МВР ќе вработи 300 полицајци

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сакаш да кажеш дека и тие чија психа е нарушена откако се вработиле,
од икс причини, треба да бидат избркани?
Сакаш ли на твоето дете на пример да му биде професорка некоја психопатка без лекарско? Јас знам една роднина моја работи со деца а има тешко психичко растројство, само што ќе правиш, врските работат во оваа држава, тешко на децата. Така треба да биде по правила, не да биде избркан, ама да му се дава некаков вид надоместок и да оди на терапиии, да му се пружи помош, како што е во сите нормални држави, не да остане на улица.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Овој пат осеќам дека страшно квалитетен кадар ќе влезе во МВР...:D Абе беспрекорни има да бидат, почнувајќи од физичка спремност, па умствен капацитет, професионализам на завидно ниво, табула раса - партиски необоени млади џандари... :D :facepalm:

Santiago

Cocalero
Член од
4 јуни 2012
Мислења
97
Поени од реакции
31
Sega tie sto bea vo 2006 primeni so 3 meseci obuka INSPEKTORI ke stanat pa ke treba 300 novi da gi zamenat !!!

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Треба глупи морони пардон партиски дудлачи кои ќе пишуваат казни и на умрени да се запослат затоа и критериумите се моронски.

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
Секоја лест на исклучоците, ама каква концентрација на хејтери има во темава
уште малце ќе експлодира. :)
Јас глава ке си исечам, ако пола од овие со пљукаат не биле некогаш
клоцнати на конкурс за во МВР. :)

Треба глупи морони пардон партиски дудлачи кои ќе пишуваат казни и на умрени да се запослат затоа и критериумите се моронски.
Критериумите се баш стандардни. Моронско е само кога некој коментира безврска
и со единствена цел да му се покачи бројчаникот под профил сликата.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Дел од изјавите на мвр при вработувањет ќе биде запазен и мултиетничкот карактер , јас ова го разбирам од 300 вработени 150 рамковниќе бидат и ке кажат запазен е етничкиот карактер:facepalm: Ако пукне не дај боже нова криза во Македонија кога ќе видиш џандар или војник нема да знаеш дали да бегаш(бидејки бил припадник на УЧК па сега пак се активира) или да идеш да те брани(македонец под услов да не избегал на одмор во халкидики и наеднаш да се разболел), ова е каша попара.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Прво, дипломците од полициска академија не се криминалци ( :vozbud: ), туку криминалисти.
Второ, тоа што имаат диплома од полициска академија не значи дека ќе работат во МВР од најниско до највисоко ниво.
Трето, во МВР не е поминато тоа време. Ако си вработен како среднист и во меѓувреме завршиш само ги поднесуваш документите и за кратко ќе ти најдат функција соодветна на стручната спрема.
Четврто, тоа што си завршил факултет не е гаранција дека ќе се вработиш. Твојот леб сам си го заработуваш и не може да ти го јаде никој. ;)
Петто, ја знам и другата и третата и десетата страна од вработувањето во јавни установи. Веројатно многу подобро од тебе.
Шесто, да по болниците медицинските сестри се обично со средно, има и со факултет, ама се со повисоки плати и доодговорни функции (исто како и дипломираните во МВР) и сите доктори се со високо образование. Не знам зошто тоа ти е чудно. Тоа не е моја логика, тоа е логика по која функционира здравството веќе 70 години.
Ок грешка е тоа исправено е. ;)
Јас сум завршил средно електро и според тебе сега во полицијата ќе ми најдат функција да им менувам сијалици, нели тоа е работа соодветна на мојата стручна спрема. :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Ако планираш инат да водиш може до утре сабајле да пишувам по што сум лично запознаен со тоа како се бираат и затоа ни не поднесувам документи не си трошам време и да лижам газ на некој да ме земат по што знам дека се однапред земени и тоа се деца на инспектори и деца на стари познати полицајци и огласот е ставен за да се замачкат очи.
Преку оноа од такви глупи полицајци со средно кои немаат ни грам мозок, најголемите уличари кои ќе ги исполнат критериумите а немаат никакво однесување.

А очигледно е дека повеќе ти одговара да зимаат со средно тогаш оди пријави се па ќе дадеш инфо дали те земале. :icon_lol:
Искажи се имаше еден сам си кажа дека Јанкуловска му е роднина и дека е со средно и дека сакал да биде полицаец па дури и тема беше отворил. :pos: :icon_mrgr:

Инаку денеска едно 18 годишно дете оваа година матурант отиде да се пријави за огласот. Дојде време деца да бидат полицајци. :facepalm: :tapp:

А за мед сестри немам коментар имаат искуство нема што. :facepalm:
Едно ќе ти кажам се зголеми бројот на луѓе со завршено средно а со тоа и стана задолжително, а сега се зголеми бројот на дипломирани студенти и луѓе со средно се на последно ниво предност се дава на оние поучените оние другите се сметаат за неспособни за да работат во администрација, затоа што работат со луѓе не сами на нивата па да прават што сакаат. ;)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
Јас сум завршил средно електро и според тебе сега во полицијата ќе ми најдат функција да им менувам сијалици, нели тоа е работа соодветна на мојата стручна спрема. :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Си чул за акт на систематизација на работни места и колективен договор помеѓу МВР и вработените во министерството? Да имаше поим што е ова веројатно помалку емот икони ќе ставеше.
А очигледно е дека повеќе ти одговара да зимаат со средно тогаш оди пријави се па ќе дадеш инфо дали те земале. :icon_lol:
Не сум јас тој што лечи фрустрации по форуми и вика дека би си ја искинал дипломата. :icon_lol:
сакал да биде полицаец па дури и тема беше отворил.
А некој аплицирал еднаш, ама го одбиле и сега отвора тема. :icon_lol:
Инаку денеска едно 18 годишно дете оваа година матурант отиде да се пријави за огласот. Дојде време деца да бидат полицајци. :facepalm: :tapp:
Одлично, најдобра возраст за вработување во МВР. До 23 години ќе биде одличен полицаец и ако е доволно амбициозен ќе заврши како добар инспектор или специјалец. Познавам неколкумина што се вработија на таа возраст. Денес се врвни професионалци.
А за мед сестри немам коментар имаат искуство нема што. :facepalm:
Кој спомена искуство сега?
а сега се зголеми бројот на дипломирани студенти и луѓе со средно се на последно ниво предност се дава на оние поучените оние другите се сметаат за неспособни за да работат во администрација, затоа што работат со луѓе не сами на нивата па да прават што сакаат. ;)
Баш така. И тие со факултет се многу, па ги селектираат. И добра е таа селекција. Еве на пример, тебе те одбиле. Тоа ми ја враќа вербата во системот. (y)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Си чул за акт на систематизација на работни места и колективен договор помеѓу МВР и вработените во министерството? Да имаше поим што е ова веројатно помалку емот икони ќе ставеше.
Не сум јас тој што лечи фрустрации по форуми и вика дека би си ја искинал дипломата. :icon_lol:
А некој аплицирал еднаш, ама го одбиле и сега пак отвора тема. :icon_lol:
Одлично, најпродуктивна возраст за вработување во МВР. До 23 години ќе биде одличен полицаец и ако е доволно амбициозен ќе заврши како добар инспектор или специјалец. Познавам неколкумина што се вработија на таа возраст. Денес се врвни професионалци.
Баш така. И тие со факултет се многу, па ги селектираат. И добра е таа селекција. Еве на пример, тебе те одбиле. Тоа ми ја враќа вербата во системот. (y)
Си чул за тоа дека најпрво мора да се бара соодветен кадар па потоа да се врши селекција, а не да вработуваат луѓе од друга струка? Дипломираните веќе 8 години се нудат на мвр да ги тестира дали се доволно професионални а они остануваат глувонеми на тоа.
Твоето мислење заслужува толку емот. икони а можеби и повеќе. :icon_lol: ;)
Не лечам фрустрации ја кажувам реалната слика, зашо да ја кинам користам си ја без партии и род врски. :icon_lol:
Дефинитивно ни самиот не си свесен колку професионални млади криминалисти има во Македонија шо седат дома без леб и што ќе прифатат да бидат и улични полицајци па и чистачи само да работат.
Прочитај ги изјавите на сите оние дипломираните па коментрај. ;)

Член од
19 септември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
23
Избори се ближат.........

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
Си чул за тоа дека најпрво мора да се бара соодветен кадар па потоа да се врши селекција, а не да вработуваат луѓе од друга струка? Дипломираните веќе 8 години се нудат на мвр да ги тестира дали се доволно професионални а они остануваат глувонеми на тоа.
Твоето мислење заслужува толку емот. икони а можеби и повеќе. :icon_lol: ;)
Не лечам фрустрации ја кажувам реалната слика. ;)
Дефинитивно ни самиот не си свесен колку професионални млади криминалисти има во Македонија шо седат дома без леб и што ќе прифатат да бидат и улични полицајци па и чистачи само да работат.
Прочитај ги изјавите на сите оние дипломираните па коментрај. ;)
Каква тоа струка за уличен полицаец? Според систематизацијата на МВР за таква работа е доволно средно образование од било каков профил. Всушност, заради тој факт што тебе ти е очигледно непознат и те цитирав првиот пат. Ама, се гледа дека тоа што ти го викаш реална слика, а јас фрустрации е пресилно кај тебе, па не си спремен да проџвакаш друга реалност различна од твојата. Како перпетум мобиле за лупање глупости си. Се надевам дека некој ден ќе најдеш работа. Уште повеќе се надевам дека тоа нема да биде државна. За доброто на сите нас.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Доаѓа некој рамковен на интервјувото за вработување и ќе го прашаат господине какво искуство имате вие и овој мртов ладен кажува јас имам ратно искуство сум го пукал на вас , сум убивал хаус сум праел, после сум имал туристички аранжман од арачиново со автобус ме шетеаа Американците, после тоа има искуство во сферата на даноците и сметките а какво искутво господине па ни данок плакам нити сметки плаќам а така господине, па вие ги исполнувате сите професионални критерими да станете наш припадник леле богати сега ке пукам од радост рртттттт

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Моронско е само кога некој коментира безврска
и со единствена цел да му се покачи бројчаникот под профил сликата.
Ти да не си во кандидатите што конкурираат па толку те погоди вистината

Kajgana Shop

На врв Bottom