Е ова вистина не го знаев.Во кои игри сакаш 100fps?
Едит,гледам корун веќе ти објаснил.
Плус,fps зависи и од процесор и од рам,а ти во сите три области си low-end,односно слаб на перформанси :wink:
Да де, он на 4-ката ја врти играта у DirectX 7 а ти со 7300GT во DirectX 9. Да ја присилиш играта на 7300GT да врти у DX 7, ке ти иде со 800 фрејма.....Е ова вистина не го знаев.
Гледам некој со NVIDIA 4-ka игра на 100-fps а јас со 7300GT 80 иде. *зборам за Source и све на High графика до даскаа*
Али тоа ти е Celeron ...
Ама Crysis тера 30 fps и не е оверклокиран ... :kesa:
Yep.Дали 9600гт подржува DX10?
Yep.Pa od 8-serija na grafiicka pa do dalje ..... podrzuvaat Dx10, taka li ?
Тоа зависи од матичната, пиши што матична имаш. Али чим онборд ти е S3 графичка, значи матичната ти е од пред тито и би требало да поддржува AGP х4 слот, што ни за да ја фрлиш у канта не вреди матичнатаvia/S3G UniChrome pro igp многу е тапа графичкава ништо неможе да се игра дали може да се смени бидејки е onboard ?
Sto ploca koristish ovoj model na integrirana graficka karticka e vo plocite ECS P4M800PRO (ja ima i vo nekoj modeli na MSI plocite) pa najverovatno pretpostavuvam vakva imash, moze da ima i uste nekoja ploca so vakov model na integrirana graficka. Ovaa maticna koristi (ima) integrirana grafika 64mb shared S3G UniChrome pro, ama ima i AGPx8 slot, taka da mozesh da stavish dopolnitelna pojaka graficka karticka za AGPx8 slot:wink:via/S3G UniChrome pro igp многу е тапа графичкава ништо неможе да се игра дали може да се смени бидејки е onboard ?