Кучиња (грижа, општи дискусии)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Дали може некој да ме советувааа??? се чудам шо да правам ...
Мали се за капење кучињата, избриши ги со влажни марамици и крпи за да ги исчистиш. За ампулата не знам но мислам дека немаат гајле од неа, сепак советувај се со ветеринар.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Немам гледано на нет никаков, имам гледано само во рамстор доле во Ројал Канин, тие се по 2300. Истиот е тој што го имаш ? И инаку дали тоа заменува чешел/четка ? Или и тоа и тоа да му купам ? Јас би го чешлал секој ден барем најголемиот број влакна да ги соберам.
Па, како шо сум разговарала со пријатели кои што го имаат поскапиот (не му знам точно име, знам дека е 2900), ја има комплетно истата функција како мојот, само различен материјал и поиздржлив. Чешел не може да замени ништо. Фурминаторот го вади само подвлакното, и помага побрзо да пројде процесот на митарење. Ако сакаш да го намалиш хаосот дома (мое решение) е да си земеш од гумените ракавици, ги има скоро во секој пет шоп и се максимум 250 денари. Е тоа вади све што треба да падне на земја. Али и тоа не значи дека пак ќе немаш влакна :oops::D Ако сакаш да се оттарасаш од влакна, трајна депилација или немај куче:pos: наравно се шалам. :D
--- надополнето: 22 мај 2012 во 18:37 ---
Луѓе ајде еден совет...
Овде у маало во еден запустен подрум родила една пекинејзерка мислам сега не е пекинејзерка туку мешавинка од пекинејзер ама многу мала и влакнеста дури и по убава скитник е кучката и е многу подивена.Родила 2 прекрасни кученца едното е кафеавко со сплескано муце како персиска мачка а другото е црно али мнооогу влакнесто како персиска мачка и сега на план сум да си земам едно од нив.Јас ги проверив машки се и двете едното го зедов за да го сликам и го вратив и плус ми треба за у двор да си го чувам и тие изгледа се 3 недели прогледнати се се поткреваат на нозе и квичат ама уште не се целосно така да уште 10 тина дена ќе почекам.на кучката секој ден и оставам јадење од ручек што останува и од моето што не јаде оти ако аромата од Ројал Канин му истуфенее не ги јаде...
Е сега сакам да знам кога го земам може ли веднаш да го избањам?? затоа што во песок се тие и се многу валкани или мало е за бањање сеуште ?? И дали смеам да му купам апмула протектор или фронтлајн и да му ја ставам иако е толку младо??
И секако ќе почекам уште еден месец или можам веднаш да го вакцинирам за да го лишам од вируси иако мсилам дека бидејќи е скитник има стекнато имунитет но сепак ќе си го вакцинирам! ете гo на слика :
Прегледај го приврзокот 43633
Мислам дека не се препорачува ампула за мали кутриња, али не сум сигурна.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Мали се за капење кучињата, избриши ги со влажни марамици и крпи за да ги исчистиш. За ампулата не знам но мислам дека немаат гајле од неа, сепак советувај се со ветеринар.
Па, како шо сум разговарала со пријатели кои што го имаат поскапиот (не му знам точно име, знам дека е 2900), ја има комплетно истата функција како мојот, само различен материјал и поиздржлив. Чешел не може да замени ништо. Фурминаторот го вади само подвлакното, и помага побрзо да пројде процесот на митарење. Ако сакаш да го намалиш хаосот дома (мое решение) е да си земеш од гумените ракавици, ги има скоро во секој пет шоп и се максимум 250 денари. Е тоа вади све што треба да падне на земја. Али и тоа не значи дека пак ќе немаш влакна :oops::D Ако сакаш да се оттарасаш од влакна, трајна депилација или немај куче:pos: наравно се шалам. :D
--- надополнето: 22 мај 2012 во 18:37 ---

Мислам дека не се препорачува ампула за мали кутриња, али не сум сигурна.
Јеп,ампула после 2 месеца,така ми кажаа кога купував за мојата во автокоманда.Ако имате мало кутре,а сакате да го исчистите од надворешни паразитит:крлежи,вошки,болви...лекот е Neostomosan ампула.200 денари е се раствара во литро вода,се бања цело куче само се пази да не се лиже и да се пази на очите,и после крлежите се сушат и паѓаат.

L

Lu

Гостин
Луѓе, денеска бев да ги видам Доберманчињата ... прекрасни се :love: и многу се крупни и напредни за нивната возраст.
На почеток од јуни ќе си ја земам мојата убавица :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Луѓе, денеска бев да ги видам Доберманчињата ... прекрасни се :love: и многу се крупни и напредни за нивната возраст.
На почеток од јуни ќе си ја земам мојата убавица :)
Од кое легло?

L

Lu

Гостин
Од кое легло?
Таткото се вика Diablo di Casa Montenegro , а мајката е Chiara Kaiserkraft :)

Таткото Диабло ди Каса Монтенегро е мултишампион, и неговиот прапрапра дедо е заведен меѓу првите признаени Добермани ... имаат ептем јака крв, а исто така и мајката Кјара Кајзеркрафт е мултишампионка и потекнува од една од најдобрите одледувачници во МК http://www.kaiserkraftdobermann.com/

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Таткото се вика Diablo di Casa Montenegro , а мајката е Chiara Kaiserkraft :)

Таткото Диабло ди Каса Монтенегро е мултишампион, и неговиот прапрапра дедо е заведен меѓу првите признаени Добермани ... имаат ептем јака крв, а исто така и мајката Кјара Кајзеркрафт е мултишампионка и потекнува од една од најдобрите одледувачници во МК http://www.kaiserkraftdobermann.com/
Претпоставував дека е од Кајзер, незнам зашто ама мене во последно време ми се роди огромна желба за Доберман.
Ваљда понатаму ќе биде нешто, да се надеваме.:coffee:

L

Lu

Гостин
Претпоставував дека е од Кајзер, незнам зашто ама мене во последно време ми се роди огромна желба за Доберман.
Ваљда понатаму ќе биде нешто, да се надеваме.:coffee:
Мајката Кјара е од одгледувачницата Kaiserkraft, а таткото Диабло е од одгледувачницата Di Casa Montenegro

Да ти кажам воопшто нема да згрешиш ако земеш Доберман ... фантастична раса е, елеганција, интелигенција, убавина ... едноставно Доберманот е дефиниција за куче :)

Патем, заборавив да ставам слика од родителите.
Само види го таткото Диабло и се ќе ти стане јасно :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Lu
Аиииии Диабло каков е,еротики у движење(извините на израз),а и Кјара не е нешто лоша,али мене баш и не ми фаќа око.
Со среќа со кученцето :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
L

Lu

Гостин
Doc Holliday таткото Диабло е огромен и прекрасен ... буквално како што кажа ти еротики у движење :) а и мајката е исто така фантастична, баш денес ја видов, али на сликава е некако ситна испадната и не е наместена во став ... во живо е права ѕверка :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Lu, баш поради вакви примероци ѕверки и класа над класите како Диабло сакам да чувам. Неможеш со збор да го опишеш правилно. Огромен е!

• Ми се допаѓа

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Lu со сечени опавчиња и уши се продаваат или ти на свој рачун треба да го правиш ова?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мажјакот е навистина убав.

• Ми се допаѓа

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Доберман си е Доберман. Куче кое зрачи со енергија, позитивност и харизма, а воедно и стравопочит кон расата, воедно куче на кое ќе гледаш со восхит!

Туку јас имам друго прашање, досега ова ми се нема случено. Кучето што го имам германскиот шпиц веќе наполни 6 месеци и сега е време за дресура. Го научив да гони, да доаѓа, седни, стани, донеси, такви команди... ама неможам да го одвикнам од тоа толку да си ја брани храната. Многу е одбранбен спрема исхраната значи раката ќе ти ја раскаса а не само спрема луѓе туку и спрема други кучиња, р`жи ако 5 метра околу неговата храна има луѓе и дури на оставањето храна во нековата чинија може да те фати за рака па затоа додека го нема гледаме да му ставиме. Тоа побрзо да се реши, затоа што ете имам помал член во фамилија кога ќе почне да оди па сигурно ќе отиде на местото на храната па недај боже да настане нешто ...

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
@Lu со сечени опавчиња и уши се продаваат или ти на свој рачун треба да го правиш ова?
Го купуваш со сечен опаш, а ушите на твој рачун. Ти можеш да го купиш и со сечени уши, ама ќе те чини многу поскапо.

Доберман си е Доберман. Куче кое зрачи со енергија, позитивност и харизма, а воедно и стравопочит кон расата, воедно куче на кое ќе гледаш со восхит!

Туку јас имам друго прашање, досега ова ми се нема случено. Кучето што го имам германскиот шпиц веќе наполни 6 месеци и сега е време за дресура. Го научив да гони, да доаѓа, седни, стани, донеси, такви команди... ама неможам да го одвикнам од тоа толку да си ја брани храната. Многу е одбранбен спрема исхраната значи раката ќе ти ја раскаса а не само спрема луѓе туку и спрема други кучиња, р`жи ако 5 метра околу неговата храна има луѓе и дури на оставањето храна во нековата чинија може да те фати за рака па затоа додека го нема гледаме да му ставиме. Тоа побрзо да се реши, затоа што ете имам помал член во фамилија кога ќе почне да оди па сигурно ќе отиде на местото на храната па недај боже да настане нешто ...
Алфа статус.
И плус ти препорачувам да почнеш да го гледаш "The Dog Whisperer" , Cesar Milan, ако не си слушнал за него... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom