Помош: Барам софтвер

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ај ако знае некој нека каже кај да најдам програм кој што зборовите од видеото ќе ги пишува во текст, нешто како transcript ?
:)
Има таква работа,се вика препознавање на говор (speech recognition).
Ако видеово ти е на јутуб, стегни на CC долу и кликни transcribe audio.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Има таква работа,се вика препознавање на говор (speech recognition).
Ако видеово ти е на јутуб, стегни на CC долу и кликни transcribe audio.
Да го знам тоа, али тоа е на јутјубот мене ми треба само програмчето :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Да го знам тоа, али тоа е на јутјубот мене ми треба само програмчето :)
Па ако не е нешто доверливо прати го на јутуб како приватно и види што ќе испадне хаха.

Инаку еве ова го најдов http://www.nuance.com/dragon/index.htm
Сепак не е многу истражена технологија па нема некој голем избор. Има и во самиот windows можност да препознава глас од микрофон. Работи со англиски и уште со неколку други јазици.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Па ако не е нешто доверливо прати го на јутуб како приватно и види што ќе испадне хаха.

Инаку еве ова го најдов http://www.nuance.com/dragon/index.htm
Сепак не е многу истражена технологија па нема некој голем избор. Има и во самиот windows можност да препознава глас од микрофон. Работи со англиски и уште со неколку други јазици.
Го најдов на торент 1.65гб сеа ќе го симнам, изгледа дека е добро според коментариве па ќе видиме :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Го најдов на торент 1.65гб сеа ќе го симнам, изгледа дека е добро според коментариве па ќе видиме :)
Ааа да знаев дека ќе го крадиш немаше да ти кажам ништо. Знаеш дека тоа што го правиш е нелегално?
Ако ништо друго, ќути си дека си го нашол по црни канали.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 15:58 ---
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_speech_recognition_software
овде има и некои бесплатни

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
Не, неможеш да го подобриш звукот ако изворот т.е. оргиналната снимка е лоша, можеби можеш шумот да го извадиш од позадина пример во Soundforge, ама квалитетот на звукот тешко, постојат методи на upsampling ама и за нив важи истото.

Ај малце попрезицен биди зашто ти треба таков софтвер и што сакаш да направиш?
Ми треба за да го подобрам барем малку од малку звукот од една снимка од телефонот односно да го нема тој шум во позадина.Добро у секој случај фала.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
деќки дај кажете ми некој софтвер со кој ке можам да симињам ВИДЕА од јутуб?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660

VisualBasic2008

Хобист
Член од
4 март 2012
Мислења
196
Поени од реакции
46
Дали знае некој каде и дали го има Неро9/10 за режење цедеа, но ми треба целосна верзија и да не е временска. Може исто и предлог за друг програм за режење некој што имал искуство.
Па може да ти го препорачам овој линк не знаам дали има вируси но потребно е само да ги следиш инструкциите што се напишани подолу за да работи.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Не знам дали ја отворам темава на право место, ама никако не можев да се снајдам низ темите, па ако може некој нека го префрли прашањето кај му е местото.

Прашањето ми е, дали и како можам да конвертирам фајл од пдф во ворд, ама фајлот или е ставен како слика(текст е инаку), или е кодиран. Пробав секако, ама не ми успева. А и толку се разбирам.
Секоја помош е добредојдена.:)

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
ако има пасворд пробај со PDF Password Remover 3.1 јас кога го користев на некои документи работеше како што треба на некои не

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Еве ти on-line алтернатива.
Прашање -Имаш ли Adobe Acrobat?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Не знам дали ја отворам темава на право место, ама никако не можев да се снајдам низ темите, па ако може некој нека го префрли прашањето кај му е местото.

Прашањето ми е, дали и како можам да конвертирам фајл од пдф во ворд, ама фајлот или е ставен како слика(текст е инаку), или е кодиран. Пробав секако, ама не ми успева. А и толку се разбирам.
Секоја помош е добредојдена.:)
http://www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter/

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Немам, имам само adobe reader. Да го симнам ако не?
Ако ти е за од англиски искористи си он-лајн конвертер(Гего и јас сме ставиле ист:D. Функционира, проверено )
Ако ти е за македонски Adobe Acrobat X (10), мислам дека има конверзија од македонски. Истиот има OCR така нема да ти треба net.

Kajgana Shop

На врв Bottom