Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Со душа ја чекав вчерашната утакмица.....кога дознав дека Ливерпул ќе игра на аренава наша со стопив од радост.....иако сите од окружувањето мое ми викаа "срамота за Ливерпул ќе навиваш....ова, ова....." бла..бла....блааа...!!!! Сето тоа го игнорирав, чекав пред билетара - не многу долго, си купив карта и со огромна радост го дочекав вчерашниот ден.....!!!! Дојде и тој ден, моментот кога ќе го гледам нашиот Ливерпул на арена во Скопје, за волја на вистината со втор или трет состав што би се рекло, но битно името го носеа. Се до почетокот на натпреварот за мене тоа изгледаше како бајка една, во која јас си направив филм со другаров дека сме во Англија и идеме на натпревар од куп некој.....нема врска муабетов.....се начукавме со пиво во англиски стил и очекувавме навивање во англиски стил....али одкако почна натпреварот нашите "верни навивачи" на работнички кои ме осудуваа за мојата ориентација на натпреварот ги немаше никаде......а пред тоа ме убедуваа колку сите ќе направеле добра атмосвера.....единствено навивање беше У-А- Македонија......НА КЛУБСКИ НАТПРЕВАР....али така си го покажуваме патриотизмот ние.....кои сме и што сме.....и тоа дерењето, всушност Укањето и пцуењето за Сото.....искрено и мене ме понесе глупавата атмосвера и јас го опцув неколку пати, за што еве денеска жалам....не згрешил ништо човекот....ништо лошо не направил....само си е грк!!!! И на крај си ја покажавме љубовта кон фудбалот со тоа што на 15 мин пред крај 30% од публиката стана да си иде.....НЕ БИЛЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ПРИКАЖАНОТО.....па што очекуваа, да победат.....срамота!!! Во глобала седам сабајлево дома така мамурен и си викам далеку сме ние од фудбалска Европа....ма не само од фудбалска, од секаква!!! На крај неможам да кажам дека жалам што отидов на утакмицата, далеку од тоа....но освен топката и играчите вчера вечерта не видов нити слушнав нешто што би ме навело на европска фудбалска вечер...но, се надевам дека во иднина ќе се промениме и ќе знаеме во целост да пречекаме и испраќаме великани од спортскиот свет....во случајов светски познат фудбалски клуб!!!

П.С. Ова ми е прв така подетален пост и се надевам дека ќе наидам на позитивни коментари YNWA

1.Тоа напуштање на стадионот го има секаде во светот,па дури и во една Англија од каде што доаѓа и големиот Ливерпул.
2.Какво навивање очекуваш кога бројката на Романтичарите кои се навивачи на Работнички е мала.
3.Зошто да не го исвиркуваме Гркот.Пример истото можеше да се случи и во Грција само во обратна ситуација.Некој нашинец да биде исвиркуван.
Единствено што ме налути е прекинувањето на рефлекторите на Северната трибина.
УЕФА све прати :salut:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Од кај ви е ова ѕверче Амо? :)

David Amoo is a powerful right winger whose Liverpool journey began in 2007.
A host of clubs sought his signature but the Millwall youngster chose to continue his football education at the Academy.
Two years later Amoo was promoted to Melwood after a 12-goal campaign which included a Kop end winner against Chelsea U18s en route to the FA Youth Cup final.
Amoo, who can also play up front, once represented London as a sprinter in the English Schools National Track and Field Championships.
He signed a new two-year deal in the summer of 2010.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
1.Тоа напуштање на стадионот го има секаде во светот,па дури и во една Англија од каде што доаѓа и големиот Ливерпул.
2.Какво навивање очекуваш кога бројката на Романтичарите кои се навивачи на Работнички е мала.
3.Зошто да не го исвиркуваме Гркот.Пример истото можеше да се случи и во Грција само во обратна ситуација.Некој нашинец да биде исвиркуван.
Единствено што ме налути е прекинувањето на рефлекторите на Северната трибина.
УЕФА све прати :salut:
Јас како што знам има неколку Македонци што играат во Грција, за грчки тимови и немале до сега никаков пролем, но како и да е......исфрустриран сум поради тоа што од тие 22.000 вчера што "укааа" да кажам и покажуваа патриотизам веќе биле и се вратиле, специјално за утакмицава се вратиле или после утакмицава ќе идат во Грција на одмор......тоа ми беше поентата....како и да е фала на забелешките, а за напуштање на стадионот.....па пријател не доаѓа секој ден ваков клуб или секој викенд, па ај сега сме нервозни нешто зошто не изигравме добро, али нареден пат ќе ги "искинеме".....нема нареден пат....затоа требаа културно до крај да ја одгледаат утакмицата, а не да глумат лудило....Поздрав!!!

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Јас како што знам има неколку Македонци што играат во Грција, за грчки тимови и немале до сега никаков пролем, но како и да е......исфрустриран сум поради тоа што од тие 22.000 вчера што "укааа" да кажам и покажуваа патриотизам веќе биле и се вратиле, специјално за утакмицава се вратиле или после утакмицава ќе идат во Грција на одмор......тоа ми беше поентата....како и да е фала на забелешките, а за напуштање на стадионот.....па пријател не доаѓа секој ден ваков клуб или секој викенд, па ај сега сме нервозни нешто зошто не изигравме добро, али нареден пат ќе ги "искинеме".....нема нареден пат....затоа требаа културно до крај да ја одгледаат утакмицата, а не да глумат лудило....Поздрав!!!

Пеја нов си....

Ти како шо знаеш изгледа ништо не знаеш. Ако МАКЕДОНЦИТЕ не биле понижувани на спортски натпревари не знам кој бил тогаш, затоа такви тези од Мајка Тереза немој.

Грк и Балет да игра ја ке го исвиркувам...... и може да биде срекен ако биде само на свиркањето!

А за публиката шо си отишла порано.... нивно прво им здосадило си отишле, шо има тука лошо?

T

the Carpenter

Гостин
Киргијакос е Грк, и автоматски го прави идиот, дебил, копиле, нели?

Тоа најчесто го мислат луѓето што мешаат патриотизам, политика и фудбал. Истите тие сеуште жалат за Егеј, Пирин, ...

Па затоа ... ако ви смета се што е Грчко заради политиката, заборавете го Ливерпул. Ливерпул е англиски тим. Англија од секогаш ни мислела лошо. Англија директно учествуваше во поделбата на македонија во 1913. Англичаните фрлале напалм на нашите во Егејска Македонија.
Мразете го Ливерпул тогаш, ако се зафаќате со политиката во фудбалот.

Плус ... ако Грците не понижуваат, вие немојте. Тогаш тие се идиоти, а ние големи.
Како вчера на пример. Јас останав додека не се испразни стадионот. Киргијакос аплаудираше се додека не си отиде во соблекувална. Им аплаудираше чесно на тие што го свиркаа. Оти е човек и спортист со големо срце.
Педери се тие што го свиркаа, а тој испадна ГОЛЕМ човек!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Тоа најчесто го мислат луѓето што мешаат патриотизам, политика и фудбал. Истите тие сеуште жалат за Егеј, Пирин, ...

Па затоа ... ако ви смета се што е Грчко заради политиката, заборавете го Ливерпул. Ливерпул е англиски тим. Англија од секогаш ни мислела лошо. Англија директно учествуваше во поделбата на македонија во 1913. Англичаните фрлале напалм на нашите во Егејска Македонија.

Плус ... ако Грците не понижуваат, вие немојте. Тогаш тие се идиоти, а ние големи.
Како вчера на пример. Јас останав додека не се испразни стадионот. Киргијакос аплаудираше се додека не си отиде во соблекувална. Им аплаудираше чесно на тие што го свиркаа. Оти е човек и спортист со големо срце.
Тоа пробував да го кажам.......сите што дојдоа се големи спортисти безразлика на годините и националноста......а Сото го покажа тоа и на дело!!!!!

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230

Нема потреба да се исвиркува Грчки играч нека не ми мешаат политика со ФУДБАЛ, супер им направи на гледачите вчера Киргијакос ги понижи страшно, тие му свиркат а тој им аплаудира, ко дебили изгледаа гледачите, уште еднач ќе кажам ова е ФУДБАЛ е не е политика.

M

mercenary

Гостин
Киргијакос е невин.Он е фудбалер и нема врска со нашите препукувања со Грција.
Но,(ова е само случајност,ИЛИ НЕ?),само неговиот шпагети од цел тим на Лпул биле ладни и сме му ги грееле 3-4 пати.Не дупел?
Не,не..ова не е дупење..Киргијакос е невин фудбалер кој бил неправедно изсвиркуван во суровата МАКЕДОНИЈА!!1

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Пеја нов си....

Ти како шо знаеш изгледа ништо не знаеш. Ако МАКЕДОНЦИТЕ не биле понижувани на спортски натпревари не знам кој бил тогаш, затоа такви тези од Мајка Тереза немој.

Грк и Балет да игра ја ке го исвиркувам...... и може да биде срекен ако биде само на свиркањето!

А за публиката шо си отишла порано.... нивно прво им здосадило си отишле, шо има тука лошо?
Безврска муабет......али да не им здосадило од Ливерпул зошто нареден викенд го пречекуваме Јувентус или пак Реал од Мадрид...?! Немаме пријател ние спортска култура.....

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Аллоооо.... чекај смири се, знаеш што зборуваш?

Јас сум индивидуа..... јас имам свои чувства, и доколку моите чувства се повредени јас делувам одбранбено.
НО СЕПАК ТОА СУМ ЈАС! Јас одлучувам кого ке свиркам, пцујам или разно разни погрдни зборови.
Ако тебе ти е мил..... носи си го дома (со извинување), ама немој мене да ме обвинуваш заради тоа што јас сум го правел, затоа што јас не те обвинувам тоа што ти го правеш!

Значи како шо кажав....... постови од типот Мајка Тереза немој, тоа што јас го правам е моја работа и освен Законот (ако има таков) мене никој не може да ми суди за моите постапки!

T

the Carpenter

Гостин
Друшкане ливерпулски, прими извинување ако се навреди. Но, не требаше. Коментарот мој беше општ, не кон тебе. Јас немам намера да навредувам членови, а уште помалку фанови на Ливерпул.

Но, штом веќе ми се обрати мене, ќе ти реплицирам.
Да, твое е како чувствуваш и што мислиш. Ако сметаш дека треба да го омаловажуваш Киргијакос, прави го тоа. НЕма да ти речат ни браво, ни уа. Ако си задоволен од тоа, ОК е.
Второ, ако сакаш да те оставиме тебе да мислиш и да правиш што сакаш, тогаш и ти остави ги другите ...

Значи како шо кажав....... постови од типот Мајка Тереза немој
Поздрав и ... се надевам дека ќе го промениш мислењето за Киргијакос.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Ако некој навивач на Ливерпул го исвиркувал Киргијакос тогаш слободно можи да си се фрли од највисоката тераса шо можи да ја најди или да не навива веќе за Ливерпул(ако воопшто може да се каже дека таков чоек е навивач). Не можи да судите за некој врз база на верска, национална, расна припадност. Ние досега од Киргијакос сме виделе само добро бидејќи сме навивачи на Ливерпул и ни помогнал да го видиме нашиот клуб во подобро светло, а тоа шо Македонија не можи да реши еден глуп спор 20 години не е негова грижа, можеби баш тој е против тоа шо Грција ни го прај нас.:toe:

--- надополнето ---

Да се надополнам само малце вон тема, исто го исвиркувавме и Гоце Седлоски бидејќи му врзал шамар на некое неразбрано детиште ама македонскиот народ е фин културен знај да препознај и да оцени ситуација знај шо е добро а шо лошо и како последица на тоа паднаја свирежи на домашен терен и тоа мислам во моментот кога Гоце му даваше некакво признание на Шакири на кој патем му беше последна утакмица во кариерата. Не знам дали воопшто Македонија заслужува да игра фудбал.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Конечно и јас дома после 24 часовно патешествие. Мечот срање, ама важно N'gog-чо се покажа, а ако не беше Kyrgiakos на Градски т.е. Филип II ќе беше штама, ќе слушавме само We Love You Liverpool, Fields Of Anfield Road, итн. од 50-100 англичани. Било што било одиме понатаму, од ова само ќе ни останат (за некои добри, за некои лоши) спомени.

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Не ми се веруваше што 100 навивачи дојдени од Ливерпул можеа да пеат и да го бодрат клубот,а 20.000 навивачи од Македонија не покажаа нишо освен ''сељачкото'' свиркање кон Кирјакос и ууууу аааа Македонија........Мене ми беше жал шо неможев да седам со навивачите на Ливерпул,не ме пуштија од обезбедувањето од причина дека ке ме истепале...А иначе желбата ми се исполни шо го видов Агер на 30 метри од мене.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Не ми се веруваше што 100 навивачи дојдени од Ливерпул можеа да пеат и да го бодрат клубот,а 20.000 навивачи од Македонија не покажаа нишо освен ''сељачкото'' свиркање кон Кирјакос и ууууу аааа Македонија........Мене ми беше жал шо неможев да седам со навивачите на Ливерпул,не ме пуштија од обезбедувањето од причина дека ке ме истепале...А иначе желбата ми се исполни шо го видов Агер на 30 метри од мене.
И тоа само еднаш, ја го чекав да го снимам со телефон ама не дочекав... :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom