Заработка по клик реклами?

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Ме интересира има ли некој што се занимава со ова, да заработува по клик на реклами. Сакам да отворам акаунт на некој сајт што нуди вакви услуги. Па ако сакате препорачајте некој сајт. Имам на youtube некои видеа со по 5000 посотеи дневно па сакам да ги искористам за кликање.

L

.Lost Angel.

Гостин
Ме интересира има ли некој што се занимава со ова, да заработува по клик на реклами. Сакам да отворам акаунт на некој сајт што нуди вакви услуги. Па ако сакате препорачајте некој сајт. Имам на youtube некои видеа со по 5000 посотеи дневно па сакам да ги искористам за кликање.
Сакаш да кажеш дека имаш видеа со по 5000 посети и сакаш да кажеш дека сакаш да имаш заработка од нив?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
На YouTube видеата неможеш да ставаш никакви реклами ако од YouTube самите не ти понудат да бидеш нивни партнер. А тоа тешко се добива со оглед на тоа што треба да имаш оригинални видеа, лично твои или да имаш дозвола за споделување на истите. Досега не сум сретнал никој од Македонија да е YouTube партнер, ако грешам нека ме поправи некој...

Инаку имаш многу сервиси кои плаќаат доколку некој клика на рекламите, ама за ова треба да имаш веб страна, или пак блог...Adsense од Google е една од најпопуларните и најдобрите вакви сервиси но ептен се идиоте што се однесува до Македонците, на многумина им ги банираат акаунтите после неколку недели/месеци користење без никакво објаснување. Сум го имал овој проблем околу 4 пати досега и повеќе не се ни обидувам.

Нешто слично ти е YieldAds - гледам во последно време многу од балканските сајтови го користат. Тука е секако и еден наш сервис, односно не наш Македонски туку достапен и за Македонците - Httpool ама моментално кај нив е затворено за регистрација инаку го користат многу Македонски вебсајтови. Треба да им пратиш барање па да чекаш да видиш што ќе ти кажат.

И на крај ми текна - Commision Junction исто така еден добар сервис за ваква работа ама дефинитивно само доколку вебстраната или блогот ти се на англиски јазик.

Сума сумарум од сите овие според мене единствен и најдобар е Httpool бидејќи има доста Македонски реклами на него а гледам и многу Македонски и други веб сајтови го користат...

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Ако неможе преку youtube да користам ништо тогаш. Мислев дека можам да ставам во нота линк кон реклама, но штом не може тогаш ништо.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ако неможе преку youtube да користам ништо тогаш. Мислев дека можам да ставам во нота линк кон реклама, но штом не може тогаш ништо.
Тоа можеби ќе можеш да го направиш ама не е легитимно според YouTube колку што знам јас а и дефинитивно ако те дознаат одма ќе ти го затворат акаунтот.

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Неможе сега пробав, може да напишеш текст ќе стои ама не може да ставиш линк. Значи можам да рекламирам само со збор, ако некој има потреба нека каже.

L

.Lost Angel.

Гостин
Неможе сега пробав, може да напишеш текст ќе стои ама не може да ставиш линк. Значи можам да рекламирам само со збор, ако некој има потреба нека каже.
Другар можеш и линк да ставиш ;)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Нели имаше едни реклами кликаш и заработуваш некаде 0.001 $ од 7-9 клика..еден сајт..што се случи со тој ? Барем како шо читав по другиве форуми..o_O

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Нели имаше едни реклами кликаш и заработуваш некаде 0.001 $ од 7-9 клика..еден сајт..што се случи со тој ? Барем како шо читав по другиве форуми..o_O
Тоа е најглупиот начин за заработка на интернет. Ќе кликаш цела година по 30 пати во денот и ќе заработиш мизерни 10 долари, и на крај од што некои сајтови се и лажни нема ни да ти ги исплатат тие 10 долари.

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Другар можеш и линк да ставиш ;)
Па ако може кажете некој линк да ги искористам овие посети, да зенамам некој денар. Имам по 5000 посети, нека стиснат 1000 не се малку.

L

.Lost Angel.

Гостин
Па ако може кажете некој линк да ги искористам овие посети, да зенамам некој денар. Имам по 5000 посети, нека стиснат 1000 не се малку.
Вака братче јас имам видео на јутјуб околу 900.000 гледаност и не заработувам инаку јас ти кажав само дека имаш опција да ставиш линк на видеото од јутјуб е сега ако ти имаш нешто плус на пр. линк каде што луѓе ќе ти кликаат и ти имаш некоја заработка ок. е сега тоа го знам јас дека можеш да си ставиш текст плус линк на видеото кое го имаш прикачено на јутјуб.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Тоа е најглупиот начин за заработка на интернет. Ќе кликаш цела година по 30 пати во денот и ќе заработиш мизерни 10 долари, и на крај од што некои сајтови се и лажни нема ни да ти ги исплатат тие 10 долари.
Имам заработено 120 долари за неколку месеци,и си порачав кригла од страната на барселона и знаме 50 х 50...ама дали ја затворија или нешто слично неможам да ја најдам веќе..

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Има заработка од кликање, како нема. Регистрирај се на Microworkers и кликај до миле воље. Со $0,001 по клик можда ако си упорен ќе заработиш 1-2 долари дневно. Рачунај, секој ден така да правиш ќе заработуваш по 30 долари месечно. Секако, тука е проблемот што за 10 дена маусот ќе ти цркне а по првиот месец ќе оболиш од RSI па трошоците ќе ти бидат 15х поголеми. Со други зборови, си заработил ко мува на брус.

Секако, друга опција е да отидеш да му го искосиш тревникот на комшијата и да си лапнеш 500 денари. Но бидејќи станување од пред компјутер не е опција, click away друже.

А ако до сега не знаеш како да го монетизираш сообраќајот на јутуб, не знам... Да бев на твое место ќе се фатев за некоја поедноставна работа, ќе продавав пипер на пазар.

T

Tetro

Гостин
Со други зборови, си заработил ко мува на брус.
:pos: - I like your stile.

Заработка преку интернет признавам само преку одеск. Иако одамна немам бркано таму работа, испаѓа добро ако знаеш некоја вештина.

Kajgana Shop

На врв Bottom