Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

С

Само Човек

Гостин
hehee go gledas ti ateistov, sto fakman , bog da cuva ama ne sum ateist,, site tie sto se ateisti koga ke se najdat vo tesno ke izvikaat bog da cuva , a koga ke pomine opasnosta a be inace nie sme ateisti,
Се шетал атеист во шумата.
„Колку величенствени дрвја!“
„Колку моќни реки!“
„Колку прекрасни животни!“
Си рече тој себе си.
Како што одел покрај реката, слушнал шушкање во грмушките позади него. Се свртел да погледне. Видел 7 стапки висока гризли мечка како трга накај него. Тој почнал да трча колку што може побрзо по патеката.Се свртел наназад и видел дека мечката му се приближува.Се свртел пак и видел дека мечката е уште поблиску. Тој се сопна и падна на земјата. Тој се обиде да стане но виде дека мечката е над него достигајќи го со левата шепа и подигајќи ја десната шепа да го замавне.
Во истиот момент атеистот извикал:
„Ох, мој Господе!“
Времето застана.
Мечката се здрви.
Шумата беше тивка.
Силна светлина светна над човекот, и еден глас дојде од небото:„ Ти го одбиваше моето постоење сите овие години,ги учеше другите дека јас не постојам,дури и тврдеше дека создавањето се должи на космичка несреќа“. „ Дали очекуваш да те спасам од овој проблем?“ „Дали треба да те сметам за верник?“атеистот погледна директно во светлината и рече: „Би било лицемерно од мене наеднаш да ме сметаш за верник сега ,но можеби би можел да ја направиш МЕЧКАТА верник? “
„Добро.“ рече гласот.
Светлината си замина.Звуците во шумата продолжија.Тогаш мечката ја спушти десната шепа , ги спои двете шепи заедно, ја наведна главата и прозборе:
„Господе, благослови ја оваа храна, која ќе ја примам од Твојата милост амин.“

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
abe ajde ne sum znael .... a zosto se borele , i protiv kogo se borele ,
Во школо не учевте? За македонска држава против османлиските турци, против бугарските и албанските фашисти и тн.

S

Sagan

Гостин
“Бог да чува“ е само обична изрека која нема врска со религиозност.
Инаку историјата признава дека по ВСВ на територијата на Палестина имало само неколку мали еврејски населби, другото било населено со Палестинци.
Израел е држава (state) формирана со одлука / резолуција на ООН и заради тоа е вештачка творевина која се претвори во окупациона сила, благодарение на ционистичката поддршка од амерските евреи и САД.

Еве го геноцидот:

Западен Брег:

Еве го резултатот:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
“Бог да чува“ е само обична изрека која нема врска со религиозност.
Инаку историјата признава дека по ВСВ на територијата на Палестина имало само неколку мали еврејски населби, другото било населено со Палестинци.
Израел е држава (state) формирана со одлука / резолуција на ООН и заради тоа е вештачка творевина која се претвори во окупациона сила, благодарение на ционистичката поддршка од амерските евреи и САД.
Еве го геноцидот:

Еве го резултатот:
Да ти пуштам видеа од Хамас, Исламски џихад, Хезболах, и њима слични да видиш што прават. Дај не зезај остави ги Евреите на раат. Би ти рекол да отидеш во Тел Авив и да отидеш после во сите околни држави да ја видиш разликата.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
И сеа тоа што тоа им е ветената територија им дозволува да пукаат на другите што се на неа?
Јас не одам во џамија па еве, тука нешто ми смрди на еврејско срање.
Зошто некој да ги прибра кај нив Палестинците, што им фали да си останат кај што се? Или кога на евреите им пречи некој треба да си ги собере парталите?
На што личи тоа, некој да ти земе дел до твојата територија, каде што со години живееш и да им го даде поклон на некои други, затоа што, пази, кај нив така пишувало, тоа било Светата Земја...
Стави се во кожа на Палестинците... Некој им зема од територијата, без да ги праша за мислење, па со години ги малтретира, за на крај подржан од говедото Буш им отиде и кај нив, во останатата територија да ги убива ко стока на улици.
Подржувај ги маше, подржувај кој сакаш, ама ако ти дојде некој во двор и ти го земе делот од чешмата па налево, зошто за него е Свет, не знам дали исто ќе мислиш...
Соросоидно ретардирано образование, значи...

Не знам за вас, ама почнува да ми се повраќа од кутриве евреи, прогонувани насекаде, не сакани од никој...
--- надополнето: 23 мај 2012 во 17:25 ---

А ако јас ти фрлам камен ти можеш оган да отвориш врз мене? А нашата национална полиција треба да мирно набљудува?

Не, јас не сум промуслимански настроена, о, колку не сум, ама треба да се има мерка... А Израел нема никаква...
Не е баш така, Палестинците си ја продаваа својата земја, Евреите ја купуваа со пари. Сега Израел да ти бил главен проблем не само на Палестинците туку на цел Исламски свет, им смета единствената немуслиманска држава на блискиот исток. Која по површина е помала од Македонија, пола и повеќе пустина.
Друго бројот на Палестински жртви од Израелци е многу мал во споредба со Палестинците кои гинат во нивните меѓусебни конфликти.
И не знам што главно 99% од терористите се муслимани, толку ли им е згрешен овој свет па они ќе го оправеле со самоубиствени напади.

S

Sagan

Гостин
Да ти пуштам видеа од Хамас, Исламски џихад, Хезболах, и њима слични да видиш што прават. Дај не зезај остави ги Евреите на раат. Би ти рекол да отидеш во Тел Авив и да отидеш после во сите околни држави да ја видиш разликата.
Текстот што го пишав и сликите си чистата вистина, видеата се од двете страни.
Не завземам страна, немам потреба, добивам нагон за повраќање кога ќе се спомне нација и религија.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
ниту едните ниту другите не се цвеќа за мирисање, а инаку борбата не е фер овдека, Израелците со оружје, а овие со камења, едноставно не е фер, не ги бранам ниту палестинците ниту евреите,ама не е фер ти да бидеш со оружје а јас со камења и стапови без разлика кој е во право.. Ова не е прв пат, овие например ако користат камења и стапови другите со пушки им возраќат,а овие пак случајно ако имат пиштоли тогаш израелците ќе користат воени авиони, тенкови и фосворни бомби.. :facepalm:

Нај не фер војна во светот е меѓу израелците и палестинците..
Не е фер и да се поставуваат бомби во дискотеки, автобуси, или да убиеш некој од грб па нека е и вооружен полицаец.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
598
Се шетал атеист во шумата.
„Колку величенствени дрвја!“
„Колку моќни реки!“
„Колку прекрасни животни!“
Си рече тој себе си.
Како што одел покрај реката, слушнал шушкање во грмушките позади него. Се свртел да погледне. Видел 7 стапки висока гризли мечка како трга накај него. Тој почнал да трча колку што може побрзо по патеката.Се свртел наназад и видел дека мечката му се приближува.Се свртел пак и видел дека мечката е уште поблиску. Тој се сопна и падна на земјата. Тој се обиде да стане но виде дека мечката е над него достигајќи го со левата шепа и подигајќи ја десната шепа да го замавне.
Во истиот момент атеистот извикал:
„Ох, мој Господе!“
Времето застана.
Мечката се здрви.
Шумата беше тивка.
Силна светлина светна над човекот, и еден глас дојде од небото:„ Ти го одбиваше моето постоење сите овие години,ги учеше другите дека јас не постојам,дури и тврдеше дека создавањето се должи на космичка несреќа“. „ Дали очекуваш да те спасам од овој проблем?“ „Дали треба да те сметам за верник?“атеистот погледна директно во светлината и рече: „Би било лицемерно од мене наеднаш да ме сметаш за верник сега ,но можеби би можел да ја направиш МЕЧКАТА верник? “
„Добро.“ рече гласот.
Светлината си замина.Звуците во шумата продолжија.Тогаш мечката ја спушти десната шепа , ги спои двете шепи заедно, ја наведна главата и прозборе:
„Господе, благослови ја оваа храна, која ќе ја примам од Твојата милост амин.“

:pos:
ме насмеа со вицов :)

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Текстот што го пишав и сликите си чистата вистина, видеата се од двете страни.
Не завземам страна, немам потреба, добивам нагон за повраќање кога ќе се спомне нација и религија.
Знам, затоа ти викам и ти препорачувам, отиди во Тел Авив поседи едно 7-8 дена и види дали ќе ти се враќа назад. И после отиди во Египет, Јордан, Газа и така натака.

S

Sagan

Гостин
Знам, затоа ти викам и ти препорачувам, отиди во Тел Авив поседи едно 7-8 дена и види дали ќе ти се враќа назад. И после отиди во Египет, Јордан, Газа и така натака.
Остави го Тел Авив. Да отидам до Ерусалим, Хеброн, Рамалах, Наблус... таму каде има мешано население или каде Палестинците се живи заѕидани со ѕидови од секаде. Газа постојано е бомбардирана од Израел, а во Египет, Тунис... до полани радо идевме на одмор.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Ако се враќаме назад во историјата тогаш најди и карта од експанзијата на арапите и воопшто на муслиманите.
И оваа карта на ти е баш корекна, каде се Израелските арапи??? Денес во самиот Израел (без Газа и Западен брег) живеат 1 милион и 300 000 Израелски арапи најнормално, никој не ги прогонува, тоа е некаде 15% - 20% од вкупната популација на Израел.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 21:48 ---
--- надополнето: 23 мај 2012 во 21:52 ---
Остави го Тел Авив. Да отидам до Ерусалим, Хеброн, Рамалах, Наблус... таму каде има мешано население или каде Палестинците се живи заѕидани со ѕидови од секаде. Газа постојано е бомбардирана од Израел, а во Египет, Тунис... до полани радо идевме на одмор.
Има причина зошто е така, од таму постојано се стрела со ракети врз Еврејските населби и нормално има реакција од Израелците и терористи кои сакаат да влезат во некоја населба и да убијат цивили.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
А што во Тел Авив населението е чисто а? Секој палестинец што сака да живее во Тел Авив слободно си живее. Се лечат во Израелски болници, работат во Израелски фирми. Проблем имаат само тие Палестинци што се под влијание на Хамас. Дури и Ал Фатах веќе не прави проблем. Западниот Брег можеш кај сакаш да одиш, впрочем Мртвото Море е на западниот брег. Ниту Евреите имаат таму проблем да одат, ниту пак Палестинците.

Затоа ти викам остај ги ти пропагандите, отиди во Израел, па види одблиску. Газа беше бомбардирана во декември 2008 година, дури одкако Хамас испали 2000 ракети врз цивилни цели, а меѓу загинатите имаше и деца.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
И шо? Албанците го прават истото кај нас, според видеата погоре, не е лошо Македонците во средините каде што се малтертирани да си купат камери.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Воопшто не е иста ситуацијата меѓу тоа што се деси во 2001 и Израел кај нас имавме избеглици од Косово кои решија место да си идат да почнат војна и беа подпомогнати од странски сили.

Во блискиот исток Израелците беа префрлани со бродови од цела Европа и таму они се дигнаа на војна против Палестинците и ги испотепаа.Патем ако не си знаел Евреите први имаат почнато со самоубиствените напади на блискиот исток врз гаризоните на британската војска чива колонија била тогаш Палестина зошто не им давале да ги селат Палестинците од нивните села и градови.

На предпоследната слика се границите на договорот од 1967 за државата Палестина кои Израел не ги почитува и го истребува палестинското население во истите.

Заеби историја.Колку повеќе чепкаш толку повеќе заглавуваш без можност за решение.

---Muhammad Flees Mecca for Medina (619): Wife and uncle (leader of Hashim clan) died. New clan leadership withdrew protection. Moved to Medina where converts offered protection. Converts grew substantially in Medina. Preached among the Jewish tribes of Medina, presenting Islam as continuation of Jewish prophecy, and himself as the last in line of Hebrew prophets. He taught to pray toward Jerusalem. Changed prayer direction toward Mecca when rejected by Jews.----

Реалноста е таа - во овој момент Израел е манга и ќе прави што сака.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Не заебавајте, дури и без да ми презентирате докази јасно е дека насилните муслимани ги избркале Евреите од своите домови во нивниот подем (рано средновековие според историјата). Не треба да си многу паметен со огледн на нашето 6-7 вековно искуство со исламот за да сфатиш што сорта се. И Евреите знаат да бидат гадови ама тоа е резултат на околностите и благодарение на нив немаме повеќе случки како таа пред Велигден.

Kajgana Shop

На врв Bottom