Al-Emagare вели дека не е математички 1+1+1=1 значи 1 батерија, 1 маска, и 1 сим правет мобилен.
А ти да те прашам како стоиш со математика, т.е. геометија . Една честица да се заврти два пати и образува една иста кружница од 720, но НЕ според Еволуција образува 360 . Што е ? Шестарот не пишува убаво ?
--- надополнето: 25 мај 2012 во 14:58 ---
Дали има запишано пророштво во Стариот Завет за доаѓањето на Исус?Ако има,може ли некој поубаво да објасни:1.врз основа на што се толкувале пророштвата,кој бил критериумот за да се утврди дека се исполниле;2.зошто Евреите не го прифаќаат Исус како пророк?Ви благодарам.
заебаваш?
Битие 3,15 - Господ Бог му вели на змијата, исто така, отвори патот за неограничена непријателство меѓу тебе и жената и помеѓу потомството и неа. Тој ќе го здроби главата и ќе го каснуваш во петата.
17,7 - потврди мојот завет со тебе и со твоето семе во иднината на своите генерации: тоа е вечен завет што Бог ќе ти биде Бог и вашата иднина семе.
Еремија 23,5,6 - Еве, доаѓаат денови, вели Господ, праведните ќе се подигне до Давид морон. Тој ќе владее како мудар крал и донесе мир на земјата, правото и правдата. Во неговите дни помирно ќе биде спасен и Израел ќе живеат во безбедност. И ова е име кое ќе се вика: Господ - ни праведноста.
Даниел 9,24,25 - Седумдесет недели се утврдениот лимит вашиот народ и светиот град, на немири заврши, и тоа беше крајот на гревот, тоа беззаконие беше очистен и правдата некогаш дојде до печат Пророчката визија и помазание на Светиот светители.
Исаија 7,14 - Затоа самиот Господ ќе ви даде знак: Еве, девица ќе зачне и ќе роди син, и ќе го повика своето име Емануел, Бог е со нас.
Михеј 5,1 - "А вие, Витлеем efrat, малку меѓу кнезовите јудејски, од вас, само да стигне до мене една кој ќе биде владетел во Израел, чие потекло се древните, од времето на вечноста."
Стариот Завет Еремија 31,15 - Така вели Господ: Во Рама се слуша вика - плаче, солзи и горки Lamentations. Рејчел каде што плачат над нивните деца над нивната загуба не може да се утеши! "
Стариот Завет Псалм 78,2 - Во параболи да разговара со мене за да се открие античките тајни.
и уште има само мислам дека се доволно.
И јас не го прифаќам за пророк, тој е повеќе од пророк
што кажува Исус за Себе – Кој е Тој според Неговите зборови? Што кажува Библијата за Него. Прво нека да ги разгледаме зборовите на Исус во Јован 10:30 „Јас и Татко ми едно сме.“ На прв поглед не изгледа дека Исус кажува дека е Бог. Но нека да видиме како возвраќаат јудејците на таа Негова изјава: „Не Те каменуваме заради добро дело, туку заради богохулство – зашто Ти, бидејќи човек, се правиш Бог.“ (Јован 10:33) Јудејците ја прифаќаат таа изјава како тврдение дека е Бог. Во следните стихови Исус не ги поправува јудејците и не им кажува: „Не сум кажал дека сум Бог.“ Тоа покажува дека Исус навистина го имал точно тоа во предвид – дека е Бог со зборовите: „Јас и Татко ми едно сме.“ (Јован 10:30) Јован 8:58 е друг пример. Исус кажува: „Вистина, вистина ви велам: Јас Сум пред да се родил Авраам.“ И повторно како одговор на Неговите зборови јудејците земаат камења и сакаат да Го убијат (Јован 8:59). Исус, Кој кажува за Себе „Јас Сум“, всушност директно си го додава староизаветното име на Бога. (Излез 3:14) Зошто јудејците сакале да го убијат Исус со камења ако Тој не кажал ништо, што тие го сметале за богохулство, а именно тврдењето дека е Бог.
Јован 1:1 кажува: „Словото беше Бог“. Јован 1:14 кажува: „Словото стана тело.“ Тоа многу јасно покажува дека Исус е Бог во тело. Тома кажува на Исус: „Мој Господ и мој Бог.“ (Јован 20:28) Исус не го поправа во тоа. Апостол Павле Го опишува како: „...нашиот Семоќен Бог и Спасител, Исус Христос.“ (Тит 2:13) Апостол Петар исто така кажува: „...нашиот Бог и Спасител, Исус Христос.“ (2 Петар 1:1) Бог Таткото исто така сведочи за личноста на Исус Христос: „„А за Синот вели: „Твојот престол, Боже, стои во сите векови и жезол на правдата е жезолот на Твоето Царство.““ (Евреи 1:8) Старозаветните пророштва за Христос исто така ја потврдуваат Неговата божественост: „Зашто ни се роди Дете, Син ни се даде, власта Му е на рамото. Името ќе Му биде: Чудесен Советник, Силен Бог, Вечен Татко, Кнез на Мирот.“ (Исаија 9:6)
Зошто е толку важно прашањето околу вистинското лице на Исус? Зошто е толку важно тоа, дали Исус е Бог или не? Најважната причина да се знае дали Исус е Бог или не е затоа што ако не е Бог, тогаш Неговата смрт не би била доволна за да ја плати казната за гревовите на целиот свет (I Јован 2:2). Само Бог може да ја плати таа голема казна (Римјани 5:8; II Коринтјани 5:21). Исус сигурно е Бог за да може да плати за нашиот долг. Исус сигурно е и човек за да може да умре. Спасението е возможно само преку вера во Исус Христоис! И токму поради Својата Божественост Исус е единствениот пат за спасение! И поради тоа дека е Бог Тој кажува: „Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене“ (Јован 14:6).
ПОЗДРАВ