S
Shaman
Гостин
Кафе или сладолед???Немам деца, не сум ни мажена. Имам 28 години
Денес во 20.00 може???
Кафе или сладолед???Немам деца, не сум ни мажена. Имам 28 години
Можеби, но не збориме за Данска или Шведска. Збориме за Македонија. Јас знам дека ако ми беше решено стамбеното прашање и јас и дечко ми имаме стабилна просечна заработувачка, досега ќе родев не едно туку три деца.Напротив,тие имаат и најмалку деца..според мене побогатите се и полицемерни.. Прост пример ти е Данска и Шведска,топ економија а и они имаат по 1 до 2 макс деца..Значи не е у парите,него у помодарството..луѓето станаа себични,егоисти и лицемери..Новото време ќе донесе големи жртви..све почна со америчките серии,па продужи со шпанските па со мобилните па потоа со мирцовите,скајпот и сега со фејсбукот.. Наместо да чува дете,некоја цел ден ќе си се шема со 5 различни типци на фејсбук..зашто да мења пелени кога може лајкови да стиска..тука го гледам ја проблемот последниве 10-тина години..
Еве да ги предупредам, без куќа во Скопје, стан во Охрид и автомобил од најмалце 10 000 евра, ич да не се мачат.Е сега ќе добиеш еден куп покани за брак
А планираш уопште деца да имаш?Немам деца, не сум ни мажена. Имам 28 години
Скапа сиЕве да ги предупредам, без куќа во Скопје, стан во Охрид и автомобил од најмалце 10 000 евра, ич да не се мачат.
Мајчинскиот инстинкт кај мене се јави на 23 години. Но правачот на децата сеуште не е свестен дека сака деца Како што кажа Цитро, не е се во парите има нешто и во љубовта. Љубов кон партнерот со кој сакаш да го поминеш животот, кој за пусто чудо не се чувствува спремен да биде таткоА планираш уопште деца да имаш?
Mу се скита уште по кафани и му се гледа по туѓи жениМајчинскиот инстинкт кај мене се јави на 23 години. Но правачот на децата сеуште не е свестен дека сака деца Како што кажа Цитро, не е се во парите има нешто и во љубовта. Љубов кон партнерот со кој сакаш да го поминеш животот, кој за пусто чудо не се чувствува спремен да биде татко
шала на страна кафиња и сладоледи...Мајчинскиот инстинкт кај мене се јави на 23 години. Но правачот на децата сеуште не е свестен дека сака деца Како што кажа Цитро, не е се во парите има нешто и во љубовта. Љубов кон партнерот со кој сакаш да го поминеш животот, кој за пусто чудо не се чувствува спремен да биде татко
Пред да наполниш 30,да се слушне зборот мекици!Мајчинскиот инстинкт кај мене се јави на 23 години. Но правачот на децата сеуште не е свестен дека сака деца Како што кажа Цитро, не е се во парите има нешто и во љубовта. Љубов кон партнерот со кој сакаш да го поминеш животот, кој за пусто чудо не се чувствува спремен да биде татко
Ех како да беше така, среќна ќе бев... Има болест, се вика гејмерство. А јас имам друга болест, се вика трпеливост.Mу се скита уште по кафани и му се гледа по туѓи жени
it's joke.
Tака e.. за Уставниот немам зборови,т.е. за судиите..немам зборови како да ги опишам.Инаку предавничкиот суд мислев уставниот суд го укина законот со кој општините кај што има намален наталитет требаше да добидат поголеми финансиски стимул за секое новородено дете( инаку скоро цела источна е скоро во минус повеке умираат отколку што се рагаат), и он го направи за сите општини да добиваат а највеке каруваат погодувате рамковните општини а ич тие што највеке треба .Така да не се чудете за насловот на темата имаат подршка дури и од устаниот суд кој не знае да препознае државен интерес . 1903 било 2 комити еден предавник, 2012 е 2 комити еден предавник и после сакаш држава да бидеме. па не може бе тие што треба да ја барант државата и име должност тие највеке ја уништуваат.
Прибери го малиот,удри му една тава у глава..да се опаметиЕх како да беше така, среќна ќе бев... Има болест, се вика гејмерство. А јас имам друга болест, се вика трпеливост.
Уште година две, па ќе одам на вештачко оплодување, или на природно, никогаш не се знае.
Не е дотолку, не претерувај.Мислам дека на повеќето им е сеедно! Денеска голем дел од младите практикуваат ’’’безгрижен живот до максимум“ и воопшто не се ни свесни за овој вид проблем, додека ако погледнеш на другата страна еден просечен Албанец се вери на 20 год. за едно 2-3 год се жени, и за уште некоја година = деца!
Нашите станаа многу модерни, ќе раѓале после 30... И ако раѓаат, само по едно....
Кај мои роднини во град во Западна Македонија со помал број жители Македонци, последниве две години се родија 5 деца, кај едниот пар 2, кај другиот 3.Истовремено немаше смртни случаи.Истото и во нивната околина, тазе парови се со по 2 деца, дел веќе со чекање на трето, едно 7-8 брака.И после пак ќе гледаме податоци дека бројот на Македонците се намалувал А ситуацијата реално на терен и таа во податоци на хартија е баш различна.чудна работа , како е можно во сите албански средини да има поголем наталитет , а кај македонците слабо наталитет , ова одсекогаш е така и се повторува , да не е рамковен договор за прикривање на податоци на население и наталитет .... а интересно е во Куманово има и македонци и албанци и пак нема наталитет ?! А во село Липково има повисок наталитет , ма немој да ме заебаваш ај ги разбирам албанци муслимани се ќе имаат повеќе деца ем се поздрави од нас ( барем така мислам ) но зошто нема листа/статистика од македонско семејство па албанско семејство , турско , босанско , српско , не само вака соберено во куп .... Мислам дека македонците не се во минус , затоа што младите се иселуваат од македонија .....
Нешто се имаш збунето, во Охрид пораѓања веќе 2,5 години немаме, се е префрлено во Струга.Баш ме интересират кај ќе ги пишат овие деца, во наталитетот на Општина Струга или во Општина Охрид....Загрижувачки се овие податоци..Нас не снемува полека полека,а овие се котат ко зајци..
Во новата година,првото новороденче во Македонија беше од Албанска националност,и тоа во Охрид..
Господ знае како таа генерација што е родена,(во помал број од албанците,според овие статистики) ќе живее... -.-
И не ми се јасни на тие што им е сеедно..
Едно прашање до тебе..сум приметил во медицинско кај што учев..има дел од албанките(помал) кои носат мантили и шамии и држат до муслиманските кодеци,норми на облекување на жените..а има и друг дел кои што се повеќе,кои се дотерани и стегнати до несвест,дури подотерани и од Македонките,па то шминка,накит,тесна фармерка,деколте..зашто се овие двојби кај албанските млади жени,дали на едните родителите им наложуват како да се носат,а на другите не ?Не е дотолку, не претерувај.
И кај албанците во мода е подоцна да се стапнује во брак.
Просекот последните 7 години е покачен за едно 3-4 години.
Пописот 2002 е фалсификат,нема потреба од податоци..и врапците знаат.....