Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Toj so ne verva vo Isus i so go odrekva nemozi da bidi Hristov i da mu bidat prosteni grevovite........oti mu se prostuvaat grevovite na onie koi go prifakaat za Gospod i Spasitel! taka da ne bladaj za dzabe gluposti!!
--- надополнето: 28 мај 2012 во 01:32 ---

Pak ke recam gledaj si za tebe......jas imam i razbrano i procitano.....i ne tuku skokaj kako nekoe prle pred magare.....tuku gledaj si pred tebe, oti od vakvi kako tebe imam videno eden kup.....na sekoj kos se pametnjakovici!
Објасни како некој селанец на Тибет кој никогаш не слушнал за Христос, ќе оди во пеколот? Или некој Бушман во Африка. Чија вина е што таму кај што живеат, во нивниот животен век не разбрале дека постои Исус и не знаат ништо за христијанството? Зошто Бог не го предвидел ова и оставил луѓе да го проживеат животот без да слушнат за него?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Чекај...застани малце. Дали тебе некој тебе те навреди? Зошто бес кај тебе? Тоа сакаш да ни докажеш дека не си христијанин?
Болдот можеш да го докажеш?
Ama so ti e tebe gajle za mene be?! Samo to kazi mi, jas so sakam ke pram i ke imam......a tvojte mislenja i pretpostavki se drugo....mozis so sakas da mislis!!! Ako sakam ke imam gnev, ako sakam ke bidam smiren, ako sakam ke tepam nekoj , ako sakam ke galam , ako sakam ke mrazam nekoj , ako sakam ke sakam nekoj.......to se tebe ne tice, nista........tako da prijatele brkaj rabota........

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ama so ti e tebe gajle za mene be?! Samo to kazi mi, jas so sakam ke pram i ke imam......a tvojte mislenja i pretpostavki se drugo....mozis so sakas da mislis!!! Ako sakam ke imam gnev, ako sakam ke bidam smiren, ako sakam ke tepam nekoj , ako sakam ke galam , ako sakam ke mrazam nekoj , ako sakam ke sakam nekoj.......to se tebe ne tice, nista........tako da prijatele brkaj rabota........
Е амин...
Истото важи за тебе пријателе, бркај си работа. Кој што и каде ќе пишува ама ич да не те засега.

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Објасни како некој селанец на Тибет кој никогаш не слушнал за Христос, ќе оди во пеколот? Или некој Бушман во Африка. Чија вина е што таму кај што живеат, во нивниот животен век не разбрале дека постои Исус и не знаат ништо за христијанството? Зошто Бог не го предвидел ова и оставил луѓе да го проживеат животот без да слушнат за него?
Denes misionerite(katolicki i protestantski) koi odat po svetot i propovedaat za Isus Hristos imaat opfateno 98% od svetskoto naselenie......taka da vo denesno vreme skoro cel svet 98% ima slusnato za Isus Hristos koj e i so napravil i 98% od lujgeto imale i ke imaat sansa da go prifatat ili otfrlat.......a za onie koi nemaat slusnato Pavle vo poslanie do Rimjanite napisal:
11 Зашто Бог не гледа на лице.
12 Зашто, кои згрешиле без Закон, без Закон и ќе загинат; а сите кои згрешиле под Закон, според Законот ќе бидат осудени.
13 Бидејќи, пред Бога не се праведни оние, кои само го слушаат Законот, а ќе бидат оправдани оние, кои се извршители на Законот.
14 Зашто кога народите, кои немаат Закон, го исполнуваат - по природа - она што Законот го бара; тогаш тие се, немајќи Закон, сами за себе закон.
15 Тие покажуваат дека делото на Законот е напишано во нивните срца, за што сведочат: нивната совест и нивните мисли, што меѓусебно се обвинуваат или се бранат,
16 во Денот, кога Бог преку Исуса Христа, според моето Евангелие, ќе ги суди човечките тајни.
(Rimjani 2: 11-16)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не си ми јасен... со оние 2% што прајме? Знаеш колку се 2% од 7 милијарди? Дали Бог ќе ја преземе одговорноста што не ги упатил тие луѓе или ќе ги казни иако немаат никаква вина што не знаат за него?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Не си ми јасен... со оние 2% што прајме? Знаеш колку се 2% од 7 милијарди? Дали Бог ќе ја преземе одговорноста што не ги упатил тие луѓе или ќе ги казни иако немаат никаква вина што не знаат за него?
A gledas deka ovie stihovite od poslanieto do Rimjanite gi pisav za tie 2% i site onie koi nikogas ne slusnale za Bog i Isus Hristos...i Bog e sigurno Popameten od nas dvajcata i znaj kako da mu sudi na sekoj koj nikogas nema slusnato za nego.....nema potreba nie da se sekirame za toa......treba da mu ja mislat tie so imat slusnato, a so ne prifajkaat i odat samo kontra za inaet!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
A gledas deka ovie stihovite od poslanieto do Rimjanite gi pisav za tie 2% i site onie koi nikogas ne slusnale za Bog i Isus Hristos...i Bog e sigurno Popameten od nas dvajcata i znaj kako da mu sudi na sekoj koj nikogas nema slusnato za nego.....nema potreba nie da se sekirame za toa......treba da mu ja mislat tie so imat slusnato, a so ne prifajkaat i odat samo kontra za inaet!
А кој ти вели дека е за инает? Не го прифаќаме оти нема доказ дека постои. Од кај си ти сигурен дека тоа е така? Имаш доказ некаков?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
А кој ти вели дека е за инает? Не го прифаќаме оти нема доказ дека постои. Од кај си ти сигурен дека тоа е така? Имаш доказ некаков?
Da imam 100% dokaz......i to ti menva nesto?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
А бе Бог си знае паметен си е, туку ти си збунет. Прво викаш дека само на оние кои веруваат во Христос можат да им бидат простени гревовите, а два поста подолу постираш текст кој вели дека народите кои не знаат за закон, сами за себе се закон.

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
А бе Бог си знае паметен си е, туку ти си збунет. Прво викаш дека само на оние кои веруваат во Христос можат да им бидат простени гревовите, а два поста подолу постираш текст кој вели дека народите кои не знаат за закон, сами за себе се закон.
Jas zbunet?!?! Znaci ti kazvam deka denes 98% od lujgeto imale i imaat sansa da slusnat i da go prifatat Isus Hristos, a tie koi nikogas ne cule i koi ke umrat, a nikogas ne slusnale za nego Bog ke mu sudi spored zakonot vo nivnite srca odnosno spored nivnite dela(stihovite koi ti gi napisav objasnuvaat se) znaci Bog sepak ispaga praveden.........taka da nie nemame potreba da mu ja mislime za lujgeto koi nikogas ne slusnale za Bog, a umrele ili koi nikogas nema da slusnat......bidejki Bog i niv ke mu dosudi pravedno!
--- надополнето: 28 мај 2012 во 02:18 ---
Јас имам доказ дека не постои. Ти менува нешто?
Ne, bidejki jas imam deka 100% postoj taka da ne mi menva niso.......oti mojot e 100% a tvojot ne e....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ne, bidejki jas imam deka 100% postoj taka da ne mi menva niso.......oti mojot e 100% a tvojot ne e....
Твојот е 0%, оти го немаш. Да го имаше ќе го кажеше. А мене ми менува, ако некој има доказ и ми го изнесе ќе кажам да, постои Бог.
BTW Ти си верник христијанин или што?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Jas zbunet?!?! Znaci ti kazvam deka denes 98% od lujgeto imale i imaat sansa da slusnat i da go prifatat Isus Hristos, a tie koi nikogas ne cule i koi ke umrat, a nikogas ne slusnale za nego Bog ke mu sudi spored zakonot vo nivnite srca odnosno spored nivnite dela(stihovite koi ti gi napisav objasnuvaat se) znaci Bog sepak ispaga praveden.........taka da nie nemame potreba da mu ja mislime za lujgeto koi nikogas ne slusnale za Bog, a umrele ili koi nikogas nema da slusnat......bidejki Bog i niv ke mu dosudi pravedno!
Значи оформивме став. Спасението е можно и без Христос. Напредуваме.

Макар што мене ми се чини дека Бог во неговата семоќност не би требало да има проблем да информира 100% од народецот, чисто да им каже на сите: еве сум, постојам, памет у тоа тиквите... и да се врати кај год да бил последниве 2000 години...

Не се нервирај, знам како ти е. Едно ќе закрпиш друго ќе се скине...

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Твојот е 0%, оти го немаш. Да го имаше ќе го кажеше. А мене ми менува, ако некој има доказ и ми го изнесе ќе кажам да, постои Бог.
BTW Ти си верник христијанин или што?
Da mojot Dokaz e Svetiot Duh........koi site vistinski poveruvale vo Isus Hristos, go primaat i se dopreni od Svetiot Duh!zatoa lujgeto koi ne veruvaat nemaat dokaz za Bog, oti covek treba da poveruva i da go prifati Isus i ke bide dopren od Svetiot Duh i ke ima dokaz...........a Svetiot Duh e Bog i e ljubov i ko ke bidi covek dopren od Nego pocnuva da mu se menuva cel zivot i zivoten tek i e 100% siguren deka Bog e vistinski!
--- надополнето: 28 мај 2012 во 02:30 ---
Значи оформивме став. Спасението е можно и без Христос. Напредуваме.

Макар што мене ми се чини дека Бог во неговата семоќност не би требало да има проблем да информира 100% од народецот, чисто да им каже на сите: еве сум, постојам, памет у тоа тиквите... и да се врати кај год да бил последниве 2000 години...

Не се нервирај, знам како ти е. Едно ќе закрпиш друго ќе се скине...
Jas ne oformiv nikakov stav so tebe, jas samo ti kazav so pisi vo Biblijata........i spasenie bez Isus Hristos ne e vozmozno za tie koi go otfrlaat a imaat slusnato za Nego, taka da ne me sfakaj pogresno i ne gi izvrtvaj rabotite za nesto so nemam receno! Bog znaj kako da mu sudi na tie koi nemaat slusnato za nego......nema potreba nie da se sekirame!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom