Евровизија 2012

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Резиме:
Најдобра песна со најсилен викал и сценски настап. Секоја чест Каљопа!
Второ завршивме пред Грците.
Трето зелката не победи секоја година е втор или трет. И конечно ќе се откаже што значи добра вест.
Четврто Бугарчињата со турбофолк песна испаднаа и се избрукаа за наредните 15 години. 15 години ќе им ја пуштам Софи стил илиенци.
Петто албанците ни дадоа 2 бода. Албанци и вие ќе рикате наредните 15 години со кратери на лице.
Шестто може слободно на колена да клекнете пред Калиопи и да испушите.
И за крај L World заслужено победи.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.702
Поени од реакции
11.936
Добра песнава на Шведска. А и швеѓанкава т.е мароканкава добра.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
За кое финале да се заинтересирани кога немате свој претставник.
Па точно ти си го каза совсем точно. Ако имахме представник во финалето штехме да се заинтересираме да видим дека нашиот југозападен сосед сушто е во финалето и да гласаме за него. Денеска са гласали неколку деца от западна Бугариjа фанови на српската музика за српската песна и тоа е се. Дали мислите дека каj нас вопшо се гледа овоj конкурс па да се создава специална подражка за вашата песна. ? Jас не знам какво очекувахте ? Па jас кого познавам никоj не го гледаше овоj евровизиски настап сите гледаха денеска одбоjка Бугариjа-Португалиjа и фудбал Холандиjа-Бугариjа. Тоа е.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.567
Поени од реакции
4.224
Сепак мислам дека Лорен од Шветска заслужено си победи добра и е песната и таа добро ја изведе,а за Калиопи секоја чест , ја претстави Македонија одлично ,задоволен сум со 13 место ама мислам дека според перформансот вечерва заслужуваше да е барем во топ 10 ама тоа е тоа :) .

T

Tetro

Гостин
кај може да се најде комплетна листа кој за кој гласал со колку поени шо како така, м?

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Мислам дека горе долу ги добивме истиве поени кои ги добивавме од претходните финалиња кога учествувавме.Генерално,Калиопи беше супер,но факт е дека и фалеше подобра песна,ми е жал за нејзе што имаше можност таа многу повеќе да направи,али и фалеше помоќна песна со јака емоција,имаше и време и простор да го стори,но тоа е тоа.. Велите дијаспора,овојпат се гледа дека негде и жирито пресудило,не само публиката. Јас се надевам дека и следнава година ќе се иде по овој модел со избор на пејач ,зашто вака е многу подобро,само треба уште сега да го изберат пејачот,да не биде у 5 до 12.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Не знам дали повеќе ми направи ќејф што Жељко изгуби, или што Лорин победи. Како и да е, убаво е чувството. :)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Значи ако разбрав од бугарчињава овде leandra е крива што сме добиле два поени од нив. Прочитале они што пишува за нив и цела земја бојкот. Страхотно!:pos:

Ништо не видов вечерва, ни Калиопи.
Иначе покрај гифот со пандата ова ме смее цел ден. Страва од фаца, кога ја видов на Јутјуб кога го направи изразов ќе се превртев од стол.:pos:

Да.. да.. Леандра е многу остра.. мене ме плаши :unsure:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
барем во првите 10 да беа, си изгубив 10 евра.
бугарите се криви, па после не сакале.
сакати да одат:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom