NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Преку недела не верувам да ја има на Спортклуб......изгледа ќе вршат преноси во петок сабота и недела Спортклуб.....и финалето цело.
Да, во право си, сега проверив нема да ја пренесуваат. Ќе си бараме стримови.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
2011-12 NBA ALL-ROOKIE FIRST TEAM

Player Team First (2 pt) Second (1 Pt) Total
Kyrie Irving Cleveland 29 - 58
Ricky Rubio Minnesota 21 7 49
Kenneth Faried Denver 19 8 46
Klay Thompson Golden State 16 11 43
Iman Shumpert New York 15 10 40
Kawhi Leonard San Antonio 14 12 40
Brandon Knight Detroit 13 14 40

* * *

2011-12 NBA ALL-ROOKIE SECOND TEAM

Player Team First (2 pt) Second (1 Pt) Total
Chandler Parsons Houston 10 13 33
Isaiah Thomas Sacramento 5 17 27
MarShon Brooks New Jersey 3 12 18
Derrick Williams Minnesota 2 12 16
Tristan Thompson Cleveland 2 12 16

* * *

Other players receiving votes, with point totals (first place votes in parentheses): Markieff Morris, Phoenix, 7 (1); Kemba Walker, Charlotte 7; Alec Burks, Utah 2; Norris Cole, Miami 2; Bismack Biyombo, Charlotte 2; Enes Kanter, Utah 1; Greg Stiemsma, Boston 1; Gustavo Ayon, New Orleans 1; Nikola Vucevic, Philadelphia 1.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Се надевам на подобри одлуки за наредна сезона за Lakers, друго е непотребно веќе да се дискутира езерџиите. Честито ОКС, посилни беа.
Очекувам пеколно финале!

Bobi_kr_palanka

Dwayne The Flash Wade
Член од
26 јули 2008
Мислења
350
Поени од реакции
150
Каков фуриозен старт на Мајами :vozbud:

Член од
1 мај 2012
Мислења
153
Поени од реакции
74
Лошо прави тренерот на Мајами. Кратката клупо го натера да не му даде на Џејмс ни малку одмор помеѓу првата и втората четвртина!!

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Вејд ги утепа со 2+1
Грејнџер им се повреди и губат 20 разлика . Тоа е тоа

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Mike Wells ‏@MikeWellsNBA

Larry Bird: "I can't believe my team went soft. S-O-F-T. I'm disappointed. I never thought it would happen."

Shit just got serious

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19

бројките никогаш не лажат (2,3 и 5 утакмица на Мајами) !

Индијана така лесно не се откажуваат, иако имаа слаба партија (Гранџер како ке биде, ќе видиме !)

Огромна е разликата во ефикасност кај Мајами и убедливо најдобра партија за нив до сега во плеј (било кој тим да им беше противник со ваква игра во 5 утк. немаше многу да смени ). Сепак, од вкупно 10 одиграни утакмици во плеј само 2 партии имаат посолидни, во "шампионски стил", со пореспективни бројки, што кажува за големите осцилации во играта, а и особено шутов за 3 (1-та утакмица немаа постигната тројка !) и пред се со слободниве се стандардно мизерија (заштитен знак на Мајами). А во тесни утакмици промашени слободни дебело се плаќаат, а тесни утакмци за Мајами тек ќе дојдат !

тимска игра 0 (не постои таква работа кај Мајами), шут за 3 =ретко пали за жал овој плеј, слободни (ќути, не прашувај), па и грешките не можат да ги контролираат, клупа (кога треба најмногу, ја нема нигде, најчесто слабо искористена)
=колку човек да е оптимист, со ваква игра Мајами ни на хартија не ми паѓа да ги ставам за шампиони !

Ама ова е НБА, каде не се знае кој јаде кој пие, кој кога ке запали !

Ако Бостон, не ја искористи оваа последна шанса за оваа гарнитура, да добутка главно финале, нека се обесат. СЕГА МУ Е МАЈКАТА !

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.980
Поени од реакции
34.360
... колку да се гледа нешто додека не почне/заврши правото финале, СА-ОКЛ.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.486
Поени од реакции
114.469
Интересна стана темава последно време. Повеќе се зборува за „доричниот“, отколку оние глупи споредби Коби vs Џејмс.

И зошто толку ви смета?
Човекот си е спесифичен, си има спесифичен начин на изразување, барем се изгуби онаа монотонија.
И гледам само на ЛејкерсБојс ви пречи. Па добро де, и нас ни пречи да читаме жалење кукање од ЛејкерсБојс, кога Лејкерс губи. А најмногу кога се жалите за Браун, каде што ланската сезона и со Одом, „Зен мастерот“(така уживате да го викате), доживеа метла.
Некогаш само помиретесе дека тимот не го бива како екипа глобално, а не поради некои индивидуи.
Дотогаш ке се најде некоја „будала“ како „дотичниот“, ке ви ја плесне вистината влице, па фали само уште него да го обвините за поразите.
Скролај малце поназад и види како го проанализирав поразот на Лејкерс, нити навредив некого, нити преувеличив некого, башка и поштено им честитав на фановите на ОКС.
Зарем немам право да искоментирам за мојот тим? Каде реков дека Лејкерс заслужи да биде шампион? Ја уште пред да поче серијава реков дека или 4-1 или 4-2 завршува за Оклахома, освен ако не се деси чудо. Знам јас до каде е капацитетот на мојот тим, долго време ги пратам и знам кога екипата е спремна за титула.
А кажи ми како да го плукам Коби кога 50 поена у просек имаше против ОКС освен првата утакмица или втората не ми текнува каде дебело потфрли?
Дали јас имам навредено фан на Бостон или конкретно тимот на Бостон? Јас не навивам за Бостон ниту за Мајами па никогаш не сум ги исплукал тимовите, а тука кога ќе изгуби Лејкерс групна свршувачка има од пола форум.
И навистина не можам да разберам како може фан на Клиперс да ги нарече фановите на Лејкерс глорихантерс, не можам и не можам, чисто за споредба, Лејкерс е како Реал Мадрид у фудбал а Клиперс како Нумансија па сеа ти види како стојат работите. Искрено, не ги мразам Клиперс али реалноста е таа. А за Браун, иди неколку страни поназад и види, се ти е исцртано од мене и Ванлок и ќе ти стане јасно.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Колку ме нервираат овие од Спортклуб секогаш даваат бајати утакмици во снимка и во тотално хаос термини. А да седам до 5 саат сабајле да гледам нема шанси имаам работа а и престар сум за тоа морам редовно да си нанкам.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
1st team:
Chris Paul
Tony Allen
Lebron James
Serge Ibaka
Dwight Howard

2nd team:
Rajon Rondo
Kobe Bryant
Luol Deng
Kevin Garnett
Tyson Chandler

Чендлер како шо знаеме ја освој наградата за најдобар дефанзивец, а не се најде во првиот дефанзивен тим. Нема логика o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom