Aло Дарданио давај им оценки по надворешен изглед(бели/црни) на твоите сонародници-Албанци, а не на Македонците ....... капито !Сум приметил некои со ромски физички изглед , а кога ќе видиш се викаат Горан и Зоран , и зборуваат македонски. Мислам дека такви ги има многу по источна Македонија.
Онака роми по изглед , а се чуствуваат македонци со православна вера.
Иначе според статистиките македонците во Струмица во 2010та имаа позитивен прираст: 556 родени , 490 умрени.
Во најголеми невојли е општина Ново Село - Струмичко ... е таму наталитетот е катастрофален , и многу иселувања.
Пошто не знам како е во Струмица , нити сум бил некогаш ... ме интересира дали има роми таму ... пошто според пописот од 2002ра се вели дека во општ.Струмица има само 147 роми , чудно ми е , пошто и во најмалите градови има повише роми.
Од твои уста до божји уши.Во Тетово и Гостивар има значително намалување на учениците во училиштата,а се во позитива со природниот прираст.
Заклучок:Албанезите се иселуваат масовно.
Тие не се албанци со личат на цигани има стручен назив за нив (ашкалии). црнец се парел со шипо...Aло Дарданио давај им оценки по надворешен изглед(бели/црни) на твоите сонародници-Албанци, а не на Македонците ....... капито !
Во Струмица мнозинството(90%) се Македонци, а тоа што повеќе ќе видиш ’’црномурести‘‘ струмичани да не те чуди, тоа не се роми алоооо таков им е тенот на кожата(потемен) инаку не се никакви Роми-Христ., во тој крај Македонците имаат доста потемен тен од нас овдешните(Скопје), инаку и кај вас Албанците секојдневно приметувам секакви фаци и европски, но и многу чеченски, дагестански, турски, курдски, арапски, па и индо-пакистански фаци ...... а сите зборат Албански и имаат Муслимански имиња и се декларираат како Албанци, но и навистина го говорат Албанскиот јазик, а и така се чуствуваат, ај за чеченските, курдски и арапски фаци повеќето Албанци имаат такви фаци, ама има и такви со прав оригинален Ромски изглед(црни-карчовци) и плус говорат Албански, сум ги чул, а и се чувствуваат и се декларираат како Албанци !
Дечињата од претшколска возраст се иселуваат масовно?Во Тетово и Гостивар има значително намалување на учениците во училиштата,а се во позитива со природниот прираст.
Заклучок:Албанезите се иселуваат масовно.
Не се 500000 албанците,преку сила се 350 000 , може се 500 000 ама со се иселените пред децении во Швицарска и Њемачка.Цела книга напиша и пак ништо не кажа
што не ти е јасно?
1,3 милиони македонци ќе родат 12,000 а ќе умрат 14,000
500,000 албанци ќе родан 8,000 а ќе умрат 3000
ете ти
чичко ти објасни
Дечињата од претшколска возраст се иселуваат масовно?
Аха. А природниот прираст на позитива го држат овците и песот чувар на Враца и Рудока?Не се 500000 албанците,преку сила се 350 000 , може се 500 000 ама со се иселените пред децении во Швицарска и Њемачка.
ете ти
чичко ти објасни.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 20:16 ---
Со се фамилија бе.
Ај што Албанезите се иселуваат(особено оние поеманципираните) исто така и кај нив е опаднат наталитетот(особено кај оние Албанци во урбаните средини), додека пак кај Албанците по руралните средини(села и планини) и кај нив е паднат наталитетот за разлика од порано, но сеуште арно се туцаат и буцаат !Од твои уста до божји уши.
Aло Дарданио давај им оценки по надворешен изглед(бели/црни) на твоите сонародници-Албанци, а не на Македонците ....... капито !
Во Струмица мнозинството(90%) се Македонци, а тоа што повеќе ќе видиш ’’црномурести‘‘ струмичани да не те чуди, тоа не се роми алоооо таков им е тенот на кожата(потемен) инаку не се никакви Роми-Христ., во тој крај Македонците имаат доста потемен тен од нас овдешните(Скопје), инаку и кај вас Албанците секојдневно приметувам секакви фаци и европски, но и многу чеченски, дагестански, турски, курдски, арапски, па и индо-пакистански фаци ...... а сите зборат Албански и имаат Муслимански имиња и се декларираат како Албанци, но и навистина го говорат Албанскиот јазик, а и така се чуствуваат, ај за чеченските, курдски и арапски фаци повеќето Албанци имаат такви фаци, ама има и такви со прав оригинален Ромски изглед(црни-карчовци) и плус говорат Албански, сум ги чул, а и се чувствуваат и се декларираат како Албанци !
Токму така Ашкали се викаат, физички гледано се прави Роми, по вера Муслимани се обавезно, говорат на Албански јазик, а не на Ромски и секако на пописите се декларираат како Албанци, а не како Роми или што ти ги знам !Тие не се албанци со личат на цигани има стручен назив за нив (ашкалии). црнец се парел со шипо...
Најди кај сум рекол дека не се иселуваат и дека не е паднат наталитетот. Мислам дека доста искрен сум на оваа тема.Ај што Албанезите се иселуваат(особено оние поеманципираните) исто така и кај нив е опаднат наталитетот(особено кај оние Албанци во урбаните средини), додека пак кај Албанците по руралните средини(села и планини) и кај нив е паднат наталитетот за разлика од порано, но сеуште арно се туцаат и буцаат !
П.С. Лошо е што лица како Дарданија изиграваат адвокати на форумов, а всушност ја извртуваат вистината тотално, секојдневно комуницирам со Албанци, ама ваков Албанец како Дарданија не сум сретнал со такви мислења, чисто сумљам дека навистина е Албанец !
Тука претежно се црнци муслимани точно ....а во Бг. нека смеат да писнат одма тоа бугарите прават сапун на Красна пољанаТокму така Ашкали се викаат, физички гледано се прави Роми, по вера Муслимани се обавезно, говорат на Албански јазик, а не на Ромски и секако на пописите се декларираат како Албанци, а не како Роми или што ти ги знам !
Инаку Ромите во Македонија по религија се Муслимани(преку 90%) поголемиот дел од нив си се попишуваат како Роми, помал дел како Албанци или Турци ............... има и мал дел на Роми-Христијани кои можеби се попишуваат и како Македонци, ама тоа се премногу мал дел !
Инаку Ромите во Бугарија, тие пак се претежно ПравославниХрист. и се попишуваат најчесто на попис како Бугари, исто така има и Роми-Муслимани во Бугарија, но тие пак на попис најчесто им даваат поддршка на Турците кои ги има скоро еден милион во Бугарија(Турци+Помаци+Роми=1000000) !
Ашкалии има на Косово , во Македонија нема.Токму така Ашкали се викаат, физички гледано се прави Роми, по вера Муслимани се обавезно, говорат на Албански јазик, а не на Ромски и секако на пописите се декларираат како Албанци, а не како Роми или што ти ги знам !
Инаку Ромите во Македонија по религија се Муслимани(преку 90%) поголемиот дел од нив си се попишуваат како Роми, помал дел како Албанци или Турци
Според твоите размислувања испаѓа дека мнозинството во Струмица се Роми, бидејќи имале потемен тен, но ако пак гледаме според тенот и во Прилеп сум приметил огромен процент на Македонци со потемен тен, а и во други краишта, значи според тебе/вас во Македонија 50% ќе да се Роми .............. Уствари не, во МКД со нордиски изглед се неколку % и според вас скоро цела МКД е Ромска .............. и јас имам темни очи и темна коса(темно-кафеави) .......... Ром ли сум според тоа ..........koga sluzev vojska imav edna debata so ovie crnite od strumica, istite tvrdea deka se Makedonci,
razgovorot go sledea skoro cela ceta,i na krajot ni se prikluci vo razgovorot eden vojnik od strumica koj imase 27 godini, toj bese nekojsi profesor (site taka go narekuvaa)
i toj ja raskaza istoriata na tie "Makedonci"
Ovie se cigansko pleme nareceni KOLARI naseleni
se vo strumica pred mnogu godini , i vo tekot na vremeto site se asimiliriani,pa mu se obrati na "crnecot " i mu rece, vie ste i pocrni od romite i egipqanite ,A nie Makedoncite ne sme takva reca.