Помош, софтверски проблеми и совети

A

AnFem

Гостин
What? зошто ти треба регистри за да го абдјетуваш антивирусот? стисни само на абдејт, која верзија на Касперкси ја користиш, и дали е со лиценца или некоја кракувана катастрофа?
Лошо се изразив. Немам лиценца. Добивав код на секои два месеца... и сега ова го ставиле -.-

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Лошо се изразив. Немам лиценца. Добивав код на секои два месеца... и сега ова го ставиле -.-
Ама баш ништо не те сваќам...каков код? од кого? :D

Како и да е на твое место, би го избришал Касперски (незнам која верзија ја користиш, стисни десен клик на иконата доле десно во таск бар и стисни about) и би ставил Аваст, кој е бесплатен и доволно добар.

Доколку сакаш нешто појако од Аваст, има 6 месечна бесплатна верзија на Norton, кој е тука негде од поглед на заштита многу блиску до Касперски, а е далекууу полесен, ќе ти биде побрз компјутерот.

Каков процесор имаш и колку рам?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Да прашам нешто дали некој знае да ми одговори,
имам лаптоп Dell со процесор intel core i5 2.6GHz
installed memory (RAM) 4.0GB (2.99GB usable )
и имам 32 bit оперативен систем

Дали е подобро да инсталирам 64 bit оперативен систем на мојата конфигурација или не?????????

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да прашам нешто дали некој знае да ми одговори,
имам лаптоп Dell со процесор intel core i5 2.6GHz
installed memory (RAM) 4.0GB (2.99GB usable )
и имам 32 bit оперативен систем

Дали е подобро да инсталирам 64 bit оперативен систем на мојата конфигурација или не?????????
Обавезно и тоа во првата прилика, не прашувај :)

A

AnFem

Гостин
Ама баш ништо не те сваќам...каков код? од кого? :D

Како и да е на твое место, би го избришал Касперски (незнам која верзија ја користиш, стисни десен клик на иконата доле десно во таск бар и стисни about) и би ставил Аваст, кој е бесплатен и доволно добар.

Доколку сакаш нешто појако од Аваст, има 6 месечна бесплатна верзија на Norton, кој е тука негде од поглед на заштита многу блиску до Касперски, а е далекууу полесен, ќе ти биде побрз компјутерот.

Каков процесор имаш и колку рам?
Зошто да го бришам Касперски? Си го сакам! :) Не би ни Аваст, Нортон-можеби... Едно време НОД користев. Иначе рам - 2 гига, процесор - Intel Celeron

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Зошто да го бришам Касперски? Си го сакам! :) Не би ни Аваст, Нортон-можеби... Едно време НОД користев. Иначе рам - 2 гига, процесор - Intel Celeron
на целерон касперски ни под разно.MSE.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Стави Avast, или Norton, ако сакаш ќе ти дадам линк за инсталација 6 месеци free, компјутерот ќе ти полета, преспор е за Касперски. Пиши ми пп ако сакаш.

И провери која верзија на Касперски ја имаш, ти објаснив горе како :)

Член од
25 мај 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Fala mnogu sega za sega dobro funkcionira,mnogu mi pomogna vasata pomos,:)(y)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Дали може да ми кажите колку интернет ќе потрошам ако гледам ТВ 1 час на zulu.mk, а колку на web.maxtv.mk?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Дали може да ми кажите колку интернет ќе потрошам ако гледам ТВ 1 час на zulu.mk, а колку на web.maxtv.mk?
2,5 Giga за макс ТВ а за Зулу горе доле слично!
Ако го намалиш квалитетот тогаш помалку од 2,5 Giga.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
2,5 Giga за макс ТВ а за Зулу горе доле слично!
Ако го намалиш квалитетот тогаш помалку од 2,5 Giga.
Толку многу??? Бајѓи е. Јас мислев некаде 300 мегабајти. Си реков можи на интернет да гледам телевизија, ама премнгоу трошело. Замисли за само 1 саат 2,5 гига.:facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Толку многу??? Бајѓи е. Јас мислев некаде 300 мегабајти. Си реков можи на интернет да гледам телевизија, ама премнгоу трошело. Замисли за само 1 саат 2,5 гига.:facepalm::facepalm::facepalm:
На ниска разолуција и низок квалитет под 1,25 Гига на саат би требало да те фати!
--- надополнето: 1 јуни 2012 во 17:22 ---
Кој провајдер те мачи бе друже? Зошто те ограничуваат, колку им плаќаш?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако знаеш со колку кбпс се стримува, точно ќе ти кажам колку ќе потрошиш.

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Дечки ај ако може некој да помогне со ова. Компутерот ми го зафати некој вирус, па ми падна и антивирусната ESET SMART имав, шо не е и толку битно, дури да земам Аваст се намножија вирусите и ми се зарази и таблетот, имам Point of VIew многу сличен на овој http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp...&q=&SupplierArticleID=tablet-7-16GW-2&Action= само е 4 GB. Кога ке го приклучам преку USB кабел со комп сега сите фолдери ми ги прикажва како shortcuts и ниеден не можи да се отвори, а кога е исклучен нормално може да се гледа видео, слики, pdf итн кои биле претходно таму и плус нови. Нови фолдери може да се креираат, нив не ги чита како shortcut, се си е нормално, префрлам и бришам, ама од старите фајлови не можам да избришам ни дирекно од таблетот. Правев и Factory Data Reset, ама џабе :( Се избришаја само инсталираните апликации, а не и музиката и филмовите кои заземаат и најмногу место. Чаре некое, програмче за враќање во минатото :))) или нешто да го исчистам таблетот ???
И уште нешто, ако го форматирам таблетот дирекно од компутер дали дали ке поможи или ке се избриши се шо има на него вклучувајки го и Андроидот?

Kajgana Shop

На врв Bottom