Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
То е то кај што има сила нема правда ..... веч видено со грција,косово и уште едно чудо места каде што Америка има интерес
И не е натревар па да навиваш се работи за територија и инереси
е да за жал тука си во право, се дур постои сатаниските масони на САД и Велика Британија, во светот нема да има правда ниту 1%..

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
Тие села се на територија на ДРЖАВАТА ПАЛЕСТИНА.

Тие Израелски војници и доселеници немаат право да бидат таму спред договор што го потпишале во 67`ма.

А второ од каде знаеш што гори во позадина може Израелците им запалиле нешто на Палестинците па овие беа заради тоа лути и фрлаа со камења.
Договорот од 67 не важи, палестинците и евреите одамна се откажаа од него.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Секој ја раскажува приказната како што него му одговара.
Толку ќе кажам, да не испадне како она видеото кога евреин прегазува дете кое заедно со други луѓе фрлало камења врз автомобилот во кој се наоѓал со својот син.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Во понеделникот е објавено шокантно видео на кое може да се види група израелски доселеници како ладнокрвно пукаат по палестинските селани.
Додека Израелците константно ја предупредуваат светската јавност на палестинската опасност, суровата реалност на тоа подрачје изгледа сосема поинаку.

Иако глетката од оваа снимка се чини несфатлива, всушност таа е вистинската реалност.

Израелските доселеници употребуваат оружје и убиваат невооружени палестинци, додека израелската војска сето тоа мирно го гледа.

Е сега што ми кажа.... Ко божем не знаев каква е ситуацијата во Палестина. Ама забораваш дека и палестинците убиваат израелски цивили.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Е сега што ми кажа.... Ко божем не знаев каква е ситуацијата во Палестина. Ама забораваш дека и палестинците убиваат израелски цивили.
ej zamisli oni so kamenja oni so oruzje ,, e zamislise ti da si na nivno mesto sto bi pravel, sekoj den se gradat evrejski doselenicki gradbi se graba palestinska zemja se doseluvaat evrei.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 18:57 ---
Па не гледаш дека арабите фрлаат со камења и дека позади евреите има запалено возило? Си се бранат бе!
da de si se branat oni :icon_lol: oni ne se branat tuku im dosle pred vrati da im go odzemat zemjisteto i da se naselat evrei.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
ниту едните ниту другите не се цвеќа за мирисање, а инаку борбата не е фер овдека, Израелците со оружје, а овие со камења, едноставно не е фер, не ги бранам ниту палестинците ниту евреите,ама не е фер ти да бидеш со оружје а јас со камења и стапови без разлика кој е во право.. Ова не е прв пат, овие например ако користат камења и стапови другите со пушки им возраќат,а овие пак случајно ако имат пиштоли тогаш израелците ќе користат воени авиони, тенкови и фосворни бомби.. :facepalm:

Нај не фер војна во светот е меѓу израелците и палестинците..
Не знам зошто ама видеото ме потсети на нас кога сме биле под Турска окупација.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Според ова што јас го видов на видеово, неко човек си снима од својата куќа, а другиве соселани си го бранат селото од окупаторите. Што мајка бараат Евреиве да ги бркаат од село или да ги пукаат со автоматски пушки кога овие палестинциве имаат само камења и стапови. Срамота, погодија еден млад дечко, и никому ништо. Треба да се казнат овие што пукаа.
vo pravo si
--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:02 ---
Израел од секогаш војувал со арапиве ...... целосно ја подржувам израелската практика "мавај па после прашај "
Имам пријатели во тел авив и јасна ми е ситуацијата со арапиве од прва рака
Пробаја со дипломатија ама со племе не се преговара
e dobro de , sto ako na evreite nekoj gi mavne ke se zalite kako holohaustot sto im go storil hitler.ke cvincite, toa sto hitler im go pravel na evreite sega evreite go pravat vrs palestincite

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Знаат Евреите како треба. Не се како нас, луѓето си го бранат своето. Затоа се сила и јас ги подржувам.
Што е тоа нивно што го бранат кога земјата на која е денешната држава Израел беше земена од околните држави: Сирија, Египет и Јордан. Остај тоа него со децении спроведуваа егзодус на палестинското население. Ги раселуваа и на нивно место населуваа евреи. Ако земеш да гледаш малку објективно ќе видиш дека истиве овие работи се случувале и нашиот народ.
Грците ја зазедоа егејска македонија од Отоманската империја, која беше населена со македонци. Македонците ги раселуваат, ги малтертираа, пробуваат да ги асимилираат.... не ги оставаа да зборат македонски....
И кој е сега во право?

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Полицијата е исто нападната, ако не забележа, дури и таа го има легитимното право да пука во овој случај.
a sto barala policijata tamu , i zosto ne reagirala , ako bese ubien nekoj evrein dali togas ke reagirase ili ne?
seto toa bilo planirano. izbrkaj pa vladej

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
vo pravo si
--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:02 ---

e dobro de , sto ako na evreite nekoj gi mavne ke se zalite kako holohaustot sto im go storil hitler.ke cvincite, toa sto hitler im go pravel na evreite sega evreite go pravat vrs palestincite
Е не рамковен договор ќе прават со нив ..... со племе не може да има компромис , веќе и кај нас тоа се гледа само што израел тоа одамна го знае

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Камен е ладно оружје. Ако Палестициве имаа автомати ќе пукаа со нив врз војската во тоа сум сигурен. Не сум за убиство, но според снимката се гледа само како Палестинци напаѓаат војници и Израелци. Овие ги застрелаа и толку. Друг пат нека мислат кај фрлаат со камењата.
a sto majka baraat vo nivnoto selo i da gradat evrejski naselbi.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:09 ---
Е не рамковен договор ќе прават со нив ..... со племе не може да има компромис , веќе и кај нас тоа се гледа само што израел тоа одамна го знае
pa sto ne ja koristis i ti istata praktika ovde vo makedonija .
--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:13 ---
Договорот од 67 не важи, палестинците и евреите одамна се откажаа од него.
evreite sekogas dogovorite gi prekrsuvaat

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073

Ако можев ќе ја практикував .... кај нас е бетер не мора да коментирам клипов е 1000 зборови за нашите борци за правда

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784
Тие села се на територија на ДРЖАВАТА ПАЛЕСТИНА.

Тие Израелски војници и доселеници немаат право да бидат таму спред договор што го потпишале во 67`ма.

А второ од каде знаеш што гори во позадина може Израелците им запалиле нешто на Палестинците па овие беа заради тоа лути и фрлаа со камења.
Па и ние имаме Албанци кои не потекнуваат од државата Македонија и живеат во државата Македонија, па никој не ги требе. Поверојатно е дека тие не требат нас, иако се тие ,,дојдените,,.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
ej zamisli oni so kamenja oni so oruzje ,, e zamislise ti da si na nivno mesto sto bi pravel, sekoj den se gradat evrejski doselenicki gradbi se graba palestinska zemja se doseluvaat evrei.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 18:57 ---

da de si se branat oni :icon_lol: oni ne se branat tuku im dosle pred vrati da im go odzemat zemjisteto i da se naselat evrei.
Ова ме потсеќа на албанците во западна Македонија.Јбг Израел не е Македонија па да дели рамковни плати.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784

--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:13 ---

evreite sekogas dogovorite gi prekrsuvaat

Што бараат Албанци во Македонија (доселени) и зошто прават албански села, и малтретираат Македонци додека не се иселат? Што мислиш, како биднаа многу села и делови од градови ,,чисто албански,,? Со мирољубивост и добрососедски односи?

Kajgana Shop

На врв Bottom