Стари беќари

• Креатор на темата Креатор на темата The_LiGhT'
  • Време на започнување Време на започнување
Тамам сме а?! Колку сме, толку сме, токму сме! :pos: Инаку, јас со оваа појава сум запозната, ама немам никаков став. Мене професорката по француски во средно ми беше мома. :toe:

И кај мене исто професоркава по Француски, накај 40-тина години скоро иде и е стара мома :)

еве им чаре за старите беќари- штом за србиве Албанките се спас за српските огништа- нека навалат и Македонците по жени во Албанија- плус зеле дупло помлади од нив :pos2:

http://www.alo.rs/vesti/36358/Albanke_spas_za_srpska_ognjista

Баш во на дедо селово најмалце 5-6 стари ергени донесоа Албанки само претежно од Македонските села што се во Албанија, и тоа они по 40-45 години па и накај 50 дури а а овие жениве по 20-30/35 максимум. Али ајде барем колку толку се управија, гледаш оџак почнал да им чури или пак алишта испрани се сушат иначе .. :))

Се плашат да се обврзат, или пак никогаш немале прилика... има лек и за нив - dirty old whore.

Мене професорката по француски во средно ми беше мома. :toe:

И кај мене исто професоркава по Француски, накај 40-тина години скоро иде и е стара мома :)

Заклучок : Девојчиња, размислете два пати дали да се запишете на студии за француски јазик. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
гледам имало тема за СТАРИТЕ МОМИ- но којзнае од кои причини ја кантосале (инаку интересно би било да видевме на каде ќе врвеше муабетов- сигурно ќе беше покољ:pos:) http://forum.kajgana.com/showthread...&highlight=%F1%F2%E0%F0%E8+%E5%F0%E3%E5%ED%E8

денешна вест:pos2:
Градоначалникот на Јагодина бара 600 стари моми за брак со стари ергени

Оние стари моми што ќе се јават на „огласот“ за награда ќе добијат одмор на море заедно со идните сопрузи на сметка на општинските власти.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/ziv...a-bara-600-stari-momi-za-brak-so-stari-ergeni

шо ве гледам чудни бе....у мојот мало (бтв..има социјална зграда од 75год) има над 25 беќари.........инаку по кавдаречките села веке се изназемаа моми од албанија по старите традиции се купуваат по 300-400 евра плус за спроводарот уште 200......

шо ве гледам чудни бе....у мојот мало (бтв..има социјална зграда од 75год) има над 25 беќари.........инаку по кавдаречките села веке се изназемаа моми од албанија по старите традиции се купуваат по 300-400 евра плус за спроводарот уште 200......
Твојот мало Беќар маало да не се вика?:pos::pos::pos:

Како ерген/стара мома се рачуна маж/жена кој/а сеуште не е во брак, а има преку 30 или 35 год. !
Само незнам што ги спомнувате во муабетов некои си таму планински села каде што пиле не пропејува .......... па јас само во урбаниов дел од Скопјево познавам неколку десетици такви(ергени, а и стари моми)со преку 40 год. а познавам и неколкумина ергени кои веќе поминаа и 50ка, зборам за лица од урбаниов дел на СК. високообразовани, ситуирани, куќа, стан, ауто, со јаки професии и солидно платени, значи не зборам за тие ергени од некои си таму села на крај света каде што нема ни пиле да пропее(така иде зборот) пустелии сакам да кажам !
П.С. Само у најблизок комшилук(на моја улица) ги има такви 5-6 комада ергени со преку 40 год., а 2-3 веќе фатија и 50че !

ич не е смешно.......ај утре ке ги избројам.....ама се мислам дали и ја да се стам во нив.....:rolleyes::vozbud:

Зависи колку години имаш ................... беќари/ергени се машки кои сеуште нестапиле во брак т.е. не се женети, а имаат повеќе од 30 или 35 год. до 30ка неженет не се рачуна за беќар !
Исто и кај женските до 30ка не се рачуна за стара девојка/стара мома, а преку 30 или 35 год. да !
Замисли ако во ергени и стари моми ги ставиме сите неженети/немажени кои се испод 30ка т.е. од 18-30 год. бројката на ергени и стари моми би била ллллоооолллл ......... но за ергени и стари моми се рачунаат оние кои ја поминале 30ката ...... ! ;)

Зависи колку години имаш ................... беќари/ергени се машки кои сеуште нестапиле во брак т.е. не се женети, а имаат повеќе од 30 или 35 год. до 30ка неженет не се рачуна за беќар !
Исто и кај женските до 30ка не се рачуна за стара девојка/стара мома, а преку 30 или 35 год. да !
Замисли ако во ергени и стари моми ги ставиме сите неженети/немажени кои се испод 30ка т.е. од 18-30 год. бројката на ергени и стари моми би била ллллоооолллл ......... но за ергени и стари моми се рачунаат оние кои ја поминале 30ката ...... ! ;)
Магичната бројка е за маж 27 год., додека за мома 24 год., тоа е помири си со судбината дека си старо ергенче.

Магичната бројка е за маж 27 год., додека за мома 24 год., тоа е помири си со судбината дека си старо ергенче.

Сега ќе ги пунам 26 год. :D инаку тие 27 за машко и 24 за женско порано така се рачунало(до пред 20/30 год.), сега се дигнати границите до 30ка ............ инаку колку ги има немажени/неженети со по 24/25/26/27/28/29... ако и тие се стават во ергени/стари моми тогаш ќе биде бројката лллллооооллллл ! :icon_lol:

Сега ќе ги пунам 26 год. :D инаку тие 27 за машко и 24 за женско порано така се рачунало(до пред 20/30 год.), сега се дигнати границите до 30ка ............ инаку колку ги има немажени/неженети со по 24/25/26/27/28/29... ако и тие се стават во ергени/стари моми тогаш ќе биде бројката лллллооооллллл ! :icon_lol:
Не биди како Ставре и Грујо сега да спинуваш, колку сака нека биде бројката тоа се критериумите за стари ергени и моми. :D

Не биди како Ставре и Грујо сега да спинуваш, колку сака нека биде бројката тоа се критериумите за стари ергени и моми. :D

Батали ги Ставве и Гвујо :D
Ако е така ко што викаш(27-машко/24-женско) тогаш бројката на ергени и на стари моми би била огромна ............. ретко познавам во Скопјево девојки на тие години и машки на тие години кои се влезени во брак, повеќето влегуваат во брак околу 30ка или пак после 30ка, барем овдека, а дека има ергени и стари моми конкретно во Скопјево(урбаниов дел) има ите-како и тоа со по 40/45/50 год. ! :)

Некои луѓе е подобро никогаш да не стапат во брак. Ама поради оваквите осудувања од општеството, се прави нешто против своја волја и после имаш пропаднати бракови и деца што страдаат. Перфектно и розовко <3

Некои луѓе е подобро никогаш да не стапат во брак. Ама поради оваквите осудувања од општеството, се прави нешто против своја волја и после имаш пропаднати бракови и деца што страдаат. Перфектно и розовко <3

Точно е тоа дека многумина(и машки и женски) и не ни треба да влегуваат никогаш во брак, но тоа си е веќе нивно лично, интимно прашање !
Инаку околу осудувањата ............ зависи за каква средина мислиш, за оние кои живеат во помали населени места(селца) да таму со оглед на менталитетот да ите-како ќе бидеш осуден поради тоа, меѓутоа во големиве урбани средини како Скопјево на пр. на никого, ама баш на никого не му е гајле кој што прави, дали некој/а се оженил/омажила, дали не, кога, како и.т.н. во урбаните средини и не гледам некакви осудувања поради тоа, начинот на живот е брз и динамичен и никој никого не е*ава ни 2%, а камо ли па да го ’’гледа/ѕирка’’ комшијата дали спие сам во кревет или не, тоа се малограѓански муабети(’’осудувања‘‘), кои за среќа изумираат, барем во урбаниве средини, а како е надвор од урбаните средини незнам и воопшто не ме ни интересира ! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom