Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Епа флоп е на некои големи утакмици со кој да игра сам ли?
Не го бранам ама нормално дека ќе се чека на него и дека ќе биде затворен од секаде сите знаат дека он е и втор напаѓач и плејмејкер и се и сешто. Треба малку да проработат и тај до него и тие позади него а он треба само да чека топка пред голот а не да се шета низ средината и да си бара простор да даде гол.
Те асистенцијата до Ночерино во 1/4 финале е од него и победата над Арсенал е од него да не беше он Робињо немаше центарот да го помине.
Да беше некој друг место него досега ќе си заминеше. Му требаат квалитетни играчи околу него а не играчи од типот на Емануелсон и да чека да му даде топка а он додека да дојде до него загубе ја во аут. И Меси да дојде и он со овој среден ред што играше Ибра ќе се губи на големи утакмици. ;)

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
^^Се сложувам дека немаме атрактивна игра со него..ама ете и сам потенцираш дека тие пари на секој друг играч се ризик..не беше до толку биг гејм флоп..не е фер само да пљукаме по него..сеа одма ми текнува на неколку работи..асистенција со Барса,со арсенал...тоа што не дава по 2-3 гола во големи натпревари не го прави флоп,си има свој удел секогаш..
Муабетот ми е дека со 25м неможеш да земеш класа играч како ибра у напад..ако сум грешка ќе ме демантира Галиани :D
На 31година неможеш многу да ќариш на Ибра..најбоље да го зачуваат.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Ibra and his family have moved to a bigger house in the center of Milano. They now also live very close to Cassano and his family.
Ете колку си заминува Ибра :icon_lol:

Како и да е ме плаши изјавата на Мачини дека миланезите може да се смират, Ибра не идел никаде. Ко да сака да посочи дека тема на разговор бил друг играч (Т. Силва). Доколку Милан го продаде не очекувајте големи засилувања, тие пари ќе идат за пополнување на финансиските дупки. Нешто слично како после Шева и Кака.

Galliani: "All of Europe wants to sign Thiago Silva but we will withstand. The same goes for Ibra. He will also stay at Milan. The quote that appeared on Twitter from Ibra isn't true. It's a fake account."
Сакав и јас истово да го пишам оти гледам некои се залетаа и ја цитираа таа изјава, па дури и Tuttosport ја искористија сакајќи да укажат дека бил пред заминување од Милан. Каков непрофесионализам :facepalm:. Баш понекогаш ги споредувам со GDS и CDS и веднаш се приметува разлика, односно колку се пристрасни Tuttosport и гледаат само во интерес на Јуве.

Galliani: "Gabriel will be our 3rd goalkeeper. After the medical check-ups at Milanello, we will reach an agreement regarding his salary. El Shaarawy will be 100% owned by Milan, and Merkel will be 100% owned by Genoa. We will not buy Maxi Lopez, even though we're happy with everything that he has done for us. We will see if we can reach a new agreement with Liverpool regarding Aquilani after the 1st of June. Pato will undergo the final MRI scan today in order to give him the green light and to consider him 100% healed and recovered. We are trying to sign a new defender. Robinho has offers from Brazil, but he will stay at Milan and be one of the 5 strikers in our squad."
Криво ми е за Меркел, мислам дека можеше да прерасне во солиден играч во Милан.

Galliani: "Milan don't need a new striker. We already have 5 strikers and they're all staying here."
Значи за следна сезона : Касано, Шарави, Робињо, Пато, Ибра.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Дете следен пат вакво неартикулирано цитирање немој да ми правиш. И ваква смешна споредба да ми поставуваш тоа со дечињата од твојот основен клас да си ги тераш.

Или цитирај и напиши нешто конкретно и паметно или воопште не пишувај.
Дете за Силва сметаш дека имал само една добра сезона и го рачунаш за просечен играч....важи ја ќе си терам со дечињата од мојот основен клас...ти продужи си во градинка... :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
"We never tried Kolarov, also because we have four fullbacks: Antonini, Mesbah, Taiwo and Didac Vilà "
Aко го продадат циганчето на КПР најверојатно го зимаат Сисоко. :icon_mrgr:

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
"El Shaarawy will be 100% owned by Milan, andMerkel will be 100% owned by Genoa"
Vody ти реков дека Меркел иде во Џенова за ЕЛ92 нели? :)
--- надополнето: 23 мај 2012 во 13:01 ---
Ова мора да е fan-made , пошо таму глеам една титула од Светско првенство :)
--- надополнето: 23 мај 2012 во 13:04 ---
Не ми се верува што се изначитав, најдобриоте играчи во тимот Т.Силва и Златан столбовите на кој треба да се ослони Милан бидејќи ги нема веќе сенаторите да бидат продадени, и што ќе станеме? Арсенал што ги продаваме најдобрите играчи?
Ај за Ибра ќе разберам зошто толку хејт и ја го пцујам секоја утакмица стварно нервира со неговото понашање ама без него тешко дека ќе освоевме скудето, немојте да се надевате дека ако дојде Џеко или незнам кој може целосно да се ослониме на него, освен голови незнам што друго би добиле од таков играч.
Ама коа прочитав дека Силва имал една добра сезона и е просечен е тука више.....:tapp:

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
"El Shaarawy will be 100% owned by Milan, andMerkel will be 100% owned by Genoa"
Vody ти реков дека Меркел иде во Џенова за ЕЛ92 нели? :)
--- надополнето: 23 мај 2012 во 13:01 ---

Ова мора да е fan-made , пошо таму глеам една титула од Светско првенство :)
--- надополнето: 23 мај 2012 во 13:04 ---
Не ми се верува што се изначитав, најдобриоте играчи во тимот Т.Силва и Златан столбовите на кој треба да се ослони Милан бидејќи ги нема веќе сенаторите да бидат продадени, и што ќе станеме? Арсенал што ги продаваме најдобрите играчи?
Ај за Ибра ќе разберам зошто толку хејт и ја го пцујам секоја утакмица стварно нервира со неговото понашање ама без него тешко дека ќе освоевме скудето, немојте да се надевате дека ако дојде Џеко или незнам кој може целосно да се ослониме на него, освен голови незнам што друго би добиле од таков играч.
Ама коа прочитав дека Силва имал една добра сезона и е просечен е тука више.....:tapp:
ја коа му реков дека тропа глупости он будала ме напраи за ова..хахаха иначе јбг...Меркел има квалитет али боље да иде во Џенова пошо 1 тим ќе е таму...башка да остане во милан нема место да фати многу...ако го биде и во џенова за некоја сезона ќе си го вратиме...знае шо праи Галијани :D

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
После изјавава на Галијани и онаа на Алегри од пред некој ден јас би заклучил дека ќе се бара и играч за позади напаѓачите. Алегри рече дека Боатенг можел уште многу појше као лев средњак, а Галијани потврди дека во ростерот ќе имаме 5 напаѓачи. Ако имаме 5 напаѓачи мене не ми е логично тројца од нив да бидат во игра, со тоа што Робињо би играл нешто поназад.
Ќе купуваме и класична десетка ова лето. Според мене ќе имаме уште најмалку тројца нови на крајот од летово.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Епа флоп е на некои големи утакмици со кој да игра сам ли?
Во Барса имаше 11 класа фудбалери во најдобра форма па и таму се губеше на големи утакмици.Дека не го бива за такви утакмици не го бива и готово....ако не се лажам кога играа Барса со Интер на едната утакмица немаше шут кон гол.

Сега и сумава од 25м што ја спомнувате е смешна.Во време кога се фрлаат огромни пари за докажани и недокажани фудбалери носов не би го пуштил за помалце од 40м.Можеби оваа бројка ви изгледа и пренапумпана ама кога Реал даде 30м евра за плавушана Коентрао тогаш неуспех за Галијани и компанија ќе биде ако Ибра го дадат под 40м.

За Тиаго Силва немој онака да пишувате зошто ќе се караме.Дечкото моментално е број 1 на неговата позиција и столб на одбраната.Доволен показател за неговата големина е тоа што еден Бонера изгледаше ко Малдини кога Силва му беше партнер.Исто и тука за споменатата сума е срамота да се дискутира зошто Сити за еден Коларов даде скоро 20м.Викате со тие пари ќе се купи друг добар стопер ама нека ви текне дека парите од Шева и Кака исчезнаа без да се донесе нивна замена па незнам зошто сега нешто би се променило.Со овие 75м. што би ги земале во време на шеициве тешко дека ќе може туку така да се донесат 2 квалитетни засилувања што би го потполниле отсуството на двајцата наши најдобри поединци.Молете се никој од триото Силва-Боа-Ибра да не си отиде зошто во спротивно ни Меси и Роналдо во тим нема да не спасат.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
циганчето ќе си остане во КПР и нека го остават Дидак во Еспањол нека земат еден асален лев бек и така..не ни треба ни Мезбах нека бидат замени за него Антонини/Де Шиљо/Емануелсон па во комбинација е и Бонера незнам зошто ни се толку бекови сигурно ќе останат таиво во КПР и Дидак во Еспањол па и Мезбах во некој клуб како Џенова..гледам Неста и Сидорф највероватно ќе одат кај Липи во Гуанжу газдата е ненормален какви плати им дава бравос за Бариос 9м плата + трансферот башка гледам за Сидорф 7м плата бравос поарно таму да одат штом сака да прави екипа а Липиго сака Неста и ќе пробал да го убеди да оди кај него..Меркел и да остане нема никаква шанса да игра знаеме сега каква ќе биде конкуренцијата кога ќе се донесат некој играчи во средина нема шанса да игра затоа..

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Дете за Силва сметаш дека имал само една добра сезона и го рачунаш за просечен играч....важи ја ќе си терам со дечињата од мојот основен клас...ти продужи си во градинка... :)
Глупчо, ајде следниот пат поубаво прочитај го моето мислењата околу Силва. Јас за Силва кажав дека на повеќе натпревари имаше типични просечни и бледи изданија , а тоа незначи дека јас го сметам за просек и едноставно не ни го ставам како главна алка во тимов. Како што многу од тука го сметате како што гледам по мислењата. А ако сакаш да ти ги набројам тие натпревари каде што Силва едноставно прави смешни грешки ќе ти набројам натпреварите само изрази желба и каде што е читај просек, али осеќам и послем тоа пак ќе си тераш со глава во ѕид како Силва е најдобар и незаменлив, напротив воопштоо не е.

Јас сакам да остане во тимов и го сметам за страшен стопер, но едноставно ако стигне некоја дебела понуда за него едноставно таа понуда тешко дека ќе биде одбиена. За тоа се надевам дека нема да има некоја будала која ќе се нафати да фрла за него 35 - 40м и ќе си остане во Милан.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Глупчо, ајде следниот пат поубаво прочитај го моето мислењата околу Силва. Јас за Силва кажав дека на повеќе натпревари имаше типични просечни и бледи изданија , а тоа незначи дека јас го сметам за просек и едноставно не ни го ставам како главна алка во тимов. Како што многу од тука го сметате како што гледам по мислењата. А ако сакаш да ти ги набројам тие натпревари каде што Силва едноставно прави смешни грешки ќе ти набројам натпреварите само изрази желба и каде што е читај просек, али осеќам и послем тоа пак ќе си тераш со глава во ѕид како Силва е најдобар и незаменлив, напротив воопштоо не е.

Јас сакам да остане во тимов и го сметам за страшен стопер, но едноставно ако стигне некоја дебела понуда за него едноставно таа понуда тешко дека ќе биде одбиена. За тоа се надевам дека нема да има некоја будала која ќе се нафати да фрла за него 35 - 40м и ќе си остане во Милан.
сакаш ти најдам клипови и за малдини и неста како праат грешки ??? на натпревари на кои се потпросечни ??? дали тоа значи дека не биле толку важни алки на тимот??? и ајде сеа најди слични играчи на нив ...Башка почести се маестралните потези на силва него ли грешките што ги прави...да ние можеме да го продадеме за 40 милиони тоа не е проблем...али после шо правиме...кака го шитнавме за 60 милиони ??? најдовме сличен играч на него ?? Не...Шева го шитнавме за 40 милиони ??? најдовме сличен играч на него ??? Не...не ми го спомињај ибра само тука пошо за Ибра Шева беше класа играч....

Жути*

Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
сакаш ти најдам клипови и за малдини и неста како праат грешки ??? на натпревари на кои се потпросечни ??? дали тоа значи дека не биле толку важни алки на тимот??? и ајде сеа најди слични играчи на нив ...Башка почести се маестралните потези на силва него ли грешките што ги прави...да ние можеме да го продадеме за 40 милиони тоа не е проблем...али после шо правиме...кака го шитнавме за 60 милиони ??? најдовме сличен играч на него ?? Не...Шева го шитнавме за 40 милиони ??? најдовме сличен играч на него ??? Не...не ми го спомињај ибра само тука пошо за Ибра Шева беше класа играч....
Ни ни пробувај да ги споредуваш Силва со било кој од Малдини и Неста па и ред други како Стам, Костакурта. Молим те, ќе искочиш смешен.

Едноставно и јас сакам да остане во Милан, но ако се случи тоа што се шушка по интернетов и ако ненормалните арапи понудат таква понуда верувај дека Галијани без око да му трепне ќе стави потпис на таа понуда затоа што едноставно таква понуда не се пропушта без разлика колку тоа на нас би ни било невкусно и болно. Јас само сакам да ти доловам дека не е незаменлив Силва и не е до толку незаменлив далеку е од било кој од претходно споменатите. Чим на еден страшно значаен натпревар против Арсенал реваншот успеа да направи катастрофални недопустливи грешки и да биде смешен каде што требаше да покаже колку е тоа он стабилен и јак, ( иако тој пораз иде на сметка на Алегри не на Силва да не искочи дека него го кривам ) што можеше да го кошта овој клуб уште поголем срам.

Незнам зашто ми споредуваш легенди и шампиони во овој тим на Милан со Силва. Едноставно за мене лично не им дораснат на такви споредби.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Силва со само една добра сезона стана така незаменлив во Милан ? Стана основа на овој тим ? Ако може и да се каже добра сезона, каде што Милан не успеа ни еден трофеј да дочепи. Искрено Силва е страшен дефанзивец нема збор, но и некогаш беше само просечен без разлика колку ви е мил. А ова лето е она клучно каде што Милан може да извлече дебела сума за него, ако не го продадат ондак ќе остане во Милан до крај на договорот, затоа што не веруем наредна година да се нафати некој да фрла големи пари за него ипак има 28 год ако не се лажам, а знаеме сите колку тешко се продаваат дефанзивци за дебели пари особено ако веќе стигнале до 28 - 29 год.

Вонредни дефанзивци се вистинска реткост (по некоја случајност многу од малкуте имаат играно за милан.. во моментов митекнуваат Барези, Малдини, Неста што биле во Милан, а од оние кои не биле во Милан биле Роберто карлос, Рио Фердинанд, Фабио Канаваро.. итн.) , е сеа Тиаго Силва е единствен кој е„трениран (подучуван)“ од легенди, и затоа неможе некој ко Хумелес, Дани Алвеш, Пике и слични НИ да се споредат со него... ...
Генијалноста на дефанзивците ТИ може да ја видиш после натпревар .. колку топки има украдено, паса направено, пресечено..... неможеш да слушниш ти од кометатор да слушниш (освен во ретки случаеви) „какво маестрално одземање/подавање на топката од фантастичниот вечерва Тиаго Силва“ - обично звучи „пропадна уште еден напад на ххх“ или „нападот на ххх тим беше запрен од дефанзивците на Милан“ .. реткост е за коментатор да го кажи името на дефанзивецот. -- ти веројатно од честото слушање на погорниве изрази си заклучил дека Силва бил просечен на некои натпревари, али ко че ја видиш статистиката че ја видиш брилијантноста на Силва....
Башка велиите за тие пари че земат двајца ко Силва.. (делумно точно), ама сметај колку време ќе треба за да се приспособат во милан и да се трансформираат во ѕверој.... минимум 2 сезони и од трета ќе растураат..... тие 2- 3 години што ќе прават Милан.... ќе примаат бош голови од Фиорентина или Интер.....
Да беше Неста малку помлад 33 тина години и да остануваше во милан уште три години,че беше продавањето на Силва добра зделка пошто би имала одбраната класа играч .... вака НЕ....
Мексес не е класа. СТОП... се виде тоа со Барса последниот натрпревар ..... Позз

Жути*

Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
неможеш да слушниш ти од кометатор да слушниш (освен во ретки случаеви) „какво маестрално одземање/подавање на топката од фантастичниот вечерва Тиаго Силва“ - обично звучи „пропадна уште еден напад на ххх“ или „нападот на ххх тим беше запрен од дефанзивците на Милан“ .. реткост е за коментатор да го кажи името на дефанзивецот. -- ти веројатно од честото слушање на погорниве изрази си заклучил дека Силва бил просечен на некои натпревари, али ко че ја видиш статистиката че ја видиш брилијантноста на Силва....
Срцка, што речи .. Ме најде стварно, од пречестото слушање на таквите коментари јас заклучив дека Силва е шит е вакво нешто сеуште не сум прочитал, ипак фала за тоа што бар на 5 секунди слатко ме насмеа.

Време е да се одјавам, се читаме покасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom