Некои луѓе немаат попаметна работа освен да седат и да шибаат во темите за религија
Мора да скитаме низ документите кои ни стојат на располагање, а засега не се доволни, ако така беше лесно, досега милион пати ќе беше против-негирано со силни ,,докази" или обратно. Крај краева библијата е најдобра филозофија за мене, начин на живеење, за кој сметам дека е најправилен. Ни малку не е едноставна како што многу мина од вас замислиле дека е магупски да се биде црно овчиче и да се дели во општествово, притоа омаложувајќи ги останатите, како демек ништо не разбираат и веруваат во нешто сајнс фикШн, а мозоците на науката се сезнајковци, па така не знаат еден човек да пратат на месечина сега..........Д шитест Шит. Не е се така црно на бело, има нешто и засивено, кое мора да се види ако добро се отворат очите, но прашањето е и да се види, дали по некое време ќе се поверува дека навистина било сиво, или ќе бараме рачка за нешто над, дека можеби сме ја утнале работата......Во Zeitgeist кажува дека православната религија е крадена, од полно ,,богови" и слични ми ти фантастични ликови пред наше време, но не го кажува фактот дека Исус бил единствениот кој до детал ја предвидел сопствената иднина (нормално ако веруваш, прам муабет за распнување, предавства и така натака). Сега слободно исхејтајте ме, дека јас сум глуп, ограничен мозок и оти верувам во приказни за мали деца, чунку јас сум верник, али сум и од вашето, дете на науката, ја немам онаа претстава и предрасуда дека науката е за неверниците, за ,,мудрите".