Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
еве ви уште едно интервју,од ГОСПОД Античда помастурбирате уште малце на него!!!!!!
http://www.mkd.mk/34618/sport/pero-antic-na-ovie-prostori-vladee-glupav-mentalitet/
Коментира за сликата со Спанулис со македонското знаме,и еве еден дел од интервјуто со кој уште повеќе го замразев Потажна е приказната со Василис, кој поради мене доби епитет на предавник поради што веднаш ја тргнав фотографијата од ’Фејсбук’ за да го прекинам овој процес“,
ЕПА ПЕРО ЗА ДА ГО УТЕШИШ ВАСИЛИС СПАНУЛИС,ЗЕМИ ЕДНАШ ИСПИШИ МУ ГО ОНАКА УБАВО!!!!!!!!!!

V

Vollstandig

Гостин

Еве како нашите политичари ја претставуваат македонија во странство. Па досега никој не се побунил, сите гледавте евросонг, никој не се побуни, а за перо го испостравте човекот оти рекол, а колкави успеси достигна за македонија?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Кога веќе се спомна Евровизија и тоа дека и таму сме како фиром мора да се спомне и дека на картичката за делегација на Калиопи требаше да има фиром ама ете она не седела со скрстени раце па направила нешто и на картичката го немаше тоа фир и имаше само Делегација на Македонија.

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
leandra; пошо знам дека ти пратиш женски ракомет, нели те потсеќа " случајов " Антиќ со она на нашата дива Кастратовиќ.

Јас никогаш нема да го заборавам моментот кога ја напушти прескоференцијата угушена у солзи ради безкичмењаци и квази новинарчиња кои се дрзнаа да ја наречат само босанка која не се залага доволно за репрезентативниот дрес. Се врати Кастратовиќ посилна од било кога.

Антиќ е поголем Македонец од сите тука нас заедно. Антиќ ми се чини со најголемо срце го носеше репрезентативниот грб. Каде сте сега сите вие кои најгласно навивавте Антиќ да биде знаменосецот на Олимпијадата?

Македонецот на Македонецот му е македонец! ( малата буква е намерна)
ТУКА СУМ ПРИЈАТЕЛЕ,ИГРАЛ И СЕ ДОКАЖАЛ И СУМ НАВИВАЛ ЗА НЕГО.иЗЕЛ ГОМНА ЗА ЗЕМЈАТА КОЈА ГО БОДРЕЛА,ЌЕ СИ СНОСИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ТОА СЕГА!!!!!!!ЛЕСНА МУ ЗЕМЈА НА НЕГО,ЕВЕ ЈАС МУ ПОРАЧУВАМ,ПОШО ГЛЕАМД ЕКА ЧИТА ШТО СЕ ЗБОРИ ЗА НЕГО,СЕ НАДЕВАМ ЌЕ ГО ПРОЧИТА МОЈОВ КОМЕНТАР!!!!!!
--- надополнето: 31 мај 2012 во 09:26 ---

Еве како нашите политичари ја претставуваат македонија во странство. Па досега никој не се побунил, сите гледавте евросонг, никој не се побуни, а за перо го испостравте човекот оти рекол, а колкави успеси достигна за македонија?
не мешај баби и жаби,никој од овие не рекол FYROM,калиопи го посра гркот со интервјуто.Ако си слеп и глув,АНТИЌ РЕЧЕ FYROM!!!!

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660

Ги споредуваш политичарите со нас? Не знаеш ли дека ако им дадат поеќе пари не FYR ќе си напишат МONKEYDONIA. Арно ти кажа горе членот оти на Калиопи не и пишуваше FYR ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мислам дека е смешно да се одговара на некои дечурлана кои сметаат дека Антиќ направил нешто лошо.

Безобразно дрско од нивна страна.

Да не треба да почнеме да го хејтаме Бо Меккејлеб ако се слика со италијански знаме, или пак со американско.

Во фудбалска репрезентација имаш рамковни играчи, кои не знаат два збора македонски да кажат, а некој се наоѓа да каже нешто против Перо Антиќ. Сулуда работа. До кога со овие глупости?

Ако ова е вистина, и Перо навистина се откаже од репрезентација, во што воопшто не верувам, би било трагедија за нас како држава.

Кога може премиерот и министрите да се шетаат со значки ФИРОМ, и да си играат со напатениот народ, тогаш може и Перо да каже во изјава дека е од ФИРОМ.

До пред некоја година сите пишувавме ФИРОМ за да добиеме грчка виза.

Како ли само може вакви работи да се мешаат со спортот, и да заземат толкава димензија, да допринесат да капитенот н анационалната репрезентација посака да се откаже од истата.

Неверојатно. Или пак македонче и се е можно.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Девојко,читај убаво,НАЦИОНАЛНИОТ ДРЕС Е СВЕТОСТ И Е ЧЕСТ И ПРИВИЛЕГИЈА ДА ГО НОСИШ,НЕ Е ОБВРСКА!!!!!За памет друг пат што збори и како збори,не мроа да игра за земјата,а да даде господ да идеме на олимпијада,па педерот скапан да цркне.Колку за споредба еве ти како тоа се рпави во нормалниот свет кога не се цени својата земја,а камоли да ја кажеш со друго име!!!!
http://24fudbal.com.mk/vesti/3493/ljajik-isfrlen-od-reprezentacijata-bidejki-ne-sakal-da-ja-pee-himnata-na-srbija
Не ми се дери по сабајле. Јас не видов со национален дрес на себе и со Македонско знаме да рече јас сум од Фиром па да се вжештите веднаш. Јас го видов во грчки дрес. Секаде каде и да одиме сме под Фиром и никој никаде не направил скандал од тоа. Напротив си ќутат како пички. Е сега Перо како спортист рекол и сите се запаливте. Нели се тоа двојни аршини? Па цела држава се шета под тоа име и си ќути и тоа луѓе кој земаат плата од наши пари да не претставуваат, а не овој што сам заработува од Грци.
Чуден народ мајке ми.

V

Vollstandig

Гостин
не мешај баби и жаби,никој од овие не рекол FYROM,калиопи го посра гркот со интервјуто.Ако си слеп и глув,АНТИЌ РЕЧЕ FYROM!!!!
Да де, рече фиром. А политичарите се нашетаа со БЕЏОВИ НА НИВ со ФИРОМ. И тоа не дека беа приморани.

Заборави да напомниш дека благодарение на настапот во репрезентацијата истиот Антиќ направи договор од 600К по сезона со Олимпијакос и ако не играше на тоа првенство ќе шутираше топки во Софија за 30 пати помалку по сезона.
Ваква изјава не очекував ниту од тетовиран ќелав дечко кој во секој момент гледа да се самопромовира, колку што знам за репрезантацијата се игра чисто од лични национални мотиви, не се игра за плукачите и критичарите.
Како некое мало арогантно дете кога ќе му мајтапат постарите на баскет дека не подава и не го бидува, па го фрла дресот и заминува.
Па шо потреба да му прават мајтап кога самите тие се викаат скопје (фиром) кога се во грција? Кога самите политичари не претставуваат како фиром?
Антиќ барем постигна нешто..останатите ништо.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ги споредуваш политичарите со нас? Не знаеш ли дека ако им дадат поеќе пари не FYR ќе си напишат МONKEYDONIA. Арно ти кажа горе членот оти на Калиопи не и пишуваше FYR ?
Ај не зезај а Калиопи како беше претставена како Македонија? И пишувало на значката пеким, али официјално на настап и потоа се води под Фиром. И антиќ се сликаше со македонско знаме во соблекувална и што сега?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Многу очаен народ сме, не можеш по гнасите политички па удри по спортистите, секоја чест македонци, успеаа да ве извозат.
Едвај чекав да дојдат квалификации малце да се опуштиме од гнасново секојдневие, ама...
Иначе да ве прашам вас што „не ви требал“ Антиќ, што мислите на Олимпијада под кое име ќе настапуваме?

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Не ми се дери по сабајле. Јас не видов со национален дрес на себе и со Македонско знаме да рече јас сум од Фиром па да се вжештите веднаш. Јас го видов во грчки дрес. Секаде каде и да одиме сме под Фиром и никој никаде не направил скандал од тоа. Напротив си ќутат како пички. Е сега Перо како спортист рекол и сите се запаливте. Нели се тоа двојни аршини? Па цела држава се шета под тоа име и си ќути и тоа луѓе кој земаат плата од наши пари да не претставуваат, а не овој што сам заработува од Грци.
Чуден народ мајке ми.
ау извини,не знаев дека сум гласен толку :tapp:
Ме заболе мене во каков дрес бил,тој е "македонец",не треба да зборит ака за "својата" земја.Шо ми солиш тука памет кај сме и како сме биле запишани????Тоа ја не го спорам,туку изјавата на педерот што ја кажа,ама очигледно си глува,па не можеш да ја чуеш цела!!!!!!!И посебно клетвата за сите сограѓани што го бодреле некогаш и што нема да го бодрат во иднина.Ама него му било битно другар му Спанулис да не го линчуваат грците,зашо имаше такви најави,па ја тргнал сликата од нив двајца со македонско знаме.Не му беше побитно да се извини еден ден после јадењето гомна за државата,туку требаше пола народ да почне да го пцуе по интернет и на улица,па да ми се рпавда тука дека бил приморан.Од овакви како него и како ТЕБЕ шо се ситати на еден успех кој потоа е засенет со нешто што не може да се прости,секогаш ќе патиме,а не од тие што идат на одмор во Грција!!!!!!И го виде линкот од михајлович????

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
еве ви уште едно интервју,од ГОСПОД Античда помастурбирате уште малце на него!!!!!!
http://www.mkd.mk/34618/sport/pero-antic-na-ovie-prostori-vladee-glupav-mentalitet/
Коментира за сликата со Спанулис со македонското знаме,и еве еден дел од интервјуто со кој уште повеќе го замразев Потажна е приказната со Василис, кој поради мене доби епитет на предавник поради што веднаш ја тргнав фотографијата од ’Фејсбук’ за да го прекинам овој процес“,
ЕПА ПЕРО ЗА ДА ГО УТЕШИШ ВАСИЛИС СПАНУЛИС,ЗЕМИ ЕДНАШ ИСПИШИ МУ ГО ОНАКА УБАВО!!!!!!!!!!
Колку е смешна и тажна е ситуацијава...
Меккелеб излезе со Македонско знаме на грбот пред сите новинари коа му ја даваа наградата на Европско, а Антиќ се сликал со спанулис во соблекувална далеку од очите на сите новинари, па после ја тргнал сликата само зошто спанулис имал проблеми и бил оценет како предавник...
Ахххх бре Антиќ....

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.652
Поени од реакции
35.243
‘‘Дневниот весник Фокус пишува дека Антиќ,,, бла бла бла‘‘:tapp:

И нетреба повеќе читање,доволно е да се прочита кој напишал, желни за ‘‘вест‘и продажба измислуваат приказни за се што ќе им дојде на памет.
Перо Антиќ е голем човек, пред се голем професиналец, тој е истиот оној Перо кој за време на Еуробаскетот ја оставаше душата на терен за да ги брани боите на Македонија, ама тогаш беше идол, тогаш беше херој, легенда и сите го славеа и величаа, а денес ќе продаваат магла,
Не само што не верувам дека Перо не би направил таква глупост,(откажување од репрезентација) туку тврдам дека ќе игра со уште поголем елан за да им докаже на безрбетниците што претставува за него Македонија и дека е поголем Македонец од дежурните плукачи.
Нас цел ебан свет ФИРОМ не вика, во Обединетите Нации ни пишува (име на држава) Фиром,120 души во Собрание што ни седат не се плукаат дека е така, нашле Перо да го плукаат затоа што рекол ФИРОМ,
Професионален спортист, за тие пари има и од Зимбабве да го направат.
20113009-pero-antic-360.jpg

П.С. Не се грижете патриоти Перо Антиќ гордо ќе го носи црвено - жолтиот дрес, а на градите ќе му пишува дека доаѓа од државата ВИТАМИНКА:свиркам:

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Ај не зезај а Калиопи како беше претставена како Македонија? И пишувало на значката пеким, али официјално на настап и потоа се води под Фиром. И антиќ се сликаше со македонско знаме во соблекувална и што сега?
Била претставена од други, значи она се претставува како Македонија остави ти што и пишува на екранот. Не веруам Антиќ ако се нарекол Македонец а не ФИРОМ ќе го избркале од клубот, сето тоа се провокации од страна на гејците али си кажав ја и на почетокот не му замерив што рече ФИРОМ туку му замерив за тоа што го кажа во другото интервју.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Чуден народ мајке ми.
Мене утре ќе ме видиш во голф што е германска кола, зарем тоа ќе ме направи Германец и ќе ми биде дозволено да кажам дека сум од фиром ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom