Има ли некој земано payoneer картичка преку freelancer.com(или друга страна).
Ме интересира колку зимаат за услугата, поточно од freelancer на картичката, и после при подигање на пари на банкомат.
Ne sum zemal karticka, se miselv, na kraj si ostanav so moneybookers.Druzhe, i mene istoto me interesira...kolku provizija zema kartichkata ako imash dosega probano? ..Jas ja zemav preku oDesk...
Ne sum zemal karticka, se miselv, na kraj si ostanav so moneybookers.
Имаат исплатено на еден куп народ и нема од што да се плашиш. Види низ поставувањата дали имаат опција за исплаќање преку Moneybookers, не ми текнува сега бидејќи не ми ни текнува јузерот како ми беше таму.Јас само што започнав да работам на freelancer.com, само дали на некој му е исплатено и како се врши тоа? Имам акаунт на moneybookers.com и сум префрлал таму од други сајтови пари. Дали може преку овој да ги префрлиш после на moneybookers? прв пат го правам ова и затоа...
Најпаметно. И јас бев загреан за картичка ама кога видов дека треба 25 долара да платиш за неа и 2 долари при секое подизање. Не фала. Манибукерс 1.8 евра зема. Сега незнам што е финтата па 1 недела ги чекам на картичка паритеNe sum zemal karticka, se miselv, na kraj si ostanav so moneybookers.
може секако прати да видиме,Може малце опис ? инфо..?
Јас имам неколку вебстрани кој ги дизајнирам моментално може да ти пратам слики во инбокс ?
Каде треба да се регистрирам ? И дали се дизајнира се дизајнираат македонски или странски вебстрани ?може секако прати да видиме,
а за опис ке се обидам да скратам малце,
прво се регистрираш, пишуваш вистински информации, потоа земаш некој тест има преку 400+ тестови од сите подрачја, си правиш портфолио од најдобрите работи што ги имаш завршено, потоа одич на работи и се пријавуваш, ова е општо за двете страници, одеск на пример гарантира исплата на работи што се со време а не гарантира исплата на работи што се со фиксирана цена, од другата страна еланце гарантира и со фиксирана цена и временски работи но бесплатните корисници можат да поднесат до 10 барања незнам точно колку беа и не се ресетираат ако ги избришиш или се затвори работата, од другата страна пак кај одеск како што поминуваш тестови така бројот на работи кои можеш да ги работиш во исто време (job application quota) , истото се ресетира после секое одбивање на работата, бришење итн.
се дизајнирааат најчесто англиски веб страни, можеш да се регистрираш на официјалните страни elance.com и odesk.comКаде треба да се регистрирам ? И дали се дизајнира се дизајнираат македонски или странски вебстрани ?
Мхм се регистрирав на одеск,ми дадоа работа за дизајнирање на постоечко лого,ама незнам како да почнам помош малце може ?се дизајнирааат најчесто англиски веб страни, можеш да се регистрираш на официјалните страни elance.com и odesk.com
прво кажи ми дали е fixed price или hourly job, ако е фиксед не се замарај оти нема да ти исплати бидејки одеск не гарантира, а ако е со сати работата тогаш симни ја одеск теам апликацијата, и прашај го какво лого сака, какви бои примери на кои лога ги бендисува итн. се што ти треба за да ја завршиш работата.Мхм се регистрирав на одеск,ми дадоа работа за дизајнирање на постоечко лого,ама незнам како да почнам помош малце може ?