Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
Нормално дека не е чудно :)
Какво страдање? Зарем Христијаните страдаат на Земјата?
И нели ја окривувате жената за тоа? Зарем не е таа прва која јадеше од убавиот плод? Мислам дека евреите ја замразија змијата како симбол таму некогаш одамна па ја вметнаа во сета таа приказна...
Змијата ја има пак во исто време па и порано кај многу други народи како симбол на мудрост, духовен развој...
Но ок, тоа се други школи нормално кои христијанството ги смета за неточни.
Ја има јас читано библијата, од истражувачки аспект не од верски... нормално.

Мајка му на исус не е ни 1/666 од она што се величи синот. Дури синот и плука на мајката и оние кои не го следат неговото зборување, што пак потикнува многу прашања за новиот завет...

Јас не зборувам за мајката што родила престолонаследник еврејски, туку за денешното ограничување на жените во ете како што вели Чорбаџија во православната и католичката религија.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Jahve, Ashera, Baal I kompanija - tie se Elohim. ...samo shto na evreite I'm skurchi da go jadat stapot so stotici godini, pa fino-lepo, malku po malku si se fokusiraa na Jahve koj e surov I osvetoljubiv bog.

Za se ova postojat izvori. Raniot judaizam e politeisticka religija so bogat panteon... Ama na Chorba I samo-studentov ne I'm se cita istorija.

Член од
26 мај 2012
Мислења
41
Поени од реакции
37
Богови, жртви, сарми и питулици...

Една потполно глупава и досадна приказна, една епоха која пропадна...

На човештвото му е потребно нешто потполно ново, инаку нема иднина. Ниту една од аврамските религии повеќе нема што да му понуди на човештвото, освен идиотизам и фанатизам...

С

Само Човек

Гостин

На човештвото му е потребно нешто потполно ново, инаку нема иднина. Ниту една од аврамските религии повеќе нема што да му понуди на човештвото, освен идиотизам и фанатизам...
alaah ;)

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Христијани во светот се декларираат околу 33%, а атеисти само околу 4% и ти тврдиш дека христијанството е една епоха која пропаднала? :eek:
Атеистите се најмалубројната групација на верници и ако одиме според бројките, тогаш тие се „епохата во криза“ (сепак не си дозволувам да кажам пропаднати).

С

Само Човек

Гостин
Jahve, Ashera, Baal I kompanija - tie se Elohim. ...samo shto na evreite I'm skurchi da go jadat stapot so stotici godini, pa fino-lepo, malku po malku si se fokusiraa na Jahve koj e surov I osvetoljubiv bog.

Za se ova postojat izvori. Raniot judaizam e politeisticka religija so bogat panteon... Ama na Chorba I samo-studentov ne I'm se cita istorija.
види што значи Елоха па после збори

Член од
26 мај 2012
Мислења
41
Поени од реакции
37
Христијани во светот се декларираат околу 33%, а атеисти само околу 4% и ти тврдиш дека христијанството е една епоха која пропаднала? :eek:
Атеистите се најмалубројната групација на верници и ако одиме според бројките, тогаш тие се „епохата во криза“ (сепак не си дозволувам да кажам пропаднати).
Тие 33 проценти отприлика отпаѓаат на благо ретардиараните, и оние кои се декларираат така по инерција...

Христијанството е на умирање, колку побрзо уре, толку подобро. И исламот треба да се збрише, ме плаши бескрајната тупавост во очите на муслиманите...

Лаги, лаги и само лаги...

Ништо убаво и чисто никогаш не излегло од религиите. Само војни, педофилија и ужаси...

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Нормално дека не е чудно :)
Какво страдање? Зарем Христијаните страдаат на Земјата?
И нели ја окривувате жената за тоа? Зарем не е таа прва која јадеше од убавиот плод? Мислам дека евреите ја замразија змијата како симбол таму некогаш одамна па ја вметнаа во сета таа приказна...
Змијата ја има пак во исто време па и порано кај многу други народи како симбол на мудрост, духовен развој...
Но ок, тоа се други школи нормално кои христијанството ги смета за неточни.
Ја има јас читано библијата, од истражувачки аспект не од верски... нормално.

Мајка му на исус не е ни 1/666 од она што се величи синот. Дури синот и плука на мајката и оние кои не го следат неговото зборување, што пак потикнува многу прашања за новиот завет...

Јас не зборувам за мајката што родила престолонаследник еврејски, туку за денешното ограничување на жените во ете како што вели Чорбаџија во православната и католичката религија.
А зарем човекот не страда!? Раѓање, стареење, болести, смрт...
Како што велиш сам истражуваш, субјективно толкување, кое се гледа од самата интерпретација и покрај понудените одговори, само продолжува субјективното, индивидуализмот го прави своето.
Пр: превидуваш дека одговорноста беше дадена на мажот, компарацијата со мајката и Бог е бесмислено толкувана итн.
--- надополнето: 29 мај 2012 во 23:39 ---

На пример, ти што ново ќе понудиш?:vozbud:
--- надополнето: 29 мај 2012 во 23:41 ---
Бај д веј новото во Христијанството е дадено како вечна опција.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Ништо убаво и чисто никогаш не излегло од религиите. Само војни, педофилија и ужаси...
Овие работи произлегле од атеистите кои се камуфлирале и се камуфлираат во „христијански“ свештеници. Вистински Христов следбеник не учествува во војни, педофилја, ужаси итн. И Хитлер бил крстен, но тоа не значи дека бил христијанин.

Член од
26 мај 2012
Мислења
41
Поени од реакции
37
На пример, ти што ново ќе понудиш?:vozbud:
Јас лично, не многу, можеби понекоја идеја. Технологијата е патот, време е човештвото да превземе контрола над сопствената еволуција.

Од бладање за личносни онтологии нема многу фајде...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
Новото во христијанството го упропасти на минимум ликот на богот кај човекот, ако не си забележал ;)
Ах таа школа на Црните која шири лаги дека човекот страда и дека смртта е големо страдање... до кога, не знам... Пусти страв од умирање, би ги продале и своите родители кои ги донеле овде на Земјата.

П.С.
Јас понудив ново... поточно некој друг понудил јас само така, држам чекор... има цела тема :)

Член од
26 мај 2012
Мислења
41
Поени од реакции
37
Овие работи произлегле од атеистите кои се камуфлирале и се камуфлираат во „христијански“ свештеници. Вистински Христов следбеник не учествува во војни, педофилја, ужаси итн. И Хитлер бил крстен, но тоа не значи дека бил христијанин.
Каде се тие вистински следбеници? Само брчите. Убаво рекол Ниче, првиот и последниот христијанин умрел закован на крстот, неговие наследници на чело со Павле биле мали бедни човечиња опседнати со желбата да преживеат, и измислиле една моронска приказна, подоцна канонизирана од политички причини...

Никакво фајде нема од религиите, тешки глупости.

С

Само Човек

Гостин
Јас лично, не многу, можеби понекоја идеја. Технологијата е патот, време е човештвото да превземе контрола над сопствената еволуција.

Од бладање за личносни онтологии нема многу фајде...
да станеме машини

Член од
26 мај 2012
Мислења
41
Поени од реакции
37
П.С.
Јас понудив ново... поточно некој друг понудил јас само така, држам чекор... има цела тема :)
И твоето ново, што да ти кажувам. Бладања на надрогирани педофили, измачувани во детството од страна на рисјаните...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.116
да станеме машини
Стани јогин на Водно!
--- надополнето: 29 мај 2012 во 23:50 ---
И твоето ново, што да ти кажувам. Бладања на надрогирани педофили, измачувани во детството од страна на рисјаните...
Јас не сум измачуван бре... :)
Ти имаш против дрогите нешто?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom