Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

Pa gde ces ti cedo ? Idem kuci!
PUTUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ IGUMANEEEEEEEEEEE!

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Убаво е чоек да те види, а уште поубаво е да те гушни. Само штета шо не е толку често.

Ако не во овај, тогаш во наредниот.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ко ќе сум ненаспан, и малку изнервиран имам чудна инспирација шо не можам да ја преточам во нешто креативно и од та причина пишам на темава. Гробишта на квалитетни постови, со по некој дух овде-онде. Ја менаја и кајганава.
И дуќанот од Фантом за спортска опрема не е то шо беше.

И така ево ви уш еден глупо носталгичен пост, измешан со нескафе и ебана несоница. БУКА БУКА!

M

Moon Child

Гостин
Драга...
Ти реков дека нема да заспијам од мисла?
-Ти реков.
Еве ме, назад. Си легнав, се превртував во кревет саат време, и на крај решив да станам и да си сварам кафе.
Ебана несоница.
На ти песна за добро утро:coffee:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Драга,
Кога ќе заврши колоквиумкиов месец? Наможам појќе... Морам да отспијам како човек! Аман!
Само по автобуси заспивам па после барам на јутјуб и „ЈСП-Случки кои ве нервираат!“ некој да не си имал занимација по пат... Бруки. :confused:
И да, рано сум станат за на забар. Од февруари па до денес правам еден проклет заб... битно до пола стигнала типката и да сум бил здрав и жив, забот некогаш ќе се средел... Тоа некогаш се стреми кон никогаш.

Член од
2 март 2012
Мислења
93
Поени од реакции
56
Драга Кајгана, абе што е ова не можам да спијам веќе неколку дена... Ај барем за тоа време да учев убаво ке беше ама ни ми се спие ни ми се учи а во среда имам колоквиум... Ај заеби тоа вечер сум на матура утре не знам како ке успеам да учам... ФАК МАЈ ЛАЈФ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.116
Поени од реакции
75.022

ШАМПИОНИ!

Го гледаш оној мајмунон што виси на ограда над Вујо, во тегет дуксер со крената рака? :icon_mrgr:
Епа денес го боли цело тело, од глава до пети, има зарипнат глас до максимум, истегнати мускули... :icon_mrgr:
Знае дека вчера дојде со неколку луѓе од кајгана, а следе пат ги виде на полувреме и на одење :pos:
Плус по сто опомени доби закана од џандарите дека ако не се повлече на трибините ќе лета во терен :pos:

Ауф каков меч и каква победа, али дефинитивно не сум за вакви мечеви, ќе ме стрефи срцев удар некогаш сто посто...

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Драга,
5-6 дена Италија, се надевам бар временцено ке ни се погоди па да се искапеме, али и да врне нема да не спречи во тоа со што друг ке биде филингот. :) :D
Мајка ми ме спакувала ко цел месец таму да седам, а ако облечам пола од тие, еве ве..

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Се мислев дали тема да отворам, но се решив тука да се испукам. Кајгич, нели те иритира онаа шугава размазеност како човечка особина?

- " Остави ја чешмата да тече, за да се излади водата ".

Да течела водата десет минути, за да му се изладела. Деген! Е партал го сторив жими све.

У истиот тој момент, денес, некаде низ светот :

- 12 милиони луѓе немаат пристап до чиста вода за пиење.

- Жените во Азија и Африка одат во просек на растојание од 6 километри на ден за да дојдат до вода.

- Повеќето извори за вода во Индија се загадени со отпадни води.

- На Блискиот Исток водата е една од сериозните причини во израелско-палестинскиот конфликт.

- Над 1,6 милиони лица умираат годишно поради тоа што немаат питка вода или вода за одржување на личната хигиена, во 90% од случаите починатите се деца под пет-годишна возраст, главно во земјите во развој.

- Да не го споменувам ич муабетот дека некои луѓе животот го посветуваат на тоа ( потрагата по вода) со сите пропратни ритуали на молитви до боговите и традиционални танци.

Театралноста на споредбите е намерна!

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Еве сум..оваков ќе сум до 8 јуни ..

--- надополнето: 21 мај 2012 во 23:55 ---
Еве сум..оваков ќе сум до 8 јуни ..

--- надополнето: 22 мај 2012 во 00:03 ---
е Цитро, Цитро.
гледам и се чудам шо сам си на креветов и не ми се верува
барам под чаршавон да не мрдне уште некоја нога,ама ништо
ама и доцна сватиф дека и не си бил сам- со книгата си бил,
и тоа е тоа правилното, а не ова моето радник цел живот
стварно доцна бар за мене,да држев јас книга сега ќе пеев
„ ДА САМ ЈА НЕКО “ ( од Индехи )

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Колку повеќе си го читаш постот пред да го објавиш, толку повеќе мислиш дека ти е тапа и го бришеш. Ете и ја го бришав, ама затоа што нема од што да се жалам. А што имав напишано?
Глупости!
Пробувам да бидам креативен, ама не сум у депресија.
И овој пост го мењам 10 пати у пм. Стварно нема што да ти кажам. Колку да видиш дека постојам.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Draga, da znaes deka po utroto ne se poznava denot.
Mi zapocna uzasno, a ispadna deka e one hell of a day :)
Kamo site denovi vakvi da mi bea :)

К

Кики.

Гостин
Драга,
денов беше интересен и ми помина во купување, добро јадење, одлична понуда за работа и ја учев внука ми да свири на флејта. :)
Мислев дека работата не доаѓа сама до тебе, освен ако сам не ја бараш, посебно во МК. Уште мислам што да правам, ама сепак, како за почеток е добро да стекнам некое искуство, а и да не ми биде досадно. :)
Инаку, денес бев како дете, кога кај нас го најдов мојот омилен „сос“ за чипс од САД. :vozbud:
Знам, смешно е, затоа што некој се радува на чевли, некој на ташни или шминки, а јас на јадење, ама што да правам. :pos:
И уште нешто... тие 2 саати од вчера? - Денес, магично се претворија во 5. :tapp:
Така Драга, ајде поздрав. Песната од вчера и денес е на repeat, да не ти ја постирам по 500 пати. :)

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Драга во моментов ти си ми тука на која можам да се попрам !
Не драга нема да те лажам, МЕ БОЛИ СРЦЕТО! Душатаа ме печее, онаа грутка која ја извадив засекогаш по таа слика што ја видов пак си дојде на старото место... а не сакав, не го сакав тоа !
Доста ми е од некои личности од минатото!
Не ги сакам !
Мразам враќање назад на спомените, ја мразим болката што ми ја чувствува срцето, го мразам она делче кое ми ја сече душата на милиони парчиња!!
Ми треба да отидам далекууууу... Мноогуу далеку, таму ја гледам светлата точка !

Вечерва ќе се исплачам, да и за тоа нема да те лажам, затоа што имам потреба од тоа ! :place:

Да се надаме на подобро утро...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom