Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ај помош!!! како да ставам слика?
Оди на imageshack.us, ке видиш таму има копче "Browse", најди ја сликата на твојот компјутер и стисни "Upload now". Почекај да се аплоадира и кога ке заврши копирај го линкот "Forum code" тука на форумов. Многу лесно, ке видиш. :)

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Дечки едно прашање. Дали ми се исплати да купам гуми само за асфалт, како на членот погоре? Моментално имам за MTB Kenda. Прашувам дали ми се исплати од аспект на полесно возење, бидејќи го возам точакот најчесто на асфалт. Скоро само на асфалт.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не е лошо точачево за почеток, со време ке си го надградиш. Убаво да те вози. :)
--- надополнето: 29 мај 2012 во 21:52 ---
Дечки едно прашање. Дали ми се исплати да купам гуми само за асфалт, како на членот погоре? Моментално имам за MTB Kenda. Прашувам дали ми се исплати од аспект на полесно возење, бидејќи го возам точакот најчесто на асфалт. Скоро само на асфалт.
Па нормално дека се исплати ако го возиш само по асфалт. Плус ке добиеш и на брзина, off road гумите имаат поголемо триење отколку мазните (road). :)

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Не е лошо точачево за почеток, со време ке си го надградиш. Убаво да те вози. :)
--- надополнето: 29 мај 2012 во 21:52 ---

Па нормално дека се исплати ако го возиш само по асфалт. Плус ке добиеш и на брзина, off road гумите имаат поголемо триење отколку мазните (road). :)
Зоц, а што би препорачал? Нешто вакво гледам. И дали е значителен ефектот во смисла на брзина, полесно возење итн?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Зоц, а што би препорачал? Нешто вакво гледам. И дали е значителен ефектот во смисла на брзина, полесно возење итн?
Не е лошо прво да прошеташ по продавнициве и да видиш што се нудат па после одбери, имаат голем избор. Инаку да, има голема разлика во брзината и полесно е возењето. Треба да внимаваш само на мокро да не се залетуваш многу (посебно во кривина) истото и за мазни површини (мермер, плочки итн.). :)

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
ајмо кајганџии на вожња.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Skopje e grad na seljacana generalno ide da kupi cigari pali kola ebati glupite teska filozofija da naucis da vozis kola, cim vozis tocak brat ti znaes i motor za kola da ne zborime, samo so kogo prais muabet, tocak ima simbolika sam vozis samo NAPRED ako ne ides napred padjas filozofija ovde bratucedka mi se sramese da vozi tocak a sea u AMsterdam na rabota ide so tocak e toa ti e.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Другари да ве замолам ако знаете некој добар и ефтин сервисер, треба да правам редовен сервис немам направено оваа година, па предложете нешто.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Да не знае некој од каде да купам точак до 11 иљади ама добар да е и по изглед и солиден по механизам?

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Под custom велосипеди се мисли за рачно изработени рамки со малку поинаков изглед од комерцијалните велосипеди, единствена геометрија на рамката и на крај доаѓа уникалната боја. Што од ова вие нудите?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не да се исплати друже, одма е друго возењето!

Јас имав off-road гуми и ме напињаше татко ми да ги смени, мислев ќе нема разлика. Ама откако ги смени, не би се вратил никад на другиве освен ако не планинарам со точаков.
Ептен голема разлика има, едноставно кога ќе ги споредиш гумите овие градскиве лизгаат по асфалтот, многу помалце триење и сосема друга и полагана вожња е.

Јас земав некои пазарски, мислам двете за 500-600 денари и еве тераат работа. :)

Него лагерите кај да идам да ги сменам, зашто не сакам сам?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Предлог за некој половен велосипед до кај 200 евра?За полесни „планински“ терени ми треба.Претпочитам hardtail ама не одбивам и со квалитетен заден амортизер.Само да не се распадне по првите 2-3 километри.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Предлог за некој половен велосипед до кај 200 евра?За полесни „планински“ терени ми треба.Претпочитам hardtail ама не одбивам и со квалитетен заден амортизер.Само да не се распадне по првите 2-3 километри.
Велосипед со квалитетен заден амортизер т.е. full suspension ни на старо за 200 ЕУР нема да најдеш. Евентуално за тие пари да си земеш hardtail како на пример Schwinn или Ferrini од Вучко. Сите други брендови се поскапи и ке ти требаат минимум 100-200 ЕУР плус.За половен може нешто да улета но ѕирни на Пазар3 или Реклама5. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom