Јас не верувам дека Бог го создал светот,туку мислам природата,бидејќи не верувам во чуда и во приказни.
Како што го кажуваат исус и како што имам читано за него бил навистина храбар и добар ЧОВЕК.и навистина тој тоа што го направил го прави голем.Одам во црква,за да му оддадам почит за неговите добри дела што ги направил,и што го промениле светот.Никој до сега нема видено,и мислам дека ова така и ќе остани.Зошто не речат дека денес постојат ангели и такви глупости,бидејќи нема простор од технологијава што е денес,а во постаро време тоа било поинаку,нешто некој да измамел и тоа од генерација до генерација се правела се поголема и поголема мистерија демек нешто надприродно !
Па тоа од поколенија до поколенија се менувало и го направиле како светец.
Ова е мое мислење мислам деа нема причина за лутење.Никој не видел и нема да види,Сепак добрите дела се кажуваат.
еее тоа е тој срав...Ако навистина постои бог зошто во овој свет се не цути не се прават добри работи зошто има војни,криминал,педофилија и еден куп многу работи ! зошто имаме срадања,затоа што тој така нареди.па луѓе во кој век сме !
Човекот уште од неговиот почеток барал лек за бесмртност,тоа го имаме уште од првите записи.Значи според мене вербата е тешење или тежнеење кон животот,бидејќи на никој не му се умира бе !,и ајде после овој живот има друг живот.во тоа верувале,но за жал ништо нема,тоа е тажната реалност,според мене.
НИКОЈ НЕ ВИДЕЛ,не знаеме ни од каде доаѓаме ни каде одиме !