Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
и викате пато ќе растура ако е здрав? :icon_mrgr:

Затоа и цената му беше пола милион. :вонзем:
а знаеш ли зошто му беше цената пола милион, лаику?

па и да потпише за шо ќе ни е нас со 5 напаѓачи или како шо спомнаа погоре најголемата глупост за мене да се продаде Ибра да се земе Дрогба и другата година за ЛЕ да се бориме..32 години има човекот а Ибра е најдобар шпиц знае да загради,има невероватна техника за таа висина..само вчера како играше на пријателскава се гледаше.Пато се враќа во форма (y)
34 има дрогба ;)

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Ама полека бе.. Вие го направивте Милан проечен тим. Милан и со оние трансфери кои ги направија, кои беа оценети како никакви е на врвот од Европа. Што подразбирате вие под тоа врв? Секоја година да игра во финале ЛШ? Не разбирам. Милан минатата година освои Серие А. Оваа година ни избега само поради повредите и поради несреќни судски одлуки. Бевме рамноправни во најмала рака со Барселона имајќи предвид каква екипа се тие и што им правеа на другите тимови. Милан уопште не е просечна екипа! Има барем по еден двајца играчи од светска класа во секој дел. Силва, Боатенг, Ибрахимович, Пато.. Тоа што цела Европа е луда и нуди астрономски суми за секој од овие е доказ.
Во првиот шешир сме за ЛШ. Што значи тоа? Знаете како се одредува таа работа?

Проблемот кај голем дел од навивачите е тоа што малце ги имаат помешано мерилата за ГОЛЕМА или за ПРОСЕЧНА екипа. Која е голема екипа за вас? Јунајтед? Отпадна во групи. Баерн? Интер? Сити? Освои ПЛ во слаба конкуренција со многу среќа. Ги видовме и во ЛШ и во Лига Европа.
Реал отсекогаш трошел и би го ставил во тој кош на големи екипи. Барселона исто во последно време. Кој освен овие две е поконстантен за да биде ГОЛЕМА екипа? Мора да се навикнеме дека не може секоја година да се освојува нешто. И тоа не те прави мала екипа.
Барселона и Реал оваа година беа скроз друга категорија. Кој друг е поголема екипа од Милан тогаш? Ние со еден од нив се држевме баш на ниво.

И од каде тоа дека Хазард е недокажан талент, а од другава страна Сахин и Стротман па докажани и убиваме за нив?! Ако донесат во Милан некој за кој немате слушнато збор, одма ќе испадне слаб трансфер, пропалица и слично. Епа другови ние глеаме само јутјуб, а овие имаат и скаути плус во управава.

Коа ќе направиме споредба со потрошени пари во однос на игра и резултати ние сме први:) Реално трошиме најмалку, а не заостануваме толку драстично зад другите.
И пак ќе ве потсетам. Шарави е платен 14 милиони. Робињо 18 и да не набројувам. Тоа не е трошење?

Пак ќе речам проблемот е што критериумите за тоа “трошење“ се изместија. Вештачки и неправилно според мене. Никако не би го следел прмерот на Сити и ПСЖ. Кажав зошто.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
и викате пато ќе растура ако е здрав? :icon_mrgr:
Пато здрав им даде на Барса 20та сек. гол и пред 2 сезоне ги растури Реал Мадрид, нешто што Ибра само у сон го може. А против помали клубови ако може Ибра да ги растура тогаш зошто не и еден здрав Пато.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
И многу ми е смешен овој Зампарини од Палермо газдата :pos: Увек е ироничен и саркастичен коа се работи за финансиите на Милан и на крај испаѓа папак. Се силеше и лани овој период за Ночерино коа изјавуваше дека Милан нема пари за ништо и после Галијани му се јави на 5 мин пред крај на рокот и му го закачи! :) За пола милион го даде Ночерино..
Сеа за Балзарети изјавил демек Милан немале пари доручек сабајле да си купат, а камо ли за неговиот играч. :pos: Пак ќе го испуши изглеа. Што сакам вакви мочковци кои само се силат.

P

PewDiePie

Гостин
НекоЈ членови како празна воденица,цело време истиот муабет го тераат,итоа во стил Мајка Тереза и Падре Кофи Анан.......уште малку ќе испадне Милан 2-3 години по ред зема Л.Ш. и Калчо а берлу дава ли дава пари,само неговиот биловед Милан да биде на врвот......а и Галијани играч нема земено што е без пари или е стар или неквалитетен. Пу пу скраја да е.
А ние тука неблагодарни створења,размазени,научени секое Лето по 100 милиони да се акаат на трансфери сега се жалиме и не го цениме доволно тимот.
Бре.

:tapp: :гомце:

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
НекоЈ членови како празна воденица,цело време истиот муабет го тераат,итоа во стил Мајка Тереза и Падре Кофи Анан.......уште малку ќе испадне Милан 2-3 години по ред зема Л.Ш. и Калчо а берлу дава ли дава пари,само неговиот биловед Милан да биде на врвот......а и Галијани играч нема земено што е без пари или е стар или неквалитетен. Пу пу скраја да е.
А ние тука неблагодарни створења,размазени,научени секое Лето по 100 милиони да се акаат на трансфери сега се жалиме и не го цениме доволно тимот.
Бре.

:tapp: :гомце:
Друже цитирај ме више ако планираш да ми изиграваш саркастичниот и циничен Влатко Ѓорчев. (y)

Глеам дека не си ми ја сфатил поентата, а на онолкав пост да не сфатиш... не знам..
Ти си знаеш. Плукај до утре ако сакаш, извртувај и манипулирај со реченици, јас реков дека немам намера да наметнувам мое мислење. Го почитувам спротивното мислење, значи и твоето.

Јас во ниеден момент не реков дека Милан 2-3 години по ред зема Л.Ш. и Калчо а берлу дава ли дава пари,само неговиот биловед Милан да биде на врвот......а и Галијани играч нема земено што е без пари или е стар или неквалитетен. Пу пу скраја да е.“

Не те терам јас да мислиш како мене. Ако имаш нешто паметно за дискусија уклучи се, а ако не, немој со ванаби цинични постови да се правиш паметен.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Пато здрав им даде на Барса 20та сек. гол и пред 2 сезоне ги растури Реал Мадрид, нешто што Ибра само у сон го може. А против помали клубови ако може Ибра да ги растура тогаш зошто не и еден здрав Пато.
и педро го растура реал и амаури го растури милан пред месец-два. тие повремени блесоци ништо не треба да значат.
факт е дека пато е доста ограничен фудбалер, само тоа што го има (брзината, завршницата и ..... повредите) му се моќното оружје
значи според тебе пато е поквалитетен играч од ибра (y)
чекајте за пато, млад е, има само 23 години, па меси не се покажа на 23, него таму негде на 28 му беше првата сезона кога даде над 15 гола у сезона... па дури после сезона-две зема 2-3 златни топки т.е. на 30 години
така да, рано е за пато, само со надеж!

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
И многу ми е смешен овој Зампарини од Палермо газдата :pos: Увек е ироничен и саркастичен коа се работи за финансиите на Милан и на крај испаѓа папак. Се силеше и лани овој период за Ночерино коа изјавуваше дека Милан нема пари за ништо и после Галијани му се јави на 5 мин пред крај на рокот и му го закачи! :) За пола милион го даде Ночерино..
Сеа за Балзарети изјавил демек Милан немале пари доручек сабајле да си купат, а камо ли за неговиот играч. :pos: Пак ќе го испуши изглеа. Што сакам вакви мочковци кои само се силат.
Вака вика за да ги изнеривра и наместо 1 милион, 5 да му дадат за играчов, демек да му покажат дека имаат.

И дај престанете да кажуват како сме правеле фудбалери готови производи сме купувале сирења и такви рабооти.Стоп, стоп стоп ....

Milan are interested in signing Tymoshchuk from Bayern Munich, according to the latest reports from Sky Italia.

Тимошчук? Хмм...но тоа не е сеееее.....

According to Sky, Milan want to sign Mudingayi and are willing to offer one or two Primavera players for him, but Bologna only want money.

Мудингаииии?

Кажете им стоооопп на филмовите за Саахиииин, тој е просечен фудбалееерр....нас ни треба некој како Мудингаииии...некој како Тимошчуууууккк....

Кој е тој Строотман? Со него не се прави тим ... за таа позиција ќе го купимеее....неверојатниот Мудигнагии.

Вака си размислува Берлускони, а вие си прајте филмој за Сахин.Ќе се среќава сега неговиот агент со Галијани сега цело време демек има нешто а на крајот како на сликата ќе биде...Seedorf rinova!

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
и педро го растура реал и амаури го растури милан пред месец-два. тие повремени блесоци ништо не треба да значат.
факт е дека пато е доста ограничен фудбалер, само тоа што го има (брзината, завршницата и ..... повредите) му се моќното оружје
значи според тебе пато е поквалитетен играч од ибра (y)
чекајте за пато, млад е, има само 23 години, па меси не се покажа на 23, него таму негде на 28 му беше првата сезона кога даде над 15 гола у сезона... па дури после сезона-две зема 2-3 златни топки т.е. на 30 години
така да, рано е за пато, само со надеж!
Како прво, Пато од кога дојде во Милан немал повремени блесоци туку одлични сезони со исклучок на оваа година. Второ, немам ништо против Ибра тој е добар играч и различен од Пато неможеш да ги споредиш, тоа што го има Ибра го нема Пато и обратно, ама неможеш да ме убедиш дека покорисен би бил носот од здрав Пато. Поентата ми беше нивна споредба во европа и цел муабет е за здрав Пато. Како што остаев коментар претходната страна, доколку Пато биде фит наредна цела сезона тоа ти е како да е купен нов играч од 30+м, е сега доколку продолжи со стара приказна тогаш не би имале никаква корист од него.

Член од
7 септември 2011
Мислења
122
Поени од реакции
48
колку и да ги нејќам и Милан и Вардар,браво за на тимот за кој шо навивате,многу добар гест.
Иначе не знам колку ви е познато,Вардар баш носи црвено црн дрес пошто такви добиле како донација после земојтресот 1963 од навивачите на Милан.
Ќе може некој да даде каже од каде е информацијава.Неколку пати сум дискутирал за ова со друштво, ме убедуваа дека не е точно. ајако има некој линк нека стаи.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.129
Поени од реакции
7.099
Друже дај не ставај од шит дот ком линкови 90% од време глупости постираат. Нема логика да го земат Матри, не му истекува договор, не побарал трансфер у Милан, а Милан има 5 напаѓачи така да........

Уместо да го купат Стротоман док не му рипнала цената овие Мудингаи :tapp:, ако не им се даваат пари нека го земат Бредли од Киево тој бар знае да подаде.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Друже дај не ставај од шит дот ком линкови 90% од време глупости постираат. Нема логика да го земат Матри, не му истекува договор, не побарал трансфер у Милан, а Милан има 5 напаѓачи така да........

Уместо да го купат Стротоман док не му рипнала цената овие Мудингаи :tapp:, ако не им се даваат пари нека го земат Бредли од Киево тој бар знае да подаде.
И мене не ми е логично затоа го пуштив да видам реакција

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Вака вика за да ги изнеривра и наместо 1 милион, 5 да му дадат за играчов, демек да му покажат дека имаат.

И дај престанете да кажуват како сме правеле фудбалери готови производи сме купувале сирења и такви рабооти.Стоп, стоп стоп ....

Milan are interested in signing Tymoshchuk from Bayern Munich, according to the latest reports from Sky Italia.

According to Sky, Milan want to sign Mudingayi and are willing to offer one or two Primavera players for him, but Bologna only want money.
Маа глеам како ги провоцира страшно... Од толку провоцирање зеде 500 илјади за Ночерино. Многу јака му е тактикава. И тој самиот знае дека збори во празно, ама ај..

И дај не се палите на секоја можна шпекулација. Откога заврши сезоната, па се до 1 септември ќе го поврзуваат Милан со милион имиња и глупо е да се коментираат исти работи секој ден за секое ново име. Дајте нека заврши трансфер периодот, да ги видиме на дело играчите, па ќе збориме. Да не биде као досега. Сите овде кењаат после свршуваат на Ночерино и слични.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ама полека бе.. Вие го направивте Милан проечен тим.
И од каде тоа дека Хазард е недокажан талент, а од другава страна Сахин и Стротман па докажани и убиваме за нив?! Ако донесат во Милан некој за кој немате слушнато збор, одма ќе испадне слаб трансфер, пропалица и слично. Епа другови ние глеаме само јутјуб, а овие имаат и скаути плус во управава.

Коа ќе направиме споредба со потрошени пари во однос на игра и резултати ние сме први:) Реално трошиме најмалку, а не заостануваме толку драстично зад другите.
И пак ќе ве потсетам. Шарави е платен 14 милиони. Робињо 18 и да не набројувам. Тоа не е трошење?

Пак ќе речам проблемот е што критериумите за тоа “трошење“ се изместија. Вештачки и неправилно според мене. Никако не би го следел прмерот на Сити и ПСЖ. Кажав зошто.
Милан е далеку од просечен тим, но доколку не се засили соодветно годинава, вгодина кога ќе си одат Силва, Боатенг и др, е тогаш Милан ќе е просечен тим.

Не мојш да ги споредвиш Хазард со Стротман и Сахин, зошто за Хазард е платена астрономска цена од 40-50 милјони евра, а од друга страна овие двајца би ги зеле за по 10 милјони. И јас го имам гледано Сахин во Реал, и тврдам дека е талент и дека е играч на кој би можеле да се потприме, искрено и не знам зошто Реал толку лесно би се откажале од него.

И да, не навиваме ние за Милан за да сме први во однос на потрошени пари, и колку Берлускони ставил в џеп или колку бил во загуба.. Навивам за да гледам успеси и трофеи, и мене ми е јасно дека не може секоја година да се освојува, ама веруј ми ако сезонава не се засилиме кога си отидоја клучните играчи до пред некоја година, тешко дека и во иднина ќе видиме некој трофеј.

За последново се сложвам, и јас не сакам да ги следиме Сити и ПСЖ и остали ко нив, ама ако тие за еден трансвер фрлаат 50м, нас доволно ни се 25 милјони за 2-3 трансвери и рад да сме 7-8 години.

Јебига сега ова само ни останвит да се караме овде и да нагаѓаме што ќе се деси, јас сум оптимиста, верувам дека знаат што прават и дека ќе не засилат со 2-3 играчи.

Kajgana Shop

На врв Bottom