- Член од
- 9 април 2009
- Мислења
- 3.183
- Поени од реакции
- 3.830
немаш ништо попаметно да прашаш или си премногу мал да ги знаеш марковите внуци?Како тоа си идел со навивачи а не си мајмун
а твојот пост беше навреда, друже, не се прај паметен!
немаш ништо попаметно да прашаш или си премногу мал да ги знаеш марковите внуци?Како тоа си идел со навивачи а не си мајмун
САЈБЕР, нема многу да се замарам со тебе оти очигледно е дека разговарам со 10 годиншно дете, или пак со човек со таков коеф на интелегенција, само да те потсетам ДЕКА
на прославата за титулите на победа, беа отворени двете трибини, стадионот беше преполн, така да незнам од кај вадиш бројка од 1800 души. имаше барем 7-8000 на двете трибини.
мило ми е шо конечно призна дека испаднавте регуларно и точно то е она шо ве прај ПОМАЛ КЛУБ ОД ПОБЕДА!!! победа беше исфрлена!!! единствен неиспаднат клуб во македонија е силекс, и тој треба да се третира со респект!
за казни кој каква заслужил не ми кажувај, од една страна си признаваш дека клубот ти местел утакмици, а од друга кажуваш како некој заслужено бил казнет. ој покри се таму недге или скокни во вардар, да беше се реално клубот твој немаше од 3 лига да мрдни сега.
понуди за фузија имаше, само ти си к.р фактор и не сум должен тебе да ти објаснувам шо и како беше!!!
и за крај!!! ПО КОЈ ЗНАЈ КОЈ ПАТ пишувам НЕ СУМ ДЕЛ ОД НК МАЈМУНИ и не ме поисоветувај со нив!!! дебил да беше ќе разберше, или пак не ги читаш моите постои ко шо треба!
Тебе реалнава лига ти е заснова на географска положба, односно секое поголемо населено место или регион да има свој тим, тоа е убаво ама не е возможно, ако е така Скопје треба да има минимум 3-4 прволигаши.Абе во ред тоа, секоја чест за Работнички !!!
Најдобра екипа која не претставвуа во Европа
Ама има и доста екипи како Тиквеш, Победа, Беласица, Осогово кои треба да се во 1 лига...
А екипи како 11 Октомвири, Турново, Ренова па и Металург кажи ми кој к*р се во 1 лига ???
Ренова и Металург сега последните 3-4 години кренаја пред тоа не беа никој и ништо !!!
Треба лигата да заличи на нешто, секое коло да има по 2-3 дерби утакмици, еве ја реалната лига според мене:
Пелистер
Вардар
Победа
Тетекс
Тиквеш
Брегалница
Беласица
Напредок
Силекс
Осогово
Шкендија
Слога
Ако не пратиш МФЛ и ако воопшто не те заболе за Вардар, кој к** тогаш коментираш !? Ти ќе кажуваш кој е симбол, а кој не е. Се гледа дека не пратиш МФЛ, и затоа немој да излетуваш со вакви дебилски коментари !ама се распиша бреее ... уште фали да напишеш дека најчесно го обезбедивте опстанокот и дека миравци просто ве молел да се фузира. искрено ме заболе за вардар и за мфл воопшто ама да пишувате дека хари е ваков или онаков а вардар симбол на фудбал и спортскиот дух тоа мало морген.
Не само во фудбалот туку мислам дека општо од сите спортски колективи сме единствени кои досега преминаа во АД. Очекувам МЗТ Скопје да биде следниот, освен ако не направат како во ракометот трансформацијата да не биде задолжителна...Како дополнение, оваа постапка ќе ја поминат сите клубови кои сакаат да добијат лиценца за учество во натпреварувањата во УЕФА, од денот на формирање на Акционерско друштво согласно Законската регулатива на РМ, во наредните 3 (три) години.
Дали ова значи дека само вардар се трансвормира во А.Д. а другите клубои не ?Односно дали го сменаа законот нели крајниот рок беше до завршетокот на оваа сезона ? До колку повторно го провонгираа законот не знам зошто уште се игра фудбал цела сезона(уште три сезони) , па нека направат подлеба уште пред почетокто кој во кој куп ќе игра и крај на приказната
Се мислев дали да те цитирам,бидејќи како тебе некој не ни вреди да му се реплицира.иако вардар (каков-таков) освои титула, на прославата ви се собрале само 2000 луѓе, а ко испаѓаше вардар се збиравте по 200-300 души и то цело скопје! брука! ко се фузиравте, освен едно 10 души овде кои то го поддржаа, приморани или платени (глупи), сите останати, па и скопјани беа против, ФАКТ!!! сега ми кажуваш како сите овде не чинат, освен вашиот вардар-миравци!
--- надополнето: 1 јуни 2012 во 13:40 ---
Вардар местел домашни утакмици?Местел.Има клуб во Македонија од прва до четрвта лига што не местел?Нема.Има клуб во Европа што не наместил утакмици од домашно првенство ? Нема.за казни кој каква заслужил не ми кажувај, од една страна си признаваш дека клубот ти местел утакмици, а од друга кажуваш како некој заслужено бил казнет. ој покри се таму недге или скокни во вардар, да беше се реално клубот твој немаше од 3 лига да мрдни сега.
До пред почетокот на новата сезона има време да се трансфоримираат во АД до 1 августЧеститки за добиената лиценца и се надевам дека достојно ќе ја претставите Македонија, иако имав информации(ФФМ) дека 99% нема да добиете лиценца од УЕФА ете решиле друго и ви ја дале што од една страна е добро што клуб со навивачи ќе не преставува и за да допринесе за подобра атмосвера пред претстојното првенство а од друга страна лошо што ни сте ривали
Сепак друго ми падна во очи во соопштението на ффм
http://ffm.com.mk/licenciranje/fk-vardar-so-dozvola-za-nastap-na-evroscenata-2790
Како дополнение, оваа постапка ќе ја поминат сите клубови кои сакаат да добијат лиценца за учество во натпреварувањата во УЕФА, од денот на формирање на Акционерско друштво согласно Законската регулатива на РМ, во наредните 3 (три) години.
Дали ова значи дека само вардар се трансвормира во А.Д. а другите клубои не ?Односно дали го сменаа законот нели крајниот рок беше до завршетокот на оваа сезона ? До колку повторно го провонгираа законот не знам зошто уште се игра фудбал цела сезона(уште три сезони) , па нека направат подлеба уште пред почетокто кој во кој куп ќе игра и крај на приказната
--- надополнето: 1 јуни 2012 во 19:00 ---
ps.Во баражите очекувам тетекс и еуро милк да бидат прволигаши
Овие од Скопје се најретардираните суштества што можат да постојат. Кај во Автокоманда вршат притисок на секој натпревар,сега еве и во Битола исто прават. Никогаш да не влчезете во прва лига. За рекетари како вас нема место во прва лига.Ти ебам лигата да ти ебам, ти ебам баражот, ти ебам селските услови и ретардирани тренери.
Истиве овие куртони го решаваат и ракометното првенство...Овие од Скопје се најретардираните суштества што можат да постојат. Кај во Автокоманда вршат притисок на секој натпревар,сега еве и во Битола исто прават. Никогаш да не влчезете во прва лига. За рекетари како вас нема место во прва лига.
Па они само така знаат да тепаат. Колку се различни од управата на Металург(фудбал). Инаку памтам еднаш пред неколку години кога играа со Цементарница намерно пуштиа црево за вода да го напраат кал теренот за да неможе да се игра. Сељаци во права смисла на зборот.Истиве овие куртони го решаваат и ракометното првенство...
Сељаци, цел живот беа вакви, и трета лига кога беа јадеа гомна, затоа кај мене кога играа јадеа ќотек како магариња. Исто се силеа влагаа во терен, али кога ќе го соберат гневот на цела населба, и кога опола играчи наши беа каратисти и шофери во ЈСП, за малце немаше живи да излезат. Нема нешто повеќе што мрзам од вакви сељаци. Абе оди играј фудбал бе, а не се со притисоци.