Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Ако не постоеле луѓето и не се грижат за свињите, крави, овци... немало да ги има во толкав број, немало да имаат такви услови за живот и се тоа е колку ние им помагаме нив, они ни враќаат со здраво месо. Сите како Мац мислат ветеринарите се луѓе да спасуваат бездомници, да се борат за нивните права ама пред се они треба да се грижат за добитокот за потоа за луѓето да дадат добри и квалитетни производи, па и месото од нив, зошто тоа е синџир на исхрана , така е тоа и ќе остане, има разлика во животни придружници за дружба и љубов, животни за храна за јадење, егзотични животни. Не мешај со тоа те мола, испаѓаш многу смотаничок. :(

Што мешам човек- куче, зашто човекот фрла отров и моето се мачи иако никогаш ништо нема направено на никој, го сакам како дел од смејство, се правам за него и животот да му згасне заради простите необразовани што живеат во земјава? Нека пати, 10 пати посилна болка да чувствува, може така ќе сфати што прави. И куче може да лае- д испаши некој, да предизвика повреда, и има и многу сообраќајки признавам дека треба решение ама не убивањето. И споредувам со скитници зошто крадат, замаарат, пола од нив се со психички проблеми не знаеш кога ќе те нападнат, да не збориме пола од нив се криминалци и повеќе штети прават па зашто да се на улица и да ги сожалувам дека се котат како хрчаци? И секојдневно галам скитници и како бе не ме нападнале? може не бегам, не вриштам ако сака со носето да ме душне, не носам камења во џебови да ги мавам.

Се убиваат во Украина заради европското, каде кај нас гледаш некоја манифестација?
И убиле 100-200 кучиња што се на улица во цела Украина, зошто другите се вдомени и по стационари. Кај нас 70 проценти од кучињата се скитници.

Доста од тоа на темава, пред 3 години беше исто, исто е и сега, не се враќам пак во следниве 3 години, и секој што фрла отров и умира секојдневно куче - некако детето да му проба од тој. толку од мене.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ако не постоеле луѓето и не се грижат за свињите, крави, овци... немало да ги има во толкав број, немало да имаат такви услови за живот и се тоа е колку ние им помагаме нив, они ни враќаат со здраво месо.

куче може да лае- д испаши некој, да предизвика повреда, и има и многу сообраќајки признавам дека треба решение ама не убивањето.

Доста од тоа на темава, пред 3 години беше исто, исто е и сега, не се враќам пак во следниве 3 години, и секој што фрла отров и умира секојдневно куче - некако детето да му проба од тој. толку од мене.
Хех, не знаев дека волку забавна ќе стане темава со појавување на ликови од пред три години и како во тие три години не созреале ниту малце. Океј, јас сум смотаничок, да видиме што си ти. :)

1. Да кажеш дека ние ги оддржуваме во живот за нивното месо е сосема точно. Исто така, точно е дека сега трубиш тука за кучињата кои се убиваат само зашто ти се мили до срце. Значи, човекот секогаш гледа само од корист, така да не мора да се правиш некоја добра особа на форумов, зашто продолжуваш да си пукаш во нога.

2. Ми викаш "Никаде во светот не ги убиваат скитниците", ти цитирам линк од Украина.
Одговор: "Ех, ама таму иде Еуро 2012, оправдано е". : )))))
Добро, вчера беше Кирил и Методиј кај нас, смеам да ги заколам сега?

Логиките ти вриштат, не знам како може таков ефект на стаклена градина да си правите. Интернет доба е, ако ве толерираат во реален живот со овие наивни размислувања, нема што да барате на форум со нив, зашто ќе ве убијат во поим.

3. Кучето лае и предизвикува повреда, но има и многу сообраќајки. Дал да се смеам или да плачам на реченицава, сепак ќе ти признаам - на глас се смеам. Ајде Маца, утре ќе ги убиеме колите! :D

4. Емоционалната незрелост, а воедно и целата добрина која пробуваш да ја проектираш ти паѓа по заканите "детето да му умре". Што ти е криво детето, тоа може да го каже само екстремно нестабилен човек во афект, а не да го пише особа која е "хуманитарка" на форум. Значи, седиш дома, смирена, со кока кола до тебе и колнеш деца кои најверојатно сеуште не се ни родени.

Петта точка нема да има, зашто после вакви колнења, не верувам дека што и да пишам ќе има некаков ефект врз тебе. Фала ти што дојде и ги докажа сите мои поенти за "вас" на претходните неколку страни. До задутре да пишував, немаше да извадам волку добар опис ко трите зголемени работи во твојот цитат. :cuc:

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Шетаат комуналии цело утро низ Берово,синоќа и сабаље на радио изјавија да си ги затворат сопствениците милениците оти ќе се врши истребување согласно со правилник на статутот на локална самоуправа( или така нешто) ...
Сабаљето гледам еден трол одговорен за улицата каде јас живеам шета со вангла со ќофтиња и потсвирнува на кучињата да доаѓаат кај него као демек со ннајдобри намери ги храни....цц!

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Шетаат комуналии цело утро низ Берово,синоќа и сабаље на радио изјавија да си ги затворат сопствениците милениците оти ќе се врши истребување согласно со правилник на статутот на локална самоуправа( или така нешто) ...
Сабаљето гледам еден трол одговорен за улицата каде јас живеам шета со вангла со ќофтиња и потсвирнува на кучињата да доаѓаат кај него као демек со ннајдобри намери ги храни....цц!
А да искочи некој и да го рашшлапа...? Или нема такви херои низ Берово...
викам јас, од нас си патиме...

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Беровчани воопшто не се противат,не им одговараат кучињата и има малкумина кои кучињата ги гледаат како членови на семејството и ги третираат онака како што треба(мислам да ги хранат со посебна храна да ги шетаат) туку таму ретко ќе видиш некој да чува куче внатре и да го храни така,сите ги третираат како стока.А и јас не сум некој да им се противам оти веднаш ќе почнат да ме плукаат да ми даваат епитети како "разгален скопјанец" ...

Член од
23 април 2012
Мислења
16
Поени од реакции
21
Види, очигледно не ми ги сфаќаш или не ми ги читаш муабетите, па дозволи да ти објаснам:

Ти прва одиш офтопик со споредување на кучињата со луѓе-скитници, па затоа ако идеме веќе натака, нека биде фешта. Врие темава од лажен морал. :)
Да јас прва направив споредба...точно е и во право си... е сега знаеш зошто-
Затоа што јас лично сум видела луѓе скитници (кои напаѓале и луѓе и деца), но крави, овци, свињи и сл. скитници не сум видела... па од тука неможам да направам споредба со нив.
И повторно овде се работи за тоа дали да се убиваат кучињата кои се скитници, кои немаат дом... и никаква споредба не може да се направи со кравите, свињите и сл. кои НЕ СЕ СКИТНИЦИ!!!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да јас прва направив споредба...точно е и во право си... е сега знаеш зошто-
Затоа што јас лично сум видела луѓе скитници (кои напаѓале и луѓе и деца), но крави, овци, свињи и сл. скитници не сум видела... па од тука неможам да направам споредба со нив.
И повторно овде се работи за тоа дали да се убиваат кучињата кои се скитници, кои немаат дом... и никаква споредба не може да се направи со кравите, свињите и сл. кои НЕ СЕ СКИТНИЦИ!!!
На волку наивен одговор ми останува само и јас да се правам "на тошо". :)

Еднаш видов мотор кој откако му избега од контрола на возачот, сам шибна накај едни луѓе (значи беше скитник во тој момент, сам) и за малце незгода ќе се случеше.
Јас ти зборам една поента, ти се фаќаш за некои бесмислени буквалности и демек ќе ме учиш што е темата. Знаеш како викаат, повторувањето е мајка на знаењето, така да прочитај ги уште еднаш моите постови и ќе ја сфатиш поврзаноста со другите животни.

Еве, ќе ти помогнам:

"Зборите за еднаквост помеѓу кучето и човекот, а од друга страна кучето ви е на пиедестал пред сите други животни, класи над нив"
Помисли малце околу ова и не ми враќај со генеричен одговор дека сме го припитомиле, дека не се јаде (Кина), дека е најдобар пријател...

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
бла бла бла/quote]
Зашо не се преселиш во Кина?
Супер ќе ти биде.... или еве у најмала рака, поднеси предлог до Влада, место кон ЕУ да идеме да се соединиме со Кина...барем нивната смрт нема да биде залудна, ќе си се нагостиш заедно со кинезите... и не само кучиња, таму и стаорци ќе јадеш.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Те нема очигледно нападнато глутница улични кучиња.
Не се секираш како ги третираат луѓето, за кучиња се секираш....:tapp:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ивана, научи убаво да цитираш и те молам ако имаш нешто конкретно на темава, пиши го, ако немаш...немој да одиш офтопик. :)

Навистина продолжуваш да ја докажуваш мојата поента за вас кога од цел пост ќе цитираш дел за Кина и ќе ми предложиш "да идам таму и да си јадам кучиња".

?

..........

Гостин
Невкусни содржини од типот на (го цитирам избришаниот дел од твојот пост) „Да се мелат кучињата и да се пратат во Кина како шарски плескавици“ ќе бидат избришани.

Модераторите го задржуваат правото да избришат или променат некој дел од постот кој што е несоодветен за темата :)
Модераторите во овој случај не се меродавни затоа што се пристрасни на страната на кучкољубците...

А тоа го докажува следниов пример..
--- надополнето: 27 мај 2012 во 15:21 ---
Toj што труе кучиња истото да го снајде!:гомце::mad:
....1
Не, да умри...
2.....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Модераторите во овој случај не се меродавни затоа што се пристрасни на страната на кучкољубците...

....1

2.....
Не заборавај те молам и

"Тој што труе кучиња, некако детето да му проба од отровот". :facepalm:

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203

....1

2.....

Тоа е мој став, па ти ако сакаш и преврти се....

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Леле кога ќе ви дојде Lu ...

L

Lu

Гостин

....1

2.....
Колку што има постови од кучељубците за да се тргнат / убијат луѓето бездомници од улиците ... толку има и постови од кучемрзците дека треба кучињата да се убијат / стрелаат.
Ако јас не бев меродавна, тогаш досега сите постови ќе ги избришев каде што се спомнува дека кучињата треба да се убијат, стрелаат и сл.
Но, секој си има свој став, и ако смета дека кучињата треба да се убијат, слободно нека си го каже ставот.
Јас ниеден пост немам избришано во кој што се спомнува дека кучињата треба да се убијат / стрелаат и сл. (а сепак не се сложувам со тоа мислење), но секој си има право на свој став и јас тоа го почитувам ...
Ама извини молимте да кажуваш дека кучињата треба да се мелат и да се испратат во Кина како шарски плескавици (делот од твојот пост што го избришав) е крајно невкусно.
Повели најди ми пост во кој што се спомнува дека и луѓето бездомници треба да се мелат и да се испратат во Кина како шарски плескавици, одма ќе го избришам.

И премногу одите оф-топик (ова за сите важи) нема потреба од споредба на кучиња со луѓе или кучиња со свињи, крави и сл.

Kajgana Shop

На врв Bottom