101 причина зошто верувам дека Исус е единствениот вистински Бог

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Мислам дека грешно си сфатил.
Колку јас што се разбирам се мисли на човековиот живот ,а за животните е да не се убива повеќе од она што е доволно.
Сега не сум толку навлезен за да тврдам што како е некој по начитан нека потврди или демантира.
Колку што знам нешто кога ја создава Бог земјата му дава власт на човекот да господари над животните земски,морски на небесата итн.
Би било многу контрадикторно/глупаво да не смее да се убиваат животно за исхрана.
-Знаеш зошто тоа важи само за луѓето?
-Затоа што ние, луѓето го измисливме тоа.

-Знаеш зошто?
-Не сакаме да изумреме. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Можеш да продолжиш со образложение зошто е глуп истиот.
Еве на брзина, едно од бесконечно многуте варијанти.
Бог е се што постои. Крај за сите претпоставки за нешто што го создало.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Чекај, ме буните, не беше Исус синот божји, а не Бог ?
Или случајно е земена една гранка (синот) од светото тројство?
Зашто не е насловот Господ а не Исус?

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Може ли јас да одговорам? Имагинативен лик од збирка сказни наречена Библија! :D
Energija koja ja ima nasekade !!!
--- надополнето: 31 мај 2012 во 20:58 ---
Чекај, ме буните, не беше Исус синот божји, а не Бог ?
Или случајно е земена една гранка (синот) од светото тројство?
Зашто не е насловот Господ а не Исус?
na Vselenskiot sobor e razgovarano za isus konkretno dali e samo covek ili e i bog !!!
na kraj e odluceno deka ima dvojna priroda i boja i covecka toes deka e sin na boga !!!

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
!!!
Каков вид на енергија? Светлосна енергија, кинетичка енергија, гравитационен потенцијал, звучна енергија, електрична енергија, хемиска енергија, топлотна енергија...
energija nitu se sozdava nitu se unistuva preminuva od edn vid vo drug :)
2 nutnov zakon :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
I've got 99 reasons, but a proof ain't one!

Не ти требаат причини за верување, ти требаат докази.
Погрешно бројам или имаш далеку помалку причини од сто и една?
И да, најважното, да беше Исус навистина син на Бог, немаше да ти требаат 101 причини, ќе требаше само една. ;)
Небожниците ги тера сотоната да гледаат помалце од 101 причина... Тој шо верува во госпо ги гледа сите :cool:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Абе можете и 1001 причина да си најдете но тоа не менува ништо, фантазија остаје фантазија:sleep:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
toa bese kazano vo konteks na sega :)
nego vaka seriozno, bog e nasekade prisuten :) znaci go ima nasekade
Оди седни учи физика, врска немаш. Каква енергија какви бакрачи
Вториот Њутнов закон е диференцијален закон за движењето, кој ја опишува заемната врска меѓу силата приложена на материјалната точка и добиеното забрзување на таа точка. Фактички, Вториот Њутнов закон ја воведува масата како мерка за појавата на инертност на материјалната точка во избран инерцијален референтен систем (ИРС).
Современата дефиниција на Вториот Њутнов закон е следна:
Во даден инерцијален референтен систем, забрзувањето што го добива материјалната точка, е правопропорционално на резултатот од дејствувањето на сите приложени на неа сили и обратнопропорционално на нејзината маса.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
Некои луѓе немаат попаметна работа освен да седат и да шибаат во темите за религија:)
Мора да скитаме низ документите кои ни стојат на располагање, а засега не се доволни, ако така беше лесно, досега милион пати ќе беше против-негирано со силни ,,докази" или обратно. Крај краева библијата е најдобра филозофија за мене, начин на живеење, за кој сметам дека е најправилен. Ни малку не е едноставна како што многу мина од вас замислиле дека е магупски да се биде црно овчиче и да се дели во општествово, притоа омаложувајќи ги останатите, како демек ништо не разбираат и веруваат во нешто сајнс фикШн, а мозоците на науката се сезнајковци, па така не знаат еден човек да пратат на месечина сега..........Д шитест Шит. Не е се така црно на бело, има нешто и засивено, кое мора да се види ако добро се отворат очите, но прашањето е и да се види, дали по некое време ќе се поверува дека навистина било сиво, или ќе бараме рачка за нешто над, дека можеби сме ја утнале работата......Во Zeitgeist кажува дека православната религија е крадена, од полно ,,богови" и слични ми ти фантастични ликови пред наше време, но не го кажува фактот дека Исус бил единствениот кој до детал ја предвидел сопствената иднина (нормално ако веруваш, прам муабет за распнување, предавства и така натака). Сега слободно исхејтајте ме, дека јас сум глуп, ограничен мозок и оти верувам во приказни за мали деца, чунку јас сум верник, али сум и од вашето, дете на науката, ја немам онаа претстава и предрасуда дека науката е за неверниците, за ,,мудрите".

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Некои луѓе немаат попаметна работа освен да седат и да шибаат во темите за религија:)
Мора да скитаме низ документите кои ни стојат на располагање, а засега не се доволни, ако така беше лесно, досега милион пати ќе беше против-негирано со силни ,,докази" или обратно. Крај краева библијата е најдобра филозофија за мене, начин на живеење, за кој сметам дека е најправилен. Ни малку не е едноставна како што многу мина од вас замислиле дека е магупски да се биде црно овчиче и да се дели во општествово, притоа омаложувајќи ги останатите, како демек ништо не разбираат и веруваат во нешто сајнс фикШн, а мозоците на науката се сезнајковци, па така не знаат еден човек да пратат на месечина сега..........Д шитест Шит. Не е се така црно на бело, има нешто и засивено, кое мора да се види ако добро се отворат очите, но прашањето е и да се види, дали по некое време ќе се поверува дека навистина било сиво, или ќе бараме рачка за нешто над, дека можеби сме ја утнале работата......Во Zeitgeist кажува дека православната религија е крадена, од полно ,,богови" и слични ми ти фантастични ликови пред наше време, но не го кажува фактот дека Исус бил единствениот кој до детал ја предвидел сопствената иднина (нормално ако веруваш, прам муабет за распнување, предавства и така натака). Сега слободно исхејтајте ме, дека јас сум глуп, ограничен мозок и оти верувам во приказни за мали деца, чунку јас сум верник, али сум и од вашето, дете на науката, ја немам онаа претстава и предрасуда дека науката е за неверниците, за ,,мудрите".

znaes li sto ne najinteresno kaj ateistive go negiraat postoenjeto na Isus.
A toa so fakti e potvrdeno deka istiot postoel i propovedal vo Judeja !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom