OSHO

С

Само Човек

Гостин
Дали ви се случило да се занесето , и да не размислуате за ништо и игнорирате све се додека некој не ви викне посилно или не ви на "текне" дека сте занесени.И после викаш леле се замислив извини незнам што ми стана.:eek:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Дали ви се случило да се занесето , и да не размислуате за ништо и игнорирате све се додека некој не ви викне посилно или не ви на "текне" дека сте занесени.И после викаш леле се замислив извини незнам што ми стана.:eek:
Тоа е фантазирање :D
Нема врска со јога, медитација (ध्यान, dhyāna)...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
[quote="Хептаграм XI, post: 5050930, member: 37642"

Читај книги и имај пракса ако сакаш да научиш нешто. На форум, тешко од тоа.

Ти пишуваш глупости и бладања за медитацијата и се чудам како не разбираш каде грешиш во сета таа работа. ТИ си како некој фантазер кој што бега од работа и не сакаш да разбереш дури и кога едноставно ти е кажано што е што. Си ставил во главата дека не смееш да бидеш во грешка и да се поправиш па што сака нека е и си верглаш и си дрдориш бесмислици. Е па остани си таму кај што си... нека ти биде медитацијата фантазирање и играње играчки бидејќи си мрзливо детиште кое не сака да напредува туку бара форумски респект од Атеист, Хептаграм овој оној...
Глупости... и ти го разбираш Ошо и Гурџиев... а не знаеш што е медитацијата? За тебе е религија? Абе оди таму седи и гледај во Вардар за да го разбереш времето! Завршив со тебе, нема оправање.

П.С.
Не барам јас респект од форумот. Јас само барам некој да ја разгледа темата Телема отворена од некој многу одамна. И ако заради тоа некој има респект за мене ок, ако е тоа доволно за омраза, нека повели :) Штета што те банираа од темата... доволно омраза собра и за тоа време :vozbud:
Ако со пиво сите стануваа телемити или со частење, сигурно немаше да биде Хептаграм телемит или пак некој друг :)
И секако бројот на телемити ќе беше 5 милијарди :) Бедни 5 милијарди ако ме мене прашуваш. Разгледај кој купува „луѓе“ за да имаат бројност. ;)

Остани со здравје со триповите за медитација и пробај да разбереш што е што. Да не се нервираш ако и во иднина не добиеш респект на форумов.[/quote]
Kolku se sekavam na mene mi veleshe deka nema fajda od citanje.....
Ni jas ne baram respekt,hepta,toe e stvar na kultura.....
inace, znam i jas da im "lepnam" koga nekoj zasluzuva...ti najdobro znaesh
Vidi sega...jas na tebe nikade ne ti rekov da ne im jadesh gomna na lugjeto za telemata.....ti na mene, da
Nikade ne ti rekov deka drdorish besmislici.,...ti na mene ,da
Ti rekov poveke pati...pocetnici kako tebe shto se bavat so joga, a ne znaat ni zoshto go pravat toa, gi ostavam da se ucat....koga ke naucete,ke razgovaram malku na povisoko livelo i ke vi otkrijam nekoja tajna na vistinata.
Ste zaglavile so toa krouli i ne gledate podaleku od nosot..inace vi gi citam postovite za telemata,pogotovo koga sakam da se smeem,retko se citaat takvi gluposti.
Ostani mi so zdravje....i ne se plashi tolku....jas ke castam pivo
--- надополнето: 29 мај 2012 во 17:18 ---
[quote="Хептаграм XI, post: 5050930, member: 37642"

Читај книги и имај пракса ако сакаш да научиш нешто. На форум, тешко од тоа.

Ти пишуваш глупости и бладања за медитацијата и се чудам како не разбираш каде грешиш во сета таа работа. ТИ си како некој фантазер кој што бега од работа и не сакаш да разбереш дури и кога едноставно ти е кажано што е што. Си ставил во главата дека не смееш да бидеш во грешка и да се поправиш па што сака нека е и си верглаш и си дрдориш бесмислици. Е па остани си таму кај што си... нека ти биде медитацијата фантазирање и играње играчки бидејќи си мрзливо детиште кое не сака да напредува туку бара форумски респект од Атеист, Хептаграм овој оној...
Глупости... и ти го разбираш Ошо и Гурџиев... а не знаеш што е медитацијата? За тебе е религија? Абе оди таму седи и гледај во Вардар за да го разбереш времето! Завршив со тебе, нема оправање.

П.С.
Не барам јас респект од форумот. Јас само барам некој да ја разгледа темата Телема отворена од некој многу одамна. И ако заради тоа некој има респект за мене ок, ако е тоа доволно за омраза, нека повели :) Штета што те банираа од темата... доволно омраза собра и за тоа време :vozbud:
Ако со пиво сите стануваа телемити или со частење, сигурно немаше да биде Хептаграм телемит или пак некој друг :)
И секако бројот на телемити ќе беше 5 милијарди :) Бедни 5 милијарди ако ме мене прашуваш. Разгледај кој купува „луѓе“ за да имаат бројност. ;)

Остани со здравје со триповите за медитација и пробај да разбереш што е што. Да не се нервираш ако и во иднина не добиеш респект на форумов.[/quote]
Kolku se sekavam na mene mi veleshe deka nema fajda od citanje.....
Ni jas ne baram respekt,hepta,toe e stvar na kultura.....
inace, znam i jas da im "lepnam" koga nekoj zasluzuva...ti najdobro znaesh
Vidi sega...jas na tebe nikade ne ti rekov da ne im jadesh gomna na lugjeto za telemata.....ti na mene, da
Nikade ne ti rekov deka drdorish besmislici.,...ti na mene ,da
Ti rekov poveke pati...pocetnici kako tebe shto se bavat so joga, a ne znaat ni zoshto go pravat toa, gi ostavam da se ucat....koga ke naucete,ke razgovaram malku na povisoko livelo i ke vi otkrijam nekoja tajna na vistinata.
Ste zaglavile so toa krouli i ne gledate podaleku od nosot..inace vi gi citam postovite za telemata,pogotovo koga sakam da se smeem,retko se citaat takvi gluposti.
Ostani mi so zdravje....i ne se plashi tolku....jas ke castam pivo

С

Само Човек

Гостин
Топ . Си се намачил да ископираш од блогот. Не е никаква вештина/техника/покрет бе Хепта.
Дефиниција ли сакаш? Еве ја: Медитацијата е состојба на свеста, спеццифичен образец на мозочните бранови.
Никакако не е вештина/техника
Преку вештината/техниката ги балансирам/е фрекфенциите кои ми/ни се потребни за да владееме/владеам со умот.
И сега види го моето ппретходно мислење:eek:
--- надополнето: 29 мај 2012 во 17:27 ---
Тоа е фантазирање :D
Нема врска со јога, медитација (ध्यान, dhyāna)...
фантазирање велиш? За што фантазираш

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Топ . Си се намачил да ископираш од блогот. Не е никаква вештина/техника/покрет бе Хепта.
Дефиниција ли сакаш? Еве ја: Медитацијата е состојба на свеста, спеццифичен образец на мозочните бранови.
Никакако не е вештина/техника
Преку вештината/техниката ги балансирам/е фрекфенциите кои ми/ни се потребни за да владееме/владеам со умот.
Yogata e disciplina,veshtina.
I meditacijata vo odredeni slucaevi moze da bide disciplina,ima 112 vida, megutoa nie tuka zboruvame za toa kako OSHO ja svaka meditacijata .....
TOTALNA BESKONECNA SEGASHNOST

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Култура?
Биди ти културен и не барај кутлура од другите, ќе ја добиеш ако ја заслужуваш.
Не пијам пиво јас... а и не би сакал ти да ме частиш...
Јас велам многу работи и постојано велам, пробајте и истражувајте. Не велам дека сум апсолутно во право.
Не може да решаваш нови проблеми на пример од физика или програмирање ако не си читал книги претходно и си немал искуство доволно.
Така да не си ме разбрал ти мене со тоа „не читајте книги“!
Дали сум почетник или не, ти си најмал фактор да судиш. Реков, гледај си ти за тебе.

Јас овде пишувам за други што ќе дојдат да прочитаат и да истражат сами дали медитацијата е религија, начин на живот или само гранка од јогата која заедно со другите прави една целина.
Не знам зошто не ме разбираш...
Ако мислиш дека и Ошо вака размислува... ок не ми смета и Ошо да биде во тој кош :)
Сум се намачил да го направам тој блог, ако размислиш подобро ;)
Медитацијата е гранка од јогата која мора да се практикува за да се усоврши, а до тоа има други работи кои мора да се средат, тоа е тоа... Не е тоа гледање низ прозор кога е надвор светло и ти си уживаш додека некој вика по тебе а ти не го слушаш :)
Прво научи да владееш со однесувањето кон универзумот, да владееш со телото, потоа со дишењето, па концентрацијата и тогаш обиди се со медитацијата која ќе те однесе на следните 2 последни гранки кои со пракса ќе бидат во Единство. Осум во еден. Е тоа е тоа што се бара. Такви се „гранките“ на јогата.
Се е состојба на свеста но не значи дека секој медитира и дека секој е свесен.
Без работа нема ништо.

П.С. Умот е најмрзливото нешто што постои. Секогаш бега од работа. Мора да се зауза со различни пракси. Источните школи добро го разбрале тоа... разберете го и вие тој пат.

П.П.С. Де ајде ако сакаш чувај си тајните за себе си да не ме изнервираш со уште некое мудрување :) Ова веќе ми доаѓа како да се расправам со некој 25+ годишен маж кој што нема попаметна работа па забегува со како тој ќе раскажува тајни ако само најде некој како него добар. Аман ... мислам аман од такви :) Секаде ве има...
--- надополнето: 29 мај 2012 во 17:38 ---
I meditacijata vo odredeni slucaevi moze da bide disciplina,ima 112 vida, megutoa nie tuka zboruvame za toa kako OSHO ja svaka meditacijata .....
Медитацијата е дисциплина заедно со други седум или 15 зависи која јога, кои градат еден систем... ако една од тие дисциплини се занемари... ништо нема да се добие. Ништо од единството, освен фантазирање и лажирање на резултати...
Умот е таков...
--- надополнето: 29 мај 2012 во 17:40 ---
Јас кога се загледам така фантазирам за блиски збиднувања што поминале...
Претежно кога се загледувам преку прозор...
ТОА НЕ Е ЈОГА НИТУ МЕДИТАЦИЈА!

С

Само Човек

Гостин
така де, свесност, реалност овде и сега или образец на свесноста
Јас на пример медитирам на водно, али кој јунак да му објасни тоа на Хепта

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Култура?
Биди ти културен и не барај кутлура од другите, ќе ја добиеш ако ја заслужуваш.
Не пијам пиво јас... а и не би сакал ти да ме частиш...
Јас велам многу работи и постојано велам, пробајте и истражувајте. Не велам дека сум апсолутно во право.
Не може да решаваш нови проблеми на пример од физика или програмирање ако не си читал книги претходно и си немал искуство доволно.
Така да не си ме разбрал ти мене со тоа „не читајте книги“!
Дали сум почетник или не, ти си најмал фактор да судиш. Реков, гледај си ти за тебе.

Јас овде пишувам за други што ќе дојдат да прочитаат и да истражат сами дали медитацијата е религија, начин на живот или само гранка од јогата која заедно со другите прави една целина.
Не знам зошто не ме разбираш...
.
Te razbiram jas ..i te kako...i ti velam deka si vo greshka,ama ti pak ne svakash.....Krouli e kriv,ne si ti...te magjepsa.
Kolku pati ti rekov da zemesh da procitash neshto od G i od Osho? Coveckata "mashina" e mnogu mrzliva, zamisli,celo vreme propagjirash ...trud...trud...trud...a ti si mrzliv
Ova gornovo e resavska shkola,toa e moj odgovor na tvojot sanjashin ipsi koj mi se smeeshe koga mu rekov kako gi nauciv tajnite na G. i go svativ ucenjeto na Osho.....so citanje.
Prvo ke go upotrebish intelektualniot centar, pa potoa ke pravish praksa i se drugo, i ke gi uklucish i drugite centri...
Inace....ima 7 centri kaj covekot(zakonot za 7)...ali otom potom,prvo trebe da naucish drugi raboti...
--- надополнето: 29 мај 2012 во 17:51 ---
така де, свесност, реалност овде и сега или образец на свесноста
Јас на пример медитирам на водно, али кој јунак да му објасни тоа на Хепта
Ne mu se sekiraj tolku, pokushuvav i jas edno vreme da mu objasnam nekoi raboti,ali covekot e kroulist i ne gleda podaleku od nosot...

С

Само Човек

Гостин
П.С. Умот е најмрзливото нешто што постои. Секогаш бега од работа. Мора да се зауза со различни пракси. Источните школи добро го разбрале тоа... разберете го и вие тој пат.

П.П.С. Де ајде ако сакаш чувај си тајните за себе си да не ме изнервираш со уште некое мудрување :) Ова веќе ми доаѓа како да се расправам со некој 25+ годишен маж кој што нема попаметна работа па забегува со како тој ќе раскажува тајни ако само најде некој како него добар. Аман ... мислам аман од такви :) Секаде ве има...
--- надополнето: 29 мај 2012 во 17:38 ---

Медитацијата е дисциплина заедно со други седум или 15 зависи која јога, кои градат еден систем... ако една од тие дисциплини се занемари... ништо нема да се добие. Ништо од единството, освен фантазирање и лажирање на резултати...
Умот е таков...
--- надополнето: 29 мај 2012 во 17:40 ---

Јас кога се загледам така фантазирам за блиски збиднувања што поминале...
Претежно кога се загледувам преку прозор...
ТОА НЕ Е ЈОГА НИТУ МЕДИТАЦИЈА!
Имаш заблуда дека колку повеќе мислиш си попаметен. НЕ Е ТАКА
Не зборував за фанразирање,НЕМАШ МИСЛИ сваќаш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
ОФ леле... Ок Кроули е крив и Ипсисимус :LOL: Ipsissimus , читаш ли? :)
Законот на 7, друго? Тајните на Г ги знам од жена ми... ми останува уште Ошо пак да го читам.
Јас немам проблем со Ошо море човек, ти не го разбираш Ошо и јас на тоа коментирам. ТИ зборуваш што е за Ошо медитација, а велиш медитацијата е религија! Јас коментирам на твоите (не)разбирања на Ошо и твоите големи тајни што ќе ги кажеш :)
Абе иди лечи фрустрации на друго место море.

Ти да разбираш друго ќе коментираше... Чичко АЛ душата ми ти ја изеде, и Ипсисимус... сега пак и јас ако почнам... Не, јас сум фин човек. Нема да те „јадам“.
Е добро де медитирај... не реков јас ништо за тоа.. ти напомена загледување и слично и реков дека тоа не е јога. :)
Не треба да си јунак, само треба да не брзате со размислите да ви бидат објавени на форумот и да кажете за Хепта како е ова или она... (y)

Јас сум лудак, може ако те познаам на улица и да те залапам додека сум во медитација :pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас немам проблем со Ошо море човек, ти не го разбираш Ошо и јас на тоа коментирам. ТИ зборуваш што е за Ошо медитација, а велиш медитацијата е религија! Јас коментирам на твоите (не)разбирања на Ошо и твоите големи тајни што ќе ги кажеш :)
Abe da se skinesh od smeshki.....Em ne go razbirash osho em komentirash em si davash za pravo da mi kazesh na mene deka ne go razbiram...
A kako mozesh da gi komentirash tajnite sho KE gi kazam.....ti baba vangja da ne si? .....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Abe da se skinesh od smeshki.....Em ne go razbirash osho em komentirash em si davash za pravo da mi kazesh na mene deka ne go razbiram...
A kako mozesh da gi komentirash tajnite sho KE gi kazam.....ti baba vangja da ne si? .....
Јас воопшто не се смеам кога те читам, ме иритираш повеќе со своите „сакам речам не знам кажам“ изјави за Ошо затоа и ти реплицирам демек ќе ме разбереш. Ти, веднаш Кроули, Ипси, Хепта... се на куп :) Веднаш стануваш несвесен (како па да си бил свесен, но ајде).
Ти може да носиш и корисничко име и Ошо и да копираш текстови колку ти душа сака, но ти немаш врска ниту слични ставови за било што со Ошо :)
Те читаат луѓе и се чудат... ти, мастурбираш на тоа како медитацијата е Сегашност постојана... Не, Нуит е сегашност и постојаност непрекината... години пред Ошо да зборува за непрекинатоста на медитацијата собрана како единство во раџа јогата.
Не се нервирај за тајните, има на нет за 7 на г-динот Гурџи. Wow тајните на 7 ќе го спасат човештвото и самиот човек. Оваа сликичка е твојата тајна?
Дали ме ти тоа мене зезаш нешто или те палат вакви работи? Ова е твојата екстаза на мудрост и ТАЈНА?​
Навистина сум го погрешил овој пат соговорникот...​
Ќе ги избегнувам твоите „разбирања“ на јогата за во иднина...​

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Зошто смее секти да имаат теми на форумов ?

Kajgana Shop

На врв Bottom