Мажите преферираат глупави жени

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Najinteligentnite lugje sto ziveele na planetava imale poremeteni odnosi so site ostanati edinki, ednostavno ne znaat da se vklopat vo toj vas "deloven razgovor". Se kladam deka go imas gledano Beautiful mind. Klasicen primer za toa kako eden genijalen um se odnesuva I komunicira.

Znaci ne e deka ti sakas da imas pameten decko, nego deka sakas da imas decko so dobri maniri.
Big difference pomegju pamet I maniri.
Ako te zasrami vo drustvo so nesoodveten komentar, ne znaci deka e glupav I neinteligenten, nego seuste ne naucil kako treba da se odnesuva vo drustvo. Ova ne e nesto retko, 50% od lugjeto tresat gluposti I vo drustvo, I na delovni sostanoci, I kaj rodninite, nasekade. Toa ne e pricina da nemas vrska so takov tip. Barem jas, ne bi se sramela od nekoj takov. Drugarkite mozat so nivnoto prostacko ogovaranje da se nosat kaj sto treba da bidat, a domasnite ke go znaat dovolno dobro za da go remetat I da se nasmeeme.
A ako tebe ako toa sto e smotan ti smeta, togas toa e drug muabet.
Mnogu tesko se naogja nekoj podprosecno inteligenten, ako e toa da ti smeta, negovata inteligencija, ama skoro sigurna sum deka ne zboris za inteligencijata. Vprocem, inteligencijata ne se poznava vo nekojsi obicen muabet za na kafe...
Mozes so koj bilo da prais laf muabeti I toa pak nema da ti bide pokazatel deka toj e inteligenten...
Epten se poznava kaj nekoj podprosek sto e mng.
I epten se poznava kaj nekoj sto e nadprosek mng.
Ama toa e gooolema retkost.

Fakt e deka ima povekje glupavi mazi, otkolku zeni.
Ne tolku cesto ke vidis uspesna zena vo brak so propalica, otkolu sto ke vidis uspesen maz so seljanka bez sredno.
I vo slucaevive, propalicata I seljankata ispagjaat pametni, a ne uspesniot maz ili zena.

Sto ako imas milioni vo banka, koga kje I gi dades na nekoja pufla sto te prevarila za zena da ja zemes?
Ili sto ako nekoja zena zarabotuva dobro, ako ima propalica od maz sto pie pivo po cel den I gleda fudbal?

Zatoa, za seriozni vrski, treba pazljivo da se izbira I ubavo da se razgleduva. Sekoj treba da si bara nekoj vo svojata klasa. Toa se primetuva od kilometar.
Ne moze nekoja sto ima svoja kola, svoj stan, dobra rabota, da fati nekoj sto se vozi po avtobusi, ima 26 a uste studira I raboti ko kelner.
Just sayin'...
Јас во ниедна ситуација или коментар не реков дека сакам генијалец за дечко/маж има гоооолема разлика меѓу паметен и генијалец, ако си ми ги прочитала случајно погорните коментари ќе видиш дека дипломата или високото образование не го сметам како мерило за тоа колку е човек паметен, ниту пак идниот мој дечко ќе го прашам колку ти е IQ чисто да знам дали си паметен.

Кажи ми како може паметна особа на вечера со твоите (давам хипотетички пример) да зборува колку типки легнал пред тебе, колку пива испил на последната журка и така натаму. Тоа за мене е човек без мозок. не треба да имаш добри манири за да знаеш дека тоа не е место за таков разговор. Мислам дека ме свати што сакам да кажам.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Во последниот дел од постот фали нешто. Кола, стан, добра работа, може да биде и наследство. Тоа не докажува ништо за дечкото/девојката кој/а ги поседува и неговите/нејзините подоцнежни активности (кога ќе падне на берзата).
Abe se primetuva toa sto klasa e covekot.
Ima nekoi imaat kola, stan, tatko I'm drzi fabrika, a tie se retardirani. I ova se poznava na izgled. Ke vidis bogat seljak so zlaten lanec na vrat, odelo, obicna bluza pod nego, klasicni pantoloni, originalni rayban I pomarandzesti patiki od 200 evra na noze.
Ima nekoi na koi sto dedo I'm drzi fabrika. Ovie imaat istencen vkus i aristokratski maniri.
Ima nekoi koi se prosek, a imaat dobri maniri. Fini paticinja, dobro drzenje na teloto I pristojno odnesuvanje I recnik.
Ima nekoi prosecni, a seljaci. Ovie se najteski za raspoznavanje. Iskacaat u maalo, u gradski park I sl. Po toa najvekje mozes da gi poznaes.
I ima edni, jas gi vikam srcki. Ovie se tolku hardcore klasa, sto bi sedele na kafe na kej neizbanjati od sto cistele dvorot denes I vo apostolki. Srcki, litterally.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Тука не се работи што другите мислат за нејзе (јас во ниеден случај не реков дека треба да ти биде гајле што другите мислат за неа), тука се работи што другите ќе мислат за тебе во некоја конкретна ситуација (ситуации како примерите што ти ги набројав погоре, а верувам дека нечиво мислење сепак цениш (од твоите дома на пример)). Друга работа...како можеш да сакаш некого ако немаш допирни точки со него? Значи девојката не може да сврзе два збора, што ќе разговараш со неа или пак ти со девојките твои не разговараш? Со кој квалитети девојката те навела за да се заљубиш во неа, зошто за да се заљубиш во некого сметам дека треба малку повеќе од само убаво лице/тело.
Да де па исто е што другите ќе мислат за мене или нејзе. Ако мозокот го уклучиш тука во изборот нема да бидеш задоволна од партнерот никогаш. Дали бирале другите или бирал твојот разум нема некоја голема разлика резултатот е ист и е лош избор. Единствено нешто што е битно е дали го сакаш или не?

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Јас во ниедна ситуација или коментар не реков дека сакам генијалец за дечко/маж има гоооолема разлика меѓу паметен и генијалец, ако си ми ги прочитала случајно погорните коментари ќе видиш дека дипломата или високото образование не го сметам како мерило за тоа колку е човек паметен, ниту пак идниот мој дечко ќе го прашам колку ти е IQ чисто да знам дали си паметен.

Кажи ми како може паметна особа на вечера со твоите (давам хипотетички пример) да зборува колку типки легнал пред тебе, колку пива испил на последната журка и така натаму. Тоа за мене е човек без мозок. не треба да имаш добри манири за да знаеш дека тоа не е место за таков разговор. Мислам дека ме свати што сакам да кажам.
Pa manirite se. Toj muabet ne e soodveten kaj tvoite na vecera, ama soodveten e koga toj so drugarite si pravi muabet.
Muabetot ne pokazuva tupavost (prosek muabet izmegju mladi lugje), nego ednostavno covekot ne znae na kogo treba da mu gi kaze rabotite, a na kogo ne.
Nesoodveten e, ne e glupav (neinteligenten)...

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Pa manirite se. Toj muabet ne e soodveten kaj tvoite na vecera, ama soodveten e koga toj so drugarite si pravi muabet.
Muabetot ne pokazuva tupavost (prosek muabet izmegju mladi lugje), nego ednostavno covekot ne znae na kogo treba da mu gi kaze rabotite, a na kogo ne.
Nesoodveten e, ne e glupav (neinteligenten)...
Words are very unnecessary, they can only do harm.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
249
Поени од реакции
166
глеј статусиве на фб кај жениве пред да ги опни некој или долго време не се опнати...и от ко че ги опни некој после само клипчина музика има...абе сето до калабастеро е одма ги смирува

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
глеј статусиве на фб кај жениве пред да ги опни некој или долго време не се опнати...и от ко че ги опни некој после само клипчина музика има...абе сето до калабастеро е одма ги смирува
:ROFLMAO:

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Да де па исто е што другите ќе мислат за мене или нејзе. Ако мозокот го уклучиш тука во изборот нема да бидеш задоволна од партнерот никогаш. Дали бирале другите или бирал твојот разум нема некоја голема разлика резултатот е ист и е лош избор. Единствено нешто што е битно е дали го сакаш или не?
Одговорот е едноставен....не можам да сакам некој со кој не се разбирам.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Друга група се веке тие ...
Tie se podprosecni. Retki se.
Najgolema e verojatnosta da naletas na nekoja vo granicite na normalata (I tuka ima razliki, nekoi ucat lekcija za 2 min, nekoi za 2 saati, ama site se prosek).
Se sto e nad tie granici e genijalno (naucnici, filozofi, politicari I pokraj nivnata glavna dejnost, golemi kreativci).

T

Tetro

Гостин
Ima nekoi imaat kola, stan, tatko I'm drzi fabrika, a tie se retardirani. I ova se poznava na izgled. Ke vidis bogat seljak so zlaten lanec na vrat, odelo, obicna bluza pod nego, klasicni pantoloni, originalni rayban I pomarandzesti patiki od 200 evra na noze.
Ima nekoi na koi sto dedo I'm drzi fabrika. Ovie imaat istencen vkus i aristokratski maniri.
Ima nekoi koi se prosek, a imaat dobri maniri. Fini paticinja, dobro drzenje na teloto I pristojno odnesuvanje I recnik.
Ima nekoi prosecni, a seljaci. Ovie se najteski za raspoznavanje. Iskacaat u maalo, u gradski park I sl. Po toa najvekje mozes da gi poznaes.
I ima edni, jas gi vikam srcki. Ovie se tolku hardcore klasa, sto bi sedele na kafe na kej neizbanjati od sto cistele dvorot denes I vo apostolki. Srcki, litterally.
Како се приметува? ова ми е прашањето до тебе.

Дечкото на сликата

rob.jpg

изгледа премногу жално. Тетоважи има по должината на целите раце, спие во парк, не се бања редовно. Има продукциска куќа за филмови и музика. Има пари многу, ама не сака да се луксузира премногу. Сака да се маскира и да изгледа како ѓубре.

Понекогаш знае да седне на маса со "големите" големци и ги мрази по тоа дека он сака да комуницира со нив и да им се обраќа директно по име, а не да му персираат многу многу.

Ти може ги познаваш лигавчињата по маало, но никогаш нема да можеш комплетно да процениш што има скриено под хаубата, ако вака размислуваш и ги делиш на класи и касти.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Одговорот е едноставен....не можам да сакам некој со кој не се разбирам.
Те разбирам така сме учени од мали умот и социјалната средина ни ставаат кочници. Ако сме доволно силни и искрени кон себе тогаш ќе го сакаме тој што навистина го сакаме а не тој што треба да го сакаме...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Tie se podprosecni. Retki se.
Najgolema e verojatnosta da naletas na nekoja vo granicite na normalata (I tuka ima razliki, nekoi ucat lekcija za 2 min, nekoi za 2 saati, ama site se prosek).
Se sto e nad tie granici e genijalno (naucnici, filozofi, politicari I pokraj nivnata glavna dejnost, golemi kreativci).
Тоа ми беше поентата значи не зборуваме за подпросечни којшто можеш да ги препознаеш по фаца ... зборуваме за оние којшто се просечни ама сепак има разлики и меѓу нив може некој да ги класифицираме како глупави некој како паметни тоа ми беше муабетот од преска
--- надополнето: 30 мај 2012 во 16:50 ---
Ае ае со класификацијава му еба мајката и ти

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Тоа ми беше поентата значи не зборуваме за подпросечни којшто можеш да ги препознаеш по фаца ... зборуваме за оние којшто се просечни ама сепак има разлики и меѓу нив може некој да ги класифицираме како глупави некој како паметни тоа ми беше муабетот од преска
--- надополнето: 30 мај 2012 во 16:50 ---

Ае ае со класификацијава му еба мајката и ти
Hahahah, so da praam, polna sum predrasudi...
Tie sto se kotiraat povisoko u prosecnite, mozat da kenkaat samo zaso ne se genijalci. I pak cel zivot kje si bidat prosecni.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Те разбирам така сме учени од мали умот и социјалната средина ни ставаат кочници. Ако сме доволно силни и искрени кон себе тогаш ќе го сакаме тој што навистина го сакаме а не тој што треба да го сакаме...
Абе каква средина какво воспитување, не ме зафркавај. Сигурно никого од дома не учеле да се фати со некој наркоман, пропалица или што ти ја знам, па има девојки кои одат и со такви дечковци.
Јас сама си одлучувам со кого сакам а со кого не да бидам, не опкружувањето околу мене. Мене лично не може да ме привлече некој само со лепотата (може но за една вечер), сигурно нема да почнувам сериозна врска со некој празноглав лепотан само затоа што е убав.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Како се приметува? ова ми е прашањето до тебе.

Дечкото на сликата изгледа премногу жално. Тетоважи има по должината на целите раце, спие во парк, не се бања редовно. Има продукциска куќа за филмови и музика. Има пари многу, ама не сака да се луксузира премногу. Сака да се маскира и да изгледа како ѓубре.

Понекогаш знае да седне на маса со "големите" големци и ги мрази по тоа дека он сака да комуницира со нив и да им се обраќа директно по име, а не да му персираат многу многу.

Ти може ги познаваш лигавчињата по маало, но никогаш нема да можеш комплетно да процениш што има скриено под хаубата, ако вака размислуваш и ги делиш на класи и касти.
Mi baras da ti procenam tip - wanna be genius?
Ne razbiram kako ova ima vrska so temava...
Moite predrasudi si se moi predrasudi, sakate slagajte se so niv, sakate nejkjete. Jas taka gi procenuvam lugjeto.
Ako se pronajdovte...well, togas moze nekoj samo pozitivno da me iznenadi I da se pokaze ko isklucok.
Isklucocive nema da me nateraat da si gi srusam stereotipite :)

Kajgana Shop

На врв Bottom