- Член од
- 21 мај 2012
- Мислења
- 330
- Поени од реакции
- 104
sega treba da e OK!Не се гледаат сликите
sega treba da e OK!Не се гледаат сликите
Темата за сателитска телевизија е интересна. Од можеби 5 г гледам телевизија преку сателит. Во БГ е многу распространета. Имаме три сателитски оператор Булсат, Сателит.бг и ВивакомТВ. Мојот фаворит е Сателит.бг иако е скапиот. За ресивер користам мултимедијален компјутер со САТ тунер TBS9821 и програмата DBViewer / 15euro /. Антената ми е TRIAX 110 поставена на мотор. Еве некои слики:
А тоа е антената ми:
и ресивера:
Програмите на сликите се од Сателајт.бг Сателајт.бг за разлика од другите два оператори не те врзува со приемникот. Купуваш карта, ставаш ја Дреијмбокс или нешто слично во пати по квалитетно од операторските ресивери и гледаш. Шеринг користам нај веке за SKY UK.тва всичко в'рви на шеринг
SatelliteBG не беше порано ITV PARTNER(Totaltv)?Програмите на сликите се од Сателајт.бг Сателајт.бг за разлика од другите два оператори не те врзува со приемникот. Купуваш карта, ставаш ја Дреијмбокс или нешто слично во пати по квалитетно од операторските ресивери и гледаш. Шеринг користам нај веке за SKY UK.
Itv Partner фалираха и СателаитБГ ги купи. Пред тоа за малко беа намешани и србите од ТоталТВ. Актив им беа користниците ништо друго. ИТВ Партнер емитираше от 16Е и беше катастрофа, а тиа са на АСТРА 23,5Е и засега ми допадат.SatelliteBG не беше порано ITV PARTNER(Totaltv)?
Ееее, пријателе, Астра е подобра сателитска компанија и многу поскапо ги продаваат транспордерите. Јас имам Тоталтв, ама сликата им е за никаде. Све некако бледа и бела и не се гледа убаво. СателитБг која марка ресивер ви дава?Itv Partner фалираха и СателаитБГ ги купи. Пред тоа за малко беа намешани и србите од ТоталТВ. Актив им беа користниците ништо друго. ИТВ Партнер емитираше от 16Е и беше катастрофа, а тиа са на АСТРА 23,5Е и засега ми допадат.
Значи картичката можеш да си ја ставиш во дримбокс и во секој друг ресивер? Е па супер било.Нуди Оптикум 2 за 99лв и Оптикум 2 плус за 149лв, но како што реков во погоре е големото им предност е тоа што можете да користите свој ресивер. Качеството на сигнала засега е ок. Во началото имаше некои проблеми со синхронизациата на субтитрите но сега е ок. Например на Планета ХД битреида достига 11Мб . Ама ке видим по нататак дано не се осрат.
http://webshop.ddcom.com.mk/products/DM500HD-FULL-HD-ferrari-chipset-400MHz-Processor/pid/706842#.T82_2rCIDdQНекој да не продава DreamBox 500 HD на старо, без дефекти, скроз исправен.
Гледам цената во Зора е 230 евра моментално за нов, пред неколку недели беше 270 евра.....
Дај во ПП или на igorjos15@hotmail.com, или кажи ми како да напишам на реклама5http://webshop.ddcom.com.mk/products/DM500HD-FULL-HD-ferrari-chipset-400MHz-Processor/pid/706842#.T82_2rCIDdQ
веке 2 месеца го имам и 200евра уште си стои цената
Презадоволен сум, ем сателитаска ем мкв филови пушта без проблем.
а на Реклама5 имаше и за 170евра мислам нови ама неможам линкот да ти го пратам..
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=413165Дај во ПП или на igorjos15@hotmail.com, или кажи ми како да напишам на реклама5
На DasErste i ZDF имаш FTA европско, и на TRT на 42ЕНа кој сателитски канал ќе даваат европско у HD (ITV не го фаќам), а на другите Sky пакети неможам да најдам.