Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
како нема бе , сигурно е од друго вселена . Јас верувам у Бог кој некој го видел,а ДИБЕК верува у вселени/богови кој никој не ги видел. Ти се среќен што го батали биг бенгот. Омилен Атеист си ми знаеш
Сеуште не си ми јасен. Мислиш на веројатностите? Нема никаква веројатност ни во хокус-покус на Јахвета за стварање нешто од ништо. Па што со тоа?

А ако сум се „откажал“ од биг бенгот не значи дека верувам во богови, понајмалку во Јудејско-христијанскиот. Единствен „бог“ кој за мене постои е универзумот (мултиверзумот)

С

Само Човек

Гостин
Сеуште не си ми јасен. Мислиш на веројатностите? Нема никаква веројатност ни во хокус-покус на Јахвета за стварање нешто од ништо. Па што со тоа?
ништо ДЕ, го нервирам дибек па и ти. Гледам пробува да ги смени луѓето.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
[quote="Valkyrie, post: 5054346, member: 51495"]Зошто бе сум жртва?-оти верувам во она што е објаснето и поткрепено со факти.

Па да човекот е материја,а со силата на интелектот победивме многу болести,делуваме превентивно против уште повеќе со силата на интелектот ОПСТАНУВАМЕ и Живееме-
Ние опстануваме со силата на интелектот-не божјата сила.

Кога светите апостоли побарале објаснување Исус одговорил дека има 7 типа демони-точно е ова и ако е кои се тие типови на демони??[/quote]

Мислам ако се потрудиш со силата на „интелектот“, ќе си срочиш одговор за своето прашање.;)
А теологијата, сега за сега остави ја, барем додека си на ниво на ОПСТАНОК.:)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ништо ДЕ, го нервирам дибек па и ти. Гледам пробува да ги смени луѓето.
Сега ова да го сфатам како?
Ти си атеист а се прикажуваш за верник, за да го нервираш Дибек.... или?

Не ми кажа ништо за веројатностите.....

П.С. И ти си ми од омилените верници, ама кога ќе ти се јави тој проблесокот на завршување на пубертетот (созревањето од Бој во Човекот). Не за друго, сметам дека од тебе ќе биде добар атеист. :D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

П.С. И ти си ми од омилените верници, ама кога ќе ти се јави тој проблесокот на завршување на пубертетот (созревањето од Бој во Човекот). Не за друго, сметам дека од тебе ќе биде добар атеист. :D
Дечкото е вангла. Запрепастен сум. Мисли дека ако пише глупост му поминал редот.:facepalm:

С

Само Човек

Гостин

како сакаш свати го. Само мислам дека на темава треба да се поставуваат прашања, а не некој Атеист да кажува што треба да прават христијаните и што да читаат.Конкретно јас темата ја сваќам за прашања поврзани сом Библија и христијанство . А не за докажување дали постои или не постои такво суштество кое не створило. Разгледај ги последниве страни и види дали некој поставил прашање или само се пцуе бог, се збори како верницитге се глупави и слично. Пак ќе ти кажам, ти си ми омилен од Атеистиве. Едноставно сваќаш дека има права секој човек.Не сум атеист .Но не се сложувам со некоу работи во православието. Дали тоа ме прави помалку хритијанин незнам. Но сепак христијанин сум со резерва, не фанатик.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дечкото е вангла. Запрепастен сум. Мисли дека ако пише глупост му поминал редот.:facepalm:
Еееее немој така бе чичко Дибек. Он само сака тебе со тролање да те нервира, иначе он си е фин дечко, уште еден волк во јагнешка кожа (читај, атеист во теистичка кожа). Звучи познато нели? :D

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
како сакаш свати го. Само мислам дека на темава треба да се поставуваат прашања, .........................Конкретно јас темата ја сваќам за прашања поврзани сом Библија и христијанство ............
Погрешно мислиш и погрешно сваќаш... темава е за прашања , одговори и дискусии околу одговорите односно полемики... па и за некоја зезанција...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.386
Поени од реакции
5.017
Загреота...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
.......Едноставно сваќаш дека има права секој човек.
Е полека де, не се нервирај....ај малку христијански ќе се однесуваме, малку потолерантно.
Ај да се договориме за цитираното, бива? И јас сум за тоа.
А кога ќе престанете со тоа „абе верувајте си во што сакате....ама кога ќе дојде време ќе одговарате пред мојот бог“. малку е лицемерно со тоа „ама.......“

B

Black Guard

Гостин
Туку имам едно прашање-Исус нели им предал дел од џедај пауерс на неговите ученици да лечат,арно ама не успевале кај еден демонизиран човек,и почнаа фарисеите да ги исмеваат,го повикаа исус и дојде го виде демонизираниот човек,рајата се собра-за да Исус го избрка демонот почнал и на глас да се моли на Бога(потврдувајќи дека не е бог) но успеал да го истера демонот.

Кога светите апостоли побарале објаснување Исус одговорил дека има 7 типа демони-точно е ова и ако е кои се тие типови на демони??
Одговор??

С

Само Човек

Гостин
Е полека де, не се нервирај....ај малку христијански ќе се однесуваме, малку потолерантно.
Ај да се договориме за цитираното, бива? И јас сум за тоа.
А кога ќе престанете со тоа „абе верувајте си во што сакате....ама кога ќе дојде време ќе одговарате пред мојот бог“. малку е лицемерно со тоа „ама.......“
престанување со тоа би значело дека не веруваме во пророштвото.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom