Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Само што сакав да го кажам тоа :) Треба да се земат цените на билетите, просечната посетеност, бројот на натпреварите...
Цените на билетите во Англија се просечно помали од оние во Италија. Баш и една од причините зошто во Италија се големи цените е затоа што клубовите на тој начин сакаат да надополнат за тоа што плаќаат кирија за стадионите. Мислам дека и во некои клубови, земаат и дел од приходите од цените, општините.
А и не збориме за Киево или Сиена, па да проектираме некој ненормален раст. Интер има стабилен број на навивачи кои што скоро на секој лигашки натпревар доаѓаат, во просек сигурно околу 50 000. Имаме скоро секоја година најголема или втора најголема посетеност во цела Италија. Плус Ломбардија и конкретно Милано е еден од најбогатите региони во цела Италија, можда и најбогат. Ако им дадеш добри услуги на луѓето и се задоволни,луѓето ќе доаѓаат и повеќе и повеќе ќе оставаат пари, тоа е емпириски докажано во безброј случаи.
Со какви играчи се располага,какви се амбициите на клубот...се само дел од тоа што треба да се увиди.
Лесно е да се каже ќе скокнат приходите,ама е тешко остварливо.
Во Англија има многу неизвесно првенство каде што секоја втора недела се играат по најмалку три дерби утакмици во права смисла на зборот,има појаки клубови,има појаки играчи.
Арсенал беше даден како пример. И тоа најдобар пример. Да постигнеш толкав раст во толку кратко време не е успех, туку е огромен успех. Ние да имаме пола од тоа ќе треб да скокаме од радост.
Ако нејќеш да збориш за Англија, збори за Германија, за баерн за Шалке. Кога они го градеа стадионот, Германија ни имаше подобри играчи ни имаше поатрактивни натпревари од другите земји, па пак имаат раст, сигурно од 20-30 % минимум во приходи. Ќе го збориме ова и за Јувентус за некоја година.

Не се збори за остварување на нешто што го нема, туку за недоволно користење на капацитетите што ги имаме. Тие 20% посто само од различни цени за седишта и од она match-day revenue што го викаат ќе го постигнеш. Плус без да се земат во предвид кирии за побитни работи, како хотели, мали трговски и сл. Како и да го вртиш, огромна позитивност е.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Што среќен го направивте панче :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
lol, каква искривена ретарда од човек

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
Ако бе, нек не промовира. И уз пут нека учи како треба да функционира еден сајт.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Зошто е толку ретардиран бе :confused:
Ај то шо е и ретардиран и манијак е ....
Ме адна на фб, го прифатив видов тешка ретарда е, после ми праќа пораки зошто сум го делетнал ова она братче ваму таму, и видов не видов го аднав пак :facepalm: и сеа арно не ми пишува... :cuc:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
Ме адна на фб, го прифатив видов тешка ретарда е, после ми праќа пораки зошто сум го делетнал ова она братче ваму таму, и видов не видов го аднав пак и сеа арно не ми пишува... :cuc:
:facepalm:

:pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Цените на билетите во Англија се просечно помали од оние во Италија. Баш и една од причините зошто во Италија се големи цените е затоа што клубовите на тој начин сакаат да надополнат за тоа што плаќаат кирија за стадионите. Мислам дека и во некои клубови, земаат и дел од приходите од цените, општините.
А и не збориме за Киево или Сиена, па да проектираме некој ненормален раст. Интер има стабилен број на навивачи кои што скоро на секој лигашки натпревар доаѓаат, во просек сигурно околу 50 000. Имаме скоро секоја година најголема или втора најголема посетеност во цела Италија. Плус Ломбардија и конкретно Милано е еден од најбогатите региони во цела Италија, можда и најбогат. Ако им дадеш добри услуги на луѓето и се задоволни,луѓето ќе доаѓаат и повеќе и повеќе ќе оставаат пари, тоа е емпириски докажано во безброј случаи.

Арсенал беше даден како пример. И тоа најдобар пример. Да постигнеш толкав раст во толку кратко време не е успех, туку е огромен успех. Ние да имаме пола од тоа ќе треб да скокаме од радост.
Ако нејќеш да збориш за Англија, збори за Германија, за баерн за Шалке. Кога они го градеа стадионот, Германија ни имаше подобри играчи ни имаше поатрактивни натпревари од другите земји, па пак имаат раст, сигурно од 20-30 % минимум во приходи. Ќе го збориме ова и за Јувентус за некоја година.

Не се збори за остварување на нешто што го нема, туку за недоволно користење на капацитетите што ги имаме. Тие 20% посто само од различни цени за седишта и од она match-day revenue што го викаат ќе го постигнеш. Плус без да се земат во предвид кирии за побитни работи, како хотели, мали трговски и сл. Како и да го вртиш, огромна позитивност е.
Реков дека е тешко да споредуваме, и да даваме прогнози без подетални информации... Вака само нафрламе од ракав, али секоја инвестиција треба да има поврат, може и 30% да се зголемат приходите, тоа ништо не значи, апсолутно ништо...

Инаку, Арсенал имале претходнова сезона 400.000 посетители повеќе, или 50-60% од посетеноста на Интер во текот на целата сезона. Точно, Интер имаат и најскапи карти, на Арсенал се релативно поевтини, но затоа имаат просечна посетеност од 60.000 секој натпревар, тука се прават веќе економски анализи за најдобар однос на цена-посетеност.

Пак ќе кажам, ова е голема инвестиција, само со однос на тоа колку ќе се зголемел приходот годишно ништо не правиме, ако утре не успееме да постигнеме позначителни успеси, ова како бумеранг ќе ни се врати(зависи како ќе биде финансиран)...

Да се разбереме, не сум против стадионот, што повеќе пари вложени од други партнери, толку подобро. ФФП - МФП мислам дека не влијае на инвестициите, така да за ова може само Морати да му ја мисли, односно мора да внесе капитал за инвестицијава, од парите на клубот, нема шанси...

п.с. Со сопствен стадион, иде и амортизација, која значи расход, или нетирање со сегашните плаќа за наем, но доброто е тоа што амортизацијата не значи и паричен одлив, она што го немаме :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Ме адна на фб, го прифатив видов тешка ретарда е, после ми праќа пораки зошто сум го делетнал ова она братче ваму таму, и видов не видов го аднав пак :facepalm: и сеа арно не ми пишува... :cuc:
И мене исто ми направи.:pos: Инаку има 34 год. :ROFLMAO:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
http://fcinter.com.mk/aktuelno/2609-pricinata-zasto-morati-saka-nov-stadion

Не знам кој го има преведено,но има интересни цифри во текстот што генерално гледано многу ќе бидат од помош тие пари на Интер,најмногу за засилувања,квалитетни засилувања.
Среќен,но и тажен сум,Интер си оди од стадионот на кој паднаа многу великани во светскиот фудбал,стадион на кој се славеа,се славеле многу титули,но и се гледале многу разочарувања.
Што е тука е,ова е добро општо за клубот,ама само името ако биде по некој спонзор,идам и го бомбардирам стадионот.

Kajgana Shop

На врв Bottom