Отровни стрели на Груевски кон НАТО

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
koga ce ja vratime nazad i koga ce bide nasa togas ce zborime,
realnosta e druga neka ne se vadat so takvi izjavi ja finansiraat Elada !!!
Ако е така Албанците што бараат во Македонија? Исто ти се фаќа. Грците несакаат да влеземе во НАТО и ЕУ, дека границите ќе се избришат, ќе течат идеи. Народот од Егејска Македонија природно ќе се зближи со народот од Вардарска. Бизнисите ќе почнат природно да течат меѓу Егејот и Вардарот, како што всушност и секогаш ни историјата било. Солун е Македонско пристаниште, и само како Македонско пристаниште ја има улогата. Егејска Македонија за Грција е кнедла, која сеуште и стои во грло и неможе да ја проголта.

А Грчката поентата е токму таа што ти ја проповедаш, да не натераат да не одиме таму.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Gruevski ne kazuva deka Makedonija go menuva kurost,tuku otvoreni zboruva za nepricimpielnosta i dvojnite standardi na NATO i EU sto spored mene e opravdano so ogled na toa sto i vaka i taka sme ostaveni kako sirace vrz koe Grcija moze da se izzivuva do beskraj. A koga situacijata e veke takva mislam deka i ne ni ostanuva nisto drugo tuku da si go kazeme ona sto go custvuvame a spored mene govorot na Gruevski e realnost koja mnozinstvoto ja gleda i oseka. Iskreno i mene veke mi e smaceno od tapkanje po ramo i Evro Atlansko licemerije. Makeonija dovolno napravi za NATO sega edninstveno ni ostanuva da cekameNATO I EU da napravat nesto za Makedonija. A do togas nema da e loso da se zajaknat odnosite so Kina, Indija, Rusija, Ukraina, Turcija i drugi. Moze ovie drzavi ne se zamena za EU no sekako se privremena alternativa.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
ne deka ja sakam amerika ili ja branam ama sepak i vo narednite bar 500 godini ce bide svetska veles sila, si imaat tie planovi za tajna svetska dominacija.
e sega ona nas sto ne interesira zosto ne istokot od nekolku pricini
prvo. se uste se vo razvoj nivnite ekonomii se daleku od zapadnite.
drugo si imaat svoi vnatresni problemi rusija so kavkazot, indija so pakistan kina so juznite provincii kade ima muslimani a tuka ti e i tajvan.
3 se naogjame srede zemji od nato koj zemja bi rizikuvala eventualna vojna so nato.
4 vremeto na blokovski podelbi na svetot izumre odavna !!!
Немам намера да држам часови по геополитика, зошто тие работи што ти ги изнесе не ти држат инаку така и британците пред I светска војна се мислеја дека и они ке владеат 500 години(а тогаш беја најголема светска империја) со светот но тогаш се појави Америка и СССР и го преземаа приматот така да и приматот на САД ке и биде превзземен во наредните 25-30 години од Кина. Тоа е тоа се тече се се менува.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.777
Поени од реакции
12.242
Другарче бараш работи што ни во најголемите демократии не важат, мислиш дека владее демократија во САД, па таму може било кој да прислушкуваат со оправдување дека е терорист, мислиш нема корупција во Франција и Англија, посебно втората последната афера беше што таблоид прислушкувал неовластено лица, разликата е во тоа како ќе заврши работата и таму како и тука пробуваат да се заташкаат случаевите, работата е што таму малку потешко успеваат отколку тука.
Мислам со ова да се спроведува закон реформи, тоа е само формалност ништо повеќе, зарем мислиш дека ако не примат после тоа ќе ги спроведуваат како што треба исто како што сега Бугарија и Грција ги признаваат малцинствата иако се во 'најдемократскиот сојуз' на светот.
Последната работа е што Германија, а и Франција рекоа мултикултурализмот е мртов, е идиотизам во невидени размери. Замисли да сме ние членка и да правиме како што ќе каже Еу, ова значи сите националности во Македонија да ги депортираме во нивните национални држави, може звучи невозможно, ама еден идиот да се качи на власт може тоа да го направи т.е некој сличен на Хитлер.
Нас не ни треба да ни кажуваат што да правиме и каков соживот да имаме, со векови е тоа тука присутно, нас ни треба машка рака да застане на државата и да обезбеди ефтино производство на храна и енергија и сите ќе бидат задоволни. Кога Македонецот пред 100 години ја фрлал храната во реката, тие од Европа за леб трпеле.
Реков дека не навлегувам кој како од државите се зачленил пошто живеам во Македонија. А не знам и зошто ги споредуваш САД или Франција и Германија со Македонија, ...американците и французите не доаѓаат да се вработат и да живеат кај нас.
Колку што се сеќавам, препораките од странство се однесуваа на судството, корупцијата, партизацијата и слични теми... затоа те прашав конкретно -зарем немаше да се живее подобро без феудалците и со придржување до овие препораки? И доколку не влеземе, зарем е лошо успешно да се спроведеа тие реформи?
Medojević: Vlada odbila da otvori NATO ambasadu u CG. Vlada: Riječ je o improvizaciji
Ова им е демантирано.
Roćen: Netačno je da je Lukšić odbio da NATO otvori kancelariju u Crnoj Gori
Čelebić: Manipulacija Medojevića, radimo na otvaranju NATO centra

Не знам која друга мала и слаба држава би си играла со огин посебно покрај сеуште нестабилно Косово и со население од мешовит состав...освен нашата можда со вакви изјави.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Не враќа назад? Сериозно?:)
Говорот кристално јасно ја отсликува реалната ситуација во која се наоѓаме а таа е дека големиве не еб*т а ние трпиме.
Како што ми изгледат работите BRICS http://en.wikipedia.org/wiki/BRICS ќе биде една идна ,,противтежа,, на НАТО пактот со оглед на фактот што покрај другите и Русија членува во нив. Од друга страна ако ти смета говорот на Груевски која е алтернативата? Сдс? Со Сдс можеби веќе ќе бевма членка на НАТО но како Северна Македонија Fawk that shit !!!!!!

Да членуваме во НАТО, креаторите на Косово И ОВК-УЧК? Оние кои во 2001 со автобуси ги вадеа кучињата кои ги масакрираа нашите бранители? Оние кои ја бомбардираа Србија? Не фала

ne deka ne e taka za kazanoto
ama sto ti menuva toa be prijatele nisto nitu ni ja podobruva situacijata nitu ni ja resava samo ne stava vo pogolemi :гомце::гомце::гомце:, ne sme nie Turcija da imama nekakava tezina pa da ne im gi otstapuvame indzirlik i drugite voeni bazi na amerite, nie srede balkan sme slepo crevo.
politika nikogas ne se vodi od emocii nitu treba da se svede na emocii se vodi samo so glava i strategija.
i treto vo megunarodnata politika kako sto vika
nema pravo i pravda !!!

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
Прашање е дали по вторпат во историјата ќе го одбереме истокот и ќе завршиме како губитници. Додуша пред 60 години не ни имавме избор, а реално не ни бевме во источниот блок но сепак не отидивме ни во западниот.

Иначе не ја разбирам поентава на темата. Наводно на форумот нема политика, а пополитичка тема од ова немало одамна. Па уште и цело време се провејува низ коментарите освен ДПМНЕ немало алтернатива. Значи за едно „храбро“ интервју на премиерот треба акламативно да ја изгласаме неговата партија да има 100 пратеници во парламентот и да заборавиме се друго што на внатрешен план не чини. Затоа и викам дека опасно мириса интеврјуто на смислен потег за домашна употреба.
Ако од оваа тема некој се обиде да извлече политички поени, па макар тоа бил и Груевски, ќе пропадне во самиот момент. Темава нема врска со политика, има врска со Македонија пошто Груевски е премиер на Македонија, пред се и со нејзиниот однос кон НАТО и ЕУ.

Ајде според тебе, што требаше да направиме. Да го смениме името ?

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
imas li da te prasam zemja koja ce ni bide cador i ce ne stiti celo vreme ???
Da sakaat Amerite da napravat razdor vo Makedonija mislis nema da mozat koj ce im brani
abe tie libija i cela severna afrika ja zapalija pa nikoj nisto ne im rece za edna makedonija od 2 milioni ziteli ce mu ja mislat.
Samo nato eu u Amerika ni e idninata.
budali li se Srbite koi pokraj toa sto go izgubija kosovo baraat priem vo nato e eu ???
--- надополнето: 20 мај 2012 во 19:54 ---

ne vrajka nazad edno 100 godini
toa ti e benifitot od govorot !!!
pre bi rekol deka ne ispostra so ova negovo intervju
leso e da kakas tesko e zemjava da ja odneses vo nato !!!
Извини да те прашам,ама искрено да ми одговориш...колку години имаш???
Прво!Србите бараат прием во ЕУ,а тоа многу се разликува од НАТО.
Второ!Неможе да не врати назад сто години кога ние сме во иста позиција веќе 100 години и не се мрдаме од таа позиција макар било што направиле.Ако се вратиш неколку години наназад...најверојатно пред времето ти да се родиш...ќе заприметиш дека направивне се и сешто само да дојдеме до тоа членство...и што се случи?...пак исто..."Еве само уште ова напрајте го и ќе добиете покана"...''Еве уште овој закон сменете го и ќе добиете покана"..."Еве само уште газот дајтего и ќе добиете покана"....и пак ние сме си на истата позиција како и пред "100 години".Ако ЕУ и НАТО сакаа да не примат,најмал проблем ќе беше една држава случајно наш јужен сосед и поранешна македонска и отоманска колонија.
И ТРЕТО!Говорот ја отсликува правата состојба во која се наоѓаме веќе подолго време и треба да му ги исплакне очите на некој како тебе,ако сеуште се може.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
ne deka ne e taka za kazanoto
ama sto ti menuva toa be prijatele nisto nitu ni ja podobruva situacijata nitu ni ja resava samo ne stava vo pogolemi :гомце::гомце::гомце:, ne sme nie Turcija da imama nekakava tezina pa da ne im gi otstapuvame indzirlik i drugite voeni bazi na amerite, nie srede balkan sme slepo crevo.
politika nikogas ne se vodi od emocii nitu treba da se svede na emocii se vodi samo so glava i strategija.
i treto vo megunarodnata politika kako sto vika
nema pravo i pravda !!!
По сликава што ја стави сега сфатив од кого учиш ти школа за надворешна политика и зошто одвреме навмре на на него ми заличуваше твоето пишување и твоите ставови сега се ми е јасно....

F

FARANG

Гостин
pre bi rekol deka ne ispostra so ova negovo intervju
leso e da kakas tesko e zemjava da ja odneses vo nato !!!

20 godini im go pusime kaj ke stigneme. plesni im go u faca nekolku pati pa moze ke razmislat. u sekoj slucaj podobro e da znaat deka poleka poleka veke nema da dozvoluvame nekoj da si igra so nas. malku poostro za da pocnat da ne svakaat seriozno oti do sega se odnesuvaa kon nas kako so nekoe kopile. samo hrabro i neka se raboti na ekonomija sve drugo ke si dojde na mesto koga togas

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
ne vrajka nazad edno 100 godini
toa ti e benifitot od govorot !!!
Што кажа Груевски што не е вистина. И како се вративме за 100 години, кога нашите заложби за НАТО и ЕУ едноставно не вродија со плод. Романија, Бугарија и Албанија направија повеќе од нас? И покрај цел наш труд, ја доживеавме 2001 во која тие што прво беа прогласени за терористи, после добија подршка од НАТО и ЕУ земјите. И покрај тоа еве 11 години поминаа, и пак добиваме закани од истите тие структури. И ? Што треба да направиме според тебе ?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ако од оваа тема некој се обиде да извлече политички поени, па макар тоа бил и Груевски, ќе пропадне во самиот момент. Темава нема врска со политика, има врска со Македонија пошто Груевски е премиер на Македонија, пред се и со нејзиниот однос кон НАТО и ЕУ.

Ајде според тебе, што требаше да направиме. Да го смениме името ?
Да го смениме името не треба, што треба да направиме јас не знам и не сум во позиција да кажам, ниту пак имамам доволно информации, а немаш ни ти ниту било кој обичен граѓанин.

Од друга страна Груевски може секако знае повеќе од сите нас, па ете можеби ќе знае што треба да направи.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Реков дека не навлегувам кој како од државите се зачленил пошто живеам во Македонија. А не знам и зошто ги споредуваш САД или Франција и Германија со Македонија, ...американците и французите не доаѓаат да се вработат и да живеат кај нас.
Колку што се сеќавам, препораките од странство се однесуваа на судството, корупцијата, партизацијата и слични теми... затоа те прашав конкретно -зарем немаше да се живее подобро без феудалците и со придржување до овие препораки? И доколку не влеземе, зарем е лошо успешно да се спроведеа тие реформи?
Ова им е демантирано.
Roćen: Netačno je da je Lukšić odbio da NATO otvori kancelariju u Crnoj Gori
Čelebić: Manipulacija Medojevića, radimo na otvaranju NATO centra

Не знам која друга мала и слаба држава би си играла со огин посебно покрај сеуште нестабилно Косово и со население од мешовит состав...освен нашата можда со вакви изјави.
Точно е дека ако си ги средиме сите работи не ни се потребни овие лешинари, одамна ни е познато.Ама и нивните муабети дека судството и корупцијата не ни чинеле се само мачкање очи за вистинското барање - промена на име и идентитет!Демек во ЕУ корупцијата е нула?Па еве ги јужниве се балкански менталитет исто, Италијанците исто се во тој стил, па се во криза и тие и тие...

Црногорците демантираа за пред телевизија.

Мала, слаба, не знам каква држава....а без изјавата се давевме во богатство?!Да видиме малку директност и во политика.
А изјавите сменете си го името ќе ви пуштиме цевковод со мед и млеко?!Не се налудничави изјави?!
Зошто ние да сме секогаш тие кои ќе се осеќаме криви поради туѓи налудничави идеи и замисли?Доста е со тој менталитет седење мирно пред тнр. големи.Ние не објавуваме војна на НАТО туку само реално ја искажавме ситуацијата која поголем процент од народот потајно ја чувале во својот мозок.
Место да добиеме помош, како замислиле поддржувачите на идејата Македонија во Нато, ние добиваме само тапшање по рамо и користење на наши одбранбени ресурси во Авганистан и Ирак во борбата против хероинската конкуренција.
Цело време добиваме шамари од нив и им викаме фала.Па скурчи упм!

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
Да го смениме името не треба, што треба да направиме јас не знам и не сум во позиција да кажам, ниту пак имамам доволно информации, а немаш ни ти ниту било кој обичен граѓанин.

Од друга страна Груевски може секако знае повеќе од сите нас, па ете можеби ќе знае што треба да направи.
Ти излезе со силна критика против говорот на Грујо, но не ја образложи. Јас во многу работи не се сложувам со Грујо, со Бранко и така натака, но ги кажувам зошто и како ако веќе критикувам. А ако го мислам тоа чисто од интуиција или само дека некој друг така си мисли тогаш не сум ни достоен да коментирам на таа тема.

Значи јас тука темата ја отворив не од внатреполитички аспект, туку ова е нешто што се однесува малце пошироко од Македонија. Кажав дека на оваа изјава прво ќе се залепат Албанците, па после петтата колона, па Албанија и Косово, па Бугарија и Грција. Времето нека ме демантира.

А што се однесува до исправноста, и јас мислам дека малце е закаснета изјавата, тоест дека премногу се чекаше на неа. Што се однесува што да се прави, коректно е ако веќе коментираме, да го кажеме и нашето мислење. Како што кажав секаков коментар од типот на тие што ги гледаме веќе тука на оваа тема кои ја напаѓаат изјавата, а не поминуваат повеќе од еден ред, не вреди ни да се прочитаат, пошто се дневнополитички мотивирани.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
После самитот на НАТО да направиме петиција за враќање на македонските војници од Авганистан и сите држави каде командува НАТО. Грција која е членка на НАТО па нема ни пола војска пратено колку што имаме ние кои не сме членка на НАТО. А и нема што да бараме во тие земји, не сме членка на НАТО.

O

Orion.

Гостин
Прашање е дали по вторпат во историјата ќе го одбереме истокот и ќе завршиме како губитници. Додуша пред 60 години не ни имавме избор, а реално не ни бевме во источниот блок но сепак не отидивме ни во западниот.

Иначе не ја разбирам поентава на темата. Наводно на форумот нема политика, а пополитичка тема од ова немало одамна. Па уште и цело време се провејува низ коментарите освен ДПМНЕ немало алтернатива. Значи за едно „храбро“ интервју на премиерот треба акламативно да ја изгласаме неговата партија да има 100 пратеници во парламентот и да заборавиме се друго што на внатрешен план не чини. Затоа и викам дека опасно мириса интеврјуто на смислен потег за домашна употреба.
Зашто мислиш дека во иднина пак ќе биде победоносник Западот?
Во БРИКС членуваат Русија и Кина две, уберсилни држави:) И зашто мислиш дека во иднина би имало некој конфликт меѓу НАТО и БРИКС

Kajgana Shop

На врв Bottom