Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Те нема очигледно нападнато глутница улични кучиња.
Не се секираш како ги третираат луѓето, за кучиња се секираш....:tapp:
Има и причина зашто ме немаат нападнато. И да, се секирам повеќе за кучиња него ли за луѓе! И да не навлагам во тоа, да не идам оф топик.

?

..........

Гостин
Јас ниеден пост немам избришано во кој што се спомнува дека кучињата треба да се убијат / стрелаат и сл. (а сепак не се сложувам со тоа мислење), но секој си има право на свој став и јас тоа го почитувам ...
Ама извини молимте да кажуваш дека кучињата треба да се мелат и да се испратат во Кина како шарски плескавици (делот од твојот пост што го избришав) е крајно невкусно.
Повели најди ми пост во кој што се спомнува дека и луѓето бездомници треба да се мелат и да се испратат во Кина како шарски плескавици, одма ќе го избришам.

.
Значи да се убие човек не е ништо страшно, освен ако не биде направен плескавица....? :icon_lol:

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Значи да се убие човек не е ништо страшно, освен ако не биде направен плескавица....? :icon_lol:
Абе коклу што знам јас, темава е за кучиња а не за луѓе. Ако толку ти е за луѓе, отвори си тема за убиства на луѓе и буни се таму дали се прават плескавици од нив или не.
Ако човекот е супериорна раса, не значи дека се друго треба да се убие.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Apsolutno ne se soglasuvam.Tolku volovi sto lezat imame vo administracija i tolku mnogu pari zemaat.AKo tolku pari nema za kucinjata,neka im skratat na niv po 1000 denari i ete pari.Sram e za edna ne(civilizirana)drzava da se slucuvaat vakvi raboti.Vaka so ubivanje u Evropa ne se odi...(n)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ако човекот е супериорна раса, не значи дека се друго треба да се убие.
Ова е многу точно. Ајде да размислиме како сега муабетов можеме да го направиме офтопик и да го поврземе со оваа тема.

Ако кучето е животно, а свињата е животно...
Значи најосновните работи не ви се јасни во темата и ги класифицирате како "офтопик" муабети. За мене постои човек, инсекти и животни.
За вас има човек, куче и животни.

Пардон, кардинална грешка ќе направев.
Куче, па човек и остали животни. : )
--- надополнето: 28 мај 2012 во 17:09 ---
И да се убие куче не е ништо страшно (за вас) ... освен ако не биде направено плескавица (y)
За делот со офтопик муабети, како модератор на модератор, тотално те разбирам.

Од друга страна, не можеш да му бришеш мислење за шарски плескавици, а да оставаш мислења каде што се колнат трујачите со тоа "нивните деца да им пробаат од отровот". Затоа, да не дојде до преголема цензура, освен директни навреди кон членови, другото гледаш дека проаѓа.
Ако ништо друго, барем ќе знаеш со какви луѓе дискутираш и од двете страни.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Мене ме интересира еве децава што не се за успивање на кучињата да ми објаснат кои, според нив, се придобивките на оставање на кучињата слободни во урбанизирана(градска поконкретно) средина. Исто така кое би било решението на оваа ситуација според нив?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Ова е многу точно. Ајде да размислиме како сега муабетов можеме да го направиме офтопик и да го поврземе со оваа тема.

Ако кучето е животно, а свињата е животно...
Значи најосновните работи не ви се јасни во темата и ги класифицирате како "офтопик" муабети. За мене постои човек, инсекти и животни.
За вас има човек, куче и животни.

Пардон, кардинална грешка ќе направев.
Куче, па човек и остали животни. : )
Мац, ако во тема за кучиња, зборам за кучиња и ги бранам истите, тоа не значи дека кога ти ќе отвориш тема за свињи, нема да ги бранам и свињите.
Тие муабети со месождерите... мислам дека се појаснивме сега...
п.с. Добро е цитирањево сега? :D

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мац, ако во тема за кучиња, зборам за кучиња и ги бранам истите, тоа не значи дека кога ти ќе отвориш тема за свињи, нема да ги бранам и свињите.
Тие муабети со месождерите... мислам дека се појаснивме сега...
п.с. Добро е цитирањево сега? :D
Аха, значи тоа било "финтата". Океј, сигурен сум дека кучињата и свињите ќе ти бидат многу благодарни дека ги браниш по теми на Кајгана форум.

Исто како што сум сигурен дека и во Украина имало 100.000 како тебе кои бранеле по форуми, а сега колективно се "згрозени" од 60.000 мртви кучиња.
Исто како што еден дечко од Берово ви ПИША што ќе се случува ДЕНОВИВЕ таму, а вие го изрецкавте и никој не се ни заангажира да го спречи тоа на било каков начин.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Аха, значи тоа било "финтата". Океј, сигурен сум дека кучињата и свињите ќе ти бидат многу благодарни дека ги браниш по теми на Кајгана форум.

Исто како што сум сигурен дека и во Украина имало 100.000 како тебе кои бранеле по форуми, а сега колективно се "згрозени" од 60.000 мртви кучиња.
Исто како што еден дечко од Берово ви ПИША што ќе се случува ДЕНОВИВЕ таму, а вие го изрецкавте и никој не се ни заангажира да го спречи тоа на било каков начин.
Сакаш да кажеш, дека ако некој се заангажира ќе успее да направи нешто? Па можеби во светов, да, али кај нас.... со трепки склекови прави, џабе ти е...
А за тоа што правам јас, јас знам, неколку пати сум споделила и со тебе, али интересно ти е изгледа, па си какаш. Убаво за тебе, попунувај си време, изгледа и само тоа го правиш цело време во врска со темава;)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сакаш да кажеш, дека ако некој се заангажира ќе успее да направи нешто? Па можеби во светов, да, али кај нас.... со трепки склекови прави, џабе ти е...
А за тоа што правам јас, јас знам, неколку пати сум споделила и со тебе, али интересно ти е изгледа, па си какаш. Убаво за тебе, попунувај си време, изгледа и само тоа го правиш цело време во врска со темава;)
Демек тие во Берово беа надвор од секаква шанса за спасување?

Океј, ако тоа ви прави полесно да спиете ноќе. :)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Демек тие во Берово беа надвор од секаква шанса за спасување?

Океј, ако тоа ви прави полесно да спиете ноќе. :)
Еве ти наедноставен пример- тргни од себе. Може некој да те убеди за нешто спротивно? Не!
Или пак само се инаетиш.
Али слободно прави што сакаш, as long as you`r happy :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еве ти наедноставен пример- тргни од себе. Може некој да те убеди за нешто спротивно? Не!
Или пак само се инаетиш.
Али слободно прави што сакаш, as long as you`r happy :)
Не, туку проблемот е многу едноставен - им сметаат кучињата во Берово.
Ако ги нема, нема да им сметаат.

Не реков да идеш да ги убедиш луѓето, туку да идеш кучињата да ги спасиш.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Мац, почнуваш да го тупиш и тоа премногу.
Овакви глупости, не заслужуваат да бидат прокоментирани.
Се извинувам за оф топик.

п.с. Ако твоиве ставови значат решавање на проблемот, а проблемот сеуште не е решен (барем не во изминативе 3 години во кои цело време се убиваат кучиња и тоа на велико), тоа значи дека ставовите ти се нефункционални!
Помири се со тоа!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мац, почнуваш да го тупиш и тоа премногу.
Овакви глупости, не заслужуваат да бидат прокоментирани.
Се извинувам за оф топик.

п.с. Ако твоиве ставови значат решавање на проблемот, а проблемот сеуште не е решен (барем не во изминативе 3 години во кои цело време се убиваат кучиња и тоа на велико), тоа значи дека ставовите ти се нефункционални!
Помири се со тоа!
Мојот став е дека вашиот став е грешен, детски, емоционално незрел и во тешкотија да најдам подобар збор, едноставно, розев е.
Си дебатирате тука додека во Берово убиваат кучиња, покажете се на дело бе. Ама не, мојата забелешка била глупа, тоа е битното, а не умрените кучиња во Берово.

Реалноста е дека ситуацијата ќе пукне како таа во Украина, кога заклаа 60.000 кучиња без трошка совест. Се ќе биде решено на најлошиот начин, а тогаш вие ќе излезете во јавност и ќе го осудувате тоа.
Затоа, ако не ти е јасно за што праам муабет јас, еве ќе ти потенцирам уште еднаш:

Јас сум против заспивањето, но во недостиг на друго ЕФЕКТИВНО решение, тоа би бил крајниот чекор. Ако вие како хуманитарци веќе ете 3 години не сте постигнале резултати, тогаш тоа е ваш неуспех и место да се пувате на форум околу тоа какви човечки суштества сте, прифатете ја реалноста дека ништо не сте смениле.
Кога кучињата ќе ги успијат (а многу малце фали да се случи еден инцидент и поздрав ќе добијат сите од градот), тогаш тоа ќе иде на ваша совест.
Јас да ги рамнев кучињата со луѓе, ќе направев нешто досега, ама искрено не ми се приоритет во животот иако ЛИЧНО, не ми сметаат мене. Топката е на ваш терен во моментов, исто како што беше и во Берово откако пиша членот.
Непознат број на кучиња сега се мртви во Берово бидејќи ВИЕ како активисти не направивте ништо, иако имавте знаење за тоа.

Ама сигурен сум дека чат-пат сте фрлиле по некое месо деновиве на маалските кучиња, па се чуствувате добро за себе. Беровските кучиња, пардон на израз, кој ги ебе.

Ете, драга Ивана Ротвајлер, тоа е реалноста на македонската кучешко-активистка сајбер сцена.
Имавте шанса за спасување на овие кучиња во Берово и се покажавте на дело.

Те молам сега продолжи и кажувај ми како тоа вие сте против успивањето на кучиња...

Kajgana Shop

На врв Bottom