Изненадување на Европското првенство во пливање

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Утрово гледав Европско првенство во пливање, ја видов нашата единствена натпреварувачка Анастасија Тодоровски во 4-тата стаза под името MACEDONIA. Ај што веќе бев изненаден со самото име(зашто не беше FYROM) девојката си исплива за прво место во групата поштено со 1секунда пред сите. Ми се наполни душава, посебно затоа што девојката тренира и живее ви САД и САТМАТА ГИ СНОСИ ТРОШОЦИТЕ ЗА ЦЕЛОТО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО. Е така се сака и претставува својата држава, секоја чест девојче ти посакувам одлична пливачка кариера.

П.С. Неможам да најдам ништо на Google за девојчево, инаку ќеиф ми беше да ставам и биографија.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
Утрово гледав Европско првенство во пливање, ја видов нашата единствена натпреварувачка Анастасија Тодоровски во 4-тата стаза под името MACEDONIA. Ај што веќе бев изненаден со самото име(зашто не беше FYROM) девојката си исплива за прво место во групата поштено со 1секунда пред сите. Ми се наполни душава, посебно затоа што девојката тренира и живее ви САД и САТМАТА ГИ СНОСИ ТРОШОЦИТЕ ЗА ЦЕЛОТО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО. Е така се сака и претставува својата држава, секоја чест девојче ти посакувам одлична пливачка кариера.

П.С. Неможам да најдам ништо на Google за девојчево, инаку ќеиф ми беше да ставам и биографија.
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=8462
Македонската пливачка Анастасија Богдановски го освои скромното 56. место на денешното натпреварување на 100 метри слободно на Европското Првенство во Дебрецин. Нашата репрезентативка го освои првото место во својата квалификациска трка со време од 59:70 секунди, но ваквиот резултат и беше доволен само за 56. позиција од вкупно 61 натпреварувачка.

Со овој резултат, Анастасија Богдановски беше многу далеку и од олимписката норма, за која што и беше потребно време од 56:48 секунди. Останува да се види дали македонската пливачка ќе оствари подобро време на следните трки, на 200 метри слободно в петок и на 50 метри слободно, в сабота.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Отвори тема кога ќе освоиме медал на вакво натпреварување.Ако воопшто освоиме.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.019
Поени од реакции
12.518
Ми се наполни душава, посебно затоа што девојката тренира и живее ви САД и САТМАТА ГИ СНОСИ ТРОШОЦИТЕ ЗА ЦЕЛОТО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО. Е така се сака и претставува својата држава, секоја чест девојче ти посакувам одлична пливачка кариера.
Пред се, јас не претставувам ниту еден македонски спортист, исто како што не претставувам ниту еден македонски спортски клуб.

Истовремено, не сум обожавател на ниту еден македонски спортист, исто како што не сум обожавател на ниту еден македонски спортски клуб.

А сега мојот коментар на твоето лично мислење:

Е па, те молам прости им на македонските спортисти и на македонските спортски клубови кои се оставени сами на милост и немилост на околностите и на судбината, не можат сите да живеат и да работат во САД за да можат да си ги платат трошоците за учество на било кое и на било какво натпреварување.

Ретки се среќлиите како ФК Вардар кој денес не ќе постоеше ако градот Скопје не го спасеше од пропаѓање во 2011.

Секоја и чест на девојката, и посакувам уште повеќе среќа и уште повеќе успех, не само на нејзе, туку и на секој македонски спортист, како и на секој македонски спортски клуб.

Но те молам разбери, не можат сите да живеат и да работат во САД, Канада, Австралија, Германија и не знам уште каде, за да можат од свој џеб да си ги плаќаат трошоците за учество на било кое и на било какво натпреварување.

На тебе, но и на сите останати им предлагам да ја гледаат телевизија 24 Вести, на официјалниот веб сајт на телевизијата има Интернет врска за емитување на телевизиски сигнал во живо преку Интернет 24/7, одвреме навреме има по некоја интересна сторија за македонските атлетичари, за македонските пливачи и за ред други македонски спортисти кои сакаат да го дадат максимумот од себеси, но со држава која ги финансира доволно за да пристигнат и се сместат на само 1 до 2 дена пред натпреварувањето или пред квалификациите, колку и да сакаат, не можат да го дадат максимумот од себеси после долго патување и сеуште неприлагодено тело на непознат терен:

http://www.24vesti.com.mk/

Телевизијата може да се следи во живо на Интернет и преку WEB.MaxTV.mk:

http://www.web.maxtv.mk/

Отвори тема кога ќе освоиме медал на вакво натпреварување.Ако воопшто освоиме.
Во целост се согласувам со тебе.

Овој идиотизам од типот "Ајде да славиме, за прв пат сме стигнале до таму и таму, секоја чест" излегува од секаква контрола.

На крајот на краиштата, и невработеноста и цените на нафтата и на нафтените деривати рушат нови рекорди, па не гледам да го славиме тоа.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Za sportisti i investiranje vo sport nema pari, a ima pari Gruevski i ministrite da setaat vo Indija, Kina... "ja predstavivme Makedonija vo Kina na biznismenite i rekoa deka ke dojdat" negova izjava. Ima pari da kupuvaat novi Pasati...
Samo za sport i sportisti nema nikako...sramota e sprtistite sami da plakaat za trosocite tamu koga predstavuvaat edna drzava...sto i ako plivackata tamu raboti, drzavata treba da ja finansira, isto vazi i za drugite sportisti...voopsto ne se ulozuva vo sport...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Хахаха абе другар ти може прв да си во група ама севкупно и дваести одзади да си. Зависи во кој heat е групата. Што повисок број на група, толку поквалитетни пливачи. Во прва група на пример ти се некои како Eric the Eel.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
му го расипавме ќеифот на пријателов...
жал мие шо нашата најдобра пливачка(веројатно е ..не сум добро информиран) победи во најслабата квалификациона група со пливачи од фарски острови или слично и заостана 5 секунди зад најдоброто време
тоа е нашата стварност..и сигурно за неа нема на гугл ништо да најдиш

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Ако нанижи уште некој успех,не е лошо една жиро сметка да отворат нејзините.....ако ништо друго барем ние граѓаните да си ги одржаваме спортистите.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Леле па и 18 души лајк стиснале :confused: луѓе катастрофа е резултатов не се лажете. Во 1995 пливале женските вакви времиња.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Леле па и 18 души лајк стиснале :confused: луѓе катастрофа е резултатов не се лажете. Во 1995 пливале женските вакви времиња.
Друже дај бе одмори, бог да чува човек не може да се искаже од тебе, ЌЕИФ МИ БЕШЕ И УШТЕ МИ Е.
Бог да чува
--- надополнето: 22 мај 2012 во 22:26 ---
Пред се, јас не претставувам ниту еден македонски спортист, исто како што не претставувам ниту еден македонски спортски клуб.

Истовремено, не сум обожавател на ниту еден македонски спортист, исто како што не сум обожавател на ниту еден македонски спортски клуб.

А сега мојот коментар на твоето лично мислење:

Е па, те молам прости им на македонските спортисти и на македонските спортски клубови кои се оставени сами на милост и немилост на околностите и на судбината, не можат сите да живеат и да работат во САД за да можат да си ги платат трошоците за учество на било кое и на било какво натпреварување.

Ретки се среќлиите како ФК Вардар кој денес не ќе постоеше ако градот Скопје не го спасеше од пропаѓање во 2011.

Секоја и чест на девојката, и посакувам уште повеќе среќа и уште повеќе успех, не само на нејзе, туку и на секој македонски спортист, како и на секој македонски спортски клуб.

Но те молам разбери, не можат сите да живеат и да работат во САД, Канада, Австралија, Германија и не знам уште каде, за да можат од свој џеб да си ги плаќаат трошоците за учество на било кое и на било какво натпреварување.

На тебе, но и на сите останати им предлагам да ја гледаат телевизија 24 Вести, на официјалниот веб сајт на телевизијата има Интернет врска за емитување на телевизиски сигнал во живо преку Интернет 24/7, одвреме навреме има по некоја интересна сторија за македонските атлетичари, за македонските пливачи и за ред други македонски спортисти кои сакаат да го дадат максимумот од себеси, но со држава која ги финансира доволно за да пристигнат и се сместат на само 1 до 2 дена пред натпреварувањето или пред квалификациите, колку и да сакаат, не можат да го дадат максимумот од себеси после долго патување и сеуште неприлагодено тело на непознат терен:

http://www.24vesti.com.mk/

Телевизијата може да се следи во живо на Интернет и преку WEB.MaxTV.mk:

http://www.web.maxtv.mk/

Во целост се согласувам со тебе.

Овој идиотизам од типот "Ајде да славиме, за прв пат сме стигнале до таму и таму, секоја чест" излегува од секаква контрола.

На крајот на краиштата, и невработеноста и цените на нафтата и на нафтените деривати рушат нови рекорди, па не гледам да го славиме тоа.
Другар што и да кажам ќе те навредам, затоа само со ова ќе завршам, ЌЕИФ МИ Е ШТО СИ ПЛАТИЛА САМАТА ЗА ДА НАСТАПУВА И ДА ЈА ПРЕТСТАВУВА МАКЕДОНИЈА. Само тоа сакав да кажам со темава, ме заболе к**от дали некој може или неможе да живее во САД, Австралија, Канада и сл и сам да ги сноси трошоците. Треба да САКАШ да ги сносиш трошоците, а да МОЖЕШ

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Друже дај бе одмори, бог да чува човек не може да се искаже од тебе, ЌЕИФ МИ БЕШЕ И УШТЕ МИ Е.
Бог да чува
--- надополнето: 22 мај 2012 во 22:26 ---

Другар што и да кажам ќе те навредам, затоа само со ова ќе завршам, ЌЕИФ МИ Е ШТО СИ ПЛАТИЛА САМАТА ЗА ДА НАСТАПУВА И ДА ЈА ПРЕТСТАВУВА МАКЕДОНИЈА. Само тоа сакав да кажам со темава, ме заболе к**от дали некој може или неможе да живее во САД, Австралија, Канада и сл и сам да ги сноси трошоците. Треба да САКАШ да ги сносиш трошоците, а да МОЖЕШ
:pos:

Како прво, ќе пишувам кај сакам и што сакам.

Второ, јас се занимавам со пливање и без никакви Америки и пливање во државава со бедни услови пливам 100 слободно за 58.40, не па дотичнава. Алооо, знаеш ли што значи во Америка да тренираш и вакво смешно време да постигнеш?

Па нормално дека ќе ја претставува Македонија, знаеш ли колку е тешко да се стигне до репрезентацијата на САД и на Австралија? Како Американка нема ни универзитетските игри да ги помине, да не збориме за државното првенство. Тие немаат пливачи, машини имаат. Сигурно нема под знаме на Зимбабве да настапува, фала Богу што ќе настапува под македонско.

Јаката ствар, 56 од 61, во МКД има десетина пливачи што оствариле подобро време од девојкава и да, и тие пливале под македонско знаме и се спонзорирале самите.

Ама битно ги попали со ова дека завршила прва и тоа со 1 секунда предност пред другите во група :D
--- надополнето: 22 мај 2012 во 22:54 ---
му го расипавме ќеифот на пријателов...
жал мие шо нашата најдобра пливачка(веројатно е ..не сум добро информиран) победи во најслабата квалификациона група со пливачи од фарски острови или слично и заостана 5 секунди зад најдоброто време
тоа е нашата стварност..и сигурно за неа нема на гугл ништо да најдиш
Не е најдобра.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Изненадување е, да, имаме преставник на ЕП.
А резултатот и тоа што била прва во група не е никакво изненадување, па послаби од неа се само 5 натпреварувачки. Незнам како може да се гордееме со овој резултат.
Б нормата како што е пишано погоре е 56 секунди, а таа била 3 секунди послаба од тоа време, a дури 5 секунди од најдобрата во оваа дисциплина.

S

Stivie G

Гостин
Јас па се израдував и помислив 1 место од сите шо биле на квалификациите а она победила во најбедната група :pos:.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
:pos:

Како прво, ќе пишувам кај сакам и што сакам.

Второ, јас се занимавам со пливање и без никакви Америки и пливање во државава со бедни услови пливам 100 слободно за 58.40, не па дотичнава. Алооо, знаеш ли што значи во Америка да тренираш и вакво смешно време да постигнеш?

Па нормално дека ќе ја претставува Македонија, знаеш ли колку е тешко да се стигне до репрезентацијата на САД и на Австралија? Како Американка нема ни универзитетските игри да ги помине, да не збориме за државното првенство. Тие немаат пливачи, машини имаат. Сигурно нема под знаме на Зимбабве да настапува, фала Богу што ќе настапува под македонско.

Јаката ствар, 56 од 61, во МКД има десетина пливачи што оствариле подобро време од девојкава и да, и тие пливале под македонско знаме и се спонзорирале самите.

Ама битно ги попали со ова дека завршила прва и тоа со 1 секунда предност пред другите во група :D
--- надополнето: 22 мај 2012 во 22:54 ---

Не е најдобра.
Ти не разбираш ни збор од се што сакам да кажам, очигледно имаш некој комплекс што не ме занима, во ред е не пробувам веќе да ти објаснам што сакам да кажам, пробај сам да сфатиш

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не, очигледно ти не разбираш што сакаме да ти кажеме. Ко што гледаш и другиве тоа ти го кажуваат, не само јас. Излегла под Macedonia, јаката ствар, кој гледа heat 1 group 1 квалификации у пливање, да видиш да влезеше у полуфинале дали ќе пишуваше Македонија или Фиром.

Kajgana Shop

На врв Bottom