Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
ne bidi siguren vo toa treba sozivot a ne nasilstvo kako od albancite taka i od makedoncite.
od kaj si siguren deka tie se dojdenite ,mozebi vie ste dojdenite
--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:18 ---
Дај бе не трескај глупости и ти:tapp: Не провоцирај кај што не треба, ако дебатираш дебатирај како човек без провокации.:facepalm:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784

Еве како се решава проблем коа доаѓаат маса доселеници во твојата средина! А тетовци, гостиварчани, косоварите го испуштија возот и сеа олеле
Да, го испуштиле возот, или и државата ги притиснала? Не зезај ;)

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Што е тоа нивно што го бранат кога земјата на која е денешната држава Израел беше земена од околните држави: Сирија, Египет и Јордан. Остај тоа него со децении спроведуваа егзодус на палестинското население. Ги раселуваа и на нивно место населуваа евреи. Ако земеш да гледаш малку објективно ќе видиш дека истиве овие работи се случувале и нашиот народ.
Грците ја зазедоа егејска македонија од Отоманската империја, која беше населена со македонци. Македонците ги раселуваат, ги малтертираа, пробуваат да ги асимилираат.... не ги оставаа да зборат македонски....
И кој е сега во право?
а
На таа територија исто живееле од секогаш и Евреи, како што имало и Арапи, Христијани. Договорот први го прекршуваат Палестинците и ги напаѓаат Евреите. Се другото ти е јасно.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
sto znaci sega ova i do koga ova se si ima granica, a ako im se vrati eden den
Види, јас не диктирам со светот. Диктираат Евреи преку нивната омилена воена алатка наречена - Америка.
Еден ден можеби ќе им се врати, ама тоа сигурно ќе биде крај за човештвото. :pipi:

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Види, јас не диктирам со светот. Диктираат Евреи преку нивната омилена воена алатка наречена - Америка.
Еден ден можеби ќе им се врати, ама тоа сигурно ќе биде крај за човештвото. :pipi:
nikoj ne znae deka ke bide kraj za covestvoto , no znam deka sekoe nesto si ima svoja granica.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
а
На таа територија исто живееле од секогаш и Евреи, како што имало и Арапи, Христијани. Договорот први го прекршуваат Палестинците и ги напаѓаат Евреите. Се другото ти е јасно.
a kako zivele evreite koga bila pod palestinska vlast prasajgi samite evrei ubavo ke ti objasnat

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
а
А кога тоа палестинците ги нападнале евреите први?????
Имаше пред мене некој постирано слики за етинчката структура на населението на територијата на Израел. Евреите беа и те како малцинство. Тоа што пред 2000 години тие живееле таму и имале држава не ми значи ништо. И римјани живееле таму и тоа било дел од Римската Империја. Па што?

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Ако одиме по таа логика тогаш што бараш ти во моја држава?!
jas sum ovde roden ovde e roden dedoto moj pradedoto pra pra dedoto ova mie mene drzava moja , kakvo glupo prasanje od kade si ti tolku siguren deka taa e tvoja drzava , kolku stoe tvoja e i moja .a drugo e sega ako sum jas na vlast vo makedonija da naseluvam drugo naselenie koe voopsto ne zivelo ovde a da ti go odzemam tvoeto ogniste tovjata zemja.a na toa da naseluvam drugi luge.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
И тие имаат удел во вината, ако треба да бидам искрен!
Најлесно е да избегаш од проблемот место да го решиш! А тој проблем е почнат децении наназад, не е од овие 20 години!
Мајсторе додека ти го решиш проблемот во Чаир отиде здравјето и векот.Факт е дека интитуциите се глуви на овие проблеми кои ги имаат македонците во местата каде се малцинство,па кога тоа ке го осетиш на своја кожа све би продал за пола цена само да бегаш подалеку од нив.Таа геноцидна политика им е одобрена од вујко Сем и затоа нас ни преостанува само да се преселуваме подалеку и подалеку.Незнам дали си запознаен како се купуваа имотите и становите низ Чаир,Север и Топана.Нормално не доаѓаат 1000 косовари и ги бркаат сите од зградата - не.Доаѓа првиот со пари купува стан за 100 000 евра (а коста 50 000).Следен доаѓа братчет му од швицарска у исти влез.И полека соодносот се рамни на 50 - 50.Е ако навреме не го продадеш станот и "пробаш да ги решиш проблемите" станот што ти кошта 50 000 за брзо ќе го дадеш за 25 000 пошто никој веќе не сака да го купи,а ти секој ден пиеш лексилиум од проблеми со нив.Да не ги набројувам гомнариите што ги прават кои очигледно се одобрени и од нивните родители и од постарите албанци.Кој живее\л со нив или во нивна близина знае за што зборувам.

Назад на темава.
Оваа политика на Израелците е одобрена од сите меѓународни фактори (иако повремено ќе чуеме нешто како "човекови права" - драпај си меот).Барем ние најдобро знаеме дека тие права се измислени за големите земји.Постојат само на хартија.Не се тие закони за нас - обичните смртници.Така да,како што им дадоа одврзани раце на албанциве на балканов - така и на израелците им дадоа да прават што сакаат на блиски исток.Јбг интересите на големите сили ја диктираат нашата судбина,сакале или не.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
jas sum ovde roden ovde e roden dedoto moj pradedoto pra pra dedoto ova mie mene drzava moja , kakvo glupo prasanje od kade si ti tolku siguren deka taa e tvoja drzava , kolku stoe tvoja e i moja .a drugo e sega ako sum jas na vlast vo makedonija da naseluvam drugo naselenie koe voopsto ne zivelo ovde a da ti go odzemam tvoeto ogniste tovjata zemja.a na toa da naseluvam drugi luge.
државата е наша затоа што нашите предци се бореле за оваа држава - Македонија. Твоите не сум баш сигурен, или не се бореле воопшто или се бореле на другата страна.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
државата е наша затоа што нашите предци се бореле за оваа држава - Македонија. Твоите не сум баш сигурен, или не се бореле воопшто или се бореле на другата страна.
abe ajde ne sum znael .... a zosto se borele , i protiv kogo se borele ,

Kajgana Shop

На врв Bottom