Каде во Македонија има средни училишта за информатика?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
СОУ 'Ристе Ристески-Ричко' - Прилеп (Индустриско)
мислам смерот се викаше електротехничар за компјутерска техника и автоматика
инаку во истото училиште има дисперзирани студии по Информатика и Компјутерска Техника од Технички Факултет Битола

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Има и во Струмица патем средно информатика...каде ли го нема :S

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Во Велес има ССОУ КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ - УЗУС !!
смерот е електротехничар за компјутерска техника и автоматика - ИНФОРМАТИКА ! јас учам на тој смер !!!

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
смерот е електротехничар за компјутерска техника и автоматика - ИНФОРМАТИКА ! јас учам на тој смер !!!
на некој начин си ми колега :) јас сум бил електроника и телекомуникации :)

Член од
16 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
5
За западов знам дека имаш во Охрид, Гостивар, смер по информатика во земјоделсково во Тетово, имаш во Скопје ЕМУЦ , како и приватното средно Алгоритам , но и во сите гимназии каде што се изучива насоката природно - математичка А

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Во Велес е најбоље бе ,ете ја сум тој смер.Дојди и ич гајле да немаш секој занает има да го научиш не само Информатиката..:pos:
--- надополнето: Aug 15, 2011 1:12 PM ---
Во Велес е најбоље бе ,ете ја сум тој смер.Дојди и ич гајле да немаш секој занает има да го научиш не само Информатиката..:pos:

Член од
31 мај 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
A kolku poeni treba za da sa zapises i koi se 4-te najvazni predmeti za toj smer?poz

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
A kolku poeni treba za da sa zapises i koi se 4-te najvazni predmeti za toj smer?poz
60 поени . така мислам .. главните предмети секако се според годините .. на пример во прва и втора математика имаш и физика многу ..

Член од
27 јули 2009
Мислења
12
Поени од реакции
15
Никаде во Македонија немаш насока чисто за Информатика, секаде е поврзано со електро :)
Јас го завршив истото и сум многу задоволна, има многу да се научи и за софтвер и за хардвер. Малку заглавив на стручните предмети од електро, а оние од информатика ги учев со љубов, ама имав многу добри професори :)

Член од
8 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Во Македонија, стручно средно училиште по информатика нема , односно сите се поврзани со електриката, а како резултат на тоа за продолжување на образованието наведени се електротехничкиот и другите технички факултети, всушност ве води во друга насока (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom