Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Лани ги праевме истиве пресметки ама на крајот испадна дека од тогашните ми се чини беа некаде околу 70 милиони потрошивме 0 милиони или да не речам повеќе продадовме отколку шо купивме. Оваа сезона ќе биди потполно исто, ќе замини маскерано, ќе се купат 1 или 2 идиоти за некое милионче а другите пари мистериозно ќе исчезнат. Продажбиве шо ги спомнувате Риера, Н гог, Инсуа... и замениве Таиво, Гијан, Тејлор.... се замена гомно за гомно. Во одбрана не треба ништо да менуваме или па ако веќе земаме треба некој и да си замини. Ако земиме првотимец во одбрана мора и првотимец да си замини односно мора да си замини Агер или Шкртел. Најслаба точка во тимот ни се крилните позиции пошто имаме моментално 3 дрва за дриблинг и центаршути( Кајт, Бабел, Риера) Исто така креативноста во средниот ред доколку играме со тројца. Маскерано кој заедно со Лукас ако ја поминат средината не знат шо да му прат на топката, Аквилани кој уште се пронаоѓа и се мачи со повредата и Џерард кој нема појке 25 години и не можи се сам. Во нападот и терминатор да го пуштиме сам, ќе му ги искршат нозете а не пак на Торес, треба да има поддршка и од друг напаѓач за да не го држат него по тројца четворица, пошто овие шо ги спомнав Маскерано, Лукас, Бабел, Кајт па и Аквилани не мора никој од противниците да ги чува оти тие сами си се чуват па остануват вишок играчи да го чуват Торес. Зборот ми беше потребна е креативност.

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Лани ги праевме истиве пресметки ама на крајот испадна дека од тогашните ми се чини беа некаде околу 70 милиони потрошивме 0 милиони или да не речам повеќе продадовме отколку шо купивме. Оваа сезона ќе биди потполно исто, ќе замини маскерано, ќе се купат 1 или 2 идиоти за некое милионче а другите пари мистериозно ќе исчезнат. Продажбиве шо ги спомнувате Риера, Н гог, Инсуа... и замениве Таиво, Гијан, Тејлор.... се замена гомно за гомно. Во одбрана не треба ништо да менуваме или па ако веќе земаме треба некој и да си замини. Ако земиме првотимец во одбрана мора и првотимец да си замини односно мора да си замини Агер или Шкртел. Најслаба точка во тимот ни се крилните позиции пошто имаме моментално 3 дрва за дриблинг и центаршути( Кајт, Бабел, Риера) Исто така креативноста во средниот ред доколку играме со тројца. Маскерано кој заедно со Лукас ако ја поминат средината не знат шо да му прат на топката, Аквилани кој уште се пронаоѓа и се мачи со повредата и Џерард кој нема појке 25 години и не можи се сам. Во нападот и терминатор да го пуштиме сам, ќе му ги искршат нозете а не пак на Торес, треба да има поддршка и од друг напаѓач за да не го држат него по тројца четворица, пошто овие шо ги спомнав Маскерано, Лукас, Бабел, Кајт па и Аквилани не мора никој од противниците да ги чува оти тие сами си се чуват па остануват вишок играчи да го чуват Торес. Зборот ми беше потребна е креативност.

Што напиша бе дечко?Дека Бабел,Реира и Кајт не се добри,дека не се креативни,дека немаат шут.Па ти не си нормален.Ваљда не си го гледал Риера коа играше како шутира,како Кајт може да повлече да му подаде топка на Торес и да дае гол,Бабел да шутира и да шеба?
Веројатно не си гледал и затоа не збори.За Маскерано и Лукас си во голема грешка,не се тие 2ца кој треба да напраат нешто поише од пола терен нивната работа им е деструктивна,да не може да се деси контра и да спречат напад,односно една од нивната работа е да прават клизачи и да добиваат картони.Секој тим има такви.И тоа шо си пишал дека никој не ги чува Маскерано,Лукас,Бабел и Кајт......Да беше така сезонава ке завршевме 1ви а не 7ми.А и неаме само 3 крилни него ги иаме 5 па така да сеа шо ни е највише потребно ни е лев бек и шпиц да се купи а ништо да не биде продадено од Ливерпул.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Веке може да се нарече база на тренинг кампот на Ливерпул.
Нашите пулени пристигнаа во Алтенрхаин во Швајцарија.

From Anfield to the Alps
14th Jul 2010 - Latest News
0 CommentsEmailPrintShare With News Archive
Liverpool have arrived at their pre-season training camp in Switzerland - with a squad with an average age of just 21.

With all 13 of the Reds' World Cup stars given extra time off to rest and recuperate after their exploits in South Africa, it was a youthful Liverpool party which made the journey from Anfield to the Alps on Wednesday afternoon.

First team players not involved in the World Cup - including Alberto Aquilani, Lucas, Albert Riera and Emiliano Insua - were joined by many of the club's reserve team to board the flight direct to Altenrhein and then a coach to Bad Ragaz, their base for the next ten days of pre-season training.

New signing Milan Jovanovic will be travelling directly to the training complex from Serbia later this evening, while Sotorios Kyrgiakos will arrive before the end of the week.

Interrupted only by a serving of a light lunch, the squad passed their time on the two-hour flight either sleeping, settling back to listen to music or playing with their latest iPad purchases.

It wasn't just in the players' section of the aircraft where there were some unfamiliar faces, however.

Sat at the ftont was Dr Peter Brukner, the club's new Head of Sports Science and Sports Medicine, who, along with his newly assembled medical team at Melwood, is looking forward to continuing the work of building the players up to peak physical condition in time for the big kick-off.

"We've been back training for thirteen days now so our plans are well underway," he said. "But there's no doubt that going away with the squad for ten days gives us a chance to work with them closely and it's something we're looking forward to.

"We're also looking forward to having our World Cup players back, but first of all it is important they are all given three weeks off. In three weeks they won't lose too much fitness, but they'll get a chance to get refreshed mentally, and that's important.

"Milan Jovanovic and Sotirios Kyrgiakos will be joining us in Switzerland and then during the middle of next week the England lads Steven Gerrard, Jamie Carragher and Glen Johnson along with Daniel Agger and Martin Skrtel will come back. They won't be coming to Switzerland, though. Instead they'll be given preliminary work to get them started at Melwood with a view to them joining in with us when we get back.

"On July 26 Javier Mascherano and Maxi Rodridguez will be back with us and then the following week the four players who were involved in the World Cup final will be returning to Melwood.

"Obviously it's difficult from a conditioning point of view to have different players coming back at different times but it is something we are ready for. Some of the players haven't had a break for two or three seasons so they will benefit from this rest and then be ready to go again.

Liverpool's slightly later than expected arrival at their luxury hotel meant the planned training session on Monday evening was instead replaced by a brisk walk, but starting from Tuesday morning the players will be put through their paces with twice daily training sessions in the scorching Swiss sunshine.

Roy Hodgson's men will face three friendly matches as part of their Swiss trip, with Al-Hilal providing the opposition on Saturday, Grasshoppers next Wednesday and Kaiserslautern a week on Saturday.

All three games can be watched live and exclusive on Liverpoolfc.tv via the e-Season Ticket service, while this weekend's clash with Al-Hilal in Austria will also be screened live on LFC TV.

--- надополнето ---

Exclusive: Torres injury boost
14th Jul 2010 - Latest News
6 CommentsEmailPrintShare With News Archive
Liverpool have today confirmed World Cup winning striker Fernando Torres faces up to three weeks on the sidelines after suffering an adductor injury in Sunday's final.

The Reds forward underwent a scan in Spain on Tuesday in which a small tear was diagnosed.

Speaking to Liverpoolfc.tv on board Liverpool's flight to their training camp in Switzerland this afternoon, the club's new Head of Sports Science and Medicine Peter Brukner said: "The initial assessment was he had a mild adductor tear and the Spanish medial staff didn't consider it to be too serious at the time.

"He had an MRI scan yesterday which confirmed a small tear. He should be able to resume training within two to three weeks and be able to play again within three to four weeks."

--- надополнето ---

Уште еден на листата за потенцијални засилувања.
Според мене ова има досега ми е некако најсимпатично!

Agent admits Honda enquiries
14th Jul 2010 - Transfer Gossip
9 CommentsEmailPrintShare With News Archive
Japanese international Keisuke Honda has received a number of enquiries regarding a summer move away from Spartak Moscow.

However, Sport.co.uk understands no serious offers have been lodged with the forward despite reported interest from Arsenal, Liverpool, Olympique Marseille and Italian giants AC Milan.

Arsenal boss Arsene Wenger revealed his admiration for Honda during the World Cup, labeling him the "best performer" and a "genius."

The Gunners and Liverpool were reported as interested in signing Honda when he was at Dutch side VVV Venlo, although Russian side CSKA Moscow eventually won the race to sign Honda in a deal worth a reported 6 million euros.

The 24-year-old Japanese international started his career at the same club as former Arsenal player Junichi Inamoto, Gamba Osaka, before moving onto Nagoya Grampus Eight, the club from whom Arsene Wenger joined the Gunners in 1996. AC Milan

The agent of Honda, Kees Ploegsma told Sport.co.uk: "There is no new news regarding Honda. He is currently under contract with Spartak Moscow and there has not been any serious offers for Keisuke, only enquires.

"I think he would suit the Premier League because he is a very good footballer. He could play anywhere in the world. I think he can cope with the physical nature of the Premier League. If he can cope in the Russian league, than he can cope in England."

At the beginning of July Kees Ploegsma told Sport.co.uk that Honda was open to a move to the Premier League:

"Obviously he is open to interest and talk of the Premier League but the second issue is CSKA Moscow. I am not saying it is unlikely that they might sell him, but I don't know what price they would be asking for as he is under contract for another four and a half years."

This story has been reproduced from today's media. It does not necessarily represent the position of Liverpool Football Club.

Член од
5 март 2010
Мислења
214
Поени од реакции
1
citam se vnimatelno i site ubavo zborite ... edno ne mi e jasno zosto barate pojacanje va poslednata linija .. dobri sme tamu .. problemot bese vo benitez ne znaese da gi organizira ke se smeni toa vo idnina ... i isto sakam da prasam zosto ne probame da go dovedime KRASIC prekrasen igrac za vo angliska premier liga .. brz tehnicar juventus se otkaza od nego .

aj napisete go spored vas idealniot sostav na liverpool so zamislenite mozni novi igraci da vidam kako bi izgledal zosto vie sakate 20 igraci da dojdat a nie nemame pari za prvotimci a kami li za da sedat po klupa ;) LIVERPOOL 2:0 ARSENAL :**

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
aj napisete go spored vas idealniot sostav na liverpool so zamislenite mozni novi igraci da vidam kako bi izgledal zosto vie sakate 20 igraci da dojdat a nie nemame pari za prvotimci a kami li za da sedat po klupa ;) LIVERPOOL 2:0 ARSENAL :**
Еве ти една луда идеа (сметајќи го Masch as good as gone). :icon_bigg

-------------------------------Reina--------------------------------------
-----------------Carra----------------------Agger------------------------
Johnson------------------------------------------------Insua/Нов играч
-------------------------------Lucas--------------------------------------
---------------Gerrard--------------------Aquilani-----------------------
Kuyt------------------------------------------------------------Jovanovic
----------------------------Torres----------------------------------------

Subs: Cavallieri, Skrtel, Kyrgiakos, Darby, Kelly, Ayala, Rodriguez, Babel, Riera, Shelvy, Pacheco, N'gog, Nemeth, нов напаѓач итн...

Како и да биде т.е. како и да има замислено Roy, мене пак клупата ми е тенка. Освен што ни фалат напаѓач, лев бек и бар уште еден среден играч, јас не гледам доволно искуство и квалитет на клупата а пола од нив се и поврзувани со заминување... :(

Член од
5 март 2010
Мислења
214
Поени од реакции
1
tuka ne ti se potroseni parite za maskerano :) a vredi da gi potrosime na nekoj soliden dekstrutivec vo timot .. btw spored ovaa postavenost nema prostor za uste eden klasicen napagac a so toa se dava poveke prostor vo igrata na tores sto od edna strana e dobro no od druga so toa go ostavame tores sam protiv SVI :)

neznam ke vidime sto ke napravi stariov mada mene mi se sviga i go podrzuvam vo se sto ke napravi

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
----------------Reina----------------
Johnson---Skrtel---Agger---Insua
-----Aquilani----Mascherano------
----Kuyt-----Gerrard-----Maxi----
--------------Torres----------------

Zameni:Lucas Babel Jovanovic Cavallieri Carager Kyrgiakos (nov napagac,lev bek i spic)

Za mene e ova pobednickiot tim

Член од
3 јуни 2010
Мислења
93
Поени од реакции
9
Liverpool squad for Swiss training camp: Diego Cavalieri, Alberto Aquilani, Albert Riera, Lucas Leiva, Emiliano Insua, David Ngog, Jay Spearing, Philipp Degen, Stephen Darby, Martin Kelly, Peter Gulacsi, Steven Irwin, Nathan Eccleston, Daniel Ayala, Martin Hansen, David Amoo, Lauri Dalla Valle, Thomas Ince, Jonjo Shelvey, Victor Palsson, Sotirios Kyrgiakos (not arriving until July 15), Milan Jovanovic (travelling direct from Serbia).

Зошто го нема Дани Пачеко??? Ако знае некој нека пише

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Само едно се плашам а се некако ми оди на тоа ...Торес ќе го снајде судбината на Мајкл Овен
Од млад надежен до топ голгетер до повреда на секоја втора утакмица... На 28 год негоавата кариера потонува.Сеуште се мачи но ретко кој знае дека таа личност сеуште постои.Да заслужеше барем ние, фановите на Ливерпул ќе се сеќаваме на него.Вака... кутриот дали и роднините негови знаат дека сеуште игра фудбал...
Се надевам Торес нема да го снајдте таква судбина а и тој нема да не остави

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Reina
Johnson ---- Carragher ---- Agger ---- Insua
Gerrard ---- Aquilani
Maxi ---------------------------- Jovanovic
Kuyt ---- Torres​

Killer team! :)

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
фиорентина постигнала договор со ливерпул за трансфер на инсуа и тоа за само 5 милиони фунти
во ливерпул нема веке место за млади играчи. лошо е ова ЛОШО :jaj::jaj:
пропаѓаме

Член од
5 март 2010
Мислења
214
Поени од реакции
1
Reina
Johnson ---- Carragher ---- Agger ---- Insua
Gerrard ---- Aquilani
Maxi ---------------------------- Jovanovic
Kuyt ---- Torres​

Killer team! :)

like like samo mesto drvoto MAXI so prodazbata na maskerano moze da go zememe KRASIC!!! i ke bidime ubistven tip! :) nogu sakam da gi gledam vo napadot tores i kajt zaednoo

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Што напиша бе дечко?Дека Бабел,Реира и Кајт не се добри,дека не се креативни,дека немаат шут.Па ти не си нормален.Ваљда не си го гледал Риера коа играше како шутира,како Кајт може да повлече да му подаде топка на Торес и да дае гол,Бабел да шутира и да шеба?
Веројатно не си гледал и затоа не збори.За Маскерано и Лукас си во голема грешка,не се тие 2ца кој треба да напраат нешто поише од пола терен нивната работа им е деструктивна,да не може да се деси контра и да спречат напад,односно една од нивната работа е да прават клизачи и да добиваат картони.Секој тим има такви.И тоа шо си пишал дека никој не ги чува Маскерано,Лукас,Бабел и Кајт......Да беше така сезонава ке завршевме 1ви а не 7ми.А и неаме само 3 крилни него ги иаме 5 па така да сеа шо ни е највише потребно ни е лев бек и шпиц да се купи а ништо да не биде продадено од Ливерпул.
Добар си ти има ентузијазам во тебе тоа е најбитно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom