Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Пробај со друга, ќе ја заборавиш за кратко. Гледај да ти е интересно со таа новата.
Пробав со друга 1 година :) Затоа и дојдов тука да прашам дали има надеж за мене :D

Благодарам на сите за одговорите :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Едно многу глупо прашање,
Дали некад можеш да престанеш да сакаш некој иако си го сакал ете 2-3 години?
Ми зборат времето лечи све ама некако доста време помина а уште осеќам пеперутки у стомакот.
Па ај одговорите барем да видам дали има надеж за мене или не :)
Таа врска започнала поради причина и завршила поради причина. Пеперутките во стомакот не ти се заради таа личност, туку за да ти се покаже дека и ти умееш да сакаш и да не заборавиш дека целосна љубов за тебе постои и дека умееш да ја оствариш (си умеел еднаш, ќе умееш пак).

Тоа ти е како да си врвен фудбалер и најголемиот успех да си го остварил со еден пар патики. Во текот на остварувањето на успехот си го имал тој пар патики коишто потоа се изабеле. Сега се обидуваш да постигнеш ист таков успех со истите патики, коишто се веќе изабени и не може да те служат исто така добро. Со други зборови, се обидуваш да постигнаш нешто со истрошен ресурс. Ако ги смениш патиките, повторно ќе постигнуваш успеси - тие доаѓаат од твоите нозе, а не од патиките со чија помош првично си ги достигнал тие успеси.

Значи, твоите пеперутки се силата на твојата љубов. Насочи ја кон нова личност, којашто е неоптоварена со минато со тебе и којашто ќе ти понуди нови можности да се оствариш себеси и да ја сакаш и да те сака за возврат. И ќе видиш дека ќе се создадат нови пеперутки, коишто ќе бидат уште посилни и подобри од претходниве, зашто веќе имаш стекнато повеќе искуство и ќе сакаш позрело и подобро. И, со малку среќа, исто таква љубов и ќе примиш.

Поздрав и со лесно.

Член од
12 април 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1
Значи вака, на девојката што ми се допаѓа ја имам покането да излеземе 4-5 пати и се добивав одговор незнам незнам. Вчера ја прашав пак дали сака да излеземе. И реков дека ако треба она нека си викне другарка и јас другар во случај да и е срам ако сме само ние двајцата. Вчера ми рече дека неможела да излезе (демек) тоа за мене е одговор не. А некни ја гледам со нејзината најдобра другарка беа излезени со дечкото на другарката и еден негов другар, а сега да неможе да излезе пак со неа само со други машки. Вели дека другарката си имала дечко и дека немало да дојде и јас и реков да си викне друга нели што има врска и таа рече дека неможела.
Е сега совети ако може, дали да се обидувам уште или да ја оставам. Јас сум повеќе за второто бидејќи штом досега не прифати од 4-5 понуди не се ни надевам понатаму да прифати, а и не е последна на свет. :)

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Значи вака, на девојката што ми се допаѓа ја имам покането да излеземе 4-5 пати и се добивав одговор незнам незнам. Вчера ја прашав пак дали сака да излеземе. И реков дека ако треба она нека си викне другарка и јас другар во случај да и е срам ако сме само ние двајцата. Вчера ми рече дека неможела да излезе (демек) тоа за мене е одговор не. А некни ја гледам со нејзината најдобра другарка беа излезени со дечкото на другарката и еден негов другар, а сега да неможе да излезе пак со неа само со други машки. Вели дека другарката си имала дечко и дека немало да дојде и јас и реков да си викне друга нели што има врска и таа рече дека неможела.
Е сега совети ако може, дали да се обидувам уште или да ја оставам. Јас сум повеќе за второто бидејќи штом досега не прифати од 4-5 понуди не се ни надевам понатаму да прифати, а и не е последна на свет. :)
Сам си праша и сам си одговори на крајот.

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
некој начин да ја разбијам рамнодушноста ..станав рамнодушен у врскава а ич неќам така ..ај совети :D

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203

Ти дала 5 корпи и уште прашуваш :tapp: ! Тури и ги клоците, најди си некое моме што заслужува да биде во твоја близина! Сречно!

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Stani Ezel, napraj si plasticna operacija, oslabi, najdi nekoj cicko mafijas so mng pari da te finansira I stiti I gotovo. Nareden pat, na samo ke saka da izlezete :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Oна уче, тебе ти се ебе. Ултимејт предизвикувач на сомнежи, дали ти е досадно, дали ја сакаш, is this the real life? Is this just fantasy?.. Caught in a landslide. No escape from reality.. :свиркам:

Мастурбирај, бот.

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
gledav na forumov temava mi padna interesna ne oti ja prouciv cela zasto se 1077 strani:) cel mesec kemi treba.ama bash mi treba nekoj sovet od strana na zenski ili bilo koj.

IMAM DEVOJKA 3GODINI SME ZAEDNO.jas sum doselen vo italija poradi rabota familijarno a taa e makedonija MOZETE DA ZAMISLITE KOJA LJUBOMORA MOZE DA IMA;).moze dase kaze imam problem so mozokov potocno:(:).
PRIMER:karanje na sekoj vtor den ( sopcuenje,vikanje,krshenje itn:() i toa za nekoja glupost kako:
1.zasto nemi cvona 2 sati kaj bese da nese ebese so drug
2.zasto mnogu kasno legnuvas dane cekas nekoj
3.vo vrska so kreditot kade go potrosi itn.
i mnogu drugi koj i stram mie dagi nabrojam.
ili imam i drug problem:koga se pisam na chat na FB so nekoj drugar od MK se mislam deka znae nesto vo vrska so devojkami ama krie ili nemi kazuva za da neme povredi i slicno.

nekoj sovet ili slicno ...:D

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
gledav na forumov temava mi padna interesna ne oti ja prouciv cela zasto se 1077 strani:) cel mesec kemi treba.ama bash mi treba nekoj sovet od strana na zenski ili bilo koj.

IMAM DEVOJKA 3GODINI SME ZAEDNO.jas sum doselen vo italija poradi rabota familijarno a taa e makedonija MOZETE DA ZAMISLITE KOJA LJUBOMORA MOZE DA IMA;).moze dase kaze imam problem so mozokov potocno:(:).
PRIMER:karanje na sekoj vtor den ( sopcuenje,vikanje,krshenje itn:() i toa za nekoja glupost kako:
1.zasto nemi cvona 2 sati kaj bese da nese ebese so drug
2.zasto mnogu kasno legnuvas dane cekas nekoj
3.vo vrska so kreditot kade go potrosi itn.
i mnogu drugi koj i stram mie dagi nabrojam.
ili imam i drug problem:koga se pisam na chat na FB so nekoj drugar od MK se mislam deka znae nesto vo vrska so devojkami ama krie ili nemi kazuva za da neme povredi i slicno.

nekoj sovet ili slicno ...:D

Види не треба да има љубомора..пошо не бива нишо со тоа ...
Треба опуштено .. Треба да правите муабет видете се ако можете или па на скајп...И прајте отворено муабет..играј со отворени карти ќе биде боље... Вие двајца треба да си го решите проблемот ..Другари тука се ама може да ти забијат нож во грб ..Со неа најбоље да си решите што имате .
И зависи колку долго сте одалечени ..иако на далеку тешко се одржува врска но треба да се гледате..потруди се ти или она нека направи напори да дојде кај тебе ...Ќе се забораите како изгледате ...Ако се немате долго видено на неа и се ебе а тебе те нема =Д

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Види не треба да има љубомора..пошо не бива нишо со тоа ...
Треба опуштено .. Треба да правите муабет видете се ако можете или па на скајп...И прајте отворено муабет..играј со отворени карти ќе биде боље... Вие двајца треба да си го решите проблемот ..Другари тука се ама може да ти забијат нож во грб ..Со неа најбоље да си решите што имате .
И зависи колку долго сте одалечени ..иако на далеку тешко се одржува врска но треба да се гледате..потруди се ти или она нека направи напори да дојде кај тебе ...Ќе се забораите како изгледате ...Ако се немате долго видено на неа и се ебе а тебе те нема =Д
odalecen sum skoro od januari.pokraj mal del od toa sogo nabrojav nekoja nemoze takov odnos da izdrzi ili najmalku zakani so ostavanje ili slicno odma biti dala KORPA.aza ebenje brat jas sum od zapadna makedonija ziveam vo selo kade sto devojkite se dodeka se mazat se DEVICI:).so isklucok na nekoi.skajp koristam ama kaku sto znaete zapadniot del nemat mnogu moznosti za kompijuter ne site.a toa sodrugari znaes ljubomora.fala sepak ako imas neso da dopolnis

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
odalecen sum skoro od januari.pokraj mal del od toa sogo nabrojav nekoja nemoze takov odnos da izdrzi ili najmalku zakani so ostavanje ili slicno odma biti dala KORPA.aza ebenje brat jas sum od zapadna makedonija ziveam vo selo kade sto devojkite se dodeka se mazat se DEVICI:).so isklucok na nekoi.skajp koristam ama kaku sto znaete zapadniot del nemat mnogu moznosti za kompijuter ne site.a toa sodrugari znaes ljubomora.fala sepak ako imas neso da dopolnis

Тоа е дека не се гледате...прашај шо како , што е проблемот шо се фура така ? ти сам треба другари нема да ти помогнат...Договорете се нешто средете си сами..

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Тоа е дека не се гледате...прашај шо како , што е проблемот шо се фура така ? ти сам треба другари нема да ти помогнат...Договорете се нешто средете си сами..

jas sum kriv od nejzina strana sto ida napravam jas nee se luti osven za nekoi po ozbilni raboti.jas sum toj sto i se zakanuva so OSTAVANJE. sakam da prestanam da ljubomoram zasto znam deka e vo golema kolicina ama blagodarenie na nejziniot odnos somene leka po leka prekinuvam.ama mnogu poleka sakam ednas zasekogas da prekinam dase karam i da ne se somnevam vo nisto deka taa bi napravila nesto.zasto ako nekoj ja znae cela istorija od mojata vrska.(koj i 1godina sum SVRSEN) bi me proglasi za najbudala covek vo istorijata na covestvoto.:)hehe edinstveno sakam daprekinam damu ebam stoe problemot :(

Kajgana Shop

На врв Bottom