Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Зашто не се врати во Адидас едноставно, ептен му личеше опремата
Бидејќи кога беше со Адидас опрема и кога надлежните таму, одлучуваа кој да биде избран за заштитно лице, нормално тоа вклучува и поголема сума пари во договорот и многу други бенефиции.. тогаш го избраа Енди Мареј. После тоа Новак го напушти Адидас, што е и сосема нормално.

Сакам да кажам, дека нема никакви шанси, повторно некогаш да го видиш со опрема од Адидас.

п.с Тачини опремата, беше премногу кичерај. Чат-пат ќе извадеа некое добро парче и тоа беше тоа. А, од кај излезе јапанскава сега, брао. Според сликиве ми е мизерија.. мада, нека батали опремата, битни се резултатите на крај краева.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Извесни Богдан Дичевски је поставио питање Нолету у вези Македоније. Погледајте шта је Ђоковић одговорио. Друго је питање по реду.
Сигуран сам да Надал ни не зна где је Македонија нити зна било шта о њојој, али изгледа да овде има више фанова од Нолета. Надам се да није таква ситуација широм Македоније...

С

сашенко

Гостин
Сигуран сам да Надал ни не зна где је Македонија нити зна било шта о њојој, али изгледа да овде има више фанова од Нолета. Надам се да није таква ситуација широм Македоније...
Како спортист Новак е почитуван секаде во светот па и во Македонија. Заеби бројка на фанови, тоа не ти кажува ништо. Секој навива од различни причини, не значи тоа дека не го сакаат другиот тенисер (ривалот). Јас на пример, гледам тенис од време кога Новак го немаше во топ тенисерите и не ми беше познат. Надал тогаш беше млада надеж во спортов и ептен го засакав уште тогаш и тоа е единствената работа поради која сум станал негов фан. Новак е почитуван многу тука, и бројката на негови vs фанови на Надал во Македонија е незначајна (мада мислам дека е на негова страна пошто сите балкански спортисти си ги гледаме блиски). Тоа се тенисери кои се почитувани ширум светот, и нормално е да имаат фанови на места кои не ги ни познаваат дека постојат. Нема ништо трагично во тоа за фановите кои доаѓаат од таа земја. Еве Новак ни е комшија горе па никад не дошол во Македонија, ама не треба на вакви работи да се придава големо значење. Глеј си тенис, навивај си и qr те боли ;)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Момци и девојки фанови на Ноле извинете за малку мрчење што ќе го удрам во ваш фан клуб, во никој случај немам лоша намера.;)

Муабетов ми е околу Ноле и изјавава за Македонија.
Прва работа, прекорот одоколу дека навиваме за Надал, а не за Ноле макар што е од соседска земја е типична балканска болештина. Никако да се ослободиме од таа карактеристика. Демек пошто е од Србија по дифолт треба да навиваме за него? Што треба да значи тоа, дека еден србин по дифолт треба да навива за Атлетико Мадрид пошто Кире игра за нив? На колку срби ќе им го продадете тој штос?

Океј Ноле знае кај е Македонија. Па не може да не знае побогу, соседни земји сме. Ја сакал Македонија. Исто колку што ја сака било кој друг спортист кој не доаѓа одовде, а има овдешни фанови. Прво од куртоазија ќе ви каже фини зборови, второ пошто е културен спортист и нормално дека ќе си ги испочитува фановите од било каде и да доаѓаат. Тоа е одлика на играч од светска класа.

Роже имал македонско знаме во собата, Ноле ја сакал Македонија, се палиме на детски муабети. Одамна требаше новите генерации да ги надминат југоносталгичарските финти и потреби за припадност. Спортот е глобална работа и спортистот кој го сакате и за кој навивате во денешно време не се бира според соседна граница.

Сè најдобро. Се гледаме во финале со Новаче:)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Момци и девојки фанови на Ноле извинете за малку мрчење што ќе го удрам во ваш фан клуб, во никој случај немам лоша намера.;)

Прва работа, прекорот одоколу дека навиваме за Надал, а не за Ноле макар што е од соседска земја е типична балканска болештина. Никако да се ослободиме од таа карактеристика. Демек пошто е од Србија по дифолт треба да навиваме за него? Што треба да значи тоа, дека еден србин по дифолт треба да навива за Атлетико Мадрид пошто Кире игра за нив? На колку срби ќе им го продадете тој штос?

Океј Ноле знае кај е Македонија. Па не може да не знае побогу, соседни земји сме. Ја сакал Македонија. Исто колку што ја сака било кој друг спортист кој не доаѓа одовде, а има овдешни фанови. Прво од куртоазија ќе ви каже фини зборови, второ пошто е културен спортист и нормално дека ќе си ги испочитува фановите од било каде и да доаѓаат. Тоа е одлика на играч од светска класа.

Роже имал македонско знаме во собата, Ноле ја сакал Македонија, се палиме на детски муабети. Одамна требаше новите генерации да ги надминат југоносталгичарските финти и потреби за припадност. Спортот е глобална работа и спортистот кој го сакате и за кој навивате во денешно време не се бира според соседна граница.

Гестот е повеќе од убав и заслужува респект. Никој со сила не те тера да навиваш за никого, спорт е тоа и таквите граници во спортот не треба да посојат, барем не во тенисот. Од се срце навивам за Ноле и не те осудувам тоа што навиваш за Надал, ми смета што понекогаш се покажува недоволно респект за Ноле. Појди од фактот дека со Мареј се ептен блиски исто и со Надал. Ако може меѓусебно да бидат блиски, а на теренот лути ривали тогаш зошто јас би мрзел некого. Тенисот е спорт на меѓусебно почитување, спорт за џентлмени, на за џабе го викаат бел спорт.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754

Не треба можеби да се навива за Ноле затоа што е Србин, ама не треба да се навива ни против него од истата причина. А тоа го има многу :)

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Za mene nije bas normalno da Nadal u Makedoniji ima vise fanova od Noleta.
Navija se za onog ko ti je iz nekog razloga blizak, sa kojim delis nesto zajednicko... Kapiram da je Nole kao Srbin mnogo slicniji Makedoncima u svakom polgedu, jer sa njima deli istu veru, do nedavno smo ziveli u istoj velikoj SFRJ, isto slovensko poreklo, slicni su nam jezici i kulture. Pored toga, cinjenica je da su Makedonci i Srbi ne samo prijateljski narodi, vec i verovatno medjusobno najslicniji narodi. Sve su to spone koje nas spajaju.
Za razliku od Djokovica, Nadal nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa Makedonijom. Mogu da se kladim da ni ne zna gde se Makedonija nalazi...
OK, razumem da neko navija zato sto mu se svidja tacno doredjeni stil igre nekog sportiste, ali sam uveren da ljudi dominantno navijaju rukovodeci se napred navedenim kriterijumima. Bar je tako slucaj sa mnom i sa mojom okolinom.
Zasto Makedonci masovno ne navijaju za Olimpijakos i Panatinaikos nego za Zvezdu i Partizan? To znaci da prica ima dublju pozadinu od one kako je pojedinci ovde prezentuju.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Гестот е повеќе од убав и заслужува респект. Никој со сила не те тера да навиваш за никого, спорт е тоа и таквите граници во спортот не треба да посојат, барем не во тенисот. Од се срце навивам за Ноле и не те осудувам тоа што навиваш за Надал, ми смета што понекогаш се покажува недоволно респект за Ноле. Појди од фактот дека со Мареј се ептен блиски исто и со Надал. Ако може меѓусебно да бидат блиски, а на теренот лути ривали тогаш зошто јас би мрзел некого. Тенисот е спорт на меѓусебно почитување, спорт за џентлмени, на за џабе го викаат бел спорт.
Не треба можеби да се навива за Ноле затоа што е Србин, ама не треба да се навива ни против него од истата причина. А тоа го има многу :)
Токму така. Тенисерите многупати се докажало дека се ментално неколку класи над своите навивачи. Тоа е факт. Нивните односи се речиси секогаш коректни и соодвествуваат на тенисот како спорт, од друга страна навивачите знаат покољ да се направат помеѓу себе. Многумина кои гледаат тенис не признаваат, меѓутоа, не ја разбираат во потполност тениската игра. Тоа не се само поени и потези. И однос е.

Инаку се согласувам со вас, како што сум против некој да ми сугерира дека пошто Новак е од Србија треба да навивам за него, истовремено сум против да му се девалвира успехот баш заради истата причина.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
I ja ne mogu da shvatim kakav ste to narod. Djokovic vas ishvalio, rekao da voli Makedoniju i sve najlepse o vama. Ja sam to ovde objavio...ne mislim da treba da skacete od srece kao da je to ne znam sta, ali zar je moguce da izjava ne zasluzuje ni jedan jedini lajk?
Ne razumem taj vas sistem vrednosti. Zar vam nije drago da tako nesto cujete o svojom zemlji i narodu od bilo kog sportiste na svetu, a posebno od najboljeg SVETSKOG sportiste za 2011. godinu?
Zasto ste na nekoj neprirodnoj distanci? Da je ovo izjavio Mesi, verujem da bi rekacija bila drugacija.
Bojim se da ima istine u tome da neki ne vole Noleta samo zato sto je Srbin. Ja drugacije ne mogu ovo da objasnim. A da sam na njegovom mestu, ne bih vas vise "uzimao u usta" jer ste narod koji ocigledno ne zasluzuje ni da ga pomenu!

С

сашенко

Гостин
I ja ne mogu da shvatim kakav ste to narod. Djokovic vas ishvalio, rekao da voli Makedoniju i sve najlepse o vama. Ja sam to ovde objavio...ne mislim da treba da skacete od srece kao da je to ne znam sta, ali zar je moguce da izjava ne zasluzuje ni jedan jedini lajk?
Ne razumem taj vas sistem vrednosti. Zar vam nije drago da tako nesto cujete o svojom zemlji i narodu od bilo kog sportiste na svetu, a posebno od najboljeg SVETSKOG sportiste za 2011. godinu?
Zasto ste na nekoj neprirodnoj distanci? Da je ovo izjavio Mesi, verujem da bi rekacija bila drugacija.
Bojim se da ima istine u tome da neki ne vole Noleta samo zato sto je Srbin. Ja drugacije ne mogu ovo da objasnim. A da sam na njegovom mestu, ne bih vas vise "uzimao u usta" jer ste narod koji ocigledno ne zasluzuje ni da ga pomenu!
Кажи дека сакаш лајк бе, за еден лајк ли е целава работа :pos:

1.
Ne razumem taj vas sistem vrednosti. Zar vam nije drago da tako nesto cujete o svojom zemlji i narodu od bilo kog sportiste na svetu, a posebno od najboljeg SVETSKOG sportiste za 2011. godinu
Одговор: Искрено, ме заболе ташакот. Тоа до сега го правеа и големи светски политичари и луѓе кои можат да и помогнат на нашата земја па кур видовме од нивните "пофалби". НОВАК Е ТЕНИСЕР, СПОРТИСТ и како ТАКОВ бил и ќе биде увек почитуван. Не сваќам што се обидуваш овде да докажеш. Не навиваме сите за него, зашто тоа е индивидуално. Ама сите го сакаме и почитуваме Новак, пошто е пример за луѓето на балканов и како таков ке го памтиме и почитуваме УВЕК.

2.
Bojim se da ima istine u tome da neki ne vole Noleta samo zato sto je Srbin
Јас лично го почитувам баш ради тоа што е србин. Како човек не ми се свиѓаше на почетокот ради понашањето одбивен ми беше кога се појави али ок, тоа е минато се смени човекот.Ама една од најголемите работи кои ги почитувам кај него е успехот што го постигна и што не заборави од каде е, и баш тоа што е балканец и успеа од тука да успее и да ги замолчи многу луѓе кои не веруваа дека може да се успее од балканот.

3.
A da sam na njegovom mestu, ne bih vas vise "uzimao u usta" jer ste narod koji ocigledno ne zasluzuje ni da ga pomenu!
[/QUOTE]

Ова тек чекам сега да ми го објасниш. Повели:

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Ocekivao sam da se neki nece sloziti, ali nemam nameru nista vise da razjasnjavam. Mislim sve onako kako je napisano, pa i kada je upitanju ta poslednja recenica.
I sustinski se ne radi o lajku kao takvom, vec o nekom pozitivnom komentaru na njegovu izjavu. Taj ko do sada to nije shvatio nece ni ubuduce, pa nema smisla da trosim vreme objasnjavajuci.
A vi sad izvolite u napad sa negativnim komentarima...
--- надополнето: 31 мај 2012 во 00:26 ---
I ne znam sta traze Nadalovi fanovi u fan klubu Novaka Djokovica?!
Molim one koji nisu Noletovi obozavaoci da ne pisu vise ovde!
Ovo je tema o njegovim uspesima i aktivnostima, a ponajmanje deo za razjasnjavanje necega sto nema direktne veze sa Noletom.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Еве ја цела моја поента. Сам себе убијал. Ти треба да јадеш бан за вакви зелени.
Како бе не ти е срам на македонски форум да ми објаснуваш дека мојот народ не вредел нити да биде спомнат.

Игор Ј. те молам превземи мерки.

П.С Македонските фанови на Новак испаднаа пофер и поцивилизирани од српските. И ај сега. Боли сарказмот?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.190
Поени од реакции
46.405
Да бе стварно, од каде сега изникнаа овие ставовиве на србинов, бар на форумов има меѓусебен респект помеѓу фановите на тенисериве и ретко кој се дрзнува на темиве да мава хејт, освен што се влечат одредени заклучоци по кои следи најнормална дискусија, ко повредите '' наводни '' на Новак и слично.
Стварно незнам од каде сега овие ставови.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Еве ја цела моја поента. Сам себе убијал. Ти треба да јадеш бан за вакви зелени.
Како бе не ти е срам на македонски форум да ми објаснуваш дека мојот народ не вредел нити да биде спомнат.

Игор Ј. те молам превземи мерки.

П.С Македонските фанови на Новак испаднаа пофер и поцивилизирани од српските. И ај сега. Боли сарказмот?
Kako si uvredjen time sto sam napisao da smatram da Djokovic vise ne treba da spominje Makedoniju? Argumenotvao sam i zasto. Kakva je to uopste uvreda? To je moje misljenje i nije nikakva uvreda, vec nesto sto ja ne bih radio da sam na njegovom mestu. Neces valjda ti da mi odredjujes kakve cu stavove da imam?
Ako admin smatra da nije OK, slobodno neka me banuje! Bar cu manje da se nerviram citajuci sta pojedinci ovde pisu.
To sto sam Srbin nema nikakve veze, jer su svi clanovi foruma ravnopravni. A o mom odnosu prema makedonskom narodu mozes saznati tako sto ces prelistati moje ranije poruke na forumu.

I sta ces ti u fan klubu Djokovica ako nisi njegov fan? Od pocetka pises omalovazavajuci drugacije stavove. Jel si dosao da dizes tenziju?

Kajgana Shop

На врв Bottom