Постои ли начин вистински да се забрза интернетот на вашиот компјутер?

• Креатор на темата Креатор на темата streetbond2005
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Dosega sum probuval milion programcinja za "zabrzuvanje" na internet i samo tcp optimizer i cosspeed mi pomognale.
na stranata na tcp optimizer ima tvikovi manualno vo regedit da gi stavis i stvarno mi go zabrzaa internetot.Mislam toa e ne e nekoja ogromna razlika ama na speedtest.net sum primetil deka mi vagja pogolemi cifri, a i osekam koga otvaram facebook deka brzo odi seto toa za razlika od porano.Znae nekoj nekoi tvikovi ili programcinja sto stvarno mu go ubrzale netot?

каков интернет имаш ?

Постои можност да се зголеми респонсивноста при сурфањето, и брзината на отварање на страни, брзина на данлоуд не.

Еве го методот.

не постои начин
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 16:55 ---
Постои можност да се зголеми респонсивноста при сурфањето, и брзината на отварање на страни, брзина на данлоуд не.

Еве го методот.
да ќе забрза отварање на страна која никад не е отворена и ја нема во днс кеш . Е сега днс пример отвараш кајгана први пут и тогаш го гледаш тоа забрзување, после стискаш форум и оп брззината не зависи од кајгана веќе.

не постои начин
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 16:55 ---

да ќе забрза отварање на страна која никад не е отворена и ја нема во днс кеш . Е сега днс пример отвараш кајгана први пут и тогаш го гледаш тоа забрзување, после стискаш форум и оп брззината не зависи од кајгана веќе.

Поготово помага ако користиш нестабилен DNS.....т.е. оној кој е од самиот интернет провајдер, и знае да зеза.

Последно уредено:
Ако имаш да речеме интернет од One, некогаш имаш интернет, а ти дава дека немаш, т.е. мора да кликаш неколку пати рифреш за да се отвори некоја страна на пример, или да чекаш со саати. Ова може да се случи ако One имаат проблем со DNS серверите, со користење на Google DNS овие проблеми се скоро непостоечки.

Tи колку што знам, смени DNS во Google така? ако е така, не се секирај повеќе. Затоа што, што и да направиш друго, нема да имаш бенефит ако провајдерот е проблем т.е. Кабелнет или кои и да се. Има уште некои работи во мојот водич, но за да имаш бенефит од нив треба да имаш добар линк од самиот извор т.е. твојот провајдер.

После 20ти стандарт чекам 5 мин. пред да отвори нешто па дури и да имам уште 19 гига преостанати џабе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom