Независна Шкотска до 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Sagan
  • Време на започнување Време на започнување

Независност?

• Да

Гласови: 66 71,0%
  • Не

Гласови: 17 18,3%
  • Не знам

Гласови: 10 10,8%

• Вкупно гласачи
    93
На анкетава и фали едно прашање : ИЧ КУР НЕ МЕ БОЛИ

Кога веќе почнаа да се формираат самостојни држави на секој чекор нема да ме чуди а искрено и би ги подржал Шкотска, Северна Ирска, Баскија, Палестина и сите слични „држави„ да прогласат самостојност :)
А инаку осамостојувањето на Шкотска и С.Ирска сметам дека би биле голем удар за Англија и тешко дека ќе го дозволат тоа

Што сакам да се паспадне Британја ,па после нека јадат фекалии за нашиве простори да видат како е ама пасете ако се одели Шкотска ,Ирска исто така одма ке се одело не за џабе ИРА имаат посебни тела,и војска Во Ирска

мислиш на Северна Ирска или.......Ирска бтв оти јас цело време сум бил у заблуда значи и Република Ирска била во Британија....ааааааааааа

мислиш на Северна Ирска или.......Ирска бтв оти јас цело време сум бил у заблуда значи и Република Ирска била во Британија....ааааааааааа
да бе брат Р.Ирска има некои ја нарекуваат терористичка организација некои паравоена органицавија ИРА(Армија на Р.Ирска) и се бори да се оделат од кралството да си бидат самостојна држава

да бе брат Р.Ирска има некои ја нарекуваат терористичка организација некои паравоена органицавија ИРА(Армија на Р.Ирска) и се бори да се оделат од кралството да си бидат самостојна држава

Република Ирска си е самостојна....не туку лупетајте.......тогаш одговори ми......на ова прашање....зошто во европската унија се веат две знамиња ИРСКО и Британско....ако е така тука треба да има и Шкотски и велшко и северно исрко.....:facepalm:

http://www.developmentportal.eu/snv1/images/flags-of-the-eu-member-countries.jpg

Република Ирска си е самостојна....не туку лупетајте.......тогаш одговори ми......на ова прашање....зошто во европската унија се веат две знамиња ИРСКО и Британско....ако е така тука треба да има и Шкотски и велшко и северно исрко.....:facepalm:

http://www.developmentportal.eu/snv1/images/flags-of-the-eu-member-countries.jpg
зашто уште прима наредби од парламентот на Британија уште има кралицата големо влијание .сакаар посебен парламент власт и сл. а ако се вее нивнот знаме не значи дека се самостојни

зашто уште прима наредби од парламентот на Британија уште има кралицата големо влијание .сакаар посебен парламент власт и сл. а ако се вее нивнот знаме не значи дека се самостојни

WTF

Што збориш бе дечко.Ирска си е целосно независна држава и не се во никој случај поврзани со Велика Британија.

Северна Ирска е сосема друго прашање и таа ќе остане под Британија уште долго време зошто локалните Ирци се поделени на протестанти и католици и се тепаат кај стигнат со по 4 метарски ѕидови се разделени и референдум за независност воопшто не ни може да помине.

Шкотска пак има свој сопствен парламент кој одлучува за се освен војска и надворешна политика.Они сакаат да се делат дека БП најде нови наоѓалишта на нафта во Северното море и мислат дека ако се оделат повеќе пари ќе има за нив.

Англичаните уште зимоска кога се шушкаше за независност на Шкотска, најавија дека ако излезат од кралството ќе им стават визи и ќе мора да аплицираат за ЕУ и НАТО каде најверојатно и за пократка коса ќе има Британско вето!

Инаку нека се одделат сите држави од ебаната Британија. Доста ни правеа војни на Балканов, де нека се префрли таму циркузот со ИРА (y)

kolku sesaaat tie dovolno e da go gledate hrabro srce i se ke vi stane jasno tocno anglicanite ja imaat okupirano skotska i vestacki ja drzat vo zaednica , inaceskotska nikogas nema da se osamostoi od uk po miren pat toa da e jasno ke se sluci toa sto se sluci so severna irska

Нека не се цепат, да не ги стрефи дизентерија пак Шкотиве, ко пред 300 години, па да не бараат пак ЈУКЕЈ. :)

Па за нивно добро ке биде да се оделат секако многу пари им влече Лондон самостојни ке им биде далеку подобро.
И што имам лично правено муабет со шкоти сите велат fuck England and UK.

Се што може да ја намали силата на Англичаните го подржувам.
Што ни мислат тие нас,истото им го мислам и јас

Кога веќе почнаа да се формираат самостојни држави на секој чекор нема да ме чуди а искрено и би ги подржал Шкотска, Северна Ирска, Баскија, Палестина и сите слични „држави„ да прогласат самостојност :)
А инаку осамостојувањето на Шкотска и С.Ирска сметам дека би биле голем удар за Англија и тешко дека ќе го дозволат тоа
Нема врска, таму е се дозволено ако сакаат можат да си одат, не е тоа Балкан.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 13:19 ---
Се што може да ја намали силата на Англичаните го подржувам.
Што ни мислат тие нас,истото им го мислам и јас
Они ништо и не мислат за нас, не знаат ни дека постоиме.

Нема врска, таму е се дозволено ако сакаат можат да си одат, не е тоа Балкан.
Па не би рекол ЕТА, ИРА и сличните организации како што знам низ цел свет ги водат за терористи а не за борци за човекови права...
А проблемот е што никој никаде не сака да оди туку сака да си остане кај што е но сам :)

Уште од многу мала возраст ја засакав Шкотска и се околу неа. поима неам од кај тоа ми дојде, ваљда прошли живот нешто...

Се надевам дека конечно пак ќе бидат независни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom