LCD телевизори

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Тоа им е природна работа на плазмите така ке ти грее засекогаш не им е ништо што грее барем во првите 2 години понатаму ке почнат да пукаат електролити од топлината :D
Јас имам Панасоник G30 ладна си е и два дена да е уклучена никогаш не била топла.
Слика има одлична.
Единствен недостаток е што Панасоник не ги чита некои од пиратските кодеци како ЛГ и Самсунг.

Ова е новиот ГТ50 ги има исто како и Г30 едни од највисоките одценки по специјализираните веб сајтови.

Panasonic TX-P42GT50E

Е сега ова ЛГ со 1024 резолуција сигурно нема да е добро за ХД канали и филмови за дигитална тв може ќе е добро а и не знам како ЛГ стои со плазмите знам дека Самсунг не се лоши.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Јас имам Панасоник G30 ладна си е и два дена да е уклучена никогаш не била топла.
Слика има одлична.
Единствен недостаток е што Панасоник не ги чита некои од пиратските кодеци како ЛГ и Самсунг.

Ова е новиот ГТ50 ги има исто како и Г30 едни од највисоките одценки по специјализираните веб сајтови.

Panasonic TX-P42GT50E

Е сега ова ЛГ со 1024 резолуција сигурно нема да е добро за ХД канали и филмови за дигитална тв може ќе е добро а и не знам како ЛГ стои со плазмите знам дека Самсунг не се лоши.
Се убаво тоа ама друго сакам да кажам,плазмата е застарена технологија тоа ми е муабетот сличниот принцип на работа (На поинаков начин работат келиите, и за тоа некогаш се појавува одпечаток со горенње на келиите) го има со катодните цевки CRT телевизори додека лцд или лед е сосема нова современа технологија и многу по квалитетна од оваа со плазмата повекето сите знаеме дека некој CRT телевизори дури имаат по убав контрас од лцд ама друго е уживањето

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Се убаво тоа ама друго сакам да кажам,плазмата е застарена технологија тоа ми е муабетот сличниот принцип на работа (На поинаков начин работат келиите, и за тоа некогаш се појавува одпечаток со горенње на келиите) го има со катодните цевки CRT телевизори додека лцд или лед е сосема нова современа технологија и многу по квалитетна од оваа со плазмата повекето сите знаеме дека некој CRT телевизори дури имаат по убав контрас од лцд ама друго е уживањето
Панасоник продолжува со развојот на плазма технологијата Нео Плазма панелите за високите плазма серии GT и VT трошат многу помалку струја за разлика од пред неколку години и проблемот со прегорување е многу редок.
Лед технологијата се развива но и плазмата оди напред се развива.Исто и самсунг ја развива плазма технологијата.
Исто и јас бев за лед тв но кога прочитав илјада сајтови и форуми се одлучив за плазма.

Кај нас лед е подобар бидејќи Плазмите се 42+ инчи помали ги нема.
Во Америка е многу популарна плазмата бидејки таму се купува 55-65 инчи и се знае плазмата е подобра во секој поглед од ЛЕД тв освен во консумација енергија но кај новите серии тоа не е така.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Панасоник продолжува со развојот на плазма технологијата Нео Плазма панелите за високите плазма серии GT и VT трошат многу помалку струја за разлика од пред неколку години и проблемот со прегодување е многу редок.
Лед технологијата се развива но и плазмата оди напред се развива.Исто и самсунг ја развива плазма технологијата.
Исто и јас бев за лед тв но кога прочитав илјада сајтови и форуми се одлучив за плазма.

Кај нас лед е подобар бидејќи Плазмите се 42+ инчи помали ги нема.
Во Америка е многу популарна плазмата бидејки таму се купува 55-65 инчи и се знае плазмата е подобра во секој поглед од ЛЕД тв освен во консумација енергија но кај новите серии тоа не е така.
не е така а ме мрзи да објаснувам пак тоа е исто како да развиваш CRT телевизор со фул хд и 200 hz слика у слика hdmi и usb подршка со читање блу реј филмови и други формати

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не знам дали сте ги гледале рецензиите на ValueElectronics, се одржуваат годишно и се споредуваат неколку врвни модели. Имаат многу интересна презентација, споредуваат топ модели на плазма и LCD. Е сега тоа ова се однесува на Америте, а како што рече Феномено, они купуваат поголеми екрани. Оваа година како модел, победник е Panasonic VT50. Инаку на темава, не би можел да коментирам за плазмата бидејќи немам плазма, имам Самсунг 40C650 модел и сум презадоволен од него. Мислам дека владее некакво мислење дека плазмите не чинат, ама се чини дека тоа е повеќе како мит. Од друга страна, мислам дека кај нас носат пошкарт плазма модели, и ги нема оние подобри модели за разлика од LCD-ата.

Еве го линкот до видеото, погледнете го. Поздрав.
http://www.valueelectronics.com/

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Остај ти стручњакот се знае, знае и тврди дека плазмите се застарени и ќе престанат да се произведуваат. Значи јас што гледам по интернетов какви се плазми се прават, пред месец дена имаше едно клипче:
па уверете се самите дали плазмата изумира.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Остај ти стручњакот се знае, знае и тврди дека плазмите се застарени и ќе престанат да се произведуваат. Значи јас што гледам по интернетов какви се плазми се прават, пред месец дена имаше едно клипче:
па уверете се самите дали плазмата изумира.
Од Електроника на телевизори,компјутери, па до машина за перење можам предавања да ти држам :)

Имам еден куп плазми лцд црт телевизори, монитори правено правено ехеее
Секоја недела отварам по еден лцд и плазма телевизор за поправање само колку плазми им имам сменето напојување толку пари немаш ти за твојот дадено

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
До пред година-две, LCD беше на врвот, плазмите беа срање. Сега се скоро на исто ниво со тоа што некои плазми се подобри од некои LCD и обратно, или попросто кажано, се што е над 43-45000 денари нема утка.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
До пред година-две, LCD беше на врвот, плазмите беа срање. Сега се скоро на исто ниво со тоа што некои плазми се подобри од некои LCD и обратно, или попросто кажано, се што е над 43-45000 денари нема утка.
Се е тоа во ред мене друго ми е муабетот сакаме или нејкеме плазмата е застарена технологија нема што да се напредува тука таа е изработката на плазмите

Пред 10 години се произведуваа ЦРТ телевизори а имаше и плазми и лцд ама беа многу скапи по неколку години уште не је отврлија изработката на црт телевизори па решија малце да ги унапредат па нели испаднаа оние CRT slim телевизори ако се секаваш ? (мора да се сетиш пошто 99,9 % ги имаш заборавено) :) а сега никој бренд не произведува црт телевизори освен оние кинеските

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Денес земав LG 42 LV4500. Ај тоа што нема ДТС декодер, туку сега гледам и дека не сака да чита SRT превод. Кажете најлесен начин да конвертирам SRT во SUB. Се обидов со некои конвертори но не ми успеа.
Благодарам

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Денес земав LG 42 LV4500. Ај тоа што нема ДТС декодер, туку сега гледам и дека не сака да чита SRT превод. Кажете најлесен начин да конвертирам SRT во SUB. Се обидов со некои конвертори но не ми успеа.
Благодарам
преводот да ти биде исто со името на филмот пример sherlock.holmes.a.game.of.shadows.2011.720p.bluray.x264-unveil (филмот)
sherlock.holmes.a.game.of.shadows.2011.720p.bluray.x264-unveil.sub (преводот) и во ист фолдер да ти бидат обавезно

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Да, да, лажна тревога. Имињата не биле идентични. Во ред е чита и срт титлови :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Да, да, лажна тревога. Имињата не биле идентични. Во ред е чита и срт титлови :)
srt и sub ти е исто сакаш ставаш srt сакаш ставаш sub битно е да се исти имињата со филмот

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Се е тоа во ред мене друго ми е муабетот сакаме или нејкеме плазмата е застарена технологија нема што да се напредува тука таа е изработката на плазмите

Пред 10 години се произведуваа ЦРТ телевизори а имаше и плазми и лцд ама беа многу скапи по неколку години уште не је отврлија изработката на црт телевизори па решија малце да ги унапредат па нели испаднаа оние CRT slim телевизори ако се секаваш ? (мора да се сетиш пошто 99,9 % ги имаш заборавено) :) а сега никој бренд не произведува црт телевизори освен оние кинеските
Сепак јас мислам дека плазмата нема да престане да се произведува заради ЛЦД е сега што кај нас не е многу сакана тоа е друго прашање за 20-30 илјади и јас велам подобро лцд плус и плазмата е 42 инчи па нагоре.
Ако некој би напавил револуција тоа е ОЛЕД кој за разлика од ЛЦД не му треба позадинско осветлување и е тенок како лис хартија.Но сега засега е многу скап.И од оваа година мислам ЛГ го лансира.

А за плазми на пример моментално VT50 на Панасоник е на врвот тоа што кај нас не се толку познати овие тв тоа е друго прашање.Еве и Самсунг најдобр отцент модел им е плазма 2012 моделот D8000.

Се воделе и овде многу дискусии Плазма ЛЦД си имат плусови и минуси и јас бев за ЛЦД сега сум на друго мислење:) .

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Сепак јас мислам дека плазмата нема да престане да се произведува заради ЛЦД е сега што кај нас не е многу сакана тоа е друго прашање за 20-30 илјади и јас велам подобро лцд плус и плазмата е 42 инчи па нагоре.
Ако некој би напавил револуција тоа е ОЛЕД кој за разлика од ЛЦД не му треба позадинско осветлување и е тенок како лис хартија.Но сега засега е многу скап.И од оваа година мислам ЛГ го лансира.

А за плазми на пример моментално VT50 на Панасоник е на врвот тоа што кај нас не се толку познати овие тв тоа е друго прашање.Еве и Самсунг најдобр отцент модел им е плазма 2012 моделот D8000.

Се воделе и овде многу дискусии Плазма ЛЦД си имат плусови и минуси и јас бев за ЛЦД сега сум на друго мислење:) .

Како на лед не му треба позадинско осветлување ? кога позадинското осветлување му е smd diode

Kajgana Shop

На врв Bottom