Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Во Тетово во последно време се случува редок феномен кога се Македонците во прашање,многу млади момци и девојки стапија во брак последниве година,две...исто така и доста деца се испородија:)Пред некој ден бев таму и се изненадив колку покани за веридби и свадби добив:icon_lol:Нека се множат..

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Во Тетово во последно време се случува редок феномен кога се Македонците во прашање,многу млади момци и девојки стапија во брак последниве година,две...исто така и доста деца се испородија:)Пред некој ден бев таму и се изненадив колку покани за веридби и свадби добив:icon_lol:Нека се множат..
Е фала добро што те имаме тебе,што ќе ни е статистичка евиденција
еве по покани за веридба чим судиш дека сме во демографска експанзија во Тетово тогаш нема што да му ја мислиме.

Секоја втора македонска фамилија во Тетово има куќа или стан во Ѓорче Петров,прашање на време е кога Тетово ќе стане целосно албанско.
А зашто тогаш се дига толкава фама од страна на Албанците(дури и на овие овдешниве) околу таа Чамерија/јужен Епир ........... Чамери=Албанци ?!
Затоа што се занесуваат
Албанија е држава зависна од Грција,дури ни уставното име на Македонија сеуште не смеат да го признаат од страв од Грција.

А од друга страна во јужна Албанија имаш мнозинско грцизирано влашко население и нешто вистински грци.

Мислам има милион работи зошто Албанија не смее да се чепка со Грција.
Да ја оставиме ние Грција,на нив албанците ништо не им можат туку Грција им може на албанците,да гледаме нас тука што ни се спрема.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Е фала бугу те имаме тебе,што ќе ни е статистичка евиденција
еве по покани за веридба чим судиш дека сме во демографска експанзија во Тетово тогаш нема што да му ја мислиме.

Секоја втора македонска фамилија во Тетово има куќа или стан во Ѓорче Петров,прашање на време е кога Тетово ќе стане целосно албанско.
Абе од што Македонците имаат толку голема експанзија со наталитетот веќе и Тетово и Гостивар ќе станат мнозински Македонски градови како што тргнало, мислам дајте да не се лажеме !
Македонците ја губат битката во Скопјево каде што се мнозинство, а камо ли па да не збориме за Полошко каде Албанците веќе од поодамна се мнозинство, ене гледам Албанци се населуваат чат-пат неприметно по Карпош, Центар, Аеродром... малце се, неприметни се ама сепак ги има, а тие неколку фамилии ќе навлечат и други покрај нив, па после малку наталитетче и ајде ............ општината Долнени во срцето на Пелагонија е доминантно Албанска, а и во општината Чашка(Велешко) слични се работите, за Струга и Кичево па ич да не правиме муабет, со територијалните поделби им се е*а мајката во неповрат и.т.н. во Куманово па таму пола-пола се, зборам за Куманово градот, додека пак општина Липково е 100% Алб. ........... има во западна МКД и т.н. сиви зони каде што нема население(уште чат-пат по некои постари Македонци)како што се Дебарца, Демир Хисар, Македонски брод и.т.н. овие општини се Македонски ама одат кон целосно празнење, а на тој начин стануваат примамливи за Албанците, Турците, Торбешите... :cautious:

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
За жал, веќе прашањето не е ДАЛИ, туку КОГА..:(

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Губимо гу битку..не за џабе кажаја Гоце не памти кој народ има повише издајници меѓу свои..ми сами меѓу себе ке се изедемо.Наша фамилија има 1-2 деца њина има 7-8 :O
Они се подржуев ми се карамо и препирамо.Колко и да сам патриот реално гледано 2500 године се бориле за овуј државу људи херои,а ми све упропастуемо и тужно е што за све овој е свесна младина.Зборимо за соживот а стра ги сви да ги пуштив деца у маалу.Ја израсна сс њима,живу у населбу која е 60 посто албанска и 40 посто наша.Не знам порано имаше много бурни реакцие а сга само си мислу ке дојдев и наши 5 минута.

Кд е све за паре,около паре тешко дека ке победи разум или нечиј патриотизам.И најодвратна појава су ми т.н. интернет хулигани кои су јаки само пред фб.Недај Боже да се деси нешто јутре,на прсти ке ги изброимо тија што ке појдев да се борив.Страшни смо.

Не знам дали сте гледале можда га е имало

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Губимо гу битку..не за џабе кажаја Гоце не памти кој народ има повише издајници меѓу свои..ми сами меѓу себе ке се изедемо.Наша фамилија има 1-2 деца њина има 7-8 :O
Они се подржуев ми се карамо и препирамо.Колко и да сам патриот реално гледано 2500 године се бориле за овуј државу људи херои,а ми све упропастуемо и тужно е што за све овој е свесна младина.Зборимо за соживот а стра ги сви да ги пуштив деца у маалу.Ја израсна сс њима,живу у населбу која е 60 посто албанска и 40 посто наша.Не знам порано имаше много бурни реакцие а сга само си мислу ке дојдев и наши 5 минута.

Кд е све за паре,около паре тешко дека ке победи разум или нечиј патриотизам.И најодвратна појава су ми т.н. интернет хулигани кои су јаки само пред фб.Недај Боже да се деси нешто јутре,на прсти ке ги изброимо тија што ке појдев да се борив.Страшни смо.

Не знам дали сте гледале можда га е имало
Ако те разбрав јас тебе што пиша...........

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Ако те разбрав јас тебе што пиша...........
Извињавам се превише работе сакам да кажу на овуј тему.Знам дека такој га напиша.
Како и да е да резимирам,ако не се освести наш заглупавен народ ке си бидемо малцинство и тој како.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Извињавам се превише работе сакам да кажу на овуј тему.Знам дека такој га напиша.
Како и да е да резимирам,ако не се освести наш заглупавен народ ке си бидемо малцинство и тој како.
Абе те сфатив јас што сакаш да кажеш,него друг пат пробај да не пишуваш на твојот дијалект.:D Сите ние овде гледаме да пишуваме што е можно повеќе на литературен македонски.
Јас скопскиот само за фан клуб на Вардар го чувам..........
Иначе клипчето целото е базирано врз претпоставка дека муслиманите на западот ќе го продолжат својот тренд на размножување и во иднината.Сепак не е до толку старшно и тие малце по малце,особено тие што се веќе некоја генерација таму го прифаќаат западниот начин на живеење и не прават по 5-6 деца.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Многу пати сум кажам пак ке кажам предавничкиот суд мслев устаниот суд, пред некое време укина закон со кој на лугето што живеат во општини каде што има мал наталитет за секое ново родено дете државата даваше добра финансиска стимулација и за прво и за второ и за трето дете, од мерка највеке кар ке имавме ние македонците а особоено македонците во источна македонија кој секој ден станува се поголема пустина, и што направија овие мајмуните ја измени ја одлуката да важи за сите општини за цела држава и сега место кај македонците што им се најпотребни средствата да ги добијат ке ги добијат рамковните за нивното котење ке добијат и финансиска пошош од државата :tapp: И после ние македонците сме немале предавници не никако да беше ова нормална држава многу ликови ке беа во затвор и немаше да ги гледаме да ни се закануваат за опстанокот на оваа држава ама никој не ни е крив изгледа убави ни е вака

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Абе те сфатив јас што сакаш да кажеш,него друг пат пробај да не пишуваш на твојот дијалект.:D Сите ние овде гледаме да пишуваме што е можно повеќе на литературен македонски.
Јас скопскиот само за фан клуб на Вардар го чувам..........
Иначе клипчето целото е базирано врз претпоставка дека муслиманите на западот ќе го продолжат својот тренд на размножување и во иднината.Сепак не е до толку старшно и тие малце по малце,особено тие што се веќе некоја генерација таму го прифаќаат западниот начин на живеење и не прават по 5-6 деца.
Чисто информативно,кумановски дијалект е дел од македонски литературан јазик.Иначе :cuc:им се за тактику.Брилијантно,маестрално планирав да завладав с'с свет.Не с'с оружје,толко мирно смирено да нема ни да примети обичан свет кд ке не надвладав.Фантастична доминација признавам.Они сами кажава дека ке га покорив свет с'с вербу у Алаха.Он ке им помогнаја пази.Док да се освестив људи,отишја воз одамна.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Албанците дека ќе станат мнозинство во блиска иднина мало морген тоа, но Македонија има друга опасност ......... а таа опасност е да стане држава каде што Македонците ќе паднат испод 50%, а сите други малцинства заедно ќе имаат нешто изнад 50% ......... ваква опасност реално гледано постои и претстои и можно е да се случи за 2-3 децении ....... значи зборам за сите малцинства заедно, а Албанците да станат мнозинство тоа мало морген ќе им треба уште 50-100 год. за такво нешто, па макар и да се рушат од туцање деца, а факт е дека и они почнаа да заебаваат и многу не им се туцаат по цели фудбалски екипи во последно време б.т.в. познавам многумина Албанци(урбани) на моја возраст па и постари од мене кои се школувани и воопшто немаат абер сеуште за женење, ниту пак за правење на деца !
Инаку наталитетот во државава моментално е највисок кај руралните: Албанци, Турци, Торбеши, Бошњаци(значи кај Муслиманите во руралните средини) ......... али кај Ромите има наталитетен бум, со нив никој неможе, они ти се едноставно бејби-бум-машинс да се чуди човек јер је могуче или не ! :tapp:

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Е фала добро што те имаме тебе,што ќе ни е статистичка евиденција

.
Незнаев дека тетовчани се толку богаташи:confused:Во Тетово има исто Македонци колку што имаше и пред 7,8 год,дури можеби и повече...а Албанците станаја 75% во градот поради тоа што 98 ма се накотија околу 100 000 од север и плус после 2001 многу Албанци што живеја у планинските села слегоја доле:)Инаку не ме чуди во иднина Брвеница да стане најголемо Македонско село каде што живеат само Македонци:)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Чисто информативно,кумановски дијалект е дел од македонски литературан јазик.Иначе :cuc:им се за тактику.Брилијантно,маестрално планирав да завладав с'с свет.Не с'с оружје,толко мирно смирено да нема ни да примети обичан свет кд ке не надвладав.Фантастична доминација признавам.Они сами кажава дека ке га покорив свет с'с вербу у Алаха.Он ке им помогнаја пази.Док да се освестив људи,отишја воз одамна.
Чисто информативно пробај да пишуваш на стандардниот македонски,ок ? Освен кумановците сите други по 20 пати треба да се мачиме да ти ги читаме постовите.
Инаку со другиот дел од постот апсолутно се сложувам со тебе.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Незнаев дека тетовчани се толку богаташи:confused:Во Тетово има исто Македонци колку што имаше и пред 7,8 год,дури можеби и повече...а Албанците станаја 75% во градот поради тоа што 98 ма се накотија околу 100 000 од север и плус после 2001 многу Албанци што живеја у планинските села слегоја доле:)Инаку не ме чуди во иднина Брвеница да стане најголемо Македонско село каде што живеат само Македонци:)
Колку % се Македонците моментално во градот Тетово ?!
По мое мислење 10/15% или пак повеќе ?!
За во Гостивар сум прочитал дека биле во градот 20-25% Македонци или пак грешка е ?! :confused:

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Колку % се Македонците моментално во градот Тетово ?!
По мое мислење 10/15% или пак повеќе ?!
За во Гостивар сум прочитал дека биле во градот 20-25% Македонци или пак грешка е ?! :confused:
Абе знаеш сеа у градот спаѓаат и селата како Речица,Џепчиште,Порој..значи станува збор за население од скоро 170/80 000 каде што Македонците се околу 20 000.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom