10-на имам напишано такви до Секторот за внатрешна контрола и професионални стандарди на МВР.
Од тие 10, 9 го јаделе.
И мерак ми е. Огромен. Оти... парите не ги давам во вид на даноци за некои искомплексирани сељаци да ми се курчат.
А, ако си ти еден од нив, и се наоѓаш повреден, поведи сметка како се однесуваш со луѓето, додека не добиеш писмена опомена, па неколку месеци некое процентче од плата...да не редам што се не се случува кога си на дисциплинска.

Kajgana Shop

На врв Bottom